Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απογοητευμένος ο Ανάν απο τη θέση Παπαδόπουλου
  • [02] Πέντε νεκροί στρατιώτες απο ηλεκτροπληξία.(2)
  • [03] Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κατάστημα ψιλικών
  • [04] Σκύλος τραυμάτισε σοβαρά 4χρονο αγοράκι
  • [05] Τραγωδία σε στρατιωτικό φυλάκιο στον Εβρο.
  • [06] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων.
  • [07] Ελεγχοι στην αγορά για πάταξη αισχροκέρδειας.
  • [08] Επικοινωνία Πάουελ με Μολυβιάτη και Γκιουλ

  • [01] Απογοητευμένος ο Ανάν απο τη θέση Παπαδόπουλου

    08/04/2004 14:17:51

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν κάλεσε σήμερα τους Κύπριους να εκμεταλλευθούν την "μοναδική " ευκαιρία για την επανένωση του νησιού τους και να εγκρίνουν το σχέδιό του κατά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, παρά την αντίθεση των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

    "Ο γενικός γραμματέας σέβεται απολύτως τις επιθυμίες του πληθυσμού και δεν θα επέμβη στην απόφασή του", επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κόφι Αναν, του Φρεντ Εκχαρτ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Γενεύη.

    Ωστόσο ο Κόφι Αναν "επαναλαμβάνει ότι οι Κύπριοι έχουν μία μοναδική ευκαιρία για την επανένωση της χώρας τους και ελπίζει ότι θα την εκμεταλλευθούν εγκαίρως", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    "Ο γενικός γραμματέας απογοητεύθηκε από την τοποθέτηση του κ. Τάσσου Παπαδόπουλου υπέρ της απόρριψης τους σχεδίου". Αντίθετα "η αντίθεση του κ. Ραούφ Ντενκτάς ήταν γνωστή εδώ και καιρό", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [02] Πέντε νεκροί στρατιώτες απο ηλεκτροπληξία.(2)

    08/04/2004 13:09:07

    Τραγικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς στρατιώτες σημειώθηκε στις 8.45 το πρωί σε φυλάκιο στην περιοχή Κορνοφωλιάς Λυκόφης του νομού Εβρου. Οι πέντε άτυχοι στρατιώτες υπέστησαν ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν τον ιστό της σημαίας στη βάση της, μετά απο συντήρηση που είχαν κάνει.

    Κάτω απο άγνωστες συνθήκες ο ιστός ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο των στρατιωτών.

    Νεκροί είναι ο στρατιώτης Αντώνιος Χατζηροδιάς του Δημοσθένη, 20 ετών, απο τη Θεσσαλονίκη, ο δεκανέας Νικόλαος Θεοδωρούδης του Θεοδώρου, 28 ετών, απο την Νικησιανή Καβάλας, ο στρατιώτης Χαράλαμπος Δημητριάδης του Ανέστη, 26 ετών, απο τη Δράμα, ο στρατιώτης Αγγελος Τσίπης του Δημητρίου, 20 ετών, απο τις Συκιές Θεσσαλονίκης και ο στρατιώτης Γεώργιος Χρυσαφίδης του Νικολάου, 20 ετών, απο τη Σκύδρα Πέλλας.

    Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος μετά το τέλος της κυβερνητικής επιτροπής, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος μεταβαίνει στην περιοχή, ενώ με εντολή του ταξιδεύουν ήδη προς τη μονάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Παναγιώτης Χαρβάλας.

    Επιτόπου έχει μεταβεί επίσης εισαγγελέας για την εξακρίβωση των αιτίων και συνθηκών του δυστυχήματος, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση απο τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές. Οι σοροί των άτυχων στρατιωτών έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

    [03] Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κατάστημα ψιλικών

    08/04/2004 11:56:40

    Τον 53χρονο Παύλο Πήκο του Κωνσταντίνου, ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών στην οδό Σολωμού 70 στο Περιστέρι Αττικής, προσπάθησαν να ληστέψουν τα μεσάνυχτα δύο άτομα με την απειλή μαχαιριού.

    Ο 53χρονος αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα οι δράστες να τον τραυματίσουν με μαχαίρι και να τραπούν φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα απο το ταμείο.

    Ο 53χρονος διακομίσθηκε στο 7ο Θεραπευτήριο στα Πατήσια, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οπως είπαν οι γιατροί δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Επίσης στις 2.30 τα ξημερώματα δύο άλλοι κακοποιοί που φορούσαν κουκούλες απείλησαν με πιστόλι αλλοδαπό υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων ΕΤΕΚΑ στη λεωφόρο Δεκελείας 105, στο Μενίδι και του άρπαξαν 700 ευρώ.

