Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν βρέθηκε μονοξείδιο του άνθρακα στις σορούς
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη
  • [03] Το πρόγραμμα δημοσίων έργων στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά
  • [04] Οι κηλίδες αίματος στο πιλοτήριο ανήκουν στον αεροσυνοδό Α.Προδρόμου
  • [05] Σιούφας:Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα
  • [06] Συνάντηση Παπανδρέου-Τάντιτς
  • [07] Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση "Η Ελλάδα του μόχθου 1900-1960"

  • [01] Δεν βρέθηκε μονοξείδιο του άνθρακα στις σορούς

    Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η έρευνα σχετικά με την υπόθεση της μοιραίας πτώσης του κυπριακού Μπόινγκ στην πλαγιά του Γραμματικού την περασμένη Κυριακή,που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των 121 επιβαινόντων.

    Συγκεκριμένα, από δείγμα τοξικολογικών εξετάσεων σε έξι άτομα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ από την έρευνα που γίνεται στο πρώτο μαύρο κουτί διαπιστώθηκε ότι στις 9.15, δηλαδή 8 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από τη Λάρνακα, χτύπησε ο συναγερμός και έπεσαν όλες οι μάσκες οξυγόνου.Το γεγονός ενισχύει την εκδοχή για μερική αποσυμπίεση στην καμπίνας των επιβατών.

    Χθες το πρωί άνδρες του στρατού με ειδικά όργανα ανίχνευσης μετάλλου εντόπισαν το εσωτερικό του δεύτερου μαύρου κουτιού που περιέχει τις συνομιλίες πιλότου και συγκυβερνήτη, καθώς και τις όποιες συνομιλίες των δύο ανδρών με τους πύργους ελέγχου. Είχε βρεθεί προ ημερών το κέλυφος του κουτιού αυτού και χθές βρέθηκε το εσωτερικό του,το οποίο δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση και γιατί έχει προστριβεί στα βράχια (βρέθηκε σε βάθος 150 μέτρων στη χαράδρα) αλλά και γιατί έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά την πρόσκρουση του αεροσκάφους.

    Πάντως, οι ειδικοί στις έρευνες εκτιμούν ότι επειδή η κατασκευή του περιεχομένου των μαύρων κουτιών είναι τέτοια ώστε να αντέχουν σε μεγάλες δοκιμασίες, πιθανόν να βρεθούν αξιοποιήσιμα στοιχεία τα οποία θα διευκολύνουν την περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το εσωτερικό του δεύτερου μαύρου κουτιού θα μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της Γαλλίας όπου ήδη έχει μεταφερθεί από ημέρες το πρώτο κουτί.

    Από την ανάλυση των στοιχείων του πρώτου κουτιού προκύπτει το νέο στοιχείο ότι στις 9.15 και ενώ το μοιραίο αεροσκάφος ίπτατο στον κυπριακό εναέριο χώρο και βρισκόταν σε ύψος 14.000 ποδών, σήμανε συναγερμός, γεγονός που σημαίνει ότι το αεροσκάφος από τα πρώτα λεπτά μετά την απογείωσή του παρουσίασε τεχνική βλάβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συναγερμός οφειλόταν σε πρόβλημα ψύξης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, για το οποίο οι τεχνικοί της εταιρίας έδωσαν οδηγίες στον πιλότο για εναλλακτική λύση αντιμετώπισής του και έτσι το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του προς το θάνατο.

    Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί ακολούθησε αυτόματη πτώση των μασκών σε όλους τους επιβαίνοντες, γεγονός που καταδεικνύει ότι μέσα στο "κοκ πιτ" και στην καμπίνα των επιβατών δεν υπήρχε αρκετή ποσότητα οξυγόνου.

    Πάντως, από τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στον συγκυβερνήτη, στην αεροσυνοδό Χ. Χαραλάμπους και σε άλλο ένα μέλος του πληρώματος, μάλλον αεροσυνοδό, (ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί το πτώμα), καθώς και σε τρεις επιβάτες, μεταξύ των οποίων και στο 6χρονο αγοράκι που ζούσε και μετά την πτώση του αεροσκάφους και βρέθηκε απανθρακωμένο, δεν υπήρχαν ίχνη μονοξειδίου του άνθρακα. Μόνο στην αεροσυνοδό Χ. Χαραλάμπους βρέθηκε ποσοστό 7% το οποίο, όμως, μπορεί και να προέρχεται από χρήση τσιγάρου.

    Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κ.Κοτσάφτης ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα σχετικά με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων και, όπως τού ανέφερε, από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας δεν εισέπνευσαν μονοξείδιο, αλλά βέβαια για να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα.

    Εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσει και η διαδικασία του DNA αφού ήδη χθές το πρωί 133 δείγματα βιολογικού υλικού μεταφέρθηκαν στην Κύπρο με την πρώτη κυπριακή αεροπορική πτήση.

    Τα αποτελέσματα του DNA αναμένονται το επόμενο 15νθήμερο.

    Χθες για πρώτη φορά αναζητήθηκε μέσω της γερμανικής πρεσβείας ο Γερμανός κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, το πτώμα του οποίου μέχρι και τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι, όπως επισήμαναν ειδικοί με τις έρευνες που βρίσκονται στον τόπο της τραγωδίας στο Γραμματικό,είναι ενδεχόμενο από το εσωτερικό του δεύτερου κουτιού να προκύψουν στοιχεία και από συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου και σε μια τέτοια περίπτωση θα διευκολυνθούν οι έρευνες ως προς το πώς αντιμετώπισαν ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης την κρίσιμη κατάσταση που εκδηλώθηκε στο μοιραίο αεροσκάφος.

    Η ΥΠΑ

    Στο μεταξύ, σε ελλιπή ενημέρωση αποδίδει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δημοσιεύματα, αλλά και σχόλια σε τηλεοπτικά κανάλια περί καθυστερήσεως στην επικοινωνία του Πύργου Ελεγχου με το μοιραίο αεροσκάφος.

    Σε ανακοίνωσή της, η ΥΠΑ επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα με το αεροσκάφος κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο και την Υπηρεσία διαδικασίες.

    Στην παρούσα φάση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των συνομιλιών από τα κέντρα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας από τα οποία διήλθε το μοιραίο αεροσκάφος.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στοιχείων και θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη

    Την Τετάρτη το απόγευμα συνεδριάζει στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να καθορίσει τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος και να προετοιμάσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ορίστηκε για την ερχομένη Παρασκευή, 26 του μηνός.

    Οι ανωτέρω αποφασεις ελήφθησαν σε συνάντηση του πρωθυπουργού με το Γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ στην ατζέντα των δυο συνεδριάσεων θα περιλαμβάνεται και η πρόταση για την εκλογή δημάρχου και νομάρχη από την πρώτη Κυριακή.

    Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι το διακυβευμα είναι η εκλογή των τοπικών αρχόντων από την πρώτη Κυριακή κατά πλειοψηφία και πως όλα τα αλλά θέματα (ποσοστά, εκλογικό σύστημα, τρόπος εκλογής, δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων) βρίσκονται στο τραπέζι του διάλογου.

    Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, στις κινητοποιήσεις κατά την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι η ΝΔ δεν ενθαρρύνει την συμμετοχή της ΔΑΚΕ εάν οι κινητοποιήσεις προσλάβουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα.

    Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι με τον κ. Καραμανλή είχε "τη συνηθισμένη συνάντηση εργασίας για τα τρέχοντα ζητήματα" και πρόσθεσε ότι "έχουμε κάνει κατ΄ επανάληψη δηλώσεις για τα ζητήματα της επικαιρότητας και δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο να πω".

    [03] Το πρόγραμμα δημοσίων έργων στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά

    Την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος δημοσίων έργων, ύψους 5 δισ. ευρώ, συζήτησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, στη συνάντηση που είχαν, την Παρασκευή, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε ο κ.Σουφλιάς, έχει ήδη δημοπρατηθεί το 90% του προγράμματος.

    Ο υπουργός, αναφερόμενος ειδικά στα έργα της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το Μετρό Θεσσαλονίκης η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η εταιρία ΑΕΓΕΚ .

    Ο κ. Σουφλιάς είπε ότι είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύπαθο έργο που αναβάλλεται συνεχώς επί 15 χρόνια.

