Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστές για τις επόμενες δύο ημέρες οι τράπεζες
  • [02] Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης
  • [03] Συνέδριο για τις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων
  • [04] Με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των σκουπιδιών.
  • [05] To ν/σ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην κυβερνητική επιτροπή.

  • [01] Κλειστές για τις επόμενες δύο ημέρες οι τράπεζες

    Σε διευκρινίσεις προέβη χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, σχετικά με το ασφαλιστικό των Τραπεζών. Ο κ.Ρουσόπουλος τόνισε ότι για τους εργαζόμενους που απασχολούνται πριν από το '93, έχουν δημιουργηθεί ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αποσαφήνισε επιπλέον ότι «η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στις αλλαγές με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι».

    Το ΠΑΣΟΚ απο την άλλη πλευρά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί σε αλλαγές χωρίς πρόγραμμα. Ενώ, την αντίθεσή της στην ένταξη των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ, εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Υπενθυμίζεται ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι ξεκινούν από σήμερα 48ωρη απεργία, ενώ στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.

    [02] Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης

    Τις γενικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής για το 2005, θα συζητήσει σήμερα στο Λουξεμβούργο το συμβούλιο υπουργών των Οικονομικών. Παράλληλα, θα κατατεθεί προς έγκριση σχέδιο τελικής έκθεσης, η οποία θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 16ης και 17ης Ιουνίου. Χθες, στο Eurogroup συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ευρώ.

    Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζακ Κλοντ Γιούνκερ, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, τόνισε χθες ότι μία συμφωνία των 25 μέσα στον Ιούνιο για τον προϋπολογισμό της ΕΕ θα αποδείξει πως η Ευρώπη εξακολουθεί να «παραμένει εν κινήσει».

    «Χρειάζεται μία συμφωνία για τις οικονομικές προοπτικές προκειμένου να αποδείξουμε πως η Ευρώπη δεν σταματά, πως παραμένει εν κινήσει», τόνισε ο Γιούνκερ, μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    «Εναπόκειται σε εκείνους που ηγούνται της Ευρώπης να αποδείξουν πως είναι ικανοί να αποφασίζουν», τόνισε ο Γιούνκερ, καθώς οι ηγέτες των χωρών μελών και η κεντρικής διοίκηση της ΕΕ θα προσπαθήσουν να βρούν λύση στο αδιέξοδο που έχει προκλύψει για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2007-13, κατά τη σύνοδο κορυφής στις 16 και 17 Ιουνίου.

    Μετά τα όχι στα δημοψηφίσματα στην Γαλλία και στην Ολλανδία, «η Ευρώπη δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ούτε στους καταναλωτές, ούτε στους επενδυτές που μας κοιτάζουν από μακριά», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

    «Ας μην προσθέσουμε δυσκολίες στις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες», πρόσθεσε ο Γιούνκερ, λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο, κατά την οποία θα πρέπει να δωθούν επίσης απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν το εκλογικό σώμα σε δύο από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕ να καταψηφίσουν το Ευρωσύνταγμα.

    [03] Συνέδριο για τις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

    Οι εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι το βασικό θέμα που θα αναπτυχθεί στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου που οργανώνει σήμερα στη Λάρισα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), ενόψει του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ανάπτυξης Εξαγωγών, που θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Το προσυνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρισας.

    Όπως ανακοινώθηκε, στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γεώργιος Σουφλιάς, ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος και. ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Ευγένιος Πλαλής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Γκουντόπουλος, οι πρόεδροι όλων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Ψημμένος (Καρδίτσας), Βασίλης Γιαγιάκος (Τρικάλων) και Γιώργος Σπηλιόπουλος (Βόλου).

    Σκοπός του προσυνεδρίου είναι:

    -Η παρουσίαση της παρούσας κατάστασης ως προς τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

    -Η κατάθεση προτάσεων για μια στρατηγική ανάπτυξης των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

    -Η ανάδειξη των προτάσεων και των προβληματισμών των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας στον τομέα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

    -Η ανάδειξη των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και μεθόδων που δημιουργούν επιτυχημένες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

    -Οι κρατικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για να υποστηριχθεί η ελληνική επιχειρηματική εξωστρέφεια.

    [04] Με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των σκουπιδιών.

    Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους του λεκανοπεδίου της Αττικής.

    Σύμφωνα με τους αρμόδιους, θα απαιτηθούν τουλάχιστον δέκα ημέρες για την αποκομιδή των 35.000 τόνων σκουπιδιών από όλο το λεκανοπέδιο.

    Η χωματερή των Ανω Λιοσίων άνοιξε μόνο για τα σκουπίδια, ενώ παραμένει το αδιέξοδο για τη διαχείριση της λυματολάσπης από τη Ψυττάλεια.

    Η επιτροπή των δημάρχων δεν δέχθηκε τη μεταφορά της, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στις 15 του μήνα με τους αρμόδιους του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [05] To ν/σ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην κυβερνητική επιτροπή.

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας,ενέκρινε σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή,που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Μελετών Ασφάλειας το οποίο θα συνεργάζεται με κυβερνήσεις άλλων χωρών και θα παρέχει συμβουλές και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για την κάλυψη ανάλογων διοργανώσεων και εκδηλώσεων.

    Θα αξιοποιηθεί,είπε ο υπουργός,σε παγκόσμιο επίπεδο όλο το υλικό που έχουμε στα χέρια μας και οι μελέτες που έχουν γίνει, σημειώνοντας πως ήδη υπάρχει συνεργασία με ορισμένες χώρες.

    Επίσης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του θαλάμου ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων,ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και έκτακτα περιστατικά.

    Ακόμη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί συμβούλιο ελέγχου της παραβατικότητας ανά νομό, ώστε να αντιμετωπίζει τα επιμέρους προβλήματα που είναι και διαφορετικά σε κάθε περιοχή και το οποίο θα απαρτίζεται απο στελέχη της αστυνομίας, δικαστικούς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την λειτουργία των καμερών, που είχαν εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε ότι έχουν υποβληθεί αιτήσεις στην αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και όπου έχει δοθεί έγκριση για τη λειτουργία τους, λειτουργούν, ενώ αναμένονται αποφάσεις σε άλλα αιτήματα.

    Ο κ. Βουλγαράκης είπε τέλος ότι για παράδειγμα λειτουργούν οι κάμερες για την κυκλοφορία των οχημάτων και εκείνες που αφορούν το πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας της πόλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 June 2005 - 12:16:24 UTC