Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίλερ με ιδιωτικό αεροπλάνο.
  • [02] Λαγάνα μήκους 85 μέτρων στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • [03] Θάνατος κρατούμενου στη Θεσσαλονίκη.
  • [04] Κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων από Βούλγαρους.
  • [05] Πυρκαγιά σε καφέ-μπαρ στην Καβάλα.
  • [06] Γιορτάζονται σήμερα τα κούλουμα.
  • [07] Επαναλαμβάνονται αύριο στη Λευκωσία οι συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [08] Κλιμάκιο της ΔΟΕ αύριο στην Αθήνα.

  • [01] Θρίλερ με ιδιωτικό αεροπλάνο.

    23/02/2004 13:43:12

    Ιδιωτικό αεροπλάνο στην προσπάθεια απογείωσής του το μεσημέρι από το αεροδρόμιο του Αργους, προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη ζημιές ένας τροχός του αεροσκάφους. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι το αεροπλάνο, στο οποίο, σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες, επιβαίνουν τρία άτομα, κατάφερε να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

    [02] Λαγάνα μήκους 85 μέτρων στο Ηράκλειο Κρήτης.

    23/02/2004 13:03:33

    Μια λαγάνα μήκους 84,85 μέτρων κατασκεύασαν τέσσερις σεφ και τέσσερις μάγειροι στο Ηράκλειο, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο Γκίνες. Για την κατασκευή της λαγάνας διατέθηκαν 600 κιλά αλεύρι και χρειάστηκαν 37 ώρες κατασκευής. Η λαγάνα εκτίθεται στην περιοχή Χερσονήσου στο ξενοδοχείο ''Ερη'' και θα μοιραστεί το απόγευμα σε εκδήλωση του Σωματείου Σερβιτόρων, που με πρωτοβουλία δικιά του και του Εργατικού Κέντρου δημιουργήθηκε η τεράστια λαγάνα.

    [03] Θάνατος κρατούμενου στη Θεσσαλονίκη.

    23/02/2004 11:21:49

    Ένας αλλοδαπός κρατούμενος έχασε τη ζωή του στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, όπου μεταφέρθηκε από τα κρατητήρια Μυγδονίας καθώς ένιωθε δυσφορία. Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή των Αμπελοκήπων και κρατούνταν μαζί με άλλα 7 άτομα στα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. Μυγδονίας προκειμένου να απελαθεί, καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας, ενημέρωσε τον σκοπό κρατητηρίων ότι αισθάνεται έντονο πονοκέφαλο και τάση για εμετό. Ο σκοπός ανταποκρινόμενος στο αίτημά του, του χορήγησε αντιπυρετικό-αναλγητικό φάρμακο και στη συνέχεια ο κρατούμενος, αφού πρώτα έκανε εμετό λιποθύμησε. Από το Τ.Σ.Φ. Μυγδονίας μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Μια ώρα αργότερα ο άτυχος άνδρας κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των ιατρών του Κέντρου Υγείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, ο θάνατος του αλλοδαπού επήλθε από παθολογικά αίτια. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

    [04] Κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων από Βούλγαρους.

    23/02/2004 11:21:43

    "Βιομηχανία" πλαστών διαβατηρίων έστησαν Βούλγαροι σε διάφορες περιοχές της χώρας τους και προμηθεύουν με αυτά λαθρομετανάστες έναντι αμοιβής που κυμαίνεται από 500 εως 1000 δολάρια. Η αποκάλυψη έγινε οταν συνοριοφύλακες και αστυνομικοί συνέλαβαν μέσα στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κομοτηνής-Θεσσαλονίκης έξι Τούρκους που είχαν μπει λαθραία στη χώρα μας και κατείχαν τέτοια διαβατήρια-"μαϊμούδες". Στην προανάκριση είπαν πως προμηθεύτηκαν τα έγγραφα αυτά από κύκλωμα Βούλγαρων αφού κατέβαλαν τα ανάλογα ποσά που τους ζήτησαν σε δολάρια. Είναι η τρίτη παρόμοια περίπτωση που αποκαλύπτεται το τελευταίο τετράμηνο στη βορειοανατολική Ελλάδα με αλλοδαπούς να φέρουν πλαστά διαβατήρια, τα οποία -όπως οι ίδιοι ομολόγησαν στην αστυνομία- τα αγόρασαν από τη Βουλγαρία. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς της βόρειας Ελλάδας. Εξάλλου, στον Βαθύτοπο Δράμας συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι οι οποίοι είχαν πλαστές σφραγίδες στα διαβατήριά τους με την ένδειξη Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών.

