Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή
  • [02] Ο Παπανδρέου στην Τουρκία
  • [03] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ
  • [04] Το ΚΚΕ κοντά στη νεολαία
  • [05] Συνεργασία πρωθυπουργού-Γ.Αλογοσκούφη-Θετική η πορεία της οικονομίας
  • [06] Στη Λέσβο ο Αλαβάνος
  • [07] Χρηματοδότηση 263 επιχειρήσεων

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή

    Ο πρωθυπουργός συναντάται σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Β.Μεϊμαράκη. Χθες, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη, για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα και κυρίως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.Την Τρίτη συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

    Ο κ. Μολυβιάτης μετά τη συνεργασία που είχε με τον κ. Καραμανλή, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας είναι σαφής και εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε με βέτο, λέγοντας ότι «έχουμε το δικαίωμα με βάση την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 να αντιταχθούμε στην ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς με οποιοδήποτε άλλο όνομα εκτός από το πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Ο κ. Μολυβιάτης ερωτηθείς σχετικώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ΠΓΔΜ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "όταν θα έλθει εκείνη η ώρα η κυβέρνηση - η όποια κυβέρνηση - θα πρέπει να έχει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα".

    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση της Ελλάδας ενόψει των αποφάσεων των Βρυξελλών για την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ, επισήμανε ότι «το όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" το οποίο καταγράφεται στις σχέσεις της γείτονος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν προκαλεί πρόβλημα στην Ελλάδα, όσο συνεχίζει να είναι αυτό».

    Ο κ.Κουμουτσάκος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά διατηρεί τη βούληση να συνεχίσει την προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Η Ελλάδα μπορεί και επιθυμεί να είναι εποικοδομητική και αυτό είναι γνωστό», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβη η ελληνική κυβέρνηση, πριν από την υποβολή της νέας πρότασης του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στα 10 χρόνια που ξεκινάει, διατηρείται και συνεχίζεται αυτή η διαπραγμάτευση, κάνουν αυτά που πρέπει ώστε να ενισχύεται ή να προστατεύεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Επί 10 χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό».

    Ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε χθες ο Συνασπισμός.

    Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ

    Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε πως «δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι μεγαλύτεροι φόβοι μας για τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής και τους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ».

    Ο κ. Παπουτσής ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει ότι «η διπλωματική ακινησία και η επιλογή της άμεσης αποδοχής της πρώτης δέσμης ιδεών Νίμιτς, έφεραν τη χώρα σε δυσμενέστερη θέση για τις όποιες μελλοντικές διαπραγματεύσεις» και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «με προφανή έλλειψη αντανακλαστικών, απέτυχε να αποτρέψει την αναγνώριση των Σκοπίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με το συνταγματικό τους όνομα, γεγονός που προϊδέαζε τις εξελίξεις».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι «η αξία των δηλώσεων της αμερικανικής ηγεσίας ότι η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό και στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Νοτιανατολική Ευρώπη, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, ούτε και σήμερα».

    Ο κ. Παπουτσής είπε επίσης ότι «η εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, στερείται πολιτικού και στρατηγικού σχεδιασμού, στερείται διορατικότητας, στερείται συμμαχιών» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, εμφανίζουν πλήρη αδυναμία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός της χώρας σε ένα δυσμενές, για τα ελληνικά συμφέροντα, πλαίσιο διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η συναίνεση σε εθνικής σημασίας θέματα της εξωτερικής πολιτικής, αποτελεί πολιτική επιλογή και μόνιμη επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια, αλλά, όπως διευκρίνισε σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση, δεν σημαίνει αποσιώπηση των μεγάλων ευθυνών που αναλαμβάνει με την άρνηση ενημέρωσης της Βουλής, των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε: «Υπάρχει άλλος δρόμος. Η Ελλάδα αξίζει μιας κυβέρνησης που με αποφασιστικότητα και δημιουργική συμμετοχή σε πολυμερείς διαπραγματεύσεις, κατοχυρώνει τα δίκαια αιτήματα του ελληνισμού, τα εθνικά συμφέροντα και διασφαλίζει το κύρος της χώρας, την ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς».

    Ο κ. Παπουτσής ερωτηθείς για πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται ακόμη και δημοψήφισμα για το θέμα είπε πως η κυβέρνηση «ψάχνει για δρόμους διαφυγής. Ψάχνουν στο λαό για συνενόχους. Μόνο όμως που το σκέφτονται, ομολογούν την αποτυχία της πολιτικής τους».

