Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βέλγιο-ΕΕ-Eurostat-Πληθωρισμός-Ελλάδα-Φεβρουάριος
  • [02] Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Συντριβή ενός Αντόνοφ-24 με 29 νεκρούς στη βόρεια Ρωσία
  • [04] Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, συναντάται ο πρωθυπουργός
  • [05] Τη Μ.Ξενογιαννακοπούλου πρότεινε για Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου
  • [06] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [07] Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  • [08] Απάντηση Παυλόπουλου σε Παπανδρέου για «βασικό μέτοχο»

  • [01] Βέλγιο-ΕΕ-Eurostat-Πληθωρισμός-Ελλάδα-Φεβρουάριος

    Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μειώθηκε από 4,2% τον Ιανουάριο σε 3,2% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,9% τον Ιανουάριο σε 2,1% το Φεβρουάριο. Πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%. Ο πληθωρισμός στους «25» αυξήθηκε από 2% σε 2,1% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,9%.

    Τον Ιανουάριο τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Φιλανδία με 0%, τη Δανία με 1%, τη Σουηδία με 1,2% και τη Τσεχία με 1,4% και τα υψηλότερα στη Λετονία με 7%, την Εσθονία με 4,6%, την Πολωνία με 3,5% και την Ουγγαρία με 3,4%.

    Σε σχέση με τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη, μειώθηκε σε οκτώ και παρέμεινε αμετάβλητος στην Ιταλία ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον πληθωρισμό της Μεγάλης Βρετανίας.

    [02] Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Η μεγάλη σε έκταση ανανέωση και το έντονο άρωμα γυναίκας θα είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης που θα κάνει στο Εθνικό Συμβούλιο, για τη συγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου και του προσώπου που θα καταλάβει τη θέση του Γραμματέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να κάνει την πρώτη μεγάλη έκπληξη, προτείνοντας για τη θέση του Γραμματέα την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Για τις θέσεις των 20 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τους (τις): Νίκο Αθανασάκη, Μιλένα Αποστολάκη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Φώφη Γεννηματά, ΄Αντζελα Γκερέκου, Μαρία Δαμανάκη, ΄Αννα Διαμαντοπούλου, Μαριλένα Κοπά, Σταύρο Λαμπρινίδη, Πωλίνα Λάμψα, Θάνο Μωραϊτη, Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστο Παπουτσή, Βαγγέλη Παπαχρήστο, Χρήστο Πολυζωγόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Θανάση Τσούρα και Παναγιώτη Φασούλα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να προταθεί η συμμετοχή ως επίτιμων μελών του οργάνου των Κώστα Σημίτη και Απόστολου Κακλαμάνη, ενώ πιθανή θεωρείται η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του οργάνου, των Δημήτρη Ρέππα, Χάρη Καστανίδη και Φίλιππου Πετσάλνικου, λόγω του ρόλου τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

    Δύο από τα παλαιά στελέχη του Κινήματος που δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση του Προέδρου, οι Αντώνης Κοτσακάς και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος έχουν αποφασίσει, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ, να θέσουν υποψηφιότητα και μάλιστα να αλληλοϋποστηριχτούν.

    [03] Συντριβή ενός Αντόνοφ-24 με 29 νεκρούς στη βόρεια Ρωσία

    Είκοσι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 επέζησαν αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ρωσία, όταν ένα Αντόνοφ-24 με 52 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στην πόλη Βαραντέι, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, οι οποίοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν 49, σκοτώθηκαν, όμως τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή ανακοίνωσαν ότι βρήκαν 23 επιζήσαντες.

    "Από τους 23 επιζήσαντες, 10 είναι σοβαρά τραυματισμένοι και θα διακομιστούν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο. Από τα πέντε μέλη του πληρώματος δύο σκοτώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Βίκτορ Μπελτσόφ.

    Το αεροπλάνο, ένα Αντόνοφ-24, έπιασε φωτιά όταν το ένα φτερό του χτύπησε στο έδαφος και αποκόπηκε κατά την προσγείωση κοντά στην πόλη Βαραντέι, στην αυτόνομη περιοχή Νένετς, στη βόρεια Ρωσία, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    [04] Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, συναντάται ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη -σήμερα και αύριο- στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ντ.Μπαρόζο. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα Ζ.Κ.Γιούνκερ και αύριο βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ανέφερε σχετικά, ότι στη συζήτηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον κ.Μπαρόζο θα εξεταστούν:

    α) Οι δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ για το διάστημα 2007-2013, που αποτελούν τη βάση του Δ΄ΚΠΣ κι επί των οποίων έχουν ήδη αρχίσει οι διαπραγματεύσεις. Ο κ.Καραμανλής αναμένεται επί του θέματος να υποστηρίξει τις θέσεις που έχει παρουσιάσει η Επιτροπή.

