Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά στο Ηράκλειο
  • [02] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή της Μεσαράς του Ηρακλείου
  • [03] Συνάντηση πρωθυπουργού με Φάνη Πετραλιά
  • [04] Προσχέδιο νόμου για το νέο κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας
  • [05] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης γαι τις δημοτικές υπο τον Ε.Μεϊμαράκη.
  • [06] Αλογοσκούφης για φορολογία ακινήτων-Συνάντηση με Φ.Πετραλιά
  • [07] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή της Μεσαράς του Ηρακλείου

  • [01] Πυρκαγιά στο Ηράκλειο

    Μεγάλη πυρκαγιά στην επαρχία Πυργιωτίσσης (περιοχή Μεσαράς) στο Ηράκλειο.

    Η φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή της πρώην κοινότητας Κουσέ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, επεκτάθηκε γρήγορα και πήρε μεγάλες διαστάσεις καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιοκαλλιέργειες.

    Από τη φωτιά απειλήθηκαν τα χωριά Σίβας , Λήστρατος και Κουσές καθώς και η Μονή Οδηγήτριας.

    Μάχη για την κατάσβεσή της δίνουν τρία αεροσκάφη και το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται ο Γ Γ της περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας και ο διοικητής πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρεις Κρήτης Γ Βασιλείου

    Στο μεταξύ έσβησε η φωτιά στην Ανατολική Ιεράπετρα που αποτέφρωσε εβδομήντα στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περίπτωση αυτή κινδύνευσαν πυροσβέστες καθώς εξαράγησαν τρεις - ξεχασμένες από την κατοχή - νάρκες, που βρίσκονταν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Επίσης σβήστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Φοινικιάς του Ηρακλείου που έκαψε 10 στρέμματα.

    [02] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή της Μεσαράς του Ηρακλείου

    Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Μεσαράς του Ηρακλείου, απειλώντας τα χωριά Σίβα, Λίσταρο και Κουσές και τη Μονή Οδηγητρίας, τέθηκε υπό έλεγχο.

    Στο πέρασμα της η φωτιά κατάκαψε χιλιάδες ελαιόδεντρα, κηπευτικά, γεωτρήσεις και λάστιχα άρδευσης και με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να γίνει ο τελικός απολογισμός.

    Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Ηρακλείου και οι κάτοικοι των δήμων Μοιρών, Τυμπακίου, Ζαρού και Ρούβα, έδωσαν μάχη με τις φλόγες που σε πολλές περιπτώσεις είχαν περικυκλώσει τα χωριά, προκειμένου να σωθούν οι κατοικίες. Στο δύσκολο -λόγω των ισχυρών ανέμων με τη συνεχή αλλαγή στη φορά τους- έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού από το μεσημέρι και δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ», που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα το απόγευμα και επιδόθηκαν σε ρίψεις στα ορεινά μέτωπα, όπου δεν μπορούσαν αν προσεγγίσουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβησαν ο γ.γ. της περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας και ο διοικητής πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, Γ Βασιλείου που συντόνιζαν την επιχείρηση κατάσβεσης

    Πυρκαγιά σε δασική περιοχή της νότιας Ρόδου

    Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της νότιας Ρόδου, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης. Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα και σε πρώτη φάση οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο αργά το βράδυ.

    Σήμερα το μεσημέρι, όμως η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Για την κατάσβεσή της έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που μέχρι αργά το απόγευμα συνέχιζαν τις ρίψεις νερού. Υπολογίζεται ότι έχουν καεί αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις στους αρμόδιους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι πρόκειται για περίπτωση εμπρησμού.

    [03] Συνάντηση πρωθυπουργού με Φάνη Πετραλιά

    Συνεργασία με την αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη -Πετραλιά είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.

    Η κα Πετραλιά δήλωσε μετά τη συνάντηση πως είναι έτοιμοι οι διαγωνισμοί για τη δημοπράτηση των έργων για την κατασκευή του Μουσείου των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και του Μουσείου Κλασσικού Αθλητισμού, ενώ τόνισε ότι προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ικανοποιητικά η μεταολυμπιακή αξιοποίηση των έργων.

    Η Υπουργός ανέφερε ότι στα τέλη Αυγούστου θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα των διαγωνισμών για την αξιοποίηση Ολυμπιακών Έργων και το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν και νέοι διαγωνισμοί.

