Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα ασφαλείας σε όλα τα λιμεναρχεία.
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή με Αβραμόπουλο.
  • [03] Συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό Εθνικής Αμυνας
  • [04] Διαδοχικές συναντήσεις Καραμανλή.
  • [05] Βρέθηκε παγιδευμένο τρένο στη Βόρεια Ελλάδα.
  • [06] Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Κυπριακό.
  • [07] ΑΣΕΠ-Αρχίζουν οι αιτήσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό.
  • [08] Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Μέτρα ασφαλείας σε όλα τα λιμεναρχεία.

    12/03/2004 13:49:09

    Τη λήψη αυξημένων μέτρων επιτήρησης σε όλα τα λιμεναρχεία της χώρας, αλλά και στους χώρους δικαιοδοσίας όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας διέταξε σήμερα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλης.

    Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, κυρίως στα λιμάνια της χώρας, απ'όπου αποπλέουν και καταπλέουν καθημερινά επιβατηγά και εμπορικά πλοία κρίθηκαν αναγκαία μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Ισπανία, όπου έχασαν τη ζωή της 193 πολίτες, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.400.

    Η απόφαση του αρχηγού, ελήφθη μετά την πολύωρη συνεργασία που είχε με το νέο ΥΕΝ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος του ζήτησε πλήρη ενημέρωση και για τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια και τους χώρους δικαιοδοσίας του Λιμενικού κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή με Αβραμόπουλο.

    12/03/2004 13:49:02

    Τη σιγουριά ότι πρόκειται να διοργανώσουμε τους πλέον ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για θέματα τουρισμού είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Μαδρίτη ο κ.Αβραμόπουλος εξέφρασε οργή και βαθιά θλίψη. Παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι δεν έχει ορκιστεί ακόμα υπουργός τουρισμού, απέστειλε ο ίδιος τηλεγράφημα συμπάθειας και συμπαράστασης στον υπουργό Τουρισμού της Ισπανίας.

    Η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε, το θέμα το αντιμετωπίζει με πολύ προσοχή. Στο πλαίσιο αυτό χθές το βράδυ έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς με απωτερο σκοπό να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η Ελλάδα στο τομέα αυτό, υπογράμμισε ο κ.Αβραμόπουλος, κάνει εξαιρετική δουλειά εκφράζοντας την σιγουριά ότι πρόκειται να διοργανώσουμε τους πλέον ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [03] Συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό Εθνικής Αμυνας

    12/03/2004 12:10:31

    Συνεχίζοντας τις συνεργασίες του με τους νέους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σήμερα τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο.

    Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει και της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογραφων ο υπουργός δήλωσε οτι δεν χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα εξαιτίας του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μαδρίτη.Οπως διευκρίνισε στην εκτίμηση αυτή κατέληξε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η αρμόδια ομάδα χειρισμού κρίσεων του ΓΕΕΘΑ.

    Οσον αφορά στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε οτι θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός.

    Στο μεταξύ επιστολή προς το νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο απέστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αναφερόμενος στο θέμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

    Στην επιστολή ο νομάρχης επισημαίνει ότι, με έγγραφο των στρατιωτικών αρχών και της πρώην πολιτικής ηγεσίας τους προς τη νομαρχία γνωστοποιούσαν την πρόθεση τους, για πρώτη φορά, να καταργήσουν την συμμετοχή των στρατιωτικών τμημάτων κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

    Μετά από αυτό, το νομαρχιακό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εν λόγω απόφαση, το οποίο και απέστειλε στο νέο υπουργό. Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι η νομαρχία αναμένει την ακύρωση της παραπάνω απόφασης και την πραγματοποίηση της παρέλασης και με πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα.

    [Φώτο-725288]

    [04] Διαδοχικές συναντήσεις Καραμανλή.

    12/03/2004 09:42:39

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Αμυνας, Τουρισμού, Μεταφορών και Οικονομίας, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά θα επισκεφθεί Ολυμπιακά Εργα, ενώ ο υπουργός Υγείας Ν.Κακλαμάνη μαζί με την προέδρο του ''Αθήνα 2004''

    Γ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθούν το Ολυμπιακό Χωριό. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η πρόεδρος του Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου. Κυρίως εξετάστηκαν θέματα της ασφάλειας και η πορεία των έργων, ενώ εκφράστηκε αισιοδοξία για άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

    [05] Βρέθηκε παγιδευμένο τρένο στη Βόρεια Ελλάδα.

