Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση ΝΔ στις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την "ΕΧΡΟ 2008".
  • [02] Υπ.Υγείας: Βαριές ευθύνες φέρει το νοσοκομείο Κέρκυρας.
  • [03] Κ.Αναν:Πιθανή η αναβολή των δημοψηφισμάτων υπό προϋποθέσεις.
  • [04] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [05] Μια πλατεία "από τα παλιά" στόχος του Δήμου για το Σύνταγμα.
  • [06] Από κοινού προσπάθεια ΔΗΣΥ και ΡΤΚ για αποδοχή του σχεδίου.
  • [07] Σε 3 ομάδες επιχειρήσεων το βάρος του φορολογικού ελέγχου.
  • [08] Δεύτερη πρόσκληση του ΕΦΕΤ για την πρόσληψη εθελοντών.
  • [09] Υπόμνημα του ΕΒΕΑ για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.
  • [10] "Κόντρα" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την "ΕΧΡΟ 2008".
  • [11] Ψήφισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη.
  • [12] Ξεκίνησε η προανάκριση για την τραγωδία των 5 στον Εβρο.
  • [13] Κατά του σχεδίου ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου
  • [14] ΚύπροςΠαραίτηση Υπουργού Συγκοινωνιών

  • [01] Απάντηση ΝΔ στις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την "ΕΧΡΟ 2008".

    13/04/2004 21:46:32

    "Οι δημόσιες παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, για τη διεκδίκηση της "ΕΧΡΟ 2008", αποδυνάμωσαν τη διαπραγματευτική θέση της Θεσσαλονίκης και με αυτές γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των λαθών και των παραλείψεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα", αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, Ευριππίδη Στυλιανίδη, αναφορικά με δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    Συγκεκριμένα, οι κκ Καστανίδης και Λοβέρδος είπαν ότι η στάση της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει ασφυκτικές τις προθεσμίες για τη διεκδίκηση της εμπορικής έκθεσης "ΕΧΡΟ 2008" από τη Θεσσαλονίκη, υποδηλώνει "φοβία για την ικανότητά τους να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος".

    [02] Υπ.Υγείας: Βαριές ευθύνες φέρει το νοσοκομείο Κέρκυρας.

    13/04/2004 21:21:31

    Έγγραφη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου της Κέρκυρας ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, μόλις πληροφορήθηκε περιστατικό κατά το οποίο η ζωή 68χρονης κινδύνευσε όταν το Μεγάλο Σάββατο δέχθηκε δάγκωμα οχιάς και κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι οι αντιοφικοί οροί που υπήρχαν είχαν λήξει.

    Ο κ.Κακλαμάνης ζήτησε παράλληλα εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο φαρμακοποιός του νοσοκομείου δεν παρακολουθούσε τις ημερομηνίες λήξης των ορών.

    Από την πρώτη έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν είχε ζητήσει από τη Νομαρχία η οποία προμηθεύεται από το υπουργείο Υγείας, αντιοφικούς ορούς, ενώ έγινε γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Π.Μπουχώρης, ζήτησε με εγκύκλιό του από όλα τα νοσοκομεία να ενημερώσουν εγγράφως το υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες που έχουν σε αντιοφικούς ορούς, εν όψει μάλιστα του καλοκαιριού.

    Η 68χρονη γυναίκα νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου μεταφέρθηκε από την Κέρκυρα.

    [03] Κ.Αναν:Πιθανή η αναβολή των δημοψηφισμάτων υπό προϋποθέσεις.

    13/04/2004 19:54:11

    Έτοιμος να συζητήσει το ενδεχόμενο αναβολής της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων, αναφορικά με το προτεινόμενο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, στην περίπτωση που οι δυο πλευρές στην Κύπρο, καθώς και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, συμφωνήσουν επ' αυτού, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αναν, εισερχόμενος σήμερα το απόγευμα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

    [04] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    13/04/2004 19:28:09

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.515,80 +26,10 +0,57%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.071,42 +57,89 +1,42%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.889,91 +30,99 +1,07%

    ΠαρίσιCAC-40 3.774,69 +34,58 +0,91%

    ΖυρίχηSMI 5.804,91 +1,10 +0,06%

    [05] Μια πλατεία "από τα παλιά" στόχος του Δήμου για το Σύνταγμα.

    13/04/2004 18:59:21

    "Στόχος μας είναι η πλατεία Συντάγματος να γίνει ξανά μια πλατεία με πολύ πράσινο, με ωραία μάρμαρα, μια πλατεία που να θυμίζει το παλιό Σύνταγμα που οι παππούδες μας ήξεραν", δήλωσε σήμερα η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την επιθεώρησή της στα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος τα οποία πραγματοποιεί η Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων σε συνεργασία με το Δήμο.

    Η κ.Μπακογιάννη τόνισε ότι η επίβλεψη των έργων είναι συνεχής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι "όπως διαβεβαιώνουν και οι εργολάβοι, όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και θα προλάβουμε να παραδώσουμε το Σύνταγμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης αρκετά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    [06] Από κοινού προσπάθεια ΔΗΣΥ και ΡΤΚ για αποδοχή του σχεδίου.

    13/04/2004 18:33:02

    Στην κοινή διαπίστωση ότι "μεγάλη σημασία σε μια συμφωνία δεν έχουν

    μόνο οι όροι και οι πρόνοιές της, αλλά και η καλή διάθεση για την

    εφαρμογή της", κατέληξαν σήμερα o Δημοκρατικός Συναγερμός και το

    Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, κατά τη συνάντηση των αρχηγών τους, Νίκου Αναστασιάδη και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αντίστοιχα.

    [07] Σε 3 ομάδες επιχειρήσεων το βάρος του φορολογικού ελέγχου.