    β) Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που πρόκειται εκ νέου να συζητηθεί την Κυριακή σε έκτακτη σύνοδο τόσο του eurogroup όσο και του ECOFIN, όπου θα λάβει μέρος ο κ.Αλογοσκούφης - ο οποίος εξάλλου, λόγω συνάφειας με τον τομέα της αρμοδιότητάς του θα μετέχει σήμερα και στην αντιπροσωπεία του πρωθυπουργού. Στόχος του ECOFIN είναι να υπάρξει συμφωνία που θα υποβληθεί εν συνεχεία στη Σύνοδο Κορυφής για τελική έγκριση.

    γ) Η στρατηγική της Λισαβόνας για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, ως προς την οποία η Ελλάδα θεωρεί ότι πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης, σημειώνει δε ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος εθνικός συντονισμός και για τον λόγο αυτό έχει ορίσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στον ρόλο του συντονιστή.

    [05] Τη Μ.Ξενογιαννακοπούλου πρότεινε για Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου

    Την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρότεινε στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για τη θέση του γραμματέα του Κινήματος.

    Τα μέλη που πρότεινε για το Πολιτικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου όπως είπε πρέπει να σηματοδοτεί τη συνέχεια και την ανανέωση, είναι τα ακόλουθα: Νίκος Αθανασάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, ΄Αντζελα Γκερέκου, Μαρία Δαμανάκη, ΄Αννα Διαμαντοπούλου, Μαριλένα Κοπά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Πωλίνα Λάμψα, Θάνος Μωραΐτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Παπουτσής, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Θανάσης Τσούρας και Παναγιώτης Φασούλας.

    [06] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Οι δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ κατά την επταετία 2007-2013, η Στρατηγική της Λισσαβώνας και το Σύμφωνο Σταθερότητας κυριάρχησαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Ντουράο Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη συνεργασία της Ελλάδας με πολλές χώρες της ΕΕ ώστε οι πόροι που θα διατεθούν στο Δ' ΚΠΣ να αντιστοιχούν στο 1,24% του κοινοτικού ΑΕΠ, όπως έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε αντίθεση με τις 6 «μεγάλες και ισχυρές χώρες», που είχαν προτείνει να περιοριστεί η χρηματοδότηση στο 1%.

    «Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, για το ύψος δηλαδή των κοινοτικών κονδυλίων που θα διατεθούν στις χώρες της ΕΕ κατά την περίοδο 2007-2013. Η Ελλάδα στηρίζει την πρόταση της Επιτροπής. Είναι μια πρόταση ισορροπημένη, καθώς ο προτεινόμενος προϋπολογισμός είναι ο ελάχιστος δυνατός που εγγυάται την επίτευξη των κοινών στόχων της ΕΕ, διασφαλίζει την επιτυχία της διεύρυνσης, προάγει την ευρωπαϊκή συνοχή και ανταγωνιστικότητα και αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που προκύπτουν από το διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης μεταξύ των 25 κρατών-μελών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε την καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση του ΚΠΣ και σημείωσε ότι ενόψει του κινδύνου να περικοπούν πόροι από το Γ' ΚΠΣ «εμείς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα αυτά που ανέκυψαν στο παρελθόν και έχουμε αναμορφώσει το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων».

    Οι κ.κ. Καραμανλής και Μπαρόζο συζήτησαν και για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας και διαπίστωσαν, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ότι «η πρόοδος για την επίτευξη των στόχων της Λισσαβώνας, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, δεν είναι ικανοποιητική. Η θέση μας είναι ότι, από εδώ και στο εξής, οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προώθηση της ενιαίας αγοράς, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, χωρίς, όμως, να υποβαθμίζονται η κοινωνική διάσταση και χωρίς να υπονομεύονται η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη».

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Λισσαβώνας και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την οικονομία ώστε να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, «με βασικούς άξονες τη δημοσιονομική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη, την ήπια προσαρμογή και την έμφαση στη βελτίωση της εκπαίδευσης».

    Επίσης ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη συζητήθηκε και η αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς ακόμη σε επίπεδο υπουργών οικονομικών δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την ελαστικοποίηση ή μη των κριτηρίων.

    Ο κ. Καραμανλής έστειλε και μήνυμα προς την Άγκυρα ενόψει και του δείπνου που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του. Υπενθύμισε ότι στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά όπως πρόσθεσε, «εξυπακούεται ότι η Τουρκία, όπως και τα άλλα υποψήφια κράτη θα πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια, αλλά και τις συγκεκριμμένες προυποθέσεις που τίθενται κάθε φορά για κάθε βήμα προόδου τους. Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία θα πρέπει να υπογράψει έγκαιρα το Πρωτόκολλο Επέκτασης της Συμφωνίας Τελωνειακής Ενωσης».

