Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζουν οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Θύματα από τον τυφώνα Ρίτα στις ΗΠΑ. Φονικός τυφώνας και στην Κίνα
  • [03] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή
  • [04] Κακλαμάνης:Νέα κάρτα λειτουργικότητας
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
  • [06] Αύξηση της τουριστικής κίνησης.
  • [07] Θέματα εξωτερικής πολιτικής στην Κυβερνητική Επιτροπή.
  • [08] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση.
  • [09] "Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου".
  • [10] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό η εθνική ομάδα μπάσκετ.
  • [11] Κλειστή η χωματερή Ανω Λιοσίων

  • [01] Συνεδριάζουν οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζουν σήμερα οι συντονιστές της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του κόμματος, ο πρόεδρος του κινήματος δήλωσε ότι στόχος είναι να δώθει μία νέα πρόταση στην Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ο άλλος δρόμος, των ριζικών τομών οι οποίες δίνουν σεβασμό στον άνθρωπο και αξία στον πολίτη.

    Τόνισε επίσης ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα σήμερα τον πολίτη. Σε σχέση με τις επιλογές των προσώπων που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ανέφερε ότι τα πρόσωπα που θα υποστηριχθούν θα έχουν δυνατότητες, ικανότητες, νέο ήθος και αξία.

    Η επιλογή, τόνισε, θα γίνει μέσα από διαβούλευση με την κοινωνία και οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς και δημοκρατικές.

    Τα πρόσωπα που θα επιλέξει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει προσπάθεια να είναι νέοι άνθρωποι που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των τομών και των αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν σχεδιάζει για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές.

    Ρ. Ζήση - Τουριστική πολιτική

    «Για τουριστική Ελλάδα των ολίγων» κάνει λόγο η συντονίστρια του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «η τουριστική Ελλάδα που δημιουργήθηκε, των 1.250.000 κλινών, των 14, 5 εκατομμυρίων τουριστών, δέκατη στον κόσμο, έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα είναι ένα παρελθόν».

    Μετά από ένα χρόνο από τους Ολυμπιακούς αγώνες, που η χώρα μας έδειξε πόσο ικανή είναι, η γιορτή του Παγκόσμιου Τουρισμού μάς βρίσκει χωρίς πλοία και αεροπλάνα, αναφέρει στο μήνυμα της η κα Ζήση, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει και όραμα και σχέδιο και θα υπερασπισθεί τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας .

    Αναφερόμενη στο θέμα της γιορτής (Μέσα Μεταφοράς) που διάλεξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, η κα Ζήση διερωτάται ποια ανάπτυξη τουρισμού μπορεί να περιμένει η Ελλάδα, όταν η ναυσιπλοΐα της έχει τα χάλια της φέτος, με τα μισά νησιά να μην έχουν πλοίο και με την Ολυμπιακή να κινδυνεύει να κλείσει.

    [02] Θύματα από τον τυφώνα Ρίτα στις ΗΠΑ. Φονικός τυφώνας και στην Κίνα

    Τα πέντε μέλη μίας οικογένειας εντοπίσθηκαν χθες νεκρά στην κατοικία τους στο Τέξας, θύματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα λόγω της χρήσης μίας ελαττωματικής γεννήτριας, την οποία επιστράτευσαν εξαιτίας της έλλειψης ρεύματος, που προκλήθηκε από την επέλαση του τυφώνα Ρίτα, αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

    Με τα πέντε αυτά θύματα, ο αριθμός των ανθρώπων που, είτε έμμεσα, είτε άμεσα, έχασαν από το Σάββατο το πρωΐ τη ζωή τους λόγω του Ρίτα ανέρχεται στους εννέα.

    Εκτός από τον θάνατο της 5μελούς οικογένειας, η εφημερίδα Μπόμοντ Εντερπράιζ κάνει λόγο για τον θάνατο ενός 43χρονου και μίας 56χρονης, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από πτώση ενός δέντρου πάνω στο τροχόσπιτό τους.

    Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επισήμως δύο θάνατοι: ενός 79χρονου από πτώση δέντρου στο Τέξας, κι ενός ατόμου, θύματος ενός αποκομμένου τυφώνα στο Μισισίπι.

    Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Ντάμρεϊ που έπληξε χθες το νησί Χαϊνάν της νότιας Κίνας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων, το ύψος των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας ανέρχεται στα 13,4 εκατομμύρια γουάν (1,6 εκατομμύρια δολάρια). Εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές. Για προληπτικούς λόγους οι αρχές είχαν απομακρύνει από τις εστίες τους περίπου 147.000 κατοίκους.

    Ο Ντάμρεϊ απομακρύνεται πλέον από το νησί και κατευθύνεται δυτικά, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 119 χιλιομέτρων την ώρα.

    [03] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή

    Συνεδριάζει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, η κυβερνητική επιτροπή για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στην συνέχεια ο Κ.Καραμανλής θα δεχθεί την εθνική ομάδα μπάσκετ και τον προπονητή της, Π.Γιαννάκη, οι οποίοι νωρίτερα θα επισκεφθουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο κ.Παπούλιας θα πραγματοποιήσει αύριο διήμερη επίσκεψη στα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία.

    Ο πρωθυπουργός σε χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, συζήτησε τη δημιουργία των πέντε υπερ-περιφερειών, που προωθεί η κυβέρνηση ενόψει του τέταρτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Όπως δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος, εντός 15 ημερών θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο, διευκρινίζοντας παράλληλα, οτι δεν θίγονται οι 13 διοικητικές περιφέρειες. Ανέφερε επίσης, ότι για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων θα πρέπει να ενισχυθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    [04] Κακλαμάνης:Νέα κάρτα λειτουργικότητας

    Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι δηλώνουν επισήμως ανάπηροι και παίρνουν επίδομα ή βοήθημα από το κράτος, χωρίς να το δικαιούνται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας.

    Το τοπίο με τους πραγματικά ανάπηρους στη χώρα μας θα ξεκαθαρίσει με τη νέα κάρτα λειτουργικότητας που θα καθιερωθεί από το 2006.

    Με το νέο σύστημα αξιολόγησης που έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα αποκλείονται όλοι όσοι μέχρι σήμερα έπαιρναν επίδομα χωρίς να το δικαιούνται πραγματικά.

    Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κακλαμάνης καμιά πραγματική αναπηρία δεν θα αποκλειστεί, καθώς δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να αδικηθούν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη από τη φροντίδα και τα βοηθήματα του κράτους.

    Ομως, το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να συνεχίσει να ανέχεται το γεγονός των περίπου 100.000 αναπήρων "μαϊμού" που αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν το κρατικό προϋπολογισμό.

    Ο υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχουν μαύρες λίστες με τις περιοχές που εμφανίζουν ιδιαίτερα ποσοστά αναπηρίας ασυνήθιστα αν συγκριθούν με το σύνολο του πληθυσμού. Ηδη όπως εξήγησε έχουν μεταβεί στις περιοχές αυτές της χώρας ειδικοί ελεγκτές προκειμένου να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο βγήκαν αυτές οι αναπηρικές συντάξεις.

    Μεταξύ άλλων πρόκειται για περιοχές του Πειραιά, την Αιτωλοακαρνανία, τα Δωδεκάνησα και άλλες, όπου εκτιμάται ότι μία στις τρεις αναπηρικές συντάξεις που χορηγείται, δεν θα έπρεπε να δίνεται στο δικαιούχο.

    Οπως εξήγησε ο υφυπουργός Πρόνοιας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η νέα κάρτα λειτουργικότητας δεν θα δίνει τόση έμφαση στα αίτια της αναπηρίας αλλά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του αναπήρου. Το σημαντικό είναι ότι οι διαδικασίες έκδοσής της δεν θα είναι χρονοβόρες, καθώς μια αίτηση σε Κέντρο εξυπηρέτησης Πολιτών αρκεί.

    Καλό είναι πάντως να γνωρίζουν όλοι ότι η αξιολόγηση που θα προηγείται της χορήγησης της κάρτας αυτής θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στο εξής και θα περνά από κρατικά νοσοκομεία και αξιόπιστα ιδρύματα.

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

    Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σήμερα επίσης, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού» θα είναι ελεύθερη η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Μουσεία και τα Μνημεία του Κράτους.