    Σημείωσε ότι πιθανότατα θα υπάρξουν προσφυγές και ενστάσεις, αλλά μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες θα αρχίσει η κατασκευή του έργου μήκους 9 χιλιομέτρων με 13 σταθμούς.

    Σε ό,τι αφορά στο διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ο κ. Σουφλιάς είπε ότι υπάρχει οριστικός ανάδοχος και εκτίμησε ότι μετά από 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή του έργου.

    Για την υποθαλάσσια αρτηρία ανέφερε ότι υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, σημείωσε ότι εκκρεμούν ενστάσεις και προσφυγές και εκτίμησε ότι περί τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους οπότε και θα υπογραφεί η σύμβαση και θα κατατεθεί προς κύρωση στη βουλή.

    Προσωρινός ανάδοχος υπάρχει από τον Ιούλιο και για το τμήμα της εθνικής οδού Μαλιακός - Κλειδί.

    [04] Οι κηλίδες αίματος στο πιλοτήριο ανήκουν στον αεροσυνοδό Α.Προδρόμου

    Έγινε η ταυτοποίηση των κηλίδων αίματος που βρέθηκαν μέσα στο πιλοτήριο του μοιραίου Μπόινγκ και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία ανήκουν στον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου που είχε και γνώσεις χειριστή και έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο το μοιραίο αεροσκάφος λίγο πριν την πρόσκρουσή του στην πλαγιά του Γραμματικού.

    Επίσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Φ. Κουτσάφτη, στα μέσα της επόμενης εβδομάδος θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ενώ σε ένα 15νθήμερο περίπου θα έχουν βγει τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης των μη αναγνωρίσιμων σορών με τη μέθοδο του DNA. Και τούτο γιατί ήδη έχουν έρθει στην Ελλάδα 133 δείγματα βιολογικού υλικού από συγγενείς των τραγικών θυμάτων ενώ έχουν φτάσει και οδοντογράμματα που ανήκουν σε τραγικά θύματα ώστε να είναι πλήρως εξακριβωμένη η ταυτοποίηση των θυμάτων. Για το λόγο αυτό έφτασε από την Κύπρο και ειδική ομάδα οδοντιάτρων που θα επιληφθεί αυτής της διαδικασίας.

    Αποκρυπτογραφήθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

    Το δεύτερο μαύρο κουτί του κυπριακού Μπόινγκ αποκρυπτογραφήθηκε από τους γάλλους ειδικούς του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας (BEA).

    Τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών, που διενεργήθηκαν παρουσία έλληνα ερευνητή, δεν θα κοινοποιηθούν από το BEA, "καθώς η έρευνα είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Ελλάδας", αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το BEA.

    Το BEA προσθέτει πως το προστατευτικό κέλυφος που περιέχει τη βάση της ηλεκτρονικής καταγραφής "αποσυντέθηκε από το αρχικό πλαίσιό του κατά τη σύγκρουση" αλλά "δεν παρουσιάζει ίχνη φωτιάς και δεν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές".

    Τα μαύρα κουτιά, που στην πραγμαικότητα είναι πορτοκαλί, είναι δύο διαφορετικοί εξοπλισμοί που καταγράφουν ο μεν πρώτος τις παραμέτρους της πτήσης (FDR - Flight Data Recorder), ο δε δεύτερος τις συνομιλίες και τους ήχους στο πιλοτήριο (Cockpit Voice Recorder, CVR).

    Η ανάγνωση του καταγραφέα των παραμέτρων (FDR), που είχε βρεθεί από τη Δευτέρα, ανατέθηκε από τις ελληνικές αρχές επίσης στο BEA.

    [05] Σιούφας:Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα

    Στις θετικές ενδείξεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Aνάπτυξης Δημήτρης Σιούφας μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης που συνεδρίασε στο Zάππειο.

    O κ. Σιούφας ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

    -Στον κατάλογο ταχείας ανάπτυξης το 2005 που εκδίδεται από την εταιρεία ?GRAND THORNTON INTERNATIONAL? και καλύπτει 24 χώρες, το ποσοστό των ελληνικών ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων αυξάνεται από 13% που ήταν το 2004 σε 15% για το 2005.

    -Η δεύτερη θετική ένδειξη είναι η αύξηση των εξαγωγών κατά 8,6% το πρώτο εξάμηνο του 2005 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

    -Oι αφίξεις τουριστών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σημειώνουν αξιοσημείωτη ανάκαμψη.

