Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποζημιώσεις για ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες
  • [02] Στα 94 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης
  • [03] Αυτοσυγκράτηση ζητά από το Ιράν ο Κόφι Αναν
  • [04] Το μεσημέρι η νέα προσπάθεια προσγείωσης του Discovery
  • [05] Θα καθυστερήσει 90 λεπτά η προσγείωση του Discovery
  • [06] Απέκλεισαν τρεις κόμβους οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας
  • [07] Συνεργασία με τον Π.Παυλόπουλο είχε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός
  • [08] Στην Καλιφόρνια θα προσγειωθεί το Discovery
  • [09] Με επιτυχία η προσγείωση του "Ντισκάβερι".

  • [01] Αποζημιώσεις για ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες

    Σημαντικές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες 12 νομών της χώρας από τις χαλαζοπτώσεις, τις ανεμοθύελλες και τις πλημμύρες του τελευταίου τριημέρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Μπασιάκος, έχουν πληγεί εκτάσεις πάνω από 150.000 στρέμματα.

    Από χθες συνεργεία στελεχών του ΕΛΓΑ επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές για την εκτίμηση του ύψους των ζημιών, ενώ ξεκίνησε η προθεσμία (12 μέρες) για την υποβολή δηλώσεων από τους παραγωγούς που επλήγησαν.

    Θα ακολουθήσει η εκτίμηση των ζημιών, η σύνταξη και η δημοσιοποίηση των πορισμάτων και η καταβολή των αποζημιώσεων πάντοτε εντός τριμήνου από της συγκομιδής κάθε προϊόντος, όπως έγινε μέχρι τώρα και για τις ζημιές του 2004 και τις ζημιές του 2005, δήλωσε ο κ. Μπασιάκος, καθώς όπως είπε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η διοίκηση του ΕΛΓΑ έχουν εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό για την καταβολή των αποζημιώσεων.

    Αποχωρούν από τα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί αλλά προγραμματίζουν νέο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Εδεσσας σήμερα το πρωί

    Στην απόφαση να αποχωρήσουν, προσωρινά, από τα μπλόκα που έχουν στήσει στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, κατέληξαν οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Πέλλας, ωστόσο σχεδιάζουν να αποκλείσουν και πάλι τον δρόμο στις 8 το πρωί.

    Οπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σκύδρας - Εδεσσας, Σάββας Μωυσιάδης, οι ροδακινοπαραγωγοί προγραμματίζουν να προχωρήσουν σήμερα και σε αποκλεισμό των κονσερβοποιείων του νομού Πέλλας. Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση εκπροσώπων των ροδακινοπαραγών και κονσερβοποιών.

    Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, οι αγρότες παρέταξαν στους κόμβους Μαυροβουνίου και Μελισσίου περίπου 1.000 τρακτέρ και ο σημερινός αποκλεισμός αναμένεται, από την Ενωση, να έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

    Οι ροδακινοπαραγωγοί διεκδικούν καλύτερη τιμή για το συμπύρηνο (βιομηχανικό) ροδάκινο.

    Δηλώσεις Μπασιάκου για τις κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας

    H κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια λήψης μέτρων, συμβατών προς το κοινοτικό δίκαιο, για την ομαλή διάθεση από τους καλλιεργητές της φετινής παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου στις βιομηχανίες κομπόστας. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν, με αποκλεισμούς δρόμων, ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας.

    Για πρώτη φορά, επισήμανε ο κ. Μπασιάκος, αποζημιώνονται κατ΄ εξαίρεση οι καλλιεργητές ροδάκινων για τις ζημιές που υπέστησαν από την ακαρπία, ενώ και φέτος, όπως και πέρσι, θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για τη φυτασθένεια κλαδοσπόρι.

    Η κυβέρνηση απέτρεψε την επιβολή υψηλών δασμών στις εισαγωγές κονσερβοποιημένων ροδάκινων στις ΗΠΑ και στήριξε ουσιαστικά τις εξαγωγές επιτραπέζιων ροδάκινων. Έλαβε μέτρα για την αύξηση της κατανάλωσης κομπόστας ροδάκινων στον Ελληνικό Στρατό και τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ εγκρίθηκε συμπληρωματικό ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, μέσω του ΛΑΕΚ, που θα διατεθεί για τη στήριξη των Ομάδων Παραγωγών ροδάκινων, πρόσθεσε ο κ. Μπασιάκος.

    Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, τόνισε, ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς, να ασκεί εμπορία για οποιοδήποτε προϊόν και να διαμορφώνει τιμές. Αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι οι μεταποιητές, οι χυμοποιοί, οι εξαγωγείς και οι έμποροι και από πλευράς παραγωγών οι συνεταιρισμοί και οι Ομάδες Παραγωγών με ελεύθερες διαπραγματεύσεις, όπως ισχύει και για τα άλλα αγροτικά προϊόντα, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Κατόπιν αυτών, κατέληξε ο κ. Μπασιάκος, θεωρώ ότι μέλημα των Ομάδων Παραγωγών ροδάκινων και των συνεταιρισμών πρέπει να είναι η συνεχής άσκηση πίεσης προς τους μεταποιητές για τη βελτίωση των τιμών του συμπύρηνου ροδάκινου και όχι οι διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση, η οποία επέδειξε αμέριστο το ενδιαφέρον της.

    [02] Στα 94 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης

    Στα 94 λεπτά το λίτρο έφθασε η μέση τιμή της αμόλυβδης την περασμένη εβδομάδα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του περασμένου Iουλίου μετά τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις των διεθνών τιμών.

    Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Aνάπτυξης, η αμόλυβδη ακρίβηνε κατά 0.7 λεπτά (από 93.3 την προηγούμενη εβδομάδα), η σούπερ αμόλυβδη έφθασε στο 1.056 ευρώ, η σούπερ στα 99.1 λεπτά και το ντήζελ κίνησης στα 92.2 λεπτά.

    Μεικτή εικόνα παρουσιάζει η διακύμανση των τιμων στους δώδεκα νομούς της χώρας για τους οποίους ο υπουργός Aνάπτυξης Δ. Σιούφας ζήτησε την περασμένη εβδομάδα έρευνα από την Eπιτροπή Aνταγωνισμού για να διαπιστωθεί αν οι υψηλές τιμές που επικρατούν στην αγορά οφείλονται σε εναρμονισμένη πρακτική μεταξύ εταιριών ή πρατηριούχων.

    Στη Λέσβο η μέση τιμή της αμόλυβδης μειώθηκε οριακά, στην Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα ενώ στους υπόλοιπους 9 νομούς (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Θεσπρωτία, Ευρυτανία, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Δωδεκάνησα) οι τιμές παρέμειναν σε ανοδική πορεία.

    H μεγαλύτερη αύξηση έγινε στη Θεσπρωτία (2.8 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη), που είναι και ο ακριβότερος νομός της χώρας με μέση τιμή 1 ευρώ το λίτρο.

    Tο υπουργείο Aνάπτυξης επισημαίνει ότι από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 28,59%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του brent αυξήθηκε κατά 96,77%. Aναφέρει επίσης ότι η λιανική τιμή της αμόλυβδης είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 21,40% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

    Mε αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι προ φόρων τιμές των καυσίμων στην Eλλάδα είναι (σύμφωνα με τα στοιχεία του Iουλίου 2005) από τις υψηλότερες στην EE, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης δήλωσε ότι η προ φόρων μέση τιμή ανά εξάμηνο της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα, ακολουθεί πτωτική πορεία και βρίσκεται πολύ κοντά στο μέσο κοινοτικό όρο. O κ. Σαλαγκούδης επισημαίνει ότι η μέση τιμή προ φόρων της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα το ββ εξάμηνο του 2004 ήταν μόλις 2% πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης των 15, όταν το αμέσως προηγούμενο διάστημα (το α΄ εξάμηνο του 2004) το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12%. Εξίσου υψηλά ήταν τα ποσοστά και κατά το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2003 (6% και 9% αντίστοιχα).

    Τα στοιχεία αυτά καταλήγει ο υφυπουργός αποδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα που επετεύχθησαν στην αγορά πετρελαιοειδών από τις μέχρι σήμερα ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον συντονισμό του υπουργού Δημήτρη Σιούφα. Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται με στόχο την καλύτερη θωράκιση της ελληνικής αγοράς και την προστασία των καταναλωτών».

    Εν τω μεταξύ, στις αγορές της Ασίας, η τιμή του πετρελαίου κυμάνθηκε στα 64,09 δολάρια το βαρέλι.