    12/03/2004 09:10:20

    Εργο της βουλγάρικης μαφίας θεωρεί η ελληνική αστυνομία την υπόθεση με εκρηκτικά που βρέθηκαν σε τρένο στη Βόρεια Ελλάδα και την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''. Οπως είπε αξιωματούχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η υπόθεση έγινε γνωστή στις ελληνικές αρχές την περασμένη Δευτέρα από πληροφορία που έδωσε ένας Βούλγαρος στην αστυνομία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πληροφορία, υπηρχε παγιδευμένο τρένο που ερχόταν από Βουλγαρία με τέσσερα άδεια βαγόνια-βυτιοφόρα. Το τρένο επρόκειτο να φορτώσει προπάνιο στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψει στη Βουλγαρία. Οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν τον συρμό στο σταθμό του Στρυμώνα και τον ερεύνησαν. Κάτω από ένα βαγόνι βρήκαν μικρή ποσότητα εκρηκτικών, έναν ηλεκτρονικό πυροκροτητή και διάφορα άλλα εξαρτήματα, τα οποία όμως δεν ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους και δεν μπορούσαν να εκραγούν. Το τρένο μετά την εξονυχιστική έρευνα έφτασε τελικά στον προορισμό του για να συνεχίσει την αποστολή του ενώ απο την αστυνομία κρατείται ο Βούλγαρος πληροφοριοδότης και θα απελαθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι η υπόθεση είναι ένα

    ''παιχνίδι'' της βουλγάρικης μαφίας στην οποία είναι πολύ πιθανό να ανήκει και ο πληροφοριοδότης με σκοπό ή να αποπροσανατολίσουν τις αρχές για να κάνουν κάτι άλλο παράνομο ή για να ''πουλήσουν'' πληροφορίες για δήθεν τρομοκράτες εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία που υπάρχει διεθνώς από την τυφλή τρομοκρατική δράση σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Αυτό ενισχύεται και από τη δραστηριότητα του Βούλγαρου πληροφοριοδότη, ο οποίος κατά καιρούς δίνει ανάλογες πληροφορίες σε διάφορες αστυνομίες της Ευρώπης και την Ιντερπόλ.

    Σε καμία περίπτωση πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, η υπόθεση του τρένου στη Βόρεια Ελλάδα δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

    [06] Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

    12/03/2004 09:03:15

    Δεν απέκλεισε ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, την προσωπική του εμπλοκή στη διαδικασία για το Κυπριακό, εάν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 22 ή τις 23 Μαρτίου. Ικανοποιητική και ιδιαίτερα χρήσιμη, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο, την πρώτη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα για το Κυπριακό με το νέο υπουργό Εξωτερικών. Ο κ. Μολυβιάτης τον διαβεβαίωσε οτι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για μία βιώσιμη λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο, η οποία θα επιτρέψει σε ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους να απολαύσουν μαζί τα αγαθά της ένταξης στην ΕΕ. Ο κ. ντε Σότο συναντήθηκε στο Καστρί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Μολυβιάτης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, με αντικείμενο την πορεία επίλυσης του Κυπριακού.

    Συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία είχε χθες στην Αγκυρα ο Ραούφ Ντενκτάς, ενώ ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, αναμένεται για συνομιλίες το Σάββατο στην Αθήνα.

    [07] ΑΣΕΠ-Αρχίζουν οι αιτήσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό.

    12/03/2004 08:59:23

    Αρχίζει σήμερα και λήγει στις 31 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για τη συμμετοχή στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση συνολικά 3.455 θέσεων στο Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν έντυπα αιτήσεων στα καταστήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στα ΚΕΠ, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

    [08] Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

    12/03/2004 08:55:49

    Η αντιπολιτευτική πολιτική που θα τηρήσει το κόμμα, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του Κινήματος. Ο κ. Παπανδρέου συνάντηθηκε με τον γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς και με τον κ. Ανδρουλάκη και την κα Δαμανάκη. Η κα Δαμανάκη επανέλαβε οτι είναι δεδομένη η συμμετοχή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 March 2004 - 12:30:19 UTC