Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση στον Καναδά
  • [02] Με τον υπουργό Οικονομίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός
  • [03] Κύμα καύσωνα από σήμερα στη χώρα

  • [01] Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση στον Καναδά

    Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση στον Καναδά. Ο 19χρονος Άρης Γρηγοριάδης με μία εξωπραγματική κούρσα στον τελικό των 50 μ. ύπτιο, έγραψε ιστορία στις πισίνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Μόντρεαλ, τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 24.95.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του "γαλανόλευκου" υγρού στίβου ένας κολυμβητής μας σκαρφάλωσε πανάξια στον θρόνο της παγκόσμιας κολύμβησης. Η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο του Θεσσαλονικέα πρωταθλητή, που ζευγάρωσε με αυτή την τεράστια επιτυχία τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση μετά το χάλκινο της Εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών, άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ των 24.80 του Γερμανού Ρούπρατ, αλλά συνέτριψε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ 25.09, που είχε σημειώσει στην Αθήνα στις 03/03/2005.

    Η γαλανόλευκη "τορπίλη", που καταποντίσε τα υγρά όνειρα των αντιπάλων του, άφησε δεύτερο τον διάσημο πρωταθλητή της Αυστραλίας, Ματ Ουέλς, με χρόνο 24.99, ενώ στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Βρετανός Λίαμ Τάνκοκ, που κάλυψε την απόσταση σε 25.02. Έκτος στην τελική κατάταξη με 25.38 έμεινε ο Γερμανός κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Τόμας Ρούπρατ.

    Δηλώσεις για την επιτυχία του Έλληνα αθλητή έκανε ο πρωθυπουργός, Κ.Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Η χρυσή διάκριση του Άρη Γρηγοριάδη δικαιώνει τις προσπάθειες και τους κόπους του. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου μας γεμίζει υπερηφάνεια και προσδοκίες για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον. Στον αθλητή μας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: « Θερμά συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο που χάρισες στη χώρα μας. Έδειξες ότι ο Ελληνικός αθλητισμός αποτελεί αστείρευτη πηγή επιτυχιών και διακρίσεων για τη χώρα μας».

    [02] Με τον υπουργό Οικονομίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

    Την πορεία της οικονομίας και το σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής για τη νέα περίοδο ενόψει της ΔΕΘ συζητησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Υπουργό οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί με βάση την ήπια δημοσιονομική πολιτική, που παραμένει βασική στρατηγική της κυβέρνησης.

    Ο Υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση, η κατάσταση βελτιώνεται και τα όποια προβλήματα υπάρχουν είναι αντιμετωπίσιμα.

    Ο κ.Αλογοσκούφης ανακοίνωσε πως αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιβολή ΦΠΑ 19% στα ακίνητα.

    [03] Κύμα καύσωνα από σήμερα στη χώρα

    Στα όρια του καύσωνα αναμένεται να κυμανθεί από σήμερα η θερμοκρασία στη χώρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ενώ θα εξασθενήσουν οι ισχυροί άνεμοι. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, παρακαλεί τους πολίτες να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις, ενώ όταν αυτές κρίνονται αναγκαίες, να προμηθεύονται κατάλληλη προστασία, όπως καπέλα και νερό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2005 - 11:55:25 UTC