    Στόχος μας είναι, είπε η κα Πετραλιά,να δοθεί στους πολίτες η μεγάλη προστιθέμενη αξία από την μεταολυμπιακή αξιοποίηση των έργων χωρίς να πληρώσουν οι ίδιοι ούτε ένα ευρώ.

    Η κα Πετραλιά αναφέρθηκε στην ανάληψη του Παγκόσμιο Κυπέλλου Στίβου το 2006 από την χώρα μας, όπως και του Μπρούνο Ζάουλι, ενώ σημείωσε ότι ήδη διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ και θα διεξαχθεί φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπιτς Βόλεϊ.

    Η Υπουργός τόνισε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή για τα δύο ταξίδια της στην Κίνα (όπου, στο Πεκίνο, υπέγραψε μνημόνιο ολυμπιακής συνεργασίας με την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Κινεζική κυβέρνηση,ενώ η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα τον χρόνο πριν από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008)και στις ΗΠΑ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα "Ανοιχτά Στάδια", η κα Πετραλιά είπε ότι είναι αθρόα η συμμετοχή των πολιτών και αυτό δείχνει ότι αυτό ήθελαν οι πολίτες.

    [04] Προσχέδιο νόμου για το νέο κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας

    To προσχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

    Αυστηρές ποινές, χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και οριστική ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους γιατρούς που παραβιάζουν άρθρα του κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας που αφορούν στο "επαγγελματικό ασυμβίβαστο" και τον "παράνομο χρηματισμό" των γιατρών του δημοσίου τομέα ή Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο νόμου.

    Παράλληλα όμως προστατεύει τους γιατρούς από τυχόν αβάσιμες αναφορές και καταγγελίες δίνοντάς τους το δικαίωμα να ζητούν αποζημίωση και επανόρθωση κάθε οικονομικής ή ηθικής βλάβης και ζημιάς.

    Στο προσχέδιο του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας περιλαμβάνονται ακόμα διατάξεις που απαγορεύουν στους γιατρούς την ευθανασία και την κλωνοποίηση. Επίσης το προσχέδιο νόμου εστάλη στο Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και μέσω αυτού στους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας (και σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς όπως ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) προκειμένου σε διάστημα 20 ημερών να δώσουν τις παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις τους.

    Συγκεκριμένα ως προς το προσχέδιο νόμου του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας όπως προβλέπεται γιατροί που παραβιάζουν διατάξεις των άρθρων περί ιατρικών κωλυμάτων και ασυμβίβαστου τιμωρούνται με προσωρινή ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για δύο τουλάχιστον έτη και πρόστιμο ύψους 50.000-200.000 ευρώ με απόφαση του υπουργού Υγείας και μετά από γνωμοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που εκδίδεται μέσα σε προθεσμία 20 ημερών από την αποστολή ειδικού ερωτήματος. Σε περίπτωση που η παράβαση επαναληφθεί επιβάλλεται υποχρεωτικά οριστική ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

    Επίσης στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι ο γιατρός έχει δικαίωμα σε αποζημίωση και επανόρθωση ηθικής βλάβης ή ζημίας που υπέστη από την εναντίον του άσκηση κάθε είδους αβάσιμης αναφοράς από φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

    Εξάλλου προβλέπεται ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών ανεξάρτητα αν εκδίδονται από γιατρούς του δημοσίου ή ιδιώτες συναδέλφους τους. Σε κάθε περίπτωση όμως τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά και οι γνωματεύσεις αφορούν αποκλειστικά στην ειδικότητα του γιατρού. Αναληθή ιατρικά πιστοποιητικά συνιστούν πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα.

    Σημαντικό είναι επίσης ότι το προσχέδιο νόμου αναφέρεται στο σεβασμό της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής του γιατρού από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

    Τέλος, οποιαδήποτε διαγνωστική ή θεραπευτική μέθοδος η οποία δεν εφαρμόζεται διεθνώς χαρακτηρίζεται ως πειραματική και επιτρέπεται η εφαρμογή της μόνο ύστερα από έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Γιατροί που εφαρμόζουν πειραματικές μεθόδους χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις τιμωρούνται με την ποινή της οριστικής αφαίρεσης της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος. Με αυτή τη λογική απαγορεύεται επίσης η ευθανασία και η κλωνοποίηση. Ενώ ο γιατρός σε περίπτωση ανίατης ασθένειας σε τελικό στάδιο οφείλει να εξαντλήσει όλα τα θεραπευτικά περιθώρια, να ανακουφίσει τον ψυχοσωματικό πόνο του ασθενούς, να συνεργάζεται με τους οικείους του αλλά και να αποτρέψει τον ασθενή σε πράξεις που στοχεύουν στην επίσπευση του θανάτου.

