Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Εθνική Ελλάδος στον τελικό του Ευρωμπάσκετ
  • [02] Εξασθενεί ο κυκλώνας Ρίτα

  • [01] Η Εθνική Ελλάδος στον τελικό του Ευρωμπάσκετ

    Ενα τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιτελικού στο 34ο ευρωμπάσκετ Ανδρών, που διεξάγεται στη Σερβία/Μαυροβούνιο, χάρισε στην εθνική μας ομάδα τη νίκη με 67-66 επί της Γαλλίας και έστειλε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία.

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

    « Με τη μεγάλη νίκη και τη συγκλονιστική τους προσπάθεια οι διεθνείς μας έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Τους ευχόμαστε στον τελικό να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή κορυφή».

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον προπονητή και τους παίκτες της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, με αφορμή την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βελιγραδίου: «Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη σας επιτυχία και κυρίως για την καταπληκτική σας προσπάθεια. Μας κάνατε όλους υπερήφανους. Σας εύχομαι να ανεβείτε στο βάθρο του πρωταθλητή Ευρώπης».

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, έκανε την παρακάτω δήλωση, που ουσιαστικά ήταν μήνυμα προς τους διεθνείς μας:

    «Η ελληνική ψυχή και το ταλέντο σας καθήλωσαν, ακόμη μια φορά, την ομάδα της Γαλλίας. Ήδη έχετε κερδίσει την εκτίμηση και το θαυμασμό, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά ολόκληρου του Ευρωπαϊκού κόσμου του μπάσκετ. Είμαι βέβαιος ότι και στο μεγάλο τελικό, θα κάνετε ότι πρέπει, για να ανέβετε στο μεγαλύτερο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2005. Σας το Εύχομαι και μαζί μου όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι».

    [02] Εξασθενεί ο κυκλώνας Ρίτα

    Ο κυκλώνας Ρίτα υποβαθμίστηκε στην Κατηγορία 1 με μέγιστη ταχύτητα ανέμων περίπου τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο κυκλώνας αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις (25 ως 38 εκατοστά) τις επόμενες ημέρες στο ανατολικό Τέξας, τη δυτική Λουϊζιάνα και το νότιο Αρκανσο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Νωρίτερα η πόλη Λέικ Τσαρλς, περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Ορλεάνης, υπέστη μεγάλες καταστροφές αφού ισοπεδώθηκαν σπίτια και ξεριζώθηκαν πολλά δέντρα. Η πόλη έχει πληθυσμό 72.000 κατοίκων και είναι μία από τις περιοχές με τα σημαντικότερα διυλιστήρια.Σύμφωνα με το CNN πυρκαγιά ξέσπασε στη πόλη του Χιούστον,μεγάλες περιοχές του οποίου έχουν εκκενωθεί τις τελευταίες ημέρες.

    Υπολογίζεται ότι περίπου δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από το Τέξας, συμπεριλαμβανομένων όλων των κατοίκων στο Γκάλβεστον Αϊλαντ και περιοχών του Χιούστων σε χαμηλότερα σημεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 September 2005 - 7:16:18 UTC