Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Καραμανλή στη Σύνοδο της ΕΕ
  • [02] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο στον Πειραιά
  • [03] Φάρσα το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε τρένο
  • [04] Συνάντηση Ερντογάν με Φερχόιγκεν
  • [05] Σύνοδος για την τρομοκρατία στις Βρυξέλλες
  • [06] Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου.
  • [07] Στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός.
  • [08] Μήνυμα - πρόσκληση του πρωθυπουργού για τους Αγώνες.
  • [09] Συνάντηση Π.Μολυβιάτη και Τ.Γουέστον στην Ελβετία.
  • [10] Σύλληψη αστυνομικού για κλοπή.

  • [01] Δηλώσεις Καραμανλή στη Σύνοδο της ΕΕ

    25/03/2004 23:27:35

    Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό που δεν θα περιέχει ούτε σημαντικές ούτε μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κ Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κύπρο επιδιώκουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας, που όπως σημείωσε έχει προκαθορισθεί και έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ανελαστικές θέσεις στην παρούσα φάση δεν βοηθούν τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε περίπτωση συνάντησής του με τον Τούρκο πρωθυπουργό στην Ελβετία.

    Ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει ενωμένες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε όλους τους τομείς. Καταλήγοντας αναφορικά με το κυπριακό ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μετά από πρωτοβουλία της ελληνικής διπλωματίας το κυπριακό θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν αύριο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

    Σε ότι αφορά τα άλλα θέματα της συνόδου κορυφής ο Κ Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της μάστιγας της τρομοκρατίας και εξέφρασε παράλληλα την αλληλεγγύη του προς τον ισπανικό λαό. Ανέφερε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν τα μέτρα συντονισμού για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διεθνούς τρομοκρατίας, με απόλυτο όμως σεβασμό των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

    Σε ότι αφορά το ζήτημα της έγκρισης του ευρωσυντάγματος ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ταχεία υιοθέτησή του και ει δυνατόν πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Δήλωσε επίσης ότι η έγκριση του ευρωσυντάγματος αποτελεί θέμα αξιοπιστίας για την ΕΕ και συνοψίζοντας τις ελληνικές θέσεις ανέφερε ότι επιθυμεί ένα Επίτροπο ανα χώρα με δικαίωμα ψήφου και ότι για να υιοθετηθεί μια απόφαση θα πρέπει να συμφωνούν με αυτή η πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ υπό τον όρο ότι εκπροσωπούν και την πληθυσμιακή πλειοψηφία της ΕΕ.

    Τέλος αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει αύριο επί της στρατηγικής της Λισσαβώνας ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών ούτως ώστε να εξασφαλισθούν οι υψηλοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης, ο σεβασμός του περιβάλλοντος, η αύξηση της απασχόλησης, η μακροοικονομική σταθερότητα και οι καλύτερες συνθήκες δουλειάς για τους ευρωπαίους εργαζόμενους.

    [02] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο στον Πειραιά

    25/03/2004 21:58:37

    Φάρσα ήταν τελικά η προειδοποίηση του άγνωστου άνδρα για την ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών σε δύο επιβατικά οχηματαγωγά πλοία που θα απέπλεαν νωρίς το απόγευμα απο το λιμάνι του Πειραιά.

    Ο τρίωρος έλεγχος των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και στα δύο πλοία απεδείχθη αρνητικός αφού σε κανένα σημείο των πλοίων δεν εντοπίσθηκε καμία βόμβα.

    Τα δύο πλοία απέπλευσαν απο το λιμάνι του Πειραιά με τρίωρη καθυστέρηση.

    [03] Φάρσα το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε τρένο

    25/03/2004 21:51:24

    Κακόγουστη φάρσα αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα για βόμβα στην αμαξοστοιχία «614 του ΟΣΕ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη -Εβρος.

    Τα τέσσερα βαγόνια του τραίνου ερευνήθηκαν σχολαστικά από μέλη της Αντιτρομοκρατικής, που έφτασαν στη Δράμα μέσω του αεροδρομίου της Καβάλας, ενω χρησιμοποιήθηκε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που διαθέτουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Καβάλας.

    Απο την Αστυνομία διενεργείται προανάκριση για τον εντοπισμό και την σύλληψη του φαρσέρ.

    [04] Συνάντηση Ερντογάν με Φερχόιγκεν

    25/03/2004 21:41:55

    Την ετοιμότητα της ΕΕ να ενσωματώσει τους όρους μιας λύσης του Κυπριακού με τρόπο που θα παρέχει επαρκή νομική βεβαιότητα, τόνισε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, Γκίντερ Φερχόιγκεν, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

    Παράλληλα, ο Γ. Φερχόιγκεν ανέφερε ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί ότι θα ενσωματώσει τους όρους μιας λύσης που δεν θα είναι αντίθετοι με τις βασικές αρχές που διέπουν την ΕΕ.