    ΚΚΕ: Επεμβατική πολιτική στα Βαλκάνια

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, σε δήλωσή του σημειώνει ότι «η μονομερής αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ με το συνταγματικό της όνομα όσο και η τωρινή πρόταση Νίμιτς, εντάσσεται στα πλαίσια της επεμβατικής τους πολιτικής στα Βαλκάνια που στόχο έχουν την αλλαγή των συνόρων με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου» και καλεί την κυβέρνηση όχι μόνο να απορρίψει την πρόταση Νίμιτς, η οποία -όπως αναφέρει- αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά να απορρίψει επίσης «την απαίτηση να μην μπορεί η Ελλάδα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία σε τμήματα της ελληνικής επικράτειας».

    «Η κυβέρνηση αν θέλει να έχει αποτελέσματα θα πρέπει την όποια αντίθεσή της να την κατευθύνει προς τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να επανέλθει στη θέση μη αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια και να επιμείνει σε λύση κοινά αποδεκτή» καταλήγει η δήλωση του κ.Κολοζώφ.

    ΣΥΝ: Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ότι πριν διατυπώσει τις θέσεις της για την τελευταία πρόταση Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ όφειλε να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

    Ο ΣΥΝ, είπε ο κ. Αλαβάνος τάσσεται υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, και υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του ΟΗΕ.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί σχέσεις με τη γειτονική δημοκρατία, διότι δεν θα είναι σε όφελος της Ελλάδας μια αποσταθεροποίηση, τόσο μέσα στην ίδια αυτή χώρα όσο και σε όλα τα Βαλκάνια. Τέλος, σημείωσε, «καιρός είναι να σταματήσει η πολιτική του να στηριζόμαστε και να προσευχόμαστε στην Ουάσιγκτον, γιατί είδαμε αυτό τι αποτελέσματα φέρνει»

    Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι προέχει η ενημέρωση και κατέληξε λέγοντας ότι «με έναν ψύχραιμο και συνετό τρόπο, θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να λυθεί το θέμα μέσα από διαπραγματεύσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ.»

    Διάβημα διαμαρτυρίας προς τις ΗΠΑ

    Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τις ΗΠΑ προχώρησε η κυβέρνηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του αμερικανού υφυπουργού των Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς και της αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΑΣΕ για δήθεν καταπίεση "μειονοτήτων" στην Ελλάδα.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος ανακοίνωσε πως το διάβημα επέδωσε νωρίτερα σήμερα στον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τσαρλς Ρις ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Χαράλαμπος Ροκανάς, ενώ σε ανάλογη ενέργεια θα προβεί εντός της ημέρας και έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτων.

    [02] Ο Παπανδρέου στην Τουρκία

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικεφαλής της Συμβουλευτικής Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Πάβο Λίπονεν, θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο , Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, την Τουρκία.

    Στη Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Σουηδίας, Μόργκαν Γιόχανσεν, ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζαν Μαρίνους Βίερσμα, ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής, Εμινέ Ποζκούρ, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής, Κάρλος Καρνέρο, ο αυστριακός βουλευτής, Κάσπερ Αϊνεμ, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Ιταλικού κόμματος των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Λατσιάνο Βέκι, και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, Φιλίπ Κόρτερι.

    Σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, η Συμβουλευτική Ομάδα θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα έχει συναντήσεις με Συνδικαλιστικές Ενώσεις και Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες.

    Το βράδυ, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει το Ίδρυμα Φριντριχ Έμπερτ .

    Αύριο 13 Οκτωβρίου, στην Άγκυρα, η Συμβουλευτική Ομάδα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Αμπτουλάχ Γκιούλ, και θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων του Ντενίζ Μπαικάλ ( CHP) και του Τανσέρ Μπακιρχάν ( DEHAP)

    Η Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στην Τουρκία με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τις επαφές της σε συνέντευξη Τύπου.

    [03] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 εως τις 4 σήμερα το μεσημέρι, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πραγματοποιεί η συντονιστική επιτροπή των ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται με αίτημα την υπεράσπιση των ασφαλιστικών ταμείων και του ασφαλιστικού δικαιώματος, τη θέσπιση μέτρων απόλυτης διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και την εφαρμογή και πιστή τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Επικρατείας.

    [04] Το ΚΚΕ κοντά στη νεολαία

    Στη δράση του "ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ", θα αναφερθεί απόψε η γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση νέων γυναικών, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που διοργανώνει το κόμμα.

