Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής για την τουριστική ανάπτυξη
  • [02] Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή
  • [03] Απόπειρα δολοφονίας του Ιμπραΐμ Ρουγκόβα
  • [04] Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
  • [05] Συνεδριάζει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής
  • [07] Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε αναβολή της συζήτησης στο Κολέγιο των Επιτρόπων

  • [01] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής για την τουριστική ανάπτυξη

    Με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και εισηγητή τον αρμόδιο υπουργό Δ. Αβραμόπουλο, συνεδρίασε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι αναλαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, σημειώνοντας ότι υπήρξε συναντίληψη μεταξύ των μελών της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης.

    Υπογράμμισε ότι αναλαμβάνονται οι πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός φιλόδοξου επενδυτικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων.

    Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συναντίληψη μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη νέα εποχή και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό μετά την κάμψη που είχε τα τελευταία χρόνια.

    Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το άρθρο των "Νιου Γιορκ Τάϊμς"μετά τις επαφές που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού σημειώνοντας ότι συμμερίζονται την άποψη ότι γίνονται μεγάλα βήματα για τον τουρισμό.

    Σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθηθούν σύντομα στη Βουλή νέες ρυθμίσεις σχετικά με τις χρήσεις γης και την χωροθέτηση νέων περιοχών για τουριστική ανάπτυξη που θα φέρουν όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος και νέες θέσεις εργασίας στις περιοχές αυτές.

    Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ακόμη πως η κυβέρνηση υποστηρίζει τον θεματικό τουρισμό και απαντώντας σε ερώτηση για το άν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Πάτρας και Ορχομενού για το αυτοκινητοδρόμιο της φόρμουλα 1 είπε πως σύντομα θα έρθει στην Αθήνα προσκεκλημένος του ΕΟΤ, ο κατασκευαστής της πίστας του Μπαχρέϊν ενώ ο ίδιος θα επισκεφθεί την Πάτρα. Δεν υπάρχει σύγκρουση, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ των δύο πόλεων υπογραμμίζοντας οτι είναι θετικό να υπάρχουν εναλλακτικοί πόλοι έλξης.

    Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού και για το σκοπό αυτό θα ιδρυθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας εταιρία αγροτοτουριστικής ανάπτυξης ώστε να προωθηθεί ο αγροτοτουρισμός στη χώρα όπως επίσης και ο οικιστικός τουρισμός για την αγορά εξοχικών κατοικιών από Ελληνες και ξένους επενδυτές.

    Ακόμη κατά τις ίδιες πηγές έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση για το προσωπικό των τουριστικών επιχειρήσεων και κυρίως για την ανάδειξη στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σουφλιά και συζήτησαν για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και θέματα της αρμοδιότητάς του.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα χρήσεων γης ο κ. Σουφλιάς είπε ότι για ορισμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα αφού δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια για τουριστική ανάπτυξη και πως θα αντιμετωπίσει το ΠΕΧΩΔΕ με νομοθετική ρύθμιση το θέμα.

    Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα του βασικού μετόχου ή του ανασχηματισμού ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν μετέφερε στον κ. Καραμανλή κλίμα δυσαρέσκειας από τους πολίτες ο κ. Σουφλιάς είπε ότι "είναι φυσικό να θέλουν οι πολίτες περισσότερα και πιο γρήγορα, η κυβέρνηση είναι καινούργια και έχει κάνει πολλά πράγματα είμαι βέβαιος οτι θα βρεί τον βηματισμό και το ρυθμό της".

    [02] Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

    Τριήμερο εκδηλώσεων προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2005 με αφορμή τον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή", η οποία έχει καθιερωθεί για τις 15 Μαρτίου κάθε έτους.

