Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Σπηλιωτόπουλου στην Πάτρα.
  • [02] Τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.
  • [03] Κυπριακό:Η Τουρκία καλεί τον Ντενκτάς στις συνομιλίες.
  • [04] Δημοσκόπηση της VPRC
  • [05] Τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροσκάφους της Ολυμπιακής.

  • [01] Ομιλία Σπηλιωτόπουλου στην Πάτρα.

    21/03/2004 13:00:38

    Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για την Αχαϊα, μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση στελεχών, μελών και φίλων της ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε νωρίτερα εθιμοτυπικές επισκέψεις στο νομάρχη Αχαίας Δημήτρη Κατσικόπουλο και το δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα. Οι συναντήσεις έγιναν σε εγκάρδιο κλίμα και ο υπουργός δήλωσε οτι εκτός από τα καθήκοντά του παρακολουθεί με ενδιαφέρον και τα ζητήματα που αφορούν το νομό Αχαΐας. Στην ομιλία του ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα που βρίσκονται σε προτεραιότητα, όπως το Κυπριακό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Κόσοβο. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, είπε ο υπουργός και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ είπε οτι οι Ελληνες απέκτησαν κυβέρνηση αντάξια των απαιτήσεών τους. Γνωρίζουμε, είπε, πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε χωρίς αλαζονείες και πανηγυρισμούς. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έθεσε πολύ ψηλά τον πήχυ για αυτό απαιτείται πολύ δουλειά από όλους. Επιδείξεις χλιδάτες και γκλαμουριά ανήκουν στο παρελθόν, τόνισε με έμφαση ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Ο υπουργός Αμυνας δήλωσε οτι η ΝΔ δεν διακατέχεται από πνεύμα ρεβανσισμού και ζητεί από τους υπαλλήλους του δημοσίου να αφοσιωθούν στο καθήκον τους χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και οι θέσεις του Κώστα Καραμανλή για τη μείωση της ανεργίας, καθώς επίσης τις αυξήσεις στις συντάξεις και λοιπές κοινωνικές παροχές δικαιώνουν τις προεκλογικές εξαγγελίες. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ευχαρίστησε τέλος τους Αχαιούς που με την ψήφο τους τον ανέδειξαν πρώτο βουλευτή του νομού.

    [02] Τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

    21/03/2004 09:57:08

    Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αναμένεται να επαναληφθεί στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται οτι θα δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

    παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Τόνισε οτι δεν ζητά περίοδο χάριτος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά τη συστράτευση όλων των Ελλήνων και την κριτική από την αντιπολίτευση. Ειπε οτι βασικός άξονας της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η επανίδρυση του κράτους χωρίς κομματικές σημαίες.

    [03] Κυπριακό:Η Τουρκία καλεί τον Ντενκτάς στις συνομιλίες.

    21/03/2004 09:57:01

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραουφ Ντεντκάς, να αναθεωρήσει την απόφασή του να μποϊκοτάρει τις διαπραγματεύσεις που πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελβετία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την επανένωση της Κύπρου. Η αποχώρηση από τις συνομιλίες ''δεν μπορεί να είναι λύση'', δήλωσε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αναφερόμενος στις κατηγορίες του Ντενκτάς περί έλλειψης καλής θέλησης από τους Ελληνοκυπρίους.''Αν δεν διαπιστώσουμε την καλή θέληση που περιμένουμε κατά τα τελευταία στάδια (της ειρηνευτικής διαδικασίας),θα πάρουμε μια απόφαση μαζί και θα κάνουμε πίσω αν είναι απαραίτητο'', πρόσθεσε. Ο Ερντογάν διέψευσε εξάλλου πληροφορίες περί διαφωνιών ανάμεσα στην Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους σχετικά με τον καθορισμό των προτεραιοτήτων ενόψει των συνομιλιών στην Ελβετία. Την ίδια ώρα υπάρχει βαθιά διάσταση αλλά και προβληματισμός μεταξύ των πολιτών της Κυπριακής δημοκρατίας ως προς το τελικό αποτέλεσμα της επίλυσης του κυπριακού.

    [04] Δημοσκόπηση της VPRC

    21/03/2004 08:45:08

    Υψηλή δημοτικότητα που φθάνει το 79% καταγράφεται υπέρ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπως προκύπτει από την πρώτη μετεκλογική πανελλαδική δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της ''Καθημερινής''. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με 68%. Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Το 73% θεωρεί μάλλον θετική την πρώτη εντύπωση από τη νέα κυβέρνηση, ενώ στο 40% ανέρχεται η απάντηση για το ΠΑΣΟΚ στη σχετική ερώτηση.

    [05] Τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροσκάφους της Ολυμπιακής.

    21/03/2004 08:44:59

    Λαχτάρησαν νωρίς το πρωί οι 138 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα αεροσκάφους της Ολυμπιακής το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα για Γιοχάνεσμπουργκ. Λίγο μετά την απογείωσή του επέστρεψε στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' καθώς άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και ανέφερε οτι στο αεροπλάνο έχει τοποθετηθεί βόμβα. Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και διεξάγεται έρευνα στο εσωτερικό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 March 2004 - 12:30:09 UTC