Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με Βουλγαράκη
  • [02] Συνάντηση Μολυβιάτη με τον Μάθιου Νίμιτς
  • [03] Επίσημος εορτασμός για την εθνική επέτειο του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [04] Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε η Ανιστον.
  • [05] Η εθνική Ελλάδος νίκησε την Γεωργία

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με Βουλγαράκη

    Ευρεία συζήτηση για όλα τα θέματα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως είχε ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, που διήρκησε περίπου δύο ώρες.

    Βγαίνοντας ο υπουργός δήλωσε ότι παρουσίασε πολύ αναλυτικά στον πρωθυπουργό το Σχέδιο Νόμου για την Αστυνομία Περιβάλλοντος και την Αγροφυλακή. Πήρε την άδεια, όπως είπε, να παρουσιάσει το Νομοσχέδιο στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να προχωρήσει σταδιακά και να αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος που είναι απαραίτητος, ώστε η νέα υπηρεσία την οποία η Νέα Δημοκρατία είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα να συσταθεί και να λειτουργήσει.

    Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ενεργοποίηση του θαλάμου ελέγχου κυκλοφορίας, ο οποίος λειτουργούσε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και νωρίτερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

    Η ενεργοποίηση προϋποθέτει την εμπλοκή συναρμόδιων υπουργείων τα οποία με την αρωγή τους θα βοηθήσουν να υπάρχει καλύτερη εικόνα της πόλης και να δοθεί η δυνατότητα να συντονίζεται καλύτερα η κυκλοφορία.

    Επίσης, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι σύντομα θα προωθηθεί το Κέντρο Μελέτης Πολιτικής Ασφάλειας που ενσωματώνει την Ολυμπιακή εμπειρία και με βάση το οποίο η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να εξάγει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της σε άλλες χώρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον και είναι αρκετές.

    Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως έκανε ακόμη ανασκόπηση των μέτρων οδικής ασφάλειας και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα τμήματα της τροχαίας εθνικών οδών τα οποία ήδη λειτουργούν και για τα θετικά αποτελέσματα που είχε μέχρι τώρα η παρουσία και η λειτουργία τους στις εθνικές οδούς και στη μείωση των ατυχημάτων.

    Τέλος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος.

    [02] Συνάντηση Μολυβιάτη με τον Μάθιου Νίμιτς

    Με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας ανεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών προσήλθε στη συνάντηση ενισχυμένος από την ορθότητα της εποικοδομητικής στάσης της Ελλάδας που έχει καταστεί και επίσημη πολιτική της ΕΕ, αλλά και από το εξαιρετικό κλίμα των επαφών που είχε την προηγουμένη στην Ουάσιγκτον.

    Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε στον συνομιλητή του ότι η Ελλάδα βλέπει μπροστά και ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις, θα βελτιώσει και θα ενισχύσει την σταθερότητα της περιοχής και θα διευκολύνει την πορεία των Σκοπίων προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

    Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι και η άλλη πλευρά θα έχει την ίδια εποικοδομητική, ευρωπαϊκή στάση και δεν θα παραμείνει εγκλωβισμένη σε μια "περιχαρακωμένη αδιαλλαξία".

    [03] Επίσημος εορτασμός για την εθνική επέτειο του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, συνοδευόμενου από τη σύζυγό του, πραγματοποιήθηκε απόψε ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Στο χαιρετισμό του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζοντας εκ μέρους της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τις θερμές ευχές στην άσκηση των καθηκόντων του. Ειδικότερα εξήρε το μεγάλο ενδιαφέρον, που όπως είπε δεν είναι γνωστό, του κ. Παπούλια για την Παιδεία.

    Σχετικά με την εκδήλωση του εορτασμού της εθνικής επετείου, ο κ. Μπαμπινιώτης είπε ότι οι εθνικές εορτές για μία χώρα που σέβεται την παράδοση, μια χώρα δοκιμασμένη, είναι ημέρες εθνικής περισυλλογής, αυτογνωσίας και εθνικού προβληματισμού.

    Ο ίδιος επισήμανε την καθοριστική συμβολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στις ιδεολογικές ζυμώσεις, στην διεκδίκηση του συντάγματος, στη στήριξη της δικαιοσύνης, στην ανάπτυξη του νέου κράτους. Επίσης υπενθύμισε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν αυτό που 168 χρόνια πριν καθιέρωσε τον εορτασμό της επετείου αυτής.

    Την εκδήλωση ολοκλήρωσε ομιλία του ακαδημαϊκού και καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Κωνσταντίνου Σβολόπουλου με θέμα "Η Γένεση της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού".

    Την εκδήλωση του Πανεπιστημίου τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σωτήρης Χατζηγάκης και πολλοί εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

    [04] Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε η Ανιστον.

    Η ηθοποιός Τζένιφερ Ανιστον κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ τους..

    Τον Ιανουάριο η 36χρονη Ανιστον και ο 41 ετών Μπραντ Πιτ ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν. Όμως οι πρόσφατες δημόσιες κοινές εμφανίσεις τους, έδωσαν λαβή για φήμες ότι ίσως αποφάσισαν να επανασυνδεθούν. Ωστόσο η Τζένιφερ Άνιστον δίνει τέρμα σε αυτές τις φήμες με την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε στο δικαστήριο του Λος Αντζελες.

    Προφανώς οι κοινές εμφανίσεις τους απλώς αποτελούν απόδειξη ότι ο χωρισμός τους έγινε σε φιλικό κλίμα, κάτι που επισήμαναν και όταν ανακοινωσαν το χωρισμό τους, τον Ιανουάριο.

    Ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Άνιστον ήταν ζευγάρι από το 1998 και παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2000. Ήταν ο πρώτος γάμος και για τους δύο και δεν απέκτησαν παιδί.

    [05] Η εθνική Ελλάδος νίκησε την Γεωργία

    Εντυπωσιακή εμφάνιση για την εθνική μας ομάδα, η οποία νίκησε 3-1 τη Γεωργία στο γήπεδο της Λοκομοτίβ στην Τιφλίδα και πλησίασε στους τρεις βαθμούς την πρωτοπόρο Ουκρανία, μετά από έξι αγώνες για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2006. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Ασατιάνι στο 22΄, όμως «γύρισαν» το ματς και με τέρματα των Καψή (44΄), Βρύζα (45΄) και Γιαννακόπουλου(52΄) έφτασαν στην τελική επικράτηση. Μετά το σημερινό αγώνα, ο Οτο Ρεχάγκελ έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες (24) στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ξεπερνώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2005 - 23:57:10 UTC