    O K. Kαραμανλής τόνισε, σε ό,τι αφορά το θέμα του "βασικού μετόχου" πως είπε στον κ. Μπαρόζο ότι «οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι στη διάθεση της Επιτροπής για οποιαδήποτε σχετική συζήτηση».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έκανε σύντομη αναφορά για το θέμα με το άρθρο 14, παράγραφος 9 του Συντάγματος και τους εκτελεστικούς του νόμους, το οποίο έχει ανακύψει εδώ και μερικά χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στις Βρυξέλλες και ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    [07] Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

    Το υψηλότερο ποσοστό που συγκέντρωσε ποτέ Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Η κα Ξενογιαννακοπούλου συγκέντρωσε ποσοστό 81,4% των ψηφισάντων σημειώνοντας απώλειες μολίς 18,6% έναντι απωλειών που στις προηγούμενες εκλογές για ανάδειξη γραμματέα που κυμάνθηκαν από το 25-35%. Στη σημερινή εκλογή για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ψηφίσαν 280 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έναντι 288 μελών που απαρτίζουν το όργανο. Σαρανταοκτώ ψηφοδέλτια ήταν λευκά και τέσσερα άκυρα.

    Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η κα Ξενογιαννακοπούλου εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1980. Από το 1986 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων, ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και ως αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου του τότε έλληνα επιτρόπου Χρήστου Παπουτσή. Την περίοδο 2000-2001, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και από το 2002 μέχρι το 2004, γενική γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Στις 13 Ιουνίου του 2004, εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και μία ημέρα μετά, εξελέγη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

    [08] Απάντηση Παυλόπουλου σε Παπανδρέου για «βασικό μέτοχο»

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, για το θέμα του "βασικού μετόχου" τόνισε ότι "και με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Παπανδρέου απλώς επιβεβαιώνει ότι τόσο το κόμμα του όσο και ο ίδιος, παραμένουν αθεράπευτα προσκολλημένοι στο παρελθόν τους και ότι αδυνατούν, για λόγους που όλοι γνωρίζουν, να συμβάλλουν σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της Δημοκρατίας μας".

    Ο κ. Παπανδρέου οφείλει, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, να θυμηθεί τα ακόλουθα, τα οποία γνωρίζει όλος ο Ελληνικός Λαός αλλά και οι ίδιοι οι οπαδοί του:

    Οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το θέμα του «βασικού μετόχου», αφορούν, πρωτίστως και κυρίως, το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος, το οποίο εισηγήθηκε το κόμμα του ως Κυβέρνηση στην τελευταία Αναθεωρητική Βουλή και το οποίο ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

    Οι αιτιάσεις αυτές έφθασαν στην Ελλάδα επί των ημερών της Κυβέρνησης Σημίτη, της οποίας κορυφαίος υπουργός ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου. Επί ένα και πλέον χρόνο η Κυβέρνηση Σημίτη - άρα και ο κ. Παπανδρέου - απέφυγαν επιμελώς να απαντήσουν στις αιτιάσεις αυτές και να υπερασπιστούν το Σύνταγμά μας. Τους λόγους αυτής της σιωπής, και της έμμεσης απαξίωσης του Συντάγματός μας από το ΠΑΣΟΚ, όλοι τούς αντιλαμβάνονται, αφού όλοι κατανοούν ποια συμφέροντα εξυπηρετούντο από μια τέτοια στάση.

    Σήμερα, συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, η Κυβέρνηση κάνει αυτό που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ:

    Υπερασπίζεται το Σύνταγμα και την έννομη τάξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την ανάγκη να επικρατήσει διαφάνεια στους κρίσιμους τομείς των δημοσίων συμβάσεων και των Μ.Μ.Ε.

    Και την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη, ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του - όπως φάνηκε άλλωστε και κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, ως προς το νόμο για τον «βασικό μέτοχο» - επιτίθενται στην Κυβέρνηση και συμπορεύονται, ως ουραγοί, στην αντίστοιχη επίθεση και τη συναφή προσπάθεια παραπληροφόρησης, με τα συμφέροντα που θίγονται από την πολιτική της Κυβέρνησης να επιβάλει τη διαφάνεια.

    «Είναι άλλωστε τα ίδια αυτά συμφέροντα που, πλουσιοπάροχα, παρέχουν στον κ. Παπανδρέου και στο κόμμα του την αμέριστη συνδρομή τους για την αποσιώπηση των σφαλμάτων του και της πολιτικής του ανυπαρξίας», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Κριτική Παπανδρέου για «βασικό μέτοχο»

    Κριτική στην κυβέρνηση για τον «βασικό μέτοχο» άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε, «τραγέλαφο» την υπόθεση του «βασικού μετόχου», για την οποία οι υπουργοί «απολογούνται σε διάφορους διευθυντές, προσπαθούν να πάρουν αναβολή των κυρώσεων και των δικαστικών διαδικασιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα» και "προσπαθούν να καλύπτουν το ένα ψεύδος μετά το άλλο, με συνεχή ψέματα για να μην αποκαλύψουν τα δικά τους λάθη, για να μην αποκαλύψουν την αναξιοπιστία τους που όλο και περισσότερο ο ελληνικός λαός έχει δει ήδη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2005 - 22:25:19 UTC