    Σήμερα, Τρίτη, η Γενική Γραμματεία οργανώνει εκδήλωση για τον Καταναλωτή στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα με ομιλητές τον υπουργό Ανάπτυξης Δ.Σιούφα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου και τον γγ Καταναλωτή, Α.Σκορδά. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί έρευνα για το προφίλ του Έλληνα Καταναλωτή, τη συμπεριφορά, τις απόψεις και τις καταναλωτικές επιλογές του, καθώς και βιβλίο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με τίτλο «Οδηγός του Καταναλωτή». Στο βιβλίο αναλύονται τα δικαιώματα του Καταναλωτή και τι πρέπει να προσέχει και να διεκδικεί όταν αγοράζει τρόφιμα, τουριστικά πακέτα και ταξίδια, τι να ζητά από τις εγγυήσεις προϊόντων, τι να προσέχει όταν ψωνίζει στις λαϊκές αγορές, όταν συνάπτει συμβάσεις δανείων ασφαλίσεων κ.λ.π. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα μοιράσει στους διερχόμενους προωθητικό υλικό για τη λειτουργία του 1520, δηλαδή της ανοικτής γραμμής επικοινωνίας του υπ. Ανάπτυξης με τους καταναλωτές.

    Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Διαφήμιση και Καταναλωτής", η οποία περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: "Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τη Διασφάλιση των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή", "Ο Ρόλος της Διαφήμισης στη Διαμόρφωση της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή", και "Ιστορία, Εξέλιξη και Αναγκαιότητα Κανόνων Δεοντολογίας".

    Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, με την ευκαιρία της παρουσίας του αρμοδίου για θέματα Καταναλωτή Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μ.Κυπριανού, έχει προγραμματιστεί συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς τόσο των καταναλωτών όσο και της Αγοράς.

    [03] Απόπειρα δολοφονίας του Ιμπραΐμ Ρουγκόβα

    Ισχυρή έκρηξη έπληξε το αυτοκίνητο του προέδρου του Κοσόβου Ιμπραΐμ Ρουγκόβα στο κέντρο της Πρίστινα, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας της προεδρίας.

    "Το τραυματισμένο άτομο δεν είναι ο πρόεδρος", διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος της προεδρικής φρουράς.

    Εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης, εξερράγη τη στιγμή της διέλευσης της προεδρικής αυτοκινητοπομπής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

    "Η ζωή του τραυματισμένου ατόμου δεν βρίσκεται σε κίνδυνο", διευκρίνισε μέλος της προεδρικής φρουράς, επισημαίνοντας ότι ο τραυματίας δεν είναι μέλος της συνοδείας του Ιμπραΐμ Ρουγκόβα.

    Ο Ρουγκόβα φυγαδεύτηκε με άλλο αυτοκίνητο, ενώ λίγο αργότερα σε δηλώσεις του κατήγγειλε οτι επιχειρείται αποσταθεροποίηση του Κόσοβου.

    Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος Ρουγκόβα κατευθυνόταν προς τον τόπο συνάντησής του με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα.

    Ο Χαβιέρ Σολάνα έφθασε το πρωί στο Κόσοβο για συνομιλίες με την ηγεσία της επαρχίας. Η έκρηξη σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά τη παραίτηση του πρωθυπουργού του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, πρώην αρχηγού των Αλβανών ανταρτών, ο οποίος παραδόθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου (1998-1999).

    Η παραίτηση του Χαραντινάι προκάλεσε ανησυχίες για αναζωπύρωση της αναταραχής στο Κόσοβο έπειτα από τις αντισερβικές ταραχές τον Μάρτιο του 2004 και το ΝΑΤΟ έσπευσε να ενισχύσει την παρουσία του στην επαρχία.

    [04] Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

    Έκκληση προς τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, να ρίξουν τις τιμές σαν μια πρώτη κίνηση καλής θελήσεως για στήριξη του καταναλωτή και της μεταποίησης, έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

    Ο υπουργός ζήτησε αντίστοιχη συμπεριφορά και από τη βιομηχανία και τόνισε ότι μπορούν οι επιχειρήσεις, τόσο στην παραγωγή όσο και στο εμπόριο, να δουλέψουν με μικρότερο περιθώριο κέρδους. Στόχος της Κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι φθηνή χώρα με ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

    Ο υπουργός, αναφερόμενος στην εξελιξη των τιμών, τόνισε: «Υπάρχει ακρίβεια, δεν το κρύβουμε. Καταφέραμε όμως αυτή η ακρίβεια να κινηθεί στο ύψος του πληθωρισμού, ενώ δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις από την πορεία των τιμών των καυσίμων δεδομένου ότι ενεργειακά είμαστε εξαρτημένοι από το πετρέλαιο. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες να έχουμε υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο κίνησης από ό,τι στις βενζίνες.»

    Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι η αγορά ελέγχεται συστηματικά και ο ΕΦΕΤ επιτελεί άριστα το έργο του, ενώ υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα ενισχυθεί περαιτέρω. Ακόμα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την προστασία του καταναλωτή μέσω της ενεργοποίησης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και της αναβάθμισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού (αναμένεται αύριο να δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο σχεδίου νόμου για την αναβάθμιση του ρόλου της στην αγορά).

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, αναφερόμενος στο εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν τις απόψεις τους στο διάλογο που έχει ξεκινήσει, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι η πρόταση περί εθνικού ωραρίου θα οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας και των επενδύσεων.

    Ο υφυπουργός παρουσίασε και τα συμπεράσματα έρευνας σχετικά με το προφίλ του Ελληνα καταναλωτή από όπου προκύπτει ότι κυρίως οι νέοι θέλουν τη διεύρυνση του ωραρίου, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό κάνει αγορές το βράδυ της Παρασκευής και το πρωινό του Σαββάτου.

    Ο κ.Παπαθανασίου ανέφερε ότι οι Ελληνες καταναλωτές, όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι. Από αυτούς που δηλώνουν ότι αγόρασαν χαλασμένο ή ελαττωματικό προϊόν, μόνο οι έξι στους δέκα έκαναν κάτι για να διαμαρτυρηθούν και από αυτούς που έκαναν κάτι μόνο ένας στους δέκα επέστρεψε πίσω το χαλασμένο η ελαττωματικό προϊόν. Ακόμα, μόνο τρεις στους δέκα καταναλωτές απευθύνονται σε καταναλωτικές οργανώσεις.

    Γενικότερα για το προφίλ του Ελληνα καταναλωτή προκύπτει ότι για τις αγορές του το 31% εστιάζει στην τιμή του προϊόντος, το 21% έχει ως κριτήριο τις προσφορές και τη φτήνια, το 26% την ποιότητα και το 22% δίνει σημασία στην αντιστοιχία ποιότητας και τιμής.

    Μήνυμα Καραμανλή για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

    Σε μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι "η καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καταναλωτή αναδεικνύει ένα από τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σβ ολόκληρο τον Κόσμο. Αφορά την κάθε μια και τον κάθε ένα από εμάς. Υποδεικνύει την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνουμε τη σύγχρονη πραγματικότητα, με κατεύθυνση τη δημιουργία ενός ορθολογιστικού καταναλωτικού προτύπου. Υποδεικνύει υποχρεώσεις της Πολιτείας, αλλά και δυνατότητες του πολίτη - καταναλωτή. Θέλω να βεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά, με υπευθυνότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για να μπει φραγμός στην ακρίβεια και τα όποια φαινόμενα ασυδοσίας στην αγορά. Για να ενισχύσει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Για να έχουν οι πολίτες - καταναλωτές περισσότερες δυνατότητες επιλογών".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρει ακόμα ότι "η Πολιτεία εργάζεται, τόσο στο επίπεδο της διαμόρφωσης των θεσμών, όσο και στο επίπεδο της εκπαίδευσης των νέων και γενικότερα της ενημέρωσης των πολιτών για τη δημιουργία ενός νέου καταναλωτικού προτύπου, με σημεία αιχμής την πληροφόρηση, την ενίσχυση της υπευθυνότητας των επιλογών, την ενθάρρυνση της κριτικής συμπεριφοράς των πολιτών. Ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι το αποτελεσματικότερο ανάχωμα στην ακρίβεια, αλλά και ο πιο δυνατός μοχλός για μια επανάσταση ποιότητας στη σύγχρονη Ελλάδα".

    Δήλωση Γ. Παπανδρέου

    Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων του καταναλωτή και η ενίσχυση της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών αποτελούν βασικές παραμέτρους οργάνωσης μιας σύγχρονης κοινωνίας και λειτουργίας της αγοράς, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι η ενημέρωση, η διαφάνεια, ο υγιής ανταγωνισμός, η εποπτεία και ο έλεγχος αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας προκειμένου οι πολίτες, ως ενεργοί καταναλωτές, να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

    Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ακόμα ότι "η Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή βρίσκει τους Έλληνες καταναλωτές αντιμέτωπους με τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας", κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια, κυβερνητικές επιλογές που ευνοούν την αισχροκέρδεια, δογματική αντίληψη για την ελευθερία των δυνάμεων της αγοράς, καθώς επίσης ανυπαρξία εποπτείας και ελέγχων.