    [04] Σκύλος τραυμάτισε σοβαρά 4χρονο αγοράκι

    08/04/2004 11:50:38

    Σκύλος ράτσας ''Χάσκι'' επιτέθηκε χθες το μεσημέρι σε ένα αγοράκι 4 ετών, στην οδό Πεντέλης, στην Ανθούσα Αττικής και το δάγκωσε σε διάφορα μέρη του σώματός του.

    Το παιδάκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εγχειρίστηκε και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα εκτός κινδύνου σύμφωνα με τους γιατρούς.

    Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το αγοράκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, όταν δεχθηκε επίθεση από το σκύλο που προφανώς είχε φύγει από το σπίτι του αφεντικού του.

    Ιδιοκτήτης φέρεται οτι είναι ο Μάριος Πλέσσας του Ανάργυρου, 29 ετών, που μένει στο τέρμα της οδού Πεντέλης στην Ανθούσα, ιδιωτικός υπαλληλος ο οποίος δεν βρέθηκε και αναζητείται.

    Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Παλλήνης.

    [05] Τραγωδία σε στρατιωτικό φυλάκιο στον Εβρο.

    08/04/2004 11:08:20

    Πέντε στρατιώτες απανθρακώθηκαν από ηλεκτροπληξία σε φυλάκιο του Εβρου όταν στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν ιστό σημαίας, ήρθαν σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιστός της σημαίας έπεσε τις βραδινές ώρες λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι πέντε άτυχοι στρατιώτες στην προσπάθειά τους να τον επαναφέρουν, δεν υπολόγισαν σωστά την απόσταση ή δεν πρόσεξαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διερχόταν πάνω από το συγκεκριμένο σημείο, με συνέπεια η επαφή του ιστού με το ρεύμα, να αποβεί μοιραία.

    Στο σημείο της τραγωδίας αυτή την ώρα βρίσκονται αξιωματικοί του Στρατού και διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

    [06] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων.

    08/04/2004 09:48:40

    Επί ποδός από τα ξημερώματα βρίσκεται η Τροχαία, η οποία παίρνει έκτακτα μέτρα και στις δύο εθνικές οδούς με στόχο την ομαλή έξοδο των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα. Τα μέτρα προβλέπουν την παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης σε άλλους οδικούς κόμβους. Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Επίσης οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

    [07] Ελεγχοι στην αγορά για πάταξη αισχροκέρδειας.

    08/04/2004 09:48:33

    Εντάθηκαν οι έλεγχοι στην αγορά με στόχο την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας και τον εντοπισμό ακατάλληλων τροφίμων ενόψει και των εορτών του Πάσχα. Στις κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι τιμές στα αρνιά και στα κατσίκια είναι ακριβότερες κατά 10% από πέρυσι. Οι τιμές στο αρνί κυμαίνονται από 6 εως 9,20 ευρώ το κιλό, ενώ για το κατσίκι από 8 εως 10 ευρώ. Τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα και τα κρεοπωλεία θα λειτουργήσουν σημερα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

    [08] Επικοινωνία Πάουελ με Μολυβιάτη και Γκιουλ

    07/04/2004 23:34:02

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Τουρκίας και τους ζήτησε να συμβάλουν στην προσπάθεια για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου. «Ο υπουργός είναι ενεργά αναμεμειγμένος προσπαθώντας να δημιουργήσει μια δυναμική υποστήριξης του σχεδίου του γενικού γραμματέα, τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ανταμ Ερελι και σημείωσε ότι «ο κ. Πάουελ μίλησε σήμερα στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Αφού επισήμανε ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και «να βοηθήσει τον λαό της Κύπρου έτσι ώστε να ενταχθεί στην ΕΕ ως μια χώρα την 1η Μαϊου, ο κ. Ερελι συμπλήρωσε ότι κατά τις συνομιλίες που είχε ο κ. Πάουελ επανέλαβε ότι το σχέδιο Ανάν είναι «δίκαιο, ισορροπημένο, προσφέρει ένα καλό πλαίσιο, και είναι προς όφελος των κατοίκων της Κύπρου. Πρόσθεσε δε ότι κατά την άποψη της Ουάσιγκτον είναι το μόνο σχέδιο που μπορεί να δώσει λύση στο χρονίζον πρόβλημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 April 2004 - 11:30:53 UTC