Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο πριν από τους Ολυμπιακούς προωθεί η κυβέρνηση για
  • [02] Ενταση στη δίκη του ΕΛΑ
  • [03] Σήμερα η έκθεση Ανάν για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [04] Ξεκίνησε η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού

  • [01] Νομοσχέδιο πριν από τους Ολυμπιακούς προωθεί η κυβέρνηση για τρομοκρατία

    19/04/2004 12:53:03

    Την πρόθεση του υπουργείου δικαιοσύνης να περάσει στη Βουλή πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, νομοσχέδιο για την τρομοκρατία εξέφρασε ο υπουργός Ανάστασιος Παπαληγούρας σε δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με τον κ.Παπαληγούρα, η σύγκρουση με την τρομοκρατία έχει μια επιπρόσθετη σημασία για την κυβέρνηση εξαιτίας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και μετά την επίθεση στην Μαδρίτη και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί διεθνώς. Όπως εξήγησε, το νομοθέτημα θα βασίζεται κατ΄αρχήν στο νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ διατηρείται και σήμερα ως πρόεδρος της Επιτροπής για την προπαρασκευή του νομοσχεδίου αυτού,ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Λινός.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει στην προπαρασκευή αυστηρότερου νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα, μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, ο Υπουργός δήλωσε ότι είναι ανέτοιμος ακόμη να απαντήσει, ωστόσο τόνισε ότι και με τον υπάρχοντα νόμο μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα πράγματα απ΄αυτά που γίνονται.

    Ο υπουργός δικαιοσύνης βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να κηρύξει την επίσημη έναρξη της νέας σειράς μαθημάτων υποψηφίων δικαστικών λειτουργών στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

    [02] Ενταση στη δίκη του ΕΛΑ

    19/04/2004 12:46:45

    Με την εξέταση της Σοφίας Κυριακίδου συνεχίζεται η ακροαματική

    διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ.Η μάρτυρας που καταθέτει για τέταρτη ημέρα,επανέλαβε

    την απόλυτη βεβαιότητά της για τη συμμετοχή στην οργάνωση του πρώην συζύγου της Αγγελέτου Κανά και της Ειρήνης Αθανασάκη.

    Η πρόεδρος Ελισάβετ Μπρίλη επισήμανε στην μάρτυρα ότι ενώ στην ανάκριση είχε αναγνωρίσει με σιγουριά τον Κώστα Αγαπίου ως τον ''Γιάννη'' του ΕΛΑ,στο δικαστήριο δήλωσε ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις.Μάλιστα η κα Μπρίλη συνέστησε στη μάρτυρα να είναι προσεκτική σε όσα ισχυρίζεται.

    Στην αίθουσα σημειώθηκε ένταση όταν με αφορμή τον διάλογο που γινόταν μεταξύ της προέδρου και της κας Κυριακίδου για τις τηλεφωνικές ειδοποιήσεις του ΕΛΑ πριν απο κάθε χτύπημα, παρενέβη ο Χρήστος Τσιγαρίδας.Ο κατηγορούμενος είπε ότι πριν απο κάθε ενέργεια ο ΕΛΑ ειδοποιούσε με δύο ή και με τρία τηλεφωνήματα.

    Η πρόεδρος τότε σχολίασε ότι ''απο πρώτο χέρι τα ξέρετε'', προκαλώντας την αντίδραση του κατηγορουμένου,ο οποίος της απάντησε ότι του καταλογίζει άμεση γνώση,κάτι που δεν ισχύει.

    Στο μεταξύ,σε διάλειμμα της δίκης η κ. Κυριακίδου κατηγόρησε τρείς δημοσιογράφους ότι χρηματίζονται απο συνήγορο υπεράσπισης για να τηρούν ευνοϊκή στάση απέναντι στην εντολέα του.

    Οι δημοσιογράφοι γνωστοποίησαν ότι θα στραφούν δικαστικά εναντίον της μάρτυρος.Το θέμα κοινοποιήθηκε και στο δικαστήριο,το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να κινήσει αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος της κυρίας Κυριακίδου,καθώς το συμβάν έλαβε χώρα σε διακοπή της δίκης.

    [03] Σήμερα η έκθεση Ανάν για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    19/04/2004 10:29:11

    O γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με έκθεσή του που θα υποβάλει σημερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού αναμένεται να ζητήσει την υιοθέτηση της προτεινόμενης λύσης για το Κυπριακό σύμφωνα με το σχέδιό του, την απαγόρευση πώλησης όπλων στην Κύπρο σε περίπτωση που οι δύο πλευρές θα ψηφίσουν ''ναι'' στις 24 Απριλίου και τη δημιουργία νέας Ειρηνευτικής Δύναμης και τη μετατροπή της σε Ειρηνευτική Αποστολή του ΟΗΕ. Στην έκθεσή του ο κ. Ανάν αναμένεται να καταγράψει όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, μέχρι την παράδοση του πέμπτου σχεδίου του για τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Μετά την παραδοση της έκθεσης του γγ αναμένεται να ακολουθήσουν διαβουλεύσεις στην έδρα του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία επιμένουν στην έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας πριν από τα δημοψηφίσματα, το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με αντικείμενο την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό.

    Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, δήλωσε ότι θα αποτελούσε θετικότατη εξέλιξη ενδεχόμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία η εφαρμογή της λύσης να τεθεί κάτω από το κεφάλαιο ''επτά'', σύμφωνα με το οποίο η ειρηνευτική αποστολή θα έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις για εφαρμογή της. Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι αυτό ήταν πάγιο αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς καί πρόσθεσε ότι μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε διαφορετικές συνθήκες. Στο μεταξύ, τα κυπριακά κόμματα και οι διάφορες κινήσεις αποδύονται από σήμερα σε εντατική εκστρατεία παρουσίασης των θέσεών τους υπέρ του ''ναι'' ή του ''όχι'', ενώ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο.

    [04] Ξεκίνησε η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού

    19/04/2004 10:09:48

    Απο σήμερα ξεκινά σε όλη τη χώρα η χορήγηση περίπου 320.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σε δικαιούχους για το 2004. Το πρόγραμμα αυτό λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2005. Δεν είναι δικαιούχοι όσοι έλαβαν πέρυσι δελτία Κοινωνικού Τουρισμού. H διανομή θα γίνεται αλφαβητικά απο τις 8.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 April 2004 - 11:30:10 UTC