Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση Π.Μολυβιάτη για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου στο
  • [02] Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου αντικείμενο σύσκεψης στο υπ.Δημόσιας
  • [03] "Εγγύηση για κάτι καλύτερο" το ΟΧΙ των Ε/Κ σύμφωνα με το ΚΚΕ
  • [04] Δηλώσεις Γκ.Φερχόιγκεν για την "επόμενη μέρα" από τα δημοψηφίσματα στην
  • [05] Τιμοκατάλογοι από το ΙΝΚΑ για τους ξένους καταναλωτές στη διάρκεια των
  • [06] Εντατικοποιεί τους ελέγχους στα τρόφιμα ο ΕΦΕΤ.
  • [07] Συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.
  • [08] Πρωτοβουλίες στελεχών για τη συνέχιση λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ.
  • [09] Ενημέρωση Α.Παπαρήγα από την πρόεδρο της "ΑΘΗΝΑ 2004".
  • [10] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για το παραεμπόριο.
  • [11] Γ.Αλογοσκούφης:Τεράστιο κρυφό χρέος των νοσοκομείων
  • [12] Φυματίωση σε μαθητές Δημοτικού

  • [01] Ικανοποίηση Π.Μολυβιάτη για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου στο Λουξεμβούργο.

    26/04/2004 21:09:12

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου από τις αποφάσεις τις οποίες υιοθέτησε σήμερα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, αναφορικά με την Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι βασική επιδίωξη της ελληνικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου ήταν να καταστεί σαφές ότι αφενός μεν η ετυμηγορία των Ελληνοκυπρίων είναι σεβαστή, αφετέρου δε να στραφεί η ΕΕ προς το αύριο και όχι προς το χθες, ούτως ώστε να δημιουργηθούν νέες συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    [02] Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου αντικείμενο σύσκεψης στο υπ.Δημόσιας Τάξης.

    26/04/2004 20:53:03

    Η λήψη ''σκληρών και αποφασιστικών'' μέτρων, αναφορικά με την καταπολέμηση του παραεμπορίου στην Αθήνα, αποφασίστηκε σήμερα ύστερα από σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης, η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ιωάννης Παπαθανασίου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος, Φώτιος Νασιάκος και ο διευθυντής Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, υποστράτηγος, Βασίλειος Κωνσταντινίδης.

    [03] "Εγγύηση για κάτι καλύτερο" το ΟΧΙ των Ε/Κ σύμφωνα με το ΚΚΕ

    26/04/2004 20:16:46

    Παράλληλα με την κεντρική θέση της ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος η οποία αφορά στην αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε μία πρώτη εκδήλωση εν όψει των ευρωεκλογών, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το «όχι των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, ενώ υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη στάση αποτελεί "εγγύηση για κάτι καλύτερο στο μέλλον, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά".

    Η κα Παπαρήγα κάλεσε ακόμη και όσους διαφωνούν με τη θέση του κόμματος για αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ να υποστηρίξουν το ΚΚΕ για να δώσει "αποτελεσματικότερες μάχες" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [04] Δηλώσεις Γκ.Φερχόιγκεν για την "επόμενη μέρα" από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο.

    26/04/2004 18:54:05

    Στη διευκρίνιση ότι δεν συνιστούν αναγνώριση τουρκοκυπριακού κράτους οι επαφές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, οι οποίες έχουν στόχο την οικονομική ενίσχυση της τελευταίας, προέβη σήμερα από το Λουξεμβούργο ο Γερμανός Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γκίντερ Φερχόιγκεν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ''ανοησίες'' τις προτάσεις τις οποίες υπέβαλε ο Τουρκοκύπριος λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Αλί Ταλάτ, ο οποίος ζήτησε το ''πάγωμα'' της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ.Φερχόιγκεν δήλωσε ότι δεν θεωρεί λανθασμένη την απόφαση την οποία έλαβε η ΕΕ στο Ελσίνκι.

    [05] Τιμοκατάλογοι από το ΙΝΚΑ για τους ξένους καταναλωτές στη διάρκεια των Αγώνων.

