Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελευταίο αντίο για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση σήμερα
  • [02] Απεβίωσε ο πρώην αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος
  • [03] Διανομή δελτίων εργατικής εστίας για κρουαζιέρες σε Αιγαίο και Ιόνιο
  • [04] Επίσημη ενημέρωση των Σκοπίων από Μάθιου Νίμιτς

  • [01] Τελευταίο αντίο για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση σήμερα

    Πλήθος κόσμου αναμένεται να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, τον τραγουδιστή της Ρωμιοσύνης, Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη βδομάδα, ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσηλευτικό ίδρυμα, «Υγεία». Η σορός του καλλιτέχνη είχε εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα το Σάββατο και την Κυριακή, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Η κηδεία του θα γίνει στις 3 μετά το μεσημέρι δημοσία δαπάνη από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

    [02] Απεβίωσε ο πρώην αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος

    Απεβίωσε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ο πρώην αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Ιάκωβος, σε ηλικία 94 χρόνων.

    Ο ιστορικός ιεράρχης του Ελληνισμού της Αμερικής νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομείο του Στάμφορντ στο Κονέκτικατ, αντιμετωπίζοντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

    Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος (κατά κόσμο Δημήτριος Κουκουζής), είχε γεννηθεί το 1911 στην Ίμβρο και σπούδασε στην Πατριαρχική Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην Κωνσταντινούπολη.

    Το 1934 χειροτονήθηκε διάκονος και πήρε το όνομα Ιάκωβος. Πέντε χρόνια αργότερα υπηρέτησε με την ιδιότητα αυτή στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αθηναγόρα ενώ το 1940 χειροτονήθηκε ιερέας στο Λόουελ της Μασαχουσέτης.

    Από το 1942 έως το 1954 ήταν πρωτοπρεσβύτερος του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Βοστόνης ενώ το 1950 πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Το 1954 έγινε Επίσκοπος Μάλτας και το 1956 Μητροπολίτης Μάλτας. Στο μεταξύ, το 1955, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης τον διόρισε εκπρόσωπό του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

    Το 1959 έγινε δεκτός από τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ΄ στο Βατικανό. Ήταν ο πρώτος ελληνορθόδοξος επίσκοπος που επισκέφθηκε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Την ίδια χρονιά εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Βορείου και Νοτίου Αμερικής και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνισμού, θέση που διατήρησε μέχρι το 1968.

    Στις 29 Ιουλίου 1996 παραιτήθηκε από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και στη θέση του η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε το Μητροπολίτη Ιταλίας Σπυρίδωνα.

    [03] Διανομή δελτίων εργατικής εστίας για κρουαζιέρες σε Αιγαίο και Ιόνιο

    Αρχίζει σήμερα η διανομή των δελτίων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας το οποίο προβλέπει 8ημερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 δικαιούχους του οργανισμού, οι οποίοι δεν συμμετείχαν πέρυσι σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

    Η απογραφή θα γίνεται ως τις 15 του μηνός από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στα κατά τόπους γραφεία του οργανισμού και στα ΚΕΠ.

    Η τελική επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση.

    [04] Επίσημη ενημέρωση των Σκοπίων από Μάθιου Νίμιτς

    Σήμερα, ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, θα ενημερώσει επίσημα για την πρότασή του, τον εκπρόσωπο των Σκοπίων στις συνομιλίες της Ν. Υόρκης, Νίκολα Ντίμιτροφ, για την πρότασή του. Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων απέριψε την πρότασή του, πριν αυτή της κοινοποιηθεί επισήμως. Η πρόταση του κ. Νίμιτς που γνωστοποιήθηκε στην Αθήνα και για το θέμα ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, προβλέπει τη χρησιμοποίηση του ονόματος "Republika Makedonjia-Scopje", τόσο στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ όσο και στις διεθνείς της σχέσεις.

    Για το θέμα αυτό, μήνυμα προς την ηγεσία της FYROM να εκμεταλλευθεί την πολύ καλή ευκαιρία που της δίνεται για το θέμα του ονόματος, ώστε να συμβάλλει στην ειρήνη και την ασφάλεια των Βαλκανίων, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

    «Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία πρόταση στο τραπέζι. Θεωρώ ότι είναι μια καλή βάση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την πολιτική ηγεσία της FYROM παρ' όλο ότι και αυτή χρήζει αλλαγών. Με το δικαίωμα που μου δίνει η συμβολή μου στην υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας, πρέπει να πω στην πολιτική ηγεσία της FYROM ότι της δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία να συμβάλλει στην ειρήνη και την ασφάλεια των Βαλκανίων», είπε ο κ. Παπούλιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2005 - 11:55:07 UTC