Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενταφιάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή με υπουργό Μεταφορών Μ.Λιάπη
  • [03] Ασκούνται οι πρώτες διώξεις κατά δικαστή και δικηγόρων για το παραδικαστικό κύκλωμα
  • [04] Εισηγήσεις Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς την Ιεραρχία
  • [05] Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας
  • [06] Βήμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στο ΟΥΕΦΑ

  • [01] Ενταφιάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.

    Εγινε το μεσημέρι στη Βηρυτό, σε φορτισμένο κλίμα η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε βομβιστική επίθεση την περασμένη Δευτέρα.

    Η σορός του Ραφίκ Χαρίρι ενταφιάσθηκε στην Πλατεία των Μαρτύρων, στο κέντρο της Βηρυτού.

    Νωρίτερα οι γιοι του Ραφίκ Χαρίρι και συγγενείς της οικογενείας προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να μεταφέρουν το φέρετρό του, τυλιγμένο με τη λιβανική σημαία, εν μέσω ασφυκτικού πλήθους μέχρι το τέμενος Μοχάμαντ αλ Αμίν.

    Δεκάδες χιλιάδες άτομα φώναζαν συνθήματα κατά της Συρίας, κρατώντας κόκκινες σημαίες.

    Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής στους δρόμους της Βηρυτού, οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα, ηχούσαν σειρήνες ενώ οι ψαλμοί των μουεζίνιδων ακουγόταν από τα τεμένη της Λιβανικής πρωτεύουσας.

    Στην τελετή παρέστησαν αρκετοί ξένοι επίσημοι μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ.

    Ο συριακός τύπος για τη δολοφονία Χαρίρι

    Η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι στη Βηρυτό είναι μία "τραγωδία" που έπληξε τον Λίβανο και τη Συρία, γράφει σήμερα ο συριακός τύπος που διατυπώνει κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ.

    "Όλες μαζί οι καταδίκες του απεχθούς εγκλήματος δεν μπορούν να εκφράσουν την τραγωδία που έπληξε τον Λίβανο και τη Συρία" με τον θάνατο του Χαρίρι, του "ανθρώπου του διαλόγου στον Λίβανο", γράφει η κυβερνητική εφημερίδα Τεχρίν επισημαίνοντας τον κίνδυνο επιστροφής του Λιβάνου στην περίοδο πριν από τις συμφωνίες του Τάεφ.

    "Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε το Ισραήλ από το αίμα του Χαρίρι, ούτε από το αίμα του παλαιστινιακού, του λιβανικού και του συριακού λαού, διότι το κράτος αυτό, που διαπράττει δολοφονίες στους δρόμους της Δαμασκού, της Βηρυτού, της Τύνιδας, του Παρισιού και της Ρώμης είναι ικανό, με δεδομένα τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει, να πραγματοποιήσει την επίθεση", εναντίον του Χαρίρι, γράφει η Τεχρίν.

    Ο διευθυντής της εφημερίδας Αλ Σάουρα Φάγεζ Σάγεχ θεωρεί από την πλευρά του ότι η δολοφονία ενός "ικανού πολιτικού ηγέτη αποτελεί τρομακτική απόπειρα δολοφονίας μιας πατρίδας (του Λιβάνου), που αντιτάχθηκε στην εγκαθίδρυση σχέσεων με το Ισραήλ".

    [02] Συνάντηση Καραμανλή με υπουργό Μεταφορών Μ.Λιάπη

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση της Ολυμπιακής, που έχει μπει στη δεύτερη φάση, καθώς και για το σχεδιασμό που έχει γίνει σχετικά με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

    Ο κ. Λιάπης εξέφρασε συγκρατημενη αισιοδοξία για την πώληση της Ολυμπιακής υπογραμμίζοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές στη δεύτερη φάση από φερέγγυο αγοραστή για την εταιρία. Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται σε περίπου ενάμιση μήνα.

    Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για την οδική ασφάλεια μετά από πολύμηνη προετοιμασία και συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και αύριο θα συναντηθεί με τον κ. Σουφλιά για να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

    Είναι θέμα της Κυβερνητικής επιτροπής, είπε ο κ. Λιάπης, να λάβει τις οριστικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν.

    Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι προτείνει να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας - πιθανότατα Γενική Γραμματεία- για να συντονίζει τους συναρμόδιους φορείς, ταμείο με σταθερούς πόρους για να προγραμματίζει και να εφαρμόζει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, καθώς και συστηματική αστυνόμευση.