    O κ. Σιούφας τόνισε ότι χρειάζονται πλέον σοβαρές παρεμβάσεις, τομές και μεταρρυθμίσεις στις δομές του κράτους και της οικονομίας. Όλοι διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία, την έλλειψη ανταγωνισμού, το μη φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τη διαπλοκή, την παραοικονομία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, ωστόσο, τόνισε, όταν μπαίνουμε στο πεδίο του τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, ορισμένες πλευρές εμφανίζουν τις λύσεις ως φόβητρα και απειλές. Kαι υπογράμμισε ότι «η μεγαλύτερη απειλή είναι η εμμονή στην αδράνεια και τη στασιμότητα».

    O κ. Σιούφας παρουσίασε τον προγραμματισμό του υπουργείου, που προβλέπει ότι το Σεπτέμβριο θα κατατεθούν στη Bουλή τα δύο νομοσχέδια για την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και την προετοιμασία των ρυθμίσεων για τα βιοκαύσιμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    O υπουργός Aνάπτυξης ανακοίνωσε τέλος ότι:

    -Σύντομα θα υπογραφεί προγραμματική συμφωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος για την αντιμετώπιση σειράς θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος που επηρεάζουν το επίπεδο ζωής των πολιτών, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα όρια των Δήμων και των Κοινοτήτων.

    -Bρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης οι μελέτες για την ίδρυση της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και του Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου.

    -Tον επόμενο μήνα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συγκροτήθηκε πρόσφατα.

    -Έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των επιπτώσεων της νομοθεσίας στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

    -Tις επόμενες μέρες θα ανατεθεί η εκπόνηση της ετήσιας μελέτης για την ανταγωνιστικότητα του 2005 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣEE.

    -Θα υπερδιπλασιασθεί (από 250 σε 600) ο αριθμός των διδακτορικών διπλωμάτων που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Στις ΗΠΑ χρηματοδοτήθηκαν 4.000 τέτοια διπλώματα, των οποίων οι ιδέες και το περιεχόμενο πέρασαν στην παραγωγή και έδωσαν ένα εκατομμύριο επιπλέον θέσεις εργασίας.

    [06] Συνάντηση Παπανδρέου-Τάντιτς

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπ?ρις Τάντιτς, ο οποίος βρισκόταν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα για διακοπές, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, και η κατάσταση που επικρατεί ευρύτερα στην περιοχή, ενώ εκτιμήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα του Κοσόβου. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της Σερβίας συμφώνησαν ότι, απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση των εξελίξεων στα Βαλκάνια.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στάνισεφ, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, στον οποίο εξέφρασε τα συγχαρητήριά του, και τις ευχές του για επιτυχία στο έργο του.

    [07] Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση "Η Ελλάδα του μόχθου 1900-1960"

    Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα "Η Ελλάδα του μόχθου 1900-1960" έγιναν χθες το μεσημέρι από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο εκθεσιακό κέντρο του Ριζαρείου Ιδρύματος στο Μονοδένδρι, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων.

    Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές -κυρίως στη συλλογή του Νίκου Πολίτη- αλλά προέρχονται και από τα φωτογραφικά αρχεία του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Λογοτεχνικού Ιστορικού Αρχείου. Η έκθεση είναι ένα φωτογραφικό πανόραμα επαγγελμάτων της χώρας μας από το 1900 μέχρι το 1960.

    Την κυβέρνηση στα εγκαίνια της έκθεσης εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δραστηριότητες του Ριζαρείου Ιδρύματος το οποίο δίνει τεράστια σημασία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις πρώτης σειράς στην περιφέρεια και κυρίως στα απομακρυσμένα Ζαγοροχώρια, σε μια αξιόλογη πολιτιστική αποκέντρωση.

    Ο κ. Παπούλιας και ο υφυπουργός Πολιτισμού,μετά τα εγκαίνια, επισκέφθηκαν και το Ριζάρειο πωλητήριο χειροτεχνικών προϊόντων στο συνεδριακό κέντρο που στεγάζεται στο αρχοντικό Κατσαδήμα στο Μονοδένδρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 August 2005 - 22:05:14 UTC