    [03] Αυτοσυγκράτηση ζητά από το Ιράν ο Κόφι Αναν

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν κάλεσε σήμερα το Ιράν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να συνεχίσει τη διαπραγματευτική διαδικασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

    Ο Κόφι Αναν διατύπωσε την έκκλησή του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον νέο πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

    Ο γενικός γραμματέας "ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα παραμείνουν προσηλωμένες στην αναζήτηση αποδεκτής λύσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα την επανάληψη των πυρηνικών της δραστηριοτήτων κατά παράβαση της συμφωνίας του Παρισιού (Νοέμβριος 2004) με τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία με την οποία το Ιράν δεσμεύθηκε να διακόψει τη διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου.

    Σε απάντηση η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες των Ευρωπαίων, επισείοντας παράλληλα την απειλή της παραπομπής του πυρηνικού φακέλλου του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το Παρίσι έκανε λόγο για "σοβαρή κρίση", ενώ το Λονδίνο εξέφρασε "βαθειά ανησυχία".

    Το Συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας θα συνέλθει εκτάκτως αύριο στη Βιένη κατόπιν αιτήματος των Ευρωπαίων, για να απευθύνει μια τελευταία αυστηρή προειδοποίηση προς το Ιράν.

    [04] Το μεσημέρι η νέα προσπάθεια προσγείωσης του Discovery

    Το διαστημικό λεωφορείο Discovery παραμένει σε τροχιά γύρω από τη Γη, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιχειρήσει την προσγείωση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), καθώς η προγραμματισμένη για χθες επιστροφή του αναβλήθηκε λόγω του καιρού.

    Η επιστροφή του διαστημικού λεωφορείου αναβλήθηκε γιατί σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος επικρατούσε πυκνή νέφωση, που θα μπορούσε να μην επιτρέψει στην πιλότο Αϊλιν Κόλινς να καθοδηγήσει το Discovery στον διάδρομο προσγείωσης. Τα διαστημικά λεωφορεία έχουν μόνο μία ευκαιρία να κατέβουν σωστά στον διάδρομο προσγείωσης, αφού προσγειώνονται χωρίς καύσιμα. Σύμφωνα με τη NASA, οποιαδήποτε νέφωση που βρίσκεται χαμηλότερα από τα 2438 μέτρα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διαδικασία προσγείωσης.

    Αν και η μετεωρολογική υπηρεσία στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ προβλέπει και σήμερα νεφώσεις στην περιοχή, η NASA έχει προγραμματίσει την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης στις 09.07 (ώρα Γκρίνουιτς). Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, το διαστημικό λεωφορείο θα επιχειρήσει λίγη ώρα αργότερα προσγείωση στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Η προσγείωση του διαστημικού λεωφορείου οπουδήποτε στη δυτική ακτή θα επιβαρύνει το κόστος της αποστολής με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια, διότι στη συνέχεια το Discovery θα πρέπει να μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Μπόινγκ 747.

    Το Discovery και το επταμελές πλήρωμά του βρίσκεται στο διάστημα για 14 ημέρες και έχει διανύσει μέχρι τώρα τουλάχιστον 5,35 εκατομμύρια μίλια.

    Η αποστολή αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της NASA. Πρόκειται για την πρώτη πτήση διαστημικού λεωφορείου μετά το τραγικό τέλος του Columbia, καθώς επέστρεφε στη γήινη ατμόσφαιρα, το 2003.

    [05] Θα καθυστερήσει 90 λεπτά η προσγείωση του Discovery

    Το πλήρωμα του Discovery έκλεισε το χώρο αποσκευών του διαστημικού λεωφορείου προετοιμάζοντας την επιστροφή στην ατμόσφαιρα, ύστερα από αποστολή 14 ημερών, την πρώτη μετά την τραγωδία του Columbia το 2003 καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα, ανακοίνωσε η ΝΑSΑ.

    Οι αστροναύτες άρχισαν να φορούν τις πορτοκαλί στολές τους που τους διατηρούν σε σταθερή πίεση και κατόπιν θα λάβουν θέση στο θάλαμο διακυβέρνησης προετοιμάζοντας την προσγείωση του λεωφορείου τους στο διαστημικό κέντρο Κένεντι κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ αν ο καιρός το επιτρέπει, ή στη βάση Εντουαρνς στην Καλιφόρνια.

    Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε καθυστέρηση 90 λεπτών στην προσγείωση καθώς υπάρχει ενδεχόμενο "μικρών ραγδαίων βροχοπτώσεων" γύρω από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι "ασταθείς" . Χθες, Δευτέρα, η ΝΑSΑ ανέβαλε την επιστροφή του Discovery στη Γη, εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή.