    Ο υπουργός Τουρισμού, είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι το υπουργείο προχωρεί σε μια σειρά από μέτρα που ενισχύουν το θαλάσσιο τουρισμό και ανοίγουν νέους δρόμους για την αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων στον τομέα της θάλασσας, όπως κρουαζιέρες και μαρίνες. Μέσα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας τα δύο υπουργεία, όπως τόνισε, διαμορφώνουν ένα καινούργιο πλαίσιο συνεργασίας και απτών αποτελεσμάτων με στόχο τη βελτίωση της τουριστικής δραστηριότητας.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός σημείωσε ότι οι μαρίνες, η ενίσχυση της κρουαζιέρας και η προώθηση προγραμμάτων υποστηριζόμενων από νομοθετήματα για το θαλάσσιο και τον ιαματικό τουρισμό ανοίγουν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό.

    Επίσης, προωθείται από το υπουργείο, δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού. O υφυπουργός Αναστάσιος Λιάσκος μιλώντας στις εργασίες της 17ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων προωθείται απόφαση για τις προδιαγραφές ίδρυσης των κέντρων Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού και για την υπαγωγή τους στο καθεστώς κινήτρων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

    Παράλληλα, μετά την δημιουργία του νέου τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, άρχισε η μελέτη σειράς θεμάτων του Αθλητικού Τουρισμού, όπως οι διαστάσεις της αθλητικής τουριστικής βιομηχανίας, τα οφέλη της διοργάνωσης ενός αθλητικού γεγονότος, η μελέτη των περιοχών που παγκοσμίως ωφελήθηκαν από τον Αθλητικό Τουρισμό, η μελέτη των σημαντικότερων αγορών και των καλύτερων διοργανώσεων και των επιτυχημένων στρατηγικών που ακολουθήθηκαν, καθώς και προβλέψεις για την μελλοντική κίνηση της αθλητικής τουριστικής βιομηχανίας..

    [06] Αύξηση της τουριστικής κίνησης.

    Ανοδικούς ρυθμούς συνεχίζει να καταγράφει η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια της συνεδρίασης του 3ου Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού που διεξάγεται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο.

    Ξεκινώντας από τα στοιχεία του διεθνούς αεροδρομίου "Ελ.Βενιζέλος", η κίνηση φέτος έχει παρουσιάσει αύξηση άνω του 12% για τους ξένους επιβάτες, ενώ ταυτόχρονα οι πτήσεις τσάρτερς διπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

    Συνεχίζοντας ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης συνεχίζει την ανοδική της πορεία το μήνα Σεπτέμβριο αλλά και το μήνα Οκτώβριο, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα τουριστικά καταλύματα ποιότητας.

    Οσον αφορά τις τρέχουσες συναλλαγές και τις οποίες παρουσίασε ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι οι ακαθάριστες εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 6,1% σε σύγκριση με την περσινή, περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Τέλος, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του ετήσιου φόρουμ για τον Παγκόσμιο Τουρισμό την 18η Φεβρουαρίου 2006.

    Στο φόρουμ αυτό αναμένεται να αποφασιστεί η μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας παρατηρητηρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού με άξονα δράσης την περιοχή της νότιας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

    Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού συνεχίζεται με παρεμβάσεις των παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

    [07] Θέματα εξωτερικής πολιτικής στην Κυβερνητική Επιτροπή.

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα της εξωτερικής πολιτικής πρόκειται να ζητήσει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Μολυβιάτης, που ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για όλες τις πτυχές της εξωτερικής πολιτικής,τόνισε επίσης ότι θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

    Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι "εκτός απροόπτου στις 3 Οκτωβρίου η Τουρκία θα αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ" και σημείωσε πως "οι θέσεις και οι επιδιώξεις της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν πλήρως κατοχυρωθεί στα δυο κείμενα,το διαπραγματευτικό πλαίσιο και την αντιδήλωση της ΕΕ".

    Ο κ. Μολυβιάτης πρόσθεσε ότι με την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ανοίξει σταδιακά και βαθμιαία - και το τονίζω αυτό, είπε- ο δρόμος για μια νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μιέ εποχή ειρήνης και συνεργασίας, που θα είναι προς όφελος των δυο λαών και της περιοχής.

    Εφόσον η Τουρκία στο τέλος των διαπραγματεύσεων που θα διαρκέσουν πολύ πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις θα δικαιούται να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ, είπε ο κ. Μολυβιάτης.

    Ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως παραμένουν ανοιχτά ορισμένα θέματα για το διαπραγματευτικό πλαίσιο και για την εναρκτήρια δήλωση της προεδρίας κατά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος, αλλά σημείωσε ότι δεν σχετίζονται με ελληνικές ή κυπριακές επιδιώξεις.