    [05] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης γαι τις δημοτικές υπο τον Ε.Μεϊμαράκη.

    Περισσότερο δημοκρατικό, αυτοδιοικητικό και αναλογικό πιστεύει ότι είναι το σύστημα με την εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 42% και άνω ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ευ. Μεϊμαράκης.

    Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης με τις γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανωτικού συζητήθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του κόμματος και το πρόγραμμα δράσης ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε πως η ανταλλαγή απόψεων και ο διάλογος πάντα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία και αυτό θέλουμε να κάνουμε με την τοπική κοινωνία , τα κόμματα και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

    "Εμείς έχουμε ως πάγια αρχή την ακομμάτιστη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και γι' αυτό και με τις προτάσεις που καταθέτουμε στο δημόσια διάλογο επιδιώκουμε αναλογικότερες, δημοκρατικότερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες και δίνουμε ταυτόχρονα τη δυνατότητα για εκλογή απο την πρώτη Κυριακή", τόνισε ο κ. Τζαμτζής.

    Ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι τα κόμματα ως θεσμοί μπορούν να ανοίγουν θέματα και ο ίδιος ως θεματοφύλακας του προγράμματος του κόμματος επανέφερε την πρόταση για εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πως θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

    Η κυβέρνηση, σημειώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, συμμετέχει στο διάλογο, ακούει τις απόψεις, συνθέτει και μεταφέρνει στη Βουλή το αντίστοιχο νομοσχέδιο, το οποίο και ψηφίζεται και πάλι από τα κόμματα.

    Απαντώντας στις επικρίσεις που προήλθαν κυρίως από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, κ. Πάρη Κουκουλόπουλο, ότι έκανε εξαγγελίες ως υπουργός, ο κ. Μεϊμαράκης διερωτάται "τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν άποψη; Μόνο οι υπουργοί μπορεί να έχουν θέσεις; Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τα κόμματα το λόγο και το δικαίωμα να έχουν άποψη.

    Ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά ότι η εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να γίνει σε όλους τους δήμους και από τις εκλογές του 2006 και πως το σύστημα θα πρέπει να ισχύσει και για τους νομάρχες.

    Σημειώνει μάλιστα πως οι απόψεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι στείρες και αρνητικές και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πρόταση.

    "Αυτοί που κόπτονται τώρα για τις συνεργασίες γιατί δεν άνοιγαν νωρίτερα το θέμα; Αν θέλουν συνεργασίες ας πάμε σε ένα πιο αναλογικό σύστημα για την εκλογή των αρχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως είναι αυτό που προτείνουμε εμείς σε αντίθεση με το σημερινό και απαρχαιωμένο πλειοψηφικό σύστημα.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι δεν εμποδίζει τις συνεργασίες η πρόταση για εκλογή από την πρώτη Κυριακή και πως ενισχύεται η ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλωστε, προσθέτει, ο δεύτερος γύρος οδηγεί πολλές φορές σε συναλλαγές ερήμην της βούλησης των πολιτών ενώ η εκλογή από τον πρώτο γύρο δεν εμποδίζει και συνεργασίες εφόσον υπάρχουν για τα κοινά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών προγραμματικές συγκλίσεις. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εκλέγεται με ποσοστό 41,5% για παράδειγμα το 2000 αναφέρει ο γραμματέας για να μπορει να κυβερνήσει τον τόπο που έχει τα περισσότερα προβλήματα και να μην μπορεί ένας δήμαρχος να "κυβερνήσει" το δικό του ΟΤΑ.Αν θέλουν να αυξηθεί το ποσοστό πάνω από το 42 ας το προτείνουν και να το συζητήσουμε, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

