Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα προσφυγικά της Καλλιθέας η Α.Παπαρήγα
  • [02] Στα Δωδεκάνησα ο Κ.Καραμανλής
  • [03] Αυξημένη η κίνηση κατα την έξοδο των εκδρομέων
  • [04] Καθαρά Δευτέρα με ισχυρούς νοτιάδες
  • [05] Aυξημένες οι τιμές στα νηστίσιμα
  • [06] Στην Τρίπολη ο Γ.Παπανδρέου
  • [07] Επέτειος απελευθέρωσης Ιωαννίνων.
  • [08] Επιστολή ΣΥΝ για "ντιμπέιτ" με όλους τους αρχηγούς.
  • [09] Κύπρος - Διαπραγματεύσεις.
  • [10] Ο ύμνος της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
  • [11] Δριμεία επίθεση ΚΚΕ στο δικομματισμό.
  • [12] Διαθρησκευτικό κράτος επιδιώκει ο Ραούφ Ντενκτάς.
  • [13] Αμφισβητεί την επικαλούμενη από τη ΝΔ αλλαγή ο Κ.Σκανδαλίδης
  • [14] Θ.Ρουσόπουλος για ιδεολογία ΠΑΣΟΚ.
  • [15] Στη Λέρο ο Κ.Καραμανλής.

  • [01] Στα προσφυγικά της Καλλιθέας η Α.Παπαρήγα

    21/02/2004 14:28:41

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το πρωί τα Προσφυγικά της Καλλιθέας απ΄όπου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του δικομματισμού. Τόνισε οτι αν και τούτη τη φορά τα λαϊκά στρώματα δεν αποφασίσουν να ξεκολλήσουν απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι σα να χορεύουν -όπως είπε- το χωρό του Ζαλόγγου. Χθες η κυρία Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΝ τον οποίο χαρακτήρισε προϊόν διάσπασης και συμβιβασμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος απαντώντας στις επικριτικές αυτές δηλώσεις τόνισε οτι ζει στο 2004 και τον ενδιαφέρει η Αριστερά της εποχής μας. Ο κ. Κωνσταντόπουλος απο το πρωί περιοδεύει στο νομό Ημαθίας. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει σήμερα στα Ιωάννινα.

    [Φώτο-711562]

    [02] Στα Δωδεκάνησα ο Κ.Καραμανλής

    21/02/2004 14:26:19

    Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί από το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό αυτό.

    Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί τη Λέρο, όπου σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν σελίδα στην πολιτική ζωή. Τόνισε οτι η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και ανέπτυξε το πρόγραμμα του κόμματός του για την περιφερειακή ανάπτυξη. Το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής έφτασε στην Κάλυμνο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Κω και τη Ρόδο.

    Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο MEGA ο κ. Καραμανλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετάσχει στην κυβέρνησή του ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ χαρακτήρισε λάθος την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου.

    [Φώτο-707601]

    [03] Αυξημένη η κίνηση κατα την έξοδο των εκδρομέων

    21/02/2004 14:22:06

    Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το διήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

    Ηδη η Τροχαία έχει παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Επίσης κυκλοφοριακές παρεμβάσεις γίνονται σε κόμβους και των δύο εθνικών οδικών δικτύων. Σε 43 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν ως τα ξημερώματα σε ολόκληρη τη χώρα, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 33 τραυματίστηκαν.

    Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν από τις 10.30 το πρωί τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν τα 9 μποφόρ. Επίσης, μόνο με πλοία κλειστού τύπου γίνονται τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό.

    [Φώτο-580307]

    [04] Καθαρά Δευτέρα με ισχυρούς νοτιάδες

    21/02/2004 14:22:00

    Μικρή επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ιδιος θα είναι ο καιρός και αύριο, ενώ τη Καθαρά Δευτέρα αναμένονται ισχυροί νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας.

    [Φώτο-425669]

    [05] Aυξημένες οι τιμές στα νηστίσιμα

    21/02/2004 14:21:53

    Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στην αγορά για την προμήθεια των σαρακοστιανών.

    Τα νηστίσιμα είναι αυξημένα γύρω στο 20% σε σχέση με πέρσι, ενώ η λαγάνα θα πωλείται προς 2,6 ευρώ.

    Την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ, ενώ ανοικτά θα είναι τα παραδοσιακά παντοπωλεία και τα οπωροπωλεία.

    [Φώτο-293482]

    [06] Στην Τρίπολη ο Γ.Παπανδρέου

    21/02/2004 14:21:47

    Σε ανοικτή συγκέντρωση στην Τρίπολη θα μιλήσει το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Χθες ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι η αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

    Τόνισε οτι μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί ευρύς διάλογος για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, προκειμένου -όπως είπε- να περιοριστεί το άγχος των υποψηφίων και το οικονομικό κόστος των οικογενειών τους.

    Ανακοίνωσε επίσης την κατάργηση του ΔΙΚΑΤΣΑ, ενώ δεσμεύτηκε για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου και στα Γυμνάσια. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε οτι κάθε σχολείο θα επιλέγει βιβλία διδασκαλίας ελεύθερα από το εμπόριο χωρίς επιβάρυνση για την οικογένεια.

    [Φώτο-698682]

    [07] Επέτειος απελευθέρωσης Ιωαννίνων.

    21/02/2004 13:39:05

    Την 91η επέτειο απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό γιορτάζουν με ξεχωριστή λαμπρότητα σήμερα τα Ιωάννινα.