    Ο Πέτρος Μολυβιάτης δεν θέλησε να απαντήσει στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση ότι δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για τα ανοιχτά θέματα με την Τουρκία, λέγοντας ότι θα απαντηθούν όλα αυτά στη Βουλή.

    Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι είναι γνωστές οι ελληνικές θέσεις μετά την αποδοχή και της πρότασης Νίμιτς.

    Απαντώντας δε σε ερώτηση αν επίκειται νέα πρόταση, ο κ. Μολυβιάτης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας ο κ. Μάθιου Νίμιτς στη συνάντηση που είχαμε δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες συνδιαλλαγής με τους εκπροσώπους και των δυο πλευρών.

    [08] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση.

    Η ανεργία και η απασχόληση είναι το βασικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και αυτό θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ στην πορεία του προς το λαό, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου,στην εισαγωγική του ομιλία στην έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα "κακά μαντάτα" που έρχονται από τις Βρυξέλλες για την οικονομία και τα οποία, όπως είπε,φανερώνουν το μέγεθος των λαθών της κυβέρνησης,την οποία κατηγόρησε ότι μαγειρεύει τις στατιστικές σε σχέση με την ανεργία.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο ίδιος έχει προτείνει έναν άλλο δρόμο (εξαγγελίες Θεσσαλονίκης) που θα αφορά στην επένδυση στην ποιότητα, και στην αξιοποίηση των πόρων του Γ' ΚΠΣ, ενώ, όπως είπε, είναι έτοιμος να διατυπώσει και άλλες προτάσεις.

    Το πλαίσιο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία, τόνισε ο κ.Παπανδρέου,δεν έχει καμία σχέση με την κυβερνητική πρόταση που επενδύει στην φθηνή εργασία.

    [09] "Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου".

    Για παραποίηση των δηλώσεών του από το ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας, τονίζοντας ότι με τη συγκεκριμένη δήλωσή του κάλεσε τους τελωνειακούς να περιορίσουν τα φαινόμενα διαφθοράς. Σημειώνεται ότι ο κ.Ρεγκούζας φέρεται να παρότρυνε σε συνέδριο τους τελωνειακούς να μειώσουν το γρηγορόσημο. Πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας και παραθέτουν απόσπασμα ομιλίας του κ.Ρεγκούζα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα.

    [10] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό η εθνική ομάδα μπάσκετ.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο, τους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, οι οποίοι κατέκτησαν στο Βελιγράδι, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

    Στην ομιλία του ο κ.Παπούλιας ευχαρίστησε τους αθλητές και τους προπονητές για τη χαρά που έδωσαν στην Ελλάδα και την υπερηφάνεια που γέμισαν το λαό. Δώσατε, τόνισε, ένα μήνυμα προς τη νεολαία με τη δουλειά σας και το ήθος. Αναφέρθηκε δε στα θετικά σχολεία του γερμανικού Τύπου για την επιτυχία της εθνικής μας.

    Στη συνέχεια, τα μέλη της εθνικής μας ομάδας δέχθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τους συνεχάρη για την επιτυχία τους.

    Σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι "όταν υπάρχει συλλογική δουλειά και καθοδήγηση όλα είναι εφικτά.Ανέφερε ότι η επιτυχία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ έρχεται μετά τους πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες και την κατάκτηση του EURO, η επιτυχία αυτή πρόσθεσε αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γένια".

    Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός απένειμαν στους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο ένα μικρό δίσκο με το εθνόσημο.

    Από την πλευρά τους οι αθλητές δώρισαν στους κυρίους Παπούλια και Καραμανλή από μία μπάλα του μπάσκετ με τις υπογραφές τους και μία αθλητική φανέλα.

    [11] Κλειστή η χωματερή Ανω Λιοσίων

    Οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων, στον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων αποφάσισαν να μη δέχονται από σήμερα τόσο απορρίμματα όσο και λυματολάσπη στο χώρο, καθως διαματύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τους οι οποίες τους προκαλούν προβλήματα υγείας.

    Η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη , λόγω των προβλημάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν από το κλείσιμο της χωματερής απευθύνει έκκληση στους Αθηναίους να αποφεύγουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα να κατεβάσουν τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 September 2005 - 12:47:07 UTC