Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδείξεις από Κόφι Ανάν για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό
  • [02] Οχηματαγωγό πλοίο προσάραξε στη Χίο
  • [03] Πέφτει η δημοτικότητα του Αρχιεπισκόπου σύμφωνα με έρευνα της VPRC
  • [04] Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

  • [01] Ενδείξεις από Κόφι Ανάν για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι είναι δυνατό να αναλάβει κάποια νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό, εφόσον θα έχει τις θέσεις των εμπλεκόμενων πλευρών για τις αλλαγές στο σχέδιό του.

    Ο Κόφι Ανάν, σε δηλώσεις που έκανε στο Λονδίνο μετά τη συνάντησή του με το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ και μετέδωσε το ΡΙΚ, ανέφερε ότι «η τουρκική πλευρά και ιδιαίτερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογαν έχουν δώσει ενδείξεις ότι μπορεί να είναι έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών'' και κάλεσε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο να καταθέσει γραπτώς τις αλλαγές που επιθυμεί στο σχέδιο για λύση του Κυπριακού.

    ''Θα παρότρυνα τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο να βάλει στο χαρτί τις απόψεις του για τις αλλαγές που θα ήθελε να έχει. Αυτό θα ήταν βοηθητικό για οποιονδήποτε θα λάβει μέρος στις συζητήσεις ή την επανέναρξη των συνομιλιών», είπε ο Κόφι Ανάν.

    Κληθείς να σχολιάσει την ετοιμότητα που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρακαθίσει σε συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο κ. Ανάν είπε ότι ο ίδιος έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού. Πρόσθεσε ότι μετά την αποτυχία του δημοψηφίσματος ζήτησε από τα μέρη να αναλογιστούν το θέμα, «να το σκεφθούν σοβαρά και να υποβάλουν εισηγήσεις για το τι αλλαγές θα ήθελαν και για το ποια θα πρέπει να είναι τα σωστά βήματα''.

    Εξάλλου, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος είναι ο πρώτος Κύπριος πολιτικός που επισκέπτεται την Άγκυρα, δήλωσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει μια λύση του Κυπριακού στην οποία θα καταλήξουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο.

    Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ο εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα συνοδεύοντας εκπροσώπους μεγάλων αμερικανικών εταιριών.

    [02] Οχηματαγωγό πλοίο προσάραξε στη Χίο

    Καλά στην υγεία τους είναι τα 35 άτομα, που επέβαιναν στο φορτηγό - οχηματαγωγό "Αρίων", που προσάραξε νωρίς το πρωί, στις βορειοδυτικές ακτές της Χίου, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, ενώ εκτελούσε, μεταφέροντας φορτηγά αυτοκίνητα, το δρομολόγιο Πειραιά, Χίο, Μυτιλήνη.

    Οπως έγινε γνωστό απο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, περίπου στις 09.00 το πρωί, δυό ελικόπτερα τύπου "Σούπερ Πούμα", είχαν καταφέρει να παραλάβουν μετά από αλλεπάλληλες πτήσεις, συνολικά 20 άτομα, δηλαδή 12 οδηγούς φορτηγών, 4 συνοδούς - συγγενείς τους και ισάριθμα μέλη του πληρώματος, ενώ στο "Αρίων" παρέμεναν οι υπό λοιποι 15 ναυτικοί.

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον πλοίαρχο, είχε σταθεροποιηθεί η εισροή υδάτων στο σκάφος, καθώς άνδρες του πληρώματος απομόνωσαν το χώρο του μηχανοστάσιου και του αντλιοστάσιου.

    Στην περιοχή βρισκονται, ήδη, περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και ένα ναυαγοσωστικό.

    [03] Πέφτει η δημοτικότητα του Αρχιεπισκόπου σύμφωνα με έρευνα της VPRC

    Πτωτικές τάσεις εμφανίζει η δημοτικότητα του αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VPRC, που διενεργήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου για λογαριασμό του ραδιοφώνου "ΣKAΪ 100,3", με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 941 άτομα στο σύνολο της χώρας.

    Στο σχετικό ερώτημα η αναλυτική δημοτικότητα του αρχιεπισκόπου Xριστοδούλου είναι: 29% θετική, 14% μάλλον θετική, 13% μάλλον αρνητική και 34% απόλυτα αρνητική, γεγονός που σημαίνει ότι το 43% έχει θετική γνώμη σήμερα, το 47% αρνητική και 10% δεν τοποθετείται.

    Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Mάιο του 2004, η εικόνα της δημοτικότητας του αρχιεπισκόπου ήταν εντελώς αντίστροφη: 68% θετική, 27% αρνητική.

    Από την έρευνα προκύπτει, εξάλλου, ότι πρώτοι στη σειρά κατάταξης διαφθοράς εμφανίζονται οι πολιτικοί. Σε πανελλαδικό επίπεδο το 70% της κοινής γνώμης (οι εφτά στους δέκα) πιστεύουν ότι οι διεφθαρμένοι μεταξύ των πολιτικών είναι πάρα πολλοί και αρκετοί. Δεύτεροι στην αρνητική κατάταξη είναι οι δικηγόροι, για τους οποίους το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι διεφθαρμένοι είναι πάρα πολλοί και αρκετοί. Aκολουθούν οι γιατροί με αντίστοιχο ποσοστό 64%, οι ιερωμένοι και οι κληρικοί με 63%, οι δικαστές με ποσοστό 62%, οι δημόσιοι υπάλληλοι με 62% επίσης, οι αστυνομικοί με 54%, οι δημοσιογράφοι με 50%, ενώ τελευταίοι στη σειρά κατάταξης εμφανίζονται οι συνδικαλιστές με ποσοστό 48% .

    Ειδικότερα, αναφορικά με τον κλήρο το 32% θεωρεί πως οι διεφθαρμένοι κληρικοί είναι πάρα πολλοί, το 31% ότι είναι αρκετά διεφθαρμένοι, το 27% λίγοι και μόνο το 2% πιστεύει ότι σχεδόν κανένας κληρικός δεν είναι διεφθαρμένος.

    Σ' ότι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απολαμβάνει της θετικής γνώμης του 70% και ο Γιώργος Παπανδρέου του 55%.

    Ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται στο ερώτημα για την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού με 48% έναντι 26% του κ. Παπανδρέου.

    Τέλος το 69% των ερωτηθέντων εμφανίζεται ικανοποιημένο από την εκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας , ενώ το 16% δυσαρεστημένο.-

    [04] Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

    Συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και, όπως δήλωσε ο υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, συζητήθηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στον αγροτικό τομέα, κυρίως μετά το 2006.

    Ο κ. Μπασιάκος τόνισε πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε όλα τα περιθώρια κοινοτικής στήριξης, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να δώσουμε στους αγρότες την προοπτική που τους αρμόζει.

    Ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η υποστήριξη με κάθε συμβατό τρόπο με το εθνικό δίκαιο και την ΕΕ της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας και της παραμονής των αγροτών στην ύπαιθρο.

    Υπογράμμισε ακόμη πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και του αγροτικού τομέα στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον μετά το 2006, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο εξασφάλισε το προηγούμενο διάστημα την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων σε χρόνο ρεκόρ.

    Τέλος ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης μίλησε για υψηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων απο το Γ' ΚΠΣ και για απλοποίηση των σχετικώς διαδικασιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 February 2005 - 13:03:56 UTC