    Τις εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Κώστας Στεφανής.

    Τη ΝΔ εκπροσωπεί ο επίτιμος πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το ΔΗΚΚΙ ο πρόεδρός του Δημήτρης Τσοβόλας.

    [08] Επιστολή ΣΥΝ για "ντιμπέιτ" με όλους τους αρχηγούς.

    21/02/2004 13:34:12

    Μία τουλάχιστον τηλεοπτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

    Το κύριο επιχείρημα που προβάλλει ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι ότι ''εφόσον δεν χωρά αμφιβολία πως τα δύο κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, δεν χωρά επίσης αμφιβολία ότι για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη ο έλληνας πολιτης πρέπει να γνωρίζει πώς τα δύο αυτά κόμματα και οι δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί απαντούν στην κριτική της Αριστεράς''.

    [09] Κύπρος - Διαπραγματεύσεις.

    21/02/2004 13:00:16

    Το δικαίωμα επιστροφής Ελληνοκυπρίων προσφύγων στις εστίες τους, υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, προσπαθεί να αφαιρέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Ιακώβου.

    Και αυτό, επισημαίνει ο κ.Ιακώβου, μέσω μιας λεγόμενης "ενισχυμένης διζωνικότητας, καθώς και του επανακαθορισμού της γραμμής μεταξύ των δύο συνιστώντων κρατών".

    [10] Ο ύμνος της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    21/02/2004 12:46:38

    Το ζήτημα του νέου ύμνου της νήσου βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης προς την επίλυση του Κυπριακού.

    Ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, ρώτησε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, κατά πόσον θυμάται ότι το 1960 ο τότε Τουρκοκύπριος ηγέτης, Φαζίλ Κουτσιούκ, είχε προτείνει ως ύμνο το γνωστό τραγούδι «Για Μουσταφά, για Μουσταφά. Τραγούδι το οποίο τότε ήταν το μεγάλο "σουξέ" της εποχής τόσο για τους Ελληνοκυπρίους όσο και για τους Τουρκοκυπρίους.

    Ο κ.Ντενκτάς άρχισε, μάλιστα, να τραγουδά στους παρευρισκόμενους το τραγούδι, για να θυμίσει, προφανώς, τους στίχους και το ρυθμό. Τις πρώτες στιγμές αμηχανίας ακολούθησε ευφορία στην αίθουσα, κυρίως, μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων.

    [11] Δριμεία επίθεση ΚΚΕ στο δικομματισμό.

    21/02/2004 12:35:39

    Τις θέσεις τις για το πολιτικό φαινόμενο του δικομματισμού επανέλαβε σήμερα το πρωί, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στα Προσφυγικά της Καλλιθέας.

    Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

    "Αν και τούτη τη φορά τα λαϊκά στρώματα δεν αποφασίσουν να ξεκολλήσουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σα να χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου.

    Ήδη έρχονται πακέτα αντιλαϊκών μέτρων με τα οποία θα ολοκληρώσουν το πάρσιμο των κατακτήσεων (επιλογές από ΕΕ, ανάγκες των βιομηχάνων- εφοπλιστών για ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη). Περνάμε σε μια κρίσιμη δεκαετία.

    Δεν είναι δυνατό να θέλεις να λυθούν τα προβλήματά σου και να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

    Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να κάνουν την έκπληξη.

    Και η έκπληξη θα είναι να αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά του ΚΚΕ".

    [12] Διαθρησκευτικό κράτος επιδιώκει ο Ραούφ Ντενκτάς.

    21/02/2004 12:17:15

    Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι επιδίωξή του είναι το κράτος που θα προκύψει από τις συνομιλίες να είναι διαθρησκευτικό.

    Η δήλωση του κατοχικού ηγέτη ερμηνεύεται ως μια ακόμη προσπάθεια εδραίωσης του διαχωρισμού μέσα από τη λύση και, μάλλον, συνδέεται με την προσπάθεια δραστικής μείωσης του αριθμού των προσφύγων που θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, στο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα της Κύπρου.

    [13] Αμφισβητεί την επικαλούμενη από τη ΝΔ αλλαγή ο Κ.Σκανδαλίδης

    21/02/2004 11:59:23

    "Η ΝΔ μιλά για αλλαγή και εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι αφορά μόνο την έφοδο και την κατάληψη της εξουσίας", τονίζει σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ’ Αθηνών, Κώστας Σκανδαλίδης.

    Ο ίδιος υποστηρίζει, επίσης, ότι "το ΠΑΣΟΚ ξαναβρήκε τον εαυτό του".

    [14] Θ.Ρουσόπουλος για ιδεολογία ΠΑΣΟΚ.

    21/02/2004 11:56:59

    Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε το ιδεολογικό του στίγμα εκφράζει σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία" του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Ο ίδιος προσθέτει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου "προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση μιας ανανέωσης, αλλά την ίδια ώρα θολώνει την εικόνα του κόμματός του".

    [15] Στη Λέρο ο Κ.Καραμανλής.

    21/02/2004 11:13:44

    Στη Λέρο περιοδεύει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε ομιλία του εμφανίστηκε ως "συντοπίτης" των κατοίκων του νησιού, λόγω της υποψηφιότητάς του στον νομό Δωδεκανήσου.

    "Η χώρα μας έχασε ευκαιρίες και χρόνο, ήρθε η ώρα για μια ουσιαστική αλλαγή", δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ.Καραμανλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2004 - 12:30:18 UTC