Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Έτος ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό το 2005, εκτιμά ο κ.Αβραμόπουλος
  • [03] Συνάντηση Κ.Στεφανόπουλου με Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

  • [01] Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας οι κκ Κ. Στεφανόπουλος και Κ. Καραμανλής είχαν τον εξής διάλογο:

    "Χαίρομαι, είναι τιμή μου που ήρθατε", είπε ο κ. Στεφανόπουλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. "Δική μου είναι η τιμή. Σας έφερα ένα μικρό δώρο", είπε ο κ. Καραμανλής, δίδοντας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μία ποιητική συλλογή του Κώστα Καβάφη και πρόσθεσε "γιατί το ταξίδι για την Ιθάκη συνεχίζεται".

    Ο κ. Στεφανόπουλος απάντησε "ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ο κ. Παπούλιας είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή".

    "Κύριε Πρόεδρε ήταν υποδειγματικός ο τρόπος με τον οποίο ασκήσατε τα καθήκοντά σας", κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Μετά τη συνάντηση και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Καραμανλής δήλωσε:

    "Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκφράσω, είμαι βέβαιος διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, τις ευχαριστίες μας, για τον άψογο, υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του. Ο κ. Στεφανόπουλος στην δεκαετή του θητεία υπηρέτησε με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης το πολίτευμα, τον θεσμό, τη χώρα, τον Ελληνισμό γενικότερα. Και γι' αυτό πιστεύω ότι δικαίως κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό των πολιτών. Οι ευχές και η αγάπη όλων μας θα είναι μαζί του".

    Ο πρωθυπουργός έκανε δώρο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα βιβλίο με ποιήματα του Κ. Καβάφη, που είναι μία από τις πέντε παραλλαγές σε μορφή βιβλίου, των μονόφυλλων του ποιητή. Το συγκεκριμένο αντίτυπο φέρει αυτόγραφες διορθώσεις στην αρίθμηση μερικών φύλλων. Τα μονόφυλλα της συλλογής τυπώθηκαν στο διάστημα 1929-33 στην Αλεξάνδρεια. Ο Γ. Σαββίδης στην βιβλιογραφία του για τις πρώτες εκδόσεις του ποιητή το αναφέρει ως Γ8.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τον Μεγαλόσταυρο της Τιμής στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

    [02] Έτος ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό το 2005, εκτιμά ο κ.Αβραμόπουλος

    Την εκτίμηση ότι το 2005 θα είναι έτος σταθεροποίησης αλλά και ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε από το Βερολίνο ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB, όπου η Ελλάδα κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της μετά από αρκετά χρόνια. Τα μεγαλύτερα οφέλη για την Ελλάδα αναμένονται το 2006 και το 2007, αφού, όπως επεσήμανε ο υπουργός, θα έχουν γίνει ορατά τα αποτελέσματα της πολιτικής του υπουργείου, αλλά και της διαφημιστικής καμπάνιας.

    Παρουσιάζοντας σε ξένους και Έλληνες παράγοντες του τουρισμού και εκπροσώπους του Τύπου τη στρατηγική του υπουργείου για την επόμενη δεκαετία, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν αναληφθεί προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ο πλέον ελκυστικός προορισμός τόσο στην γερμανική αγορά όσο και παγκόσμια. Κεντρικός μοχλός της πολιτικής του υπουργείου, όπως την παρουσίασε ο υπουργός, είναι η ποιότητα. «Είναι κοινά αποδεκτό το γεγονός ότι βελτιώθηκε σημαντικά η εικόνα της χώρας μας ως σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που διαθέτει υποδομές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εφάμιλλα των παγκοσμίων προτύπων, που μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε προκλήσεις, όπως αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων», σημείωσε ο υπουργός.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ.Αβραμόπουλος στην τουριστική προβολή της χώρας μας, αφού για πρώτη φορά το κονδύλι της διαφήμισης ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ. Ήδη το σλόγκαν για την κεντρική καμπάνια προβολής της Ελλάδας «Live your myth in Greece» (Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα) έχει βρει απήχηση στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

    Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις, καλώντας τους ξένους επενδυτές να συμπεριλάβουν την Ελλάδα στα επενδυτικά τους σχέδια. Όπως είπε, ο νέος αναπτυξιακός νόμος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μεγάλων και σύγχρονων επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, μέσα από μία προσπάθεια άρσης των αντικινήτρων και απλοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεων.

    Στο πλαίσιο της τουριστικής διπλωματίας ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του υπουργούς άλλων κρατών κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ξεχωρίζει η συνάντηση του με τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, Αττίλα Κοτς, με τον οποίο θα εξετασθούν οι προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς το καλοκαίρι αναμένεται να υπογραφεί από τις δύο χώρες μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης ΙΤΒ 2005 θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα. Η χώρα μας συμμετέχει με αναβαθμισμένη παρουσία φέτος από άποψη ποιότητας και αριθμού συμμετοχών τουριστικών φορέων αλλά και με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

    [03] Συνάντηση Κ.Στεφανόπουλου με Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

    Την τελευταία του συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος - μια συνάντηση που η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, χαρακτήρισε «εγκάρδια και συγκινητική» και με τον πρόεδρο να είναι «ελαφρά συγκινημένος, αλλά πολύ εύχαρις, με αυτοπεποίθηση, αυτοσυγκράτηση και κέφι».

    Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κα Μπενάκη ανέφερε ότι εξέφρασε στον κ. Στεφανόπουλο τα «βαθιά αισθήματα τιμής που αισθάνεται προς το πρόσωπό του", υπογράμμισε την εξαιρετικά θετική παρουσία του στη λειτουργία των θεσμών» και ευχήθηκε να συνεχιστεί η δημιουργική του παρουσία στην κοινωνική ζωή.

    Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την πρόεδρο της Βουλής με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, ενώ δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά από την κυρία Μπενάκη ένα δερματόδετο λεύκωμα, που περιέχει κείμενα και γκραβούρες σχετικά με την ελληνική μυθολογία, με τίτλο «Ο Ναός των Μουσών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2005 - 22:14:19 UTC