    Επίσης, μίλησε για αναθεώρηση του ΚΟΚ με περιορισμό των ποινικών αδικημάτων και αύξηση των διοικητικών προστιμων, καθώς και αναδιοργάνωση του συστήματος χορήγησης αδειών για τους οδηγούς (διπλωμάτων οδήγησης).

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Εκκλησία ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι "είμαι βέβαιος ότι η Ιεραρχία την Παρασκευή θα πάρει γενναίες ακόμη και επώδυνες αποφάσεις, ώστε ο λαός να πειστεί ότι δεν υπάρχει αλληλέγγυα συγκάλυψη και για να επιτελέσει η Εκκλησία το έργο της".

  • ** Ακολούθως ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εμπορίου κ. Γιάννη Παπαθανασίου και συζήτησαν για θέματα της αρμοδιότητάς του του υφυπουργού. Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαθανασίου δεν έκανε δηλώσεις.

    [03] Ασκούνται οι πρώτες διώξεις κατά δικαστή και δικηγόρων για το παραδικαστικό κύκλωμα

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, παρήγγειλε στους εισαγγελείς Κυριάκο Καρούτσο και Παναγιώτη Νικολούδη να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου Πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη και κατά έξι δικηγόρων.

    Συγκεκριμένα, παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Λ. Στάθη για το αδίκημα της δωροληψίας δικαστού κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διά αποκρύψεως αυτών. Ακόμη, ο κ. Σανιδάς παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά τεσσάρων δικηγόρων σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της δωροδοκίας δικαστού και κατά δύο δικηγόρων για το αδίκημα άμεσης συνέργιας σε δωροδοκία δικαστού που απαίτησε χρηματικά ποσά.

    Παράλληλα, ο κ. Σανιδάς παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς ότι, αν προκύψουν και άλλα αδικήματα ή αν κατά την κρίση τους υπάρχουν άλλα αδικήματα, να ασκήσουν συμπληρωματική δίωξη.

    Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάπος, διαβίβασε έγγραφο στον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων, αρεοπαγίτη Π. Κακκαλή, με το οποίο του ζητάει να ερευνήσει αναδρομικά την τελευταία διετία αν προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου τήρησαν τις κληρώσεις των συνθέσεων των ποινικών δικαστηρίων, όπως και τον ορισμό των δικαζόντων στα πολιτικά δικαστήρια.

    Συνέχεια καταθέσεων

    Εξάλλου, στον αρεοπαγίτη Χ. Μπαλτά προσήλθε σήμερα η Πρωτοδίκης Παναγιώτα Τζέβη, η οποία έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για όσα της αποδίδονται. Στην Τζέβη καταλογίζεται, μεταξύ των άλλων, ότι εξέδιδε αποφάσεις υπέρ του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Μέσα στις επόμενες μέρες, η Τζέβη θα επανέλθει στον Μπαλτά για να παράσχει και νέες διευκρινίσεις.

    Σ. Μπάγιας: «Τα παράκεντρα θα αντισταθούν στα μέτρα κάθαρσης της δικαιοσύνης»

    Τους προβληματισμούς τους για τα φαινόμενα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη και για την αποτελεσματικότητα του προτεινόμενου σχεδίου νόμου για την ενίσχυση της διαφάνειας και του εσωτερικού ελέγχου στο συγκεκριμένο χώρο, εξέφρασαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οι εκπρόσωποι των δικαστών, των εισαγγελέων και των δικηγόρων.

    Ιδιαίτερα παρασταστικός ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Σωτήρης Μπάγιας, επεσήμανε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι «υποβαθμισμένος θεσμός», με κενά και αδυναμίες που έχουν ήδη καλυφθεί από παραδικαστικά κέντρα.

    «Η προσπάθεια που ξεκίνησε για τη θεραπεία και κάλυψη των κενών αυτών, είναι εξαιρετικά δύσκολη για αντικειμενικούς λόγους. Γίνεται δυσκολότερη, καθώς τα παράκεντρα θα αντισταθούν με κάθε μέσο και τρόπο» επεσήμανε ο κ. Μπάγιας.