    26/04/2004 18:26:53

    Καταλόγους με ενδεικτικές τιμές για σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την προστασία των ξένων καταναλωτών-επισκεπτών, θα κυκλοφορήσει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας-ΙΝΚΑ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή ΙΝΚΑ στη διάρκεια της φετινής περιόδου τουριστικής αιχμής (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) και ιδιαίτερα στη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

    [06] Εντατικοποιεί τους ελέγχους στα τρόφιμα ο ΕΦΕΤ.

    26/04/2004 18:18:45

    Εντατικοποίηση των ελέγχων με σκοπό τη διασφάλιση ότι οι επισημάνσεις των τροφίμων ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο τους, προανήγγειλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (EΦET) με αφορμή το "θόρυβο" που δημιουργήθηκε σχετικά με τη χρήση και κατανάλωση γενετικά τροποιημένων οργανισμών στην Ελλάδα.

    Παράλληλα ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε ότι από τους ελέγχους του 2003 δεν έχουν προκύψει μη κανονικά δείγματα, ενώ από τους ελέγχους του 2002 είχε προκύψει ότι το 5,7% περιείχε γενετικά τροποιημένα συστατικά.

    [07] Συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    26/04/2004 18:12:59

    Λύπη για την αδυναμία να ενταχθεί η Κύπρος επανενωμένη στην ΕΕ, αλλά και η ετοιμότητα να διατεθούν τα 259 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν προβλεφθεί σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, εκφράζονται μέσα από το σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ενωσης το οποίο συνεδρίασε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

    [08] Πρωτοβουλίες στελεχών για τη συνέχιση λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ.

    26/04/2004 17:49:53

    Η πρόσθεση επτά μελών στην Πολιτική Γραμματεία, η υιοθέτηση εισήγησης του Πάνου Μαντά για τις πολιτικές εξελίξεις και ο ορισμός διεξαγωγής σύσκεψης στις 8 Μαϊου, αποτελούν τα χθεσινά "βήματα" των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ -τα οποία έχουν διαφωνήσει με την απόφαση του προέδρου, Δημήτρη Τσοβόλα, για αναστολή λειτουργίας του κόμματος- στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συνέχιση λειτουργίας του κινήματος.

    [09] Ενημέρωση Α.Παπαρήγα από την πρόεδρο της "ΑΘΗΝΑ 2004".

    26/04/2004 17:34:41

    Την αντίθεση του ΚΚΕ για τις "παρεμβάσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών και παραγόντων με πρόφαση την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τη λήψη κατασταλτικών μέτρων και την εδραίωση μηχανισμών για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού", εξέφρασε σήμερα η γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ενημέρωσή της για την Ολυμπιακή προετοιμασία, στο γραφείο της στον Περισσό, από την πρόεδρο της ΟΕ "ΑΘΗΝΑ 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [10] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για το παραεμπόριο.

    26/04/2004 16:46:17

    Την απόγνωσή τους εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού και της εξάπλωσης του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν σήμερα το πρωί έμποροι και βιοτέχνες του κέντρου της πόλης, ζητώντας από την πολιτεία τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.

    Οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στην οδό Βαλαωρίτου, κοντά στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου προχώρησαν σε συμβολικό κάψιμο προϊόντων τους.

    ?Αφού δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε, θα τα κάψουμε? είπαν και δήλωσαν απελπισμένοι, καθώς έχουν να ανταγωνιστούν προϊόντα (κυρίως κινέζικα), τα οποία πωλούνται σε εντυπωσιακά χαμηλότερες τιμές από τα δικά τους.

    [11] Γ.Αλογοσκούφης:Τεράστιο κρυφό χρέος των νοσοκομείων

    26/04/2004 15:43:54

    Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτρπής θα τεθεί αύριο το θέμα των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει μια νέα ρύθμιση των οφειλών αυτών και να θεσπίσει νέο σύστημα προμηθειών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μάϊο του 2001 -οπότε είχε γίνει και η προηγούμενη ρύθμιση- τα χρέη αυτά των νοσοκομείων ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ.

    Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου και Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Μετά τη σύσκεψη ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι πρόκειται για ''ένα τεράστιο κρυφό χρέος του δημόσιου συστήματος Υγείας προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων'' και ανέφερε ότι αποτελεί ''μια ακόμη βαριά κληρονομία από την κακοδιαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης''.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομίας, το χρέος αυτό αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς, κατά 200 εκατ. ευρώ ανά τρίμηνο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η καταγραφή του να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ, το οποίο το 2003 διαμορφώθηκε στο 103% του ΑΕΠ.

    Τόσο οι αποφάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους όσο και αυτές που θα αφορούν το νέο καθεστώς προμηθειών, αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Μαΐου.

    [Φώτο-750337]

    [12] Φυματίωση σε μαθητές Δημοτικού

    26/04/2004 14:37:28

    Τα μισά απο τα 17 παιδιά της έκτης τάξης του Δημοτικού, απο το Μαντούδι της Εύβοιας έχουν εμφανίσει φυματίωση όπως προέκυψε σήμερα μετά τις εξετάσεις που έγιναναπό ειδικούς γιατρούς στο τμήμα του νοσοκομείου Παίδων ''Αγλαϊα Κυριακού''.

    Πριν απο το Πάσχα ο δάσκαλος των παιδιών είχε εκδηλώσει κλινικά συμπτώματα φυματίωσης. Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Χαλκίδας διαπιστώθηκε οτι πιθανότατα νοσούσε απο φυματίωση με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή και να βρίσκεται διαρκώς υπο την παρακολουθηση του νοσοκομείου.

    Το γεγονος αυτό είχε ανησυχησει τους γονείς των μαθητών οι οποίοι ζήτησαν να εξεταστούν τα παιδιά και επειδή ορισμένα ανταποκρίθηκαν θετικά στο "μαντού" κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά όλων των παιδιών της έκτης τάξης του δημοτικού στην Αθήνα σε πιό εξειδικευμένο κέντρο στο νοσοκομείο ''Αγλαϊα Κυριακού''. Τα παιδιά έφθασαν σήμερα με πούλμαν απο την Εύβοια συνοδευόμενα απο τους γονείς τους και υποβλήθηκαν το πρωϊ σε πλήρη εργαστηριακό έλεγχο στο ειδικό τμήμα του νοσοκομείου.

    Απο τα 17 που εξετάστηκαν τα οκτώ βρέθηκαν θετικά στο τέστ "μαντού" και γι' αυτο τους δόθηκε αντιφυματική αγωγή ενώ τα υπόλοιπα εννέα θα πρέπει να επιστρέψουν στο νοσοκομείο μετά απο ένα μήνα για να επανεξεταστούν.

    Οπως εξήγησε ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής κ. Σπυρίδης έγιναν ακτινογραφίες στα παιδιά, όλες οι εξετάσεις που ενδείκνυνται σ' αυτή την περίπτωση και μαζί με τα παιδιά ενημερώθηκαν διεξοδικά και οι γονείς τους για τις περαιτερω ενέργειες που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη νοσηλεία τους.

    Απο την πλευρά τους οι γονεις των παιδιών έλεγαν σήμερα στους δημοσιογράφους έξω απο το νοσοκομείο Παίδων οτι και παλιότερα ειχαν εμφανιστεί κρούσματα ηπατίτιδας στην περιοχή τους σε γιατρο του Κέντρου Υγείας που περιέθαλπτε λαθρομετανάστες.

    Οπως εξήγησε ο κ. Σπυρίδης που εχει προειδοποιήσει εδω και αρκετά χρόνια για την επανεμφάνιση της φυματίωσης στη χώρα μας ιδίως σε πληθυσμούς μεταναστών που δεν έχουν εμβολιαστεί τα παιδιά ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουν κανένα σοβαρό προβλημα και θα αποθεραπευτούν πλήρως.

    [Φώτο-545562]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 April 2004 - 20:30:19 UTC