    Απαντώντας σε επικρίσεις ότι η ΝΔ κάνει την πρόταση για ιδιοτελείς λόγους για να κερδίσει δηλαδή περισσότερους δήμους ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής σημειώνει πως τα στοιχεία δείχνουν ότι αν είχε εφαρμοστεί το σύστημα το 1998 θα είχαν αλλάξει χέρια τρεις δήμοι, δύο υπερ της ΝΔ και ένας υπέρ του ΠΑΣΟΚ και το 2002 θα είχαν αλλάξει χέρια εννέα δήμοι , έξι υπέρ της ΝΔ , ένας υπέρ των δημάρχων που υποστήριξε το ΚΚΕ και δύο θα κέρδιζαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι στο σύνολο των 901 δήμων. Τότε η ΝΔ είχε κερδίσει 431 δήμους το ΠΑΣΟΚ 400, 20 ο ΣΥΝ και 19 το ΚΚΕ (σσ δηλαδή με την υποστήριξη αυτών των κομμάτων).

    Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ αντιδρά γιατί εκείνο έχει ιδιοτελείς λόγους και θέλει να "εκβιάζει" τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Πιστεύει ακόμα πως υπάρχει διάσταση απόψεων εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς η κα Φώφη Γεννηματά θέτει θέμα συνεργασιών ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ δήλωσε κάθετα αντίθετος και το ΠΑΣΟΚ απέφυγε να πάρει θέση επι της ουσίας.

    [06] Αλογοσκούφης για φορολογία ακινήτων-Συνάντηση με Φ.Πετραλιά

    Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης το ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστούν τα αφορολόγητα όρια για την πρώτη κατοικία.

    Ο υπουργός είπε ότι εάν μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών προκύψουν προβλήματα, τότε θα εξεταστεί κατά πόσο θα γίνουν αναπροσαρμογές στα αφορολόγητα όρια.

    Εξάλλου, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ξέχασε το πρόγραμμά του και ότι η επιβολή ΦΠΑ αναφέρεται στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

    Οπως είπε, εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συμφωνεί με την επιβολή του ΦΠΑ, ας αποκηρύξει το πρόγραμμά του.

    Εν τω μεταξύ ο Γ.Αλογοσκούφης συναντήθηκε στο υπουργείο με την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ.Φάνη Πετραλιά και συζήτησαν την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η κα Πετραλιά, θα ακολουθήσουν άλλοι δύο διαγωνισμοί για τη χρήση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, αντιστοίχως.

    Ο νόμος για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων έχει ήδη ψηφιστεί και εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η κεφαλαιοποίηση της μεγάλης κληρονομιάς κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, πρόσθεσε η κα Πετραλιά.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι ενημερώθηκε για την πορεία αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και πρόσθεσε ότι κάνει πολύ καλή δουλειά το υπουργείο Πολιτισμού.

    Στόχος μας είναι, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, η μεγάλη αυτή κληρονομιά των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών.

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και το θέμα της οικονομικής διαχείρισης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

    Τέλος, έγινε γνωστό ότι ως το τέλος Αυγούστου θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της παραλίας του Φαλήρου, του Γαλατσίου, των γηπέδων μπιτς βόλεϊ και ταε κβο ντο και του υπόστεγου ξιφασκίας.

    [07] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή της Μεσαράς του Ηρακλείου

    Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Μεσαράς του Ηρακλείου, απειλώντας τα χωριά Σίβα, Λίσταρο και Κουσές και τη Μονή Οδηγητρίας, τέθηκε υπό έλεγχο.

    Στο πέρασμα της η φωτιά κατάκαψε χιλιάδες ελαιόδεντρα, κηπευτικά, γεωτρήσεις και λάστιχα άρδευσης.

    Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Ηρακλείου και οι κάτοικοι των δήμων Μοιρών, Τυμπακίου, Ζαρού και Ρούβα, έδωσαν μάχη με τις φλόγες που σε πολλές περιπτώσεις είχαν περικυκλώσει τα χωριά, προκειμένου να σωθούν οι κατοικίες. Στο δύσκολο -λόγω των ισχυρών ανέμων με τη συνεχή αλλαγή στη φορά τους- έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού και δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ», που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα και επιδόθηκαν σε ρίψεις στα ορεινά μέτωπα, όπου δεν μπορούσαν αν προσεγγίσουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβησαν ο γ.γ. της περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας και ο διοικητής πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, Γ Βασιλείου που συντόνιζαν την επιχείρηση κατάσβεσης

    Στη Ρόδο, εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική περιοχή του νότιου τμήματος του νησιού, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 August 2005 - 23:03:43 UTC