    «Το νερό μπήκε στο αυλάκι, γίνεται ποτάμι και τίποτα δεν θα το σταματήσει. Μόνοι μας θα αποκαθαρθούμε πλήρως και θα αποτακαστήσουμε τους θεσμούς - και το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε» δήλωσε αργότερα ο κ. Μπάγιας.

    Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, σχετικά με τη βούληση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε κάθαρση στο χώρο. Ο κ. Παξινός ανέφερε την ύπαρξη «λίγων επίορκων και ανεπαρκών δικαστών» και αλαζονικών συμπεριφορών δικαστών που «νομίζουν ότι είναι θεοί», τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην εξετάζεται το ήθος και η ψυχολογική διεργασία ενός δικαστή αφότου αποφοιτήσει από τη Σχολή Δικαστών.

    Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, παραδέχθηκε ότι ευθύνες για την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης φέρουν και οι δικηγόροι - επεσήμανε ωστόσο, ότι «σε όσες περιπτώσεις διαφθοράς παραπέμφθηκαν δικηγόροι, οι ποινές ήσαν ανασταλτικές».

    «Δεν μπορώ να ανεχθώ, ότι δεν υπάρχει έστω και μία περίπτωση δικηγόρου που να έχει παραπεμφθεί και να μην ανεστάλη η ποινή του από τους δικαστές» ανέφερε ο κ. Παξινός. «Εμείς κάναμε την αυτοκάθαρσή μας παρότι μας παρεμπόδισαν - περιμένουμε και οι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δική τους».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη αποφάσισε την αυτοκάθαρση και θα αυτοκαθαρθεί» παραδεχόμενος ωστόσο, ότι η Ένωση ολιγώρησε στο παρελθόν να ελέγξει στην κατάσταση στο χώρο της.

    Ο κ. Ζήσης ανέφερε ότι η έκταση του προβλήματος της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη δεν είναι γνωστή και «χρειάζεται εκτεταμένη, ενδελεχής επιθεώρηση των πάντων».

    «Ασφαλώς, με τέτοιες δομές που έχουμε, ακόμα κι αν έρθουν κι άλλοι αρεοπαγίτες στον Άρειο Πάγο, δεν θα είμαστε αρκετοί για να αντιμετωπίσουμε τη θύελλα των υποθέσεων. Υπάρχουν δομές τέτοιες που πρέπει νβ αλλάξουν, αλλά η αλλαγή των δομών αυτών, περνά μέσα και από τον Δικηγορικό Σύλλογο - κι εκεί δεν τα βρίσκουμε» είπε ο κ. Ζήσης.

    Αναφορικά με το ίδιο το σχέδιο νόμου, ο κ. Μπάγιας, τόνισε ότι "παρότι τα προτεινόμενα μέτρα πρέπει να εκληφθούν πρόδηλα ως δείγματα αρωγής, εμφανίστηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα - και σε μικρό χρονικό διάστημα κληθήκαμε να πούμε τις απόψεις μας. Δεν ζητήθηκε η άποψη των δικαστικών ενώσεων».

    «Τα μέτρα θα αποδειχθούν αλυσιτελή, αν δεν συνοδευτούν από άλλα μέτρα αναβάθμισης του θεσμού της δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών. Το γεγονός ότι μία υπόθεση καθυστερεί επί επτά χρόνια, έχει σχέση με τη διαφθορά και θα ξαναακμάσει το φαινόμενο αν δεν καταφέρουμε να μικρύνουμε το χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων.

    [04] Εισηγήσεις Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς την Ιεραρχία

    Κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες της εισήγησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Εκκλησία που θα κάνει την Παρασκευή στην Ιεραρχία ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Όπως είπε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, η εισήγηση κινείται σε τρεις άξονες :

  • Ταχύτατη εκδίκαση ηθικών παραπτωμάτων κληρικών και αρχιερέων, με διαυγείς δημοκρατικές διαδικασίες, στο πλαίσιο των ιερών κανόνων και των νόμων.

  • Περαιτέρω αξιοποίηση στην εκκλησία κλήρου και λαού.

  • Πρόσθετοι μηχανισμοί διαχειριστικού ελέγχου.

