Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός του Μαϊου το νομοσχέδιο για τα πανωτόκια
  • [02] Αύριο η συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπροσωπεία του Φαναρίου.
  • [03] Εγκλημα με απαγωγή στη Θεσσαλονίκη.
  • [04] Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας-Φαναρίου.

  • [01] Εντός του Μαϊου το νομοσχέδιο για τα πανωτόκια

    03/05/2004 12:49:57

    Εντός του Μαΐου θα κατατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θα ρυθμίζεται το θέμα των πανωτοκίων.

    Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι η ρύθμιση θα προβλέπει ότι το ποσό που θα πληρώνει κάποιος στην τράπεζα, δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου που είχε δανειστεί.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, που συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τον ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και συζήτησαν για την προημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που θα γίνει στις 12 Μαΐου αλλά και για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Διεθνές Συνέδριο του Εκόνομιστ μεθαύριο Τετάρτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Αλογοσκούφης, εκτιμά ότι το έλλειμμα με βάση και τα στοιχεία της δημοσιονομικής απογραφής που κάνει η κυβέρνηση θα κυμανθεί μεταξύ 3,2-3,3% του ΑΕΠ.

    [Φώτο-726355]

    [02] Αύριο η συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπροσωπεία του Φαναρίου.

    03/05/2004 12:19:28

    Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπροσωπεία του Φαναρίου, η οποία έφθασε χθες στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσει την κυβέρνηση για τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σχετικά με την διένεξη με την Εκκλησία της Ελλάδος για τις μητροπόλεις των νέων χωρών, θα γίνει αύριο στις 2 μμ, ενώ νωρίτερα,η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές το Σάββατο, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει μόνο αν της ζητηθεί και απο τις δύο πλευρές και υπό συγκεκριμένη βάση, ενώ τόνισαν ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

    [03] Εγκλημα με απαγωγή στη Θεσσαλονίκη.

    03/05/2004 09:13:24

    Έγκλημα με θύμα ένα άτομο ηλικίας τριάντα χρόνων έγινε τη νύχτα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Δημήτριος Κερκινέζης που δέχθηκε τα πυρά αγνώστων, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με τον αδερφό του Σάββα και την μικρότερη αδερφή τους. Το έγκλήμα έγινε στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαγκαδά-Πέντε Βρύσες και κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες αφού πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου των αδερφών Κερκινέζη και σκότωσαν τον ένα, έφυγαν παίρνοντας μαζί τους και την κοπέλα. Οι δράστες αναζητούνται.

    [04] Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας-Φαναρίου.

    03/05/2004 08:48:43

    Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις μεταξύ της Ελληνικής Εκκλησίας και του Οικουμανικού Πατριαρχείου μετά την εκλογή των νέων μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Ελευθερουπόλεως και Κοζάνης . Στο κήρυγμά του στην κυριακάτικη λειτουργία στο Φανάρι, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν μνημόνευσε το όνομα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενώ μιλώντας σε ομάδα προσκυνητών από τη Μακεδονία κατηγόρησε τον κ. Χριστόδουλο για υπέρμετρες φιλοδοξίες και ότι εργάζεται συστηματικά για την αποδυνάμωση του Πατριαρχείου. Εμμένοντας στο θέμα των ''Νέων Χωρών'', ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε οτι οι μητροπόλεις αυτές είναι και θα είναι μητροπόλεις του Οικουμενικού Θρόνου. Αντιπροσωπεία του Φαναρίου έφθασε αργά χθες το απόγευμα στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει την κυβέρνηση. Οι νόμοι της Πολιτείας θα εφαρμοσθούν όπως έχει γίνει και το παρελθόν, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο χθεσινό κήρυγμά του στην Μητρόπολη Αθηνών δήλωσε οτι η ελληνική εκκλησία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να βρει συναινετική λύση στην κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις με το Φανάρι. Επιδιώξαμε, πρόσθεσε, με την αγάπη και τη σεμνότητα να υποβάλουμε τις απόψεις μας και να υπερασπιστούμε τα δίκαια μας. Το γεγονός, τόνισε, οτι υπερασπιζόμαστε τα δίκαια της Εκκλησίας, δεν μπορεί να μας καταστήσει ενόχους απέναντι στην Εκκλησία. Επίορκοι όμως και υπονομευτές της ενότητας της Εκκλησίας, είμαι βέβαιος οτι δεν θα υπάρξουν ποτέ, η ιστορία δεν έχει αδιέξοδα και η Εκκλησία είναι ενωμένη, κατέληξε ο κ. Χριστόδουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδος ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα ζητήσει τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να εκτιμηθεί η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που επέβαλε στον Αρχιεπίσκοπο το επιτίμιο της ακοινωνησίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 May 2004 - 11:30:11 UTC