    ΣΥΝ

    Από την πλευρά του ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή "δεν είναι μέρα γιορτής. Θα έπρεπε να είναι ημέρα επαγρύπνησης και ευκαιρία για έλεγχο των πολιτικών που ασκούνται ως προς την κατανάλωση γενικά και τα δικαιώματα των καταναλωτών-πολιτών ειδικότερα".

    Η χώρα μας, αναφέρει ο ΣΥΝ, βρίσκεται ακόμη σε σημαντική καθυστέρηση ως προς την πολιτική των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι επείγει η σημαντική ενίσχυση των δομών και των λειτουργιών των δημοσίων ελέγχων, όπως και η συμβολή της χώρας μας για μια πληρέστερη και αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    [05] Συνεδριάζει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Αδιευκρίνιστες παραμένουν, λίγες ώρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, οι προθέσεις του Προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιθυμούσε να αναδειχθούν στις θέσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.

    Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ήταν πολλά σχετικά με τις επιθυμίες του Προέδρου του Κινήματος, αλλά, σήμερα, όσο περνούσαν οι ώρες, τα σενάρια υποχωρούσαν και έδιναν τη θέση τους στην αβεβαιότητα, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν τις θέσεις.

    Πρόθεση του κ. Παπανδρέου, την οποία, άλλωστε, είχε εκφράσει ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση των συντονιστών, είναι να αξιοποιηθούν όλα τα μάχιμα στελέχη του Κινήματος στις σαράντα, περίπου, κορυφαίες κομματικές θέσεις (Γραμματέας, Πολιτικό Συμβούλιο, Συντονιστικό ΄Όργανο, Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού, Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου και Συνήγορος του μέλους και του φίλου).

    Στην αυριανή συνεδρίαση, πάντως, η εκλογική διαδικασία θα αφορά στην εκλογή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και των 20 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Τα μέλη που θα στελεχώσουν τις άλλες Επιτροπές θα εκλεγούν σε επόμενη συνεδρίαση, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού συγκρότησης όλων των κομματικών οργάνων, με ορίζοντα το τέλος του Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα καταθέσει πρόταση τόσο για τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, όσο και για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

    ΄Όπως γίνεται, πάντοτε σχεδόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κατάλογος των μελών του Π.Σ. που θα προταθούν από τον Πρόεδρο του Κινήματος, μπορεί να πάρει την οριστική του μορφή ακόμα και λίγο πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

    Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, πριν καταλήξει στα πρόσωπα που θα προτείνει για το Πολιτικό Συμβούλιο, θα έχει ξεκαθαρίσει τους ρόλους τόσο του Πολιτικού Συμβουλίου, όσο και του Συντονιστικού Οργάνου, αλλά και αν θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το ασυμβίβαστο, αναφορικά με την κατοχή θέσης, από το ίδιο πρόσωπο και στα δύο όργανα.

    Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμμένει στο ασυμβίβαστο, το οποίο θα εφαρμοστεί κανονικά, με μια ή δύο, το πολύ εξαιρέσεις, που θα έχουν σχέση με τον συντονισμό των δύο οργάνων, τα οποία θα έχουν, σε κάθε περίπτωση, διακριτούς ρόλους.

    [06] Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναχωρεί την Τετάρτη για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, με αντικείμενο τη δημοσιονομική προοπτική της χώρας και τις εισροές κοινοτικών κονδυλίων. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο.

    Την Πέμπτη, ο κ. Καραμανλής, θα μεταβεί στο κάστρο Σένινγκεν, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ. Στη συνέχεια, θα συναντηθούν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

    [07] Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε αναβολή της συζήτησης στο Κολέγιο των Επιτρόπων

    Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, με επιστολή του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, ζήτησε από τον Επίτροπο της ΕΕ κ. Τσάρλι Μακρίβι αναβολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη συζήτησης στο Κολέγιο των Επιτρόπων προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος περαιτέρω συζήτησης του θέματος σχετικά με το άρθρο 14 παράγραφος 9 του Συντάγματος και τους εκτελεστικούς αυτού νόμους (3021/02- 3110/05) και τη συμβατότητα αυτών με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2005 - 21:39:54 UTC