    13/04/2004 18:11:59

    Σε τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων θα δώσει προτεραιότητα ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2004.

    Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις στις οποίες πρόκειται να δοθεί βάρος κατά τους ελέγχους, είναι αυτές με ανέλεγκτη τις χρήσεις 1998 και 1997, παλαιότερες για τις οποίες έχει παραταθεί η απογραφή και όσες βαρύνονται με ουσιαστικές παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, ανεξαρτήτως παλαιότητας των ανέλεγκτων χρήσεών τους.

    [08] Δεύτερη πρόσκληση του ΕΦΕΤ για την πρόσληψη εθελοντών.

    13/04/2004 17:56:43

    Στις 30 Aπριλίου λήγει η προθεσμία για τη δεύτερη φάση της πρόσληψης 100 εθελοντών από τον Eνιαίο Φορέα Eλέγχου Tροφίμων (ΕΦΕΤ), με σκοπό την εξυπηρέτηση βοηθητικών αναγκών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Aγώνων.

    Στην πρώτη πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 80 εθελοντές.

    [09] Υπόμνημα του ΕΒΕΑ για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.

    13/04/2004 17:50:32

    Η φορολογική μεταρρύθμιση, η πάταξη της γραφειοκρατίας κατά την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης, καθώς και η επίτευξη ελαστικότητας στις εργασιακές σχέσεις, αποτελούν κάποια από τα σημεία του υπομνήματος το οποίο παρέδωσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Σαλαγκούδη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Δρακούλης Φουντουκάκος, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας.

    [10] "Κόντρα" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την "ΕΧΡΟ 2008".

    13/04/2004 17:32:43

    Ακατανόητο χαρακτήρισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση θεωρεί "ασφυκτικές" τις προθεσμίες για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης της παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης "EXPO 2008" από την Ελλάδα, ο τέως υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Χάρης Καστανίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο ίδιος, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του νυν υπουργού, Νίκου Τσιαρτσιώνη, ότι ελπίζει "να προλάβει η κυβέρνηση να ενεργήσει μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες", επισήμανε ότι μέχρι την τελική απόφαση που αναμένεται να ληφθεί το Δεκέμβριο του 2004 "έχουν μπροστά τους άλλους εννέα μήνες δουλειάς", προσθέτωντας πως "η στάση της κυβέρνησης και των τοπικών εκπροσώπων της υποδηλώνει είτε παχυλή άγνοια, είτε φοβία για την ικανότητά τους να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος".

    [11] Ψήφισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη.

    13/04/2004 17:18:05

    Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, για τη διερεύνηση "όλων των πτυχών και την απόδοση των ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους", στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές, ζητούν μέσω φηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Μακροχωρίου οι γονείς των θυμάτων.

    Το ψήφισμα απεστάλη στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ενώ οι γονείς ζητούν επιπλέον την "εφαρμογή του νόμου" ο οποίος προβλέπει απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών τα Σαββατοκύριακα και "αυστηρό και συστηματικό έλεγχο όλων των υπέρβαρων οχημάτων, με επιβολή μεγάλων διοικητικών προστίμων στους παραβάτες και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας".

    [12] Ξεκίνησε η προανάκριση για την τραγωδία των 5 στον Εβρο.

    13/04/2004 17:06:51

    Αυτεπάγγελτη προανάκριση διέταξε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Αρχηγείο ΓΕΣ) για το θάνατο των πέντε στρατιωτών, οι οποίοι κεραυνοβολήθηκαν από το ηλεκτρικό ρεύμα τη Μεγάλη Πέμπτη στο φυλάκιο "Μανίτσα" της Κορνοφωλιάς Εβρου.

    Οι στρατιώτες, Στυλιανός Ζήνδρος και Τραϊνός Κουρτέλης, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους την ώρα της τραγωδίας, ήταν οι πρώτοι οι οποίοι κατέθεσαν, τονίζοντας ότι αντιλήφθηκαν πως "κάτι δεν πήγαινε καλά" και θα προέκυπτε κίνδυνος για τις ζωές των συναδέλφων τους, αν ο ιστός -όπως και έγινε τελικά- "πλάγιαζε" πάνω στις καλωδιώσεις.

    [13] Κατά του σχεδίου ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου

    13/04/2004 15:30:05

    Αρνητικά τοποθετείται έναντι του σχεδίου Ανάν με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας Σόλων Νικήτας. Ο κ. Νικήτας υποστηρίζει ότι το κράτος που θα προκύψει «θα είναι μια εξαρτημένη πολιτεία που θα βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης, λόγω των εγγενών αδυναμιών λειτουργίας της. και σημειώνει πως το σχέδιο είναι βασισμένο στην άρνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και προβλέπει τη διαγραφή τους. Την ίδια ώρα, την παραίτησή του προανήγγειλε, με συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ, ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς στην περίπτωση που οι τουρκοκύπριοι ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, ενώ δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης.

    [14] ΚύπροςΠαραίτηση Υπουργού Συγκοινωνιών

    13/04/2004 14:57:50

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας υπέβαλε την παραίτησή του και αποχώρησε από την Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, διαφωνώντας με τον «τρόπο παρουσίασης, τους λόγους και τα συμπεράσματα του διαγγέλματός του, με το οποίο ανακοίνωσε το "όχι" εναντίον του σχεδίου Ανάν.

    Ο κ. Καζαμίας, που προέρχεται από το ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι ο ίδιος θα παραμείνει μέλος του ΑΚΕΛ και θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη θέση του υπέρ του "ναι", την οποία θα προβάλει και υπερασπισθεί στην αυριανή παγκύπρια συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα πάρει και την τελική απόφαση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 April 2004 - 20:30:28 UTC