    Το ΚΚΕ, όπως έχει ανακοινώσει, είναι αποφασισμένο να αφιερώσει πολύ χρόνο και προσπάθεια προκειμένου να στηρίξει τη νεολαία και ταυτόχρονα να ενδυναμώσει τις κομματικές του γραμμές με νέους ανθρώπους. "Η ανάγκη να δυναμώσει ποσοτικά και ποιοτικά το κόμμα, να εξασφαλιστεί στο άμεσο επόμενο διάστημα η ανανέωση των γραμμών του με νέο αίμα, ιδιαίτερα από την εργατική τάξη και τις νέες ηλικίες, είναι σήμερα κάτι παραπάνω από ζωτική", αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

    Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6,30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου - πρώην εκλογικό κέντρο).

    [05] Συνεργασία πρωθυπουργού-Γ.Αλογοσκούφη-Θετική η πορεία της οικονομίας

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ενημερώθηκε για τη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ και του "Eurogroup", στις οποίες συμμετείχε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο κ.Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη δείχνει ότι βελτιώνεται, αν και προς το παρόν, όπως είπε, υπάρχει στασιμότητα, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ανησυχία λόγω των τιμών του πετρελαίου και των επιπτώσεών τους στην ανάπτυξη, το εισόδημα και τον πληθωρισμό.

    Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ θετικές οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία,καθώς αυξάνεται η ανάπτυξη, μειώνονται τα ελλείμματα, χωρίς ταυτόχρονα να αυξάνεται η ανεργία.

    Ο κ.Αλογοσκούφης ανέφερε ότι είναι σημαντικό πως η χώρα πετυχαίνει τη δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς επιπτώσεις στην ανεργία,ενώ υπογράμμισε ότι η οικονομία περιμένει "βοήθεια" από την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Σημείωσε τέλος ότι είναι θετικό ότι υπάρχει μία σταθερή κυβέρνηση στη Γερμανία.

    Πηγές του υπουργείου Οικονομίας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει θέμα φορολογίας ή αύξησης των εμμέσων φόρων.

    Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε συζήτηση εφ΄όλης της ύλης με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα.

    Δηλώσεις Αθανασάκη για την οικονομία

    Η κυβέρνηση αδυνατεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, να φέρει έναν προϋπολογισμό που θα έχει κάποια τύχη να εκτελεστεί,δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη ότι προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και νομίζει ότι κάποιοι τον πιστεύουν.

    Καταλόγισε επίσης προσωπικά ευθύνη, εκτός από τον υπουργό Οικονομίας, και στον πρωθυπουργό για τα βάρη που, όπως είπε, με την απογραφή επισώρευσαν στην οικονομία της χώρας.

    Ανέφερε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή, ενώ σημείωσε ότι όσα συμβαίνουν τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ είχαν συμβεί πάλι την περίοδο '90-'93 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα προγράμματα σταθεροποίησης και ανάπτυξης.

    [06] Στη Λέσβο ο Αλαβάνος

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος βρίσκεται στη Λέσβο για διήμερη επίσκεψη. Σήμερα συναντήθηκε με τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ενώ αργότερα επισκέφθηκε την αγορά της πόλης. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρύτανη και τα σωματεία συμβασιούχων και μόνιμων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συζήτησε με τους φοιτητές. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

    Αύριο το πρωί θα συναντηθεί με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, την πρόεδρο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και με το σωματείο εργαζομένων και το σύλλογο γιατρών.Τέλος το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου.

    [07] Χρηματοδότηση 263 επιχειρήσεων

    Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, ύστερα από εισήγηση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας κ. Σπύρου Παπαδόπουλου, υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες χρηματοδοτούνται 263 επιχειρήσεις με το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στον Αβ και Ββ Κύκλο του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» (40% επί του αντίστοιχου συνολικού προϋπολογισμού 21.200.000 ευρώ).

    Η εκταμίευση αυτή αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων χρηματοδότησης 210 επιχειρήσεων με το ποσό των 7.500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στον Αβ και Ββ Κύκλο του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» (αντίστοιχος συνολικός προϋπολογισμός 19.000.000 ευρώ) στις 3 Ιουνίου 2005 καθώς και 166 επιχειρήσεων με το ποσό των 6.100.000 ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στον Αβ Κύκλο του προγράμματος (αντίστοιχος συνολικός προϋπολογισμός 15.300.000 ευρώ) στις 21 Δεκεμβρίου 2004.

    Ο Ββ Κύκλος του προγράμματος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, υποβλήθηκαν σε αυτόν 2.012 προτάσεις και εντάχθηκαν 1.844 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 177,5 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησής τους.

    Τα έργα αφορούν επενδυτικές προτάσεις από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων. Με το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» του Αβ και Ββ Κύκλου, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί στην υλοποίηση της στρατηγικής του για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την ενίσχυση της ηλεκτρονικοποίησης και μηχανοργάνωσης της λειτουργίας τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 October 2005 - 16:15:52 UTC