    Από τη μεριά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι το τρέχον έτος είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Τουρκία ( σσ. γιατί όπως είναι γνωστό το Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το πότε μπορούν να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ) και ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Γ. Φερχόιγκεν σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία.

    Για το Κυπριακό, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχε ανταλλαγή απόψεων με τον Επίτροπο Φερχόιγκεν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το Κυπριακό στην Ελβετία, και σημείωσε ότι εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για την εξεύρεση λύσης.

    [05] Σύνοδος για την τρομοκρατία στις Βρυξέλλες

    25/03/2004 21:25:34

    Το θέμα της τρομοκρατίας είναι από τα κορυφαία θέματα της ατζέντας της διήμερης συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συναντόνται από σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιδιώξουν επίσης να αναβιώσουν τις συζητήσεις για το κοινό ευρωπαϊκό σύνταγμα, οι οποίες πέρυσι δεν κατέληξαν πουθενά μετά τις διαφορετικές απόψεις που επικράτησαν μεταξύ των χωρών μελών.

    «Η τρομοκρατία είναι η πιο σημαντική απειλή για τον ελεύθερο κόσμο και συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

    Με τους φόβους να αυξάνονται για την εκδήλωση κι άλλων τρομοκρατικών ενεργειών και σε άλλες χώρες της Ενωσης, μετά την επίθεση της Μαδρίτης, οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν σχέδιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο διορισμός του "κυρίου κατά της τρομοκρατίας" ο οποίος θα συντονίζει το συνόλο των ενεργειών σε κοινοτικό επίπεδο.

    Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να υπογράψουν μια διακήρυξη αλληλεγγύης με την οποία υπόσχονται αυτόματη συμπαράσταση- συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής βοήθειας-σε οποιαδήποτε χώρα μέλος δεχθεί επίθεση τρομοκρατών.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα προειδοποιήσουν επίσης τις αναπτυσσόμενες χώρες ότι εμπορικά και κοινωνικά οφέλη από την ΕΕ θα χαθούν εάν δεν συνεργασθούν πλήρως στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    [06] Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου.

    25/03/2004 18:31:20

    "Αυτή την ημέρα, που υπενθυμίζει την έναρξη της εθνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία, οφείλουμε να σκεφτόμαστε τι οφείλουμε στους ήρωες του 1821. Τα έδωσαν όλα, για να τα έχουμε εμείς όλα. Ελευθερία, ανεξαρτησία, τιμή, υπερηφάνεια, μια σύγχρονη Ελλάδα και τη δυνατότητα να την προωθήσουμε ακόμη περισσότερο", δήλωσε σήμερα μετά το τέλος της σημερινής καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

    Παράλληλα, ο κ.Στεφανόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα "να μπορέσει να βρεθεί μια λύση βιώσιμη η οποία να επαναφέρει την ηρεμία, την ειρήνη και τη συνεργασία στο νησί", καθώς και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, διατυπώνοντας την ευχή "να επιτύχουν απόλυτα αυτοί οι Αγώνες όχι μόνο για να αποδείξει η Ελλάδα τις δυνατότητες που έχει ως σύγχρονη Ελλάς, αλλά και για να υπενθυμίσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο τα ολυμπιακά ιδεώδη".

    [07] Στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός.

    25/03/2004 17:10:35

    Στις 20 Μαϊου θα επισκεφθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, στο Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της αμερικανικής πλευράς.

    [08] Μήνυμα - πρόσκληση του πρωθυπουργού για τους Αγώνες.

    25/03/2004 17:05:46

    "Σας καλούμε στους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν ποτέ", δήλωσε σήμερα προς πάσα κατεύθυνση, ύστερα από το τέλος της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Ο ίδιος, αναφερόμενος στη "μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού", υπογράμμισε τις αρχές "της ειρηνικής συνύπαρξης, της ευγενούς άμιλλας" και του "ευ αγωνίζεσθαι".

    [09] Συνάντηση Π.Μολυβιάτη και Τ.Γουέστον στην Ελβετία.

    25/03/2004 16:34:04

    Τις έως τώρα εξελίξεις και τις προοπτικές της εξέλιξης των συνομιλιών για το Κυπριακό συζήτησαν νωρίτερα σήμερα, στην Ελβετία, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης και ο απεσταλμένος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τόμας Γουέστον.

    [10] Σύλληψη αστυνομικού για κλοπή.

    25/03/2004 16:10:20

    Το πορτοφόλι (890ευρώ) του συναδέλφου του, με τον οποίο βρισκόταν μαζί σε περιπολία, έκλεψε αστυφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

    Ο 28χρονος αστυφύλακας ομολόγησε την πράξη του, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα, δήλωσε μετανοημένος και ζήτησε συγγνώμη από το συνάδελφό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 March 2004 - 21:30:23 UTC