    Επίσης, ο κ. Δωρόθεος είπε ότι ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων απέστειλε έγγραφο στην Σύνοδο με το οποίο γνωστοποιεί οτι σε συνεννόηση με τους νομικούς συμβούλους του θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Συνόδου και θα προσκομίσει στοιχεία της αθωότητάς του. Ο Μητροπολίτης Αττικής παρακαλεί την Ιερά Σύνοδο να αναθεωρήσει προηγούμενη απόφασή της και να του επιτραπεί η διακριτική παρουσία στο επισκοπείο της μητρόπολης, καθώς και να λειτουργεί σε ορισμένες μονές με τις οποίες συνδέεται πνευματικά.

    Η Σύνοδος απέρριψε τα αιτήματα του μητροπολίτη, εμμένοντας στις απαγορεύσεις που ήδη είχε αποφασίσει.

    Στη συνέχεια -είπε ο μητροπολίτης Σύρου- εξετάστηκε επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς για τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη με την οποία ενημερώνει το σώμα, ότι ήδη ως ηγούμενος της μονής Χρυσοπηγής, επέβαλε ποινές στον αρχιμανδρίτη. Πρώτα απ΄όλα αφαίρεσε το όπλο που κατείχε ο αρχιμανδρίτης, γιατί, όπως του είπε ο τελευταίος, εδέχετο απειλές. Ο κ. Φαρμάκης είχε υποστηρίξει ότι δεν επρόκειτο να το χρησιμοποιήσει, αλλά το είχε για να αισθάνεται ασφαλής.

    Ο κ. Καλλίνικος ενημέρωσε την Σύνοδο ότι επέβαλε αργία πέντε μηνών στον αρχιμανδρίτη, και συγχρόνως περιορισμό στο μοναστήρι, ενώ του αφαιρέθηκε το «οφίκκιο» του αρχιμανδρίτη.

    Σε ερώτηση, τι υποστηρίζει ο κ. Καλλίνικος για τα όσα λέγονται περί διασυνδέσεως του κ. Νικόδημου με τον Απ.Βαβύλη ή Φωκά, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέφερε ότι ο κ. Καλλίνικος έγραψε στην επιστολή του ότι ο μοναχός του είπε πως συναντήθηκε με τον Απ.Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα και ότι δεν αντελήφθη το παραμικρό. Επίσης, ότι αργότερα, τον συνάντησε εκ νέου στην Κάτω Ιταλία όπου πήγε σε μοναστήρι, τον είδε να φορά ράσα και να φέρει το όνομα Ραφαήλ. Όπως διευκρινίζεται ο μοναχός Νικόδημος ουδέποτε συμμετείχε στην διαθρησκειακή της Ασσίζης που είχε οργανώσει η Καθολική Εκκλησία.

    Εξάλλου, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρεται σε όσα δημοσιεύθηκαν για τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κουλουσούσα: «Τα λεχθέντα εις τα δελτία των ειδήσεων, σχετικά με υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας ως και η διασύνδεσή του με «ρόζ σκάνδαλα» και παραδικαστικά κυκλώματα, είναι αποκυήματα νοσηράς φαντασίας και εντάσσονται στην όλη προσπάθεια των γνωστών ιδιοτελών συκοφαντών μου, που κινούνται εδώ και χρόνια με σκοπό να πλήξουν το κύρος και την αρχιερατική μου αξιοπρέπεια. Περί του ανακύψαντος θέματος θα αποσταλή εις Ιεράν Σύνοδον σχετική επιστολή μου. Τέλος δε η αγάπη, η ανοχή και η υπομονή μου δια τους συκοφάντας, οι οποίοι δημιούργησαν, διέδωσαν και διαδίδουν τις ψευδείς εις βάρος μου πληροφορίες, εξαντλήθηκαν, τον λόγον πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη, είς την οποία και θα καταφύγω».

    Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο, θα γίνει στην Ιεραρχία και η εκλογή για την πλήρωση της μητρόπολης Πατρών μετά την απο μηνών παραίτηση του μητροπολίτη Νικοδήμου για λόγους υγείας.

    [05] Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

    Η δεύτερη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

    Ο πρόεδρος Αθ. Βερέμης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, αναφέρθηκαν στα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το Συμβούλιο.

    «Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας», είπε ο κ. Καραμάνος, «είχαν την ευκαιρία οι εκπρόσωποι όλων των φορέων, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, των Πανεπιστημίων κλπ. που συμμετέχουν στο ΕΣΥΠ , να εκφράσουν τις απόψεις τους. Υπήρχαν και προτάσεις για εμπλουτισμό της ημερήσιας διάταξης των προτεραιοτήτων δηλαδή, οι οποίες ακόμη συζητούνται.»

    Ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Αθ. Βερέμης πρόσθεσε οτι «υπάρχουν στην ατζέντα θέματα όπως η αυτοτέλεια του λυκείου, η αξιολόγηση των ανωτάτων ιδρυμάτων, η δια βίου εκπαίδευση κλπ. Τα συζητήσαμε κατ΄ αρχας και τέθηκαν και ορισμένα καινούργια θέματα τα οποία θα ξανασυζητήσουμε, διότι δεν πρόκειται σήμερα να εξαντλήσουμε την θεματολογία της ατζέντας».

    Ο κ. Καραμάνος, παραδέχθηκε ότι υπήρξε σε ορισμένα θέματα και διάσταση απόψεων. « Η άποψη μας », είπε, «είναι ότι από τις διαστάσεις των απόψεων προκύπτει η σύνθεση. Όταν κάνουμε ένα διάλογο δεν θεωρείται εκ προοιμίου ότι όλοι συμφωνούν σε όλα τα θέματα. Σημασία έχει ότι όλοι βρισκόμαστε γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι, ανταλλάσσουμε απόψεις, και συνηθίζουμε ο ένας να ακούει τη γνώμη του άλλου».

    Πάντως το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί, απ΄ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας και στα Προπύλαια όπου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στον τρόπο που γίνεται ο διάλογος για την Παιδεία τον οποίο χαρακτήρισαν «προσχηματικό».

    Την ίδια ώρα όμως το υπουργείο Παιδείας, αναστάτωσε μία επιστολή που έφθασε απευθείας στο γραφείο της υπουργού και ήταν γεμάτη με σκόνη. Αμέσως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική και ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ πήρε την επιστολή για να εξεταστεί στα εργαστήρια . Η σκόνη, δεν αποδείχθηκε επικίνδυνη. Το μεσημέρι επίσης, διακόπηκε ο εθνικός διάλογος για λίγη ώρα, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα. Η συζήτηση συνεχίστηκε αφού πρώτα ερευνήθηκε ο χώρος.

    [06] Βήμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στο ΟΥΕΦΑ

    Τις βάσεις για πρόκριση στους «16» του κυπέλλου UEFA έβαλε απόψε ο Παναθηναϊκός. Με τον Τότη Φυλακούρη στον πάγκο τους, οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 τη Σεβίλη στο «Απόστολος Νικολαϊδης» στον πρώτο αγώνα για τον Γ΄ γύρο της διοργάνωσης. Το σκορ διαμορφώθηκε στο 75΄ από εκπληκτικό σουτ του Λουκά Βύντρα, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 24 του μήνα στην ισπανική πόλη.

    Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες με τον Φάνη Γκέκα για να ανοίξουν το σκορ, ενώ το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ελληνική ομάδα, καθώς έχασε πολύ νωρίς λόγω τραυματισμού τον Γιάννη Γκούμα. Το ματς κυλούσε χωρίς την παραμικρή φάση και σ΄έναν ρυθμό που βόλευε απόλυτα τους Ισπανούς. Μέχρι που ο Λουκάς Βύντρα με ένα εκπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή «κεραυνοβόλησε» τον Εστέμπαν και έγραψε το 1-0 για το «τριφύλι».

    Ενα γκολ που άξιζε 100% ο Παναθηναϊκός και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος, με ευκαιρία να γίνει το 2-0 σε κεφαλιά του Κωνσταντίνου, αλλά και τους Ισπανούς να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση με τον Κύπριο στράικερ να διώχνει στη γραμμή το πλασέ του Αϊτόρ Οθιο.

    Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Γκούμας (55΄ λ.τρ. Αντριτς), Κώτσιος, Μινχ, Βύντρα, Μπασινάς, Σκάτσελ (52΄ Κωνσταντινίδης), Γκονζάλες, Γκέκας, Κωνσταντίνου (88΄ Μάριτς)

    ΣΕΒΙΛΗ: Εστέμπαν, Πάμπλο Αλφάρο, Αϊτόρ Οθιο, Νταβίντ, Ντάνιελ Αλβες, Ρενάτο, Μάρτι, Μπαπτίστα, Αντριάνο, Τζόρντι (46΄ Σάλες), Μουκουκούλα (63΄ Αντονίτο)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 February 2005 - 21:51:45 UTC