    Διενεργήθηκε προανάκριση από την αστυνομία της περιοχής και διαπιστώθηκε οτι οι σφραγίδες ήταν πλαστές και καμία σχέση δεν είχαν με την αστυνομία του Προμαχώνα. Τις κατασκεύασε το ίδιο κύκλωμα των Βουλγάρων που κάνει και διαθέτει τα πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς λαθρομετανάστες. Τέλος, στο χωριό Νεροφράκτης της Δράμας, αστυνομικοί συνέλαβαν άλλους τρεις Βούλγαρους που είχαν μπει λαθραία στη χώρα μας και εργάζονταν παράνομα σε κτηνοτροφική μονάδα. Για όλους τους συλληφθέντες κινήθηκε η διαδικασία προκειμένου να απελαθούν στις χώρες τους.

    [05] Πυρκαγιά σε καφέ-μπαρ στην Καβάλα.

    23/02/2004 11:21:36

    Κινδύνευσε άμεσα το μεσημέρι της Κυριακής ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Καβάλας, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο καφέ μπαρ "Ριτς" της εταιρίας ΔΕΛΤΑ ΕΠΕ-Τουριστικές επιχειρήσεις.

    Μεγάλη δύναμη πυροσβεστών με οκτώ οχήματα κατέβαλε πολύωρες προσπάθειες, για να σβήσει τη φωτιά και πριν επεκταθεί αυτή σε καταστήματα και γραφεία που βρίσκονται κάτω και δίπλα από το πολυτελέστατο μπαρ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Πολλά καταστήματα γέμισαν με νερά που έριξαν αναγκαστικά οι πυροσβέστες για να καταστείλουν την πυρκαγιά και υπέστησαν και αυτά ζημιές, όχι μεγάλης έκτασης. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, οι ζημιές ανέρχονται σε 150.000 ευρώ. Συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καβάλας.

    [06] Γιορτάζονται σήμερα τα κούλουμα.

    23/02/2004 09:17:21

    Με τα παραδοσιακά έθιμα γιορτάζονται σήμερα τα κούλουμα. Σε αρκετές πόλεις της χώρας και σε δήμους της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα διάφορες εκδηλώσεις. Τα κούλουμα όμως γιορτάζονται με άστατο καιρό, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται ισχυροί νοτιάδες, κάτι που θα εμποδίσει το πέταγμα του χαρταετού. Από το πρωί είναι ανοιχτοί οι φούρνοι, τα παραδοσιακά παντοπωλεία και τα οπωροπωλεία, καθώς και η κεντρική αγορά της Αθήνας, προκειμένου να προμηθευτεί το κοινό τα εδέσματα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Η λαγάνα πωλείται προς 2,6 ευρώ. Στο μεταξύ, η Τροχαία θα τεθεί σε επιφυλακή, καθώς από το μεσημέρι θα αρχίσει η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Θα κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ θα παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Τα δρομολόγια των πλοιων εκτελούνται κανονικά προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ ανοιχτές είναι όλες οι πορθμειακές γραμμές της χώρας.

    [07] Επαναλαμβάνονται αύριο στη Λευκωσία οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    23/02/2004 09:17:08

    Στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται σήμερα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το Κυπριακό. Ενημέρωση για το θέμα αυτό θα γίνει από τον αρμόδιο επίτροπο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κύπρο. Στη βελγική πρωτεύουσα μετέβησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Τάσος Γιαννίτσης και της Κύπρου Γιώργος Ιακώβου αντίστοιχα. Στο μεταξύ, αύριο θα επαναληφθούν στη Λευκωσία οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Παρέμβαση στο Κυπριακό έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χαρακτηρίζοντας αντεθνικό το σχέδιο Ανάν. Υποστήριξε οτι οι Αμερικανοί πιέζουν να το δεχτούμε και αν γίνει δεκτό, όπως είπε, ο ανθελληνισμός θα είναι δεδομένος.

    [08] Κλιμάκιο της ΔΟΕ αύριο στην Αθήνα.

    23/02/2004 09:16:58

    Στην Αθήνα αναμένεται αύριο κλιμάκιο της ΔΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Ζακ Ρογκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας. Τον κ. Ρογκ θα συνοδεύουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, καθώς και 130 ''Αθάνατοι''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2004 - 12:30:14 UTC