    Σε περίπτωση που οι μετεωρολογικές συνθήκες επιδεινωθούν στη Φλόριντα, το διαστημικό λεωφορείο θα κατευθυνθεί στη βάση Εντουαρντς στην έρημο της Καλιφόρνιας για να προσγειωθεί εκεί όπου οι συνθήκες είναι "σταθερά καλές", διευκρινίστηκε από το κέντρο ελέγχου της αποστολής.

    Το διαστημικό λεωφορείο μπορεί να προσγειωθεί στις 09:07' ή 10:43' ώρα Γκρίνουιτς (12:07' ή 13:43' ώρα Ελλάδος) στο κέντρο Κένεντι. Αν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν, η ΝΑSΑ θα επιλέξει τη βάση Εντουαρντς όπου το διαστημικό λεωφορείο θα μπορέσει να προσγειωθεί στις 12:12' ή 13:47' ώρα Γκρίνουιτς (15:12' ή 16:47' ώρα Ελλάδος).

    Οι επτά αστροναύτες του Discovery πάντως ξύπνησαν με τον ήχο του "Good Day Sunshine" των Μπιτλς.

    Η είσοδος του διαστημικού λεωφορείου στην ατμόσφαιρα και η προσγείωσή του είναι κρίσιμες φάσεις της αποστολής που προκαλούν μεγάλη ανησυχία στη ΝΑSΑ, μετά την ανατίναξη του Columbia και το θάνατο των επτά αστροναυτών του την 1η Φεβρουαρίου του 2003.

    [06] Απέκλεισαν τρεις κόμβους οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας

    Σε αποκλεισμό τριών κόμβων στη νέα και την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας προχώρησαν και σήμερα οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Πέλλας με τα τρακτέρ τους, συνεχίζοντας τις χτεσινές κινητοποιήσεις τους, με αίτημα την αύξηση της τιμής αγοράς του βιομηχανικού ροδάκινου από τις ιδιωτικές κονσερβοποιίες.

    Οι παραγωγοί απέκλεισαν τους κόμβους Μαυροβουνίου και Μελισσίου στη νέα εθνική οδό και στο ύψος της Σκύδρας στην παλαιά εθνική οδό.

    Απειλούν, επίσης, με αποκλεισμό, εντός της ημέρας, του κτιρίου της Νομαρχίας Πέλλας και των κονσερβοποιείων του νομού και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες, όπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Σκύδρας - Εδεσσας, Σάββας Μωυσιάδης.

    'Οπως διευκρίνισε, η απόφαση για τον αποκλεισμό -ή όχι- των βιομηχανιών, θα ληφθεί σε συνάρτηση με το αν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση εκπροσώπων των ροδακινοπαραγών και κονσερβοποιών.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ, στις σημερινές κινητοποιήσεις οι παραγωγοί έχουν "επιστρατεύσει" διπλάσιο αριθμό τρακτέρ σε σχέση με χτες . Oι αποκλεισμοί των δρόμων έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα και η Τροχαία εκτρέπει και σήμερα την κίνηση μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

    Δηλώσεις Μπασιάκου για τις κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας

    H κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια λήψης μέτρων, συμβατών προς το κοινοτικό δίκαιο, για την ομαλή διάθεση από τους καλλιεργητές της φετινής παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου στις βιομηχανίες κομπόστας. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις.

    Για πρώτη φορά, επισήμανε ο κ. Μπασιάκος, αποζημιώνονται κατ΄ εξαίρεση οι καλλιεργητές ροδάκινων για τις ζημιές που υπέστησαν από την ακαρπία, ενώ και φέτος, όπως και πέρσι, θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για τη φυτασθένεια κλαδοσπόρι.

    Η κυβέρνηση απέτρεψε την επιβολή υψηλών δασμών στις εισαγωγές κονσερβοποιημένων ροδάκινων στις ΗΠΑ και στήριξε ουσιαστικά τις εξαγωγές επιτραπέζιων ροδάκινων. Έλαβε μέτρα για την αύξηση της κατανάλωσης κομπόστας ροδάκινων στον Ελληνικό Στρατό και τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ εγκρίθηκε συμπληρωματικό ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, μέσω του ΛΑΕΚ, που θα διατεθεί για τη στήριξη των Ομάδων Παραγωγών ροδάκινων, πρόσθεσε ο κ. Μπασιάκος.

    Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, τόνισε, ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς, να ασκεί εμπορία για οποιοδήποτε προϊόν και να διαμορφώνει τιμές. Αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι οι μεταποιητές, οι χυμοποιοί, οι εξαγωγείς και οι έμποροι και από πλευράς παραγωγών οι συνεταιρισμοί και οι Ομάδες Παραγωγών με ελεύθερες διαπραγματεύσεις, όπως ισχύει και για τα άλλα αγροτικά προϊόντα, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Κατόπιν αυτών, κατέληξε ο κ. Μπασιάκος, θεωρώ ότι μέλημα των Ομάδων Παραγωγών ροδάκινων και των συνεταιρισμών πρέπει να είναι η συνεχής άσκηση πίεσης προς τους μεταποιητές για τη βελτίωση των τιμών του συμπύρηνου ροδάκινου και όχι οι διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση, η οποία επέδειξε αμέριστο το ενδιαφέρον της.

    [07] Συνεργασία με τον Π.Παυλόπουλο είχε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

    Δίωρη συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, το πρόγραμμα "ΜΕΤΕΧΩ" και τα οικονομικά της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

    Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης υπογράμμισε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους μετανάστες απομένει η έκδοση του ολοκληρωμένου προγράμματος για την ένταξη των μεταναστών το οποίο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στο πρόγραμμα "ΜΕΤΕΧΩ" είπε ότι εντάσσεται στην κοινωνία της πληροφορίας και θα παρουσιαστεί μετά τις 15 Αυγούστου σημειώνοντας ότι αφορά την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μηχανογράφηση και πρόκειται για πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Εσωτερικών.

    Για τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως στο δεύτερο εξάμηνο του 2005 έχουν δοθεί αυξημένοι πόροι 220% σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2004. Το δεύτερο εξάμηνο του 2004, όπως είπε ο υπουργός, είχαν δοθεί 53 εκατ. ευρώ και το δεύτερο εξάμηνο του 2005 δίνονται 170 εκατ. ευρώ.

    [08] Στην Καλιφόρνια θα προσγειωθεί το Discovery

    Το πλήρωμα του Discovery έκλεισε το χώρο αποσκευών του διαστημικού λεωφορείου προετοιμάζοντας την επιστροφή στην ατμόσφαιρα, ύστερα από αποστολή 14 ημερών, την πρώτη μετά την τραγωδία του Columbia το 2003 καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα.

    Οι αστροναύτες άρχισαν να φορούν τις πορτοκαλί στολές τους που τους διατηρούν σε σταθερή πίεση και κατόπιν θα λάβουν θέση στο θάλαμο διακυβέρνησης προετοιμάζοντας την προσγείωση του λεωφορείου τους στη βάση Εντουαρνς στην Καλιφόρνια.

    Το διαστημικό λεωφορείο μπορεί να προσγειωθεί στις 13:47' ώρα Γκρίνουιτς (15:12' ή 16:47' ώρα Ελλάδος).

    Οι επτά αστροναύτες του Discovery πάντως ξύπνησαν με τον ήχο του "Good Day Sunshine" των Μπιτλς.

    Η είσοδος του διαστημικού λεωφορείου στην ατμόσφαιρα και η προσγείωσή του είναι κρίσιμες φάσεις της αποστολής που προκαλούν μεγάλη ανησυχία στη ΝΑSΑ, μετά την ανατίναξη του Columbia και το θάνατο των επτά αστροναυτών του την 1η Φεβρουαρίου του 2003.

    [09] Με επιτυχία η προσγείωση του "Ντισκάβερι".

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσγείωσης του διαστημικού λεοφορείου Ντισκάβερι.

    Το διαστημικό λεωφορείο προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Εντουαρντς της Καλιφόρνιας στις 15.12 ώρα Ελλάδος στην έρημο της Καλιφόρνιας, κάτι που αποφασίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Φλόριντα, όπου βρίσκεται το διαστημικό κέντρο Κένεντι.

    Η επιστροφή του Ντισκάβερι και του επταμελούς του πληρώματος στη Γη,έγινε έπειτα από παραμονή 14 ημερών στο διάστημα και πρόκειται για την πρώτη αποστολή από την καταστροφή του Κολούμπια το 2003.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2005 - 12:58:37 UTC