Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπαδόπουλου με Αλβαρο ντε Σότο.
  • [02] Στο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Πάνω απο 200 νεκροί σε έκρηξη τρένου στο Ιράν.
  • [04] Συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τη Γ. Αγγελοπούλου.
  • [05] Πέθανε η ηθοποιός Δέσπω Διαμαντίδου
  • [06] Με ενστάσεις συνεχίζεται η δίκη του ΕΛΑ.
  • [07] Κλειστά τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στην Ανατολική Αττική
  • [08] Αρχίζει αύριο στην Κύπρο ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών.
  • [09] Οξύνεται η προεκλογική αντιπαράθεση.
  • [10] Νέα συνάντηση για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις
  • [11] Επίσκεψη Σημίτη στη Φλώρινα

  • [01] Συνάντηση Παπαδόπουλου με Αλβαρο ντε Σότο.

    18/02/2004 14:19:25

    Αρχίζει αύριο στην Λευκωσία ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

    Συνάντηση μίας περίπου ώρας είχε το μεσημέρι ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο με τον Πρόεδρο της Κύπρου Τ.Παπαδόπουλο.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση ο κ. Ντε Σότο δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο τα θέματα που εμπίπτουν στη διαδικασία των συνομιλιών.

    Σε ερώτηση αν συζήτησαν την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών, ο Περουβιανός διπλωμάτης απάντησε ότι συζήτησαν τα πάντα που έχουν σχέση με τις συνομιλίες.

    Είπε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες, διότι πρέπει να συζητήσει τα ίδια θέματα και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

    Η συνάντηση του Αλβαρο Ντε Σότο με τον Ραούφ Ντενκτάς θα πραγματοποιηθεί στις τέσσερις το απόγευμα.

    Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει επίσης συναντήσεις και με άλλα μέλη της Τουρκοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας.

    Οι συνομιλίες θα διεξάγονται σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο στο αεροδρόμιο Λευκωσίας μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Ραούφ Ντενκτάς υπό την αιγίδα του Αλβαρο ντε Σότο.

    [02] Στο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης ο Γ. Παπανδρέου

    18/02/2004 14:00:39

    Για αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων δεσμεύτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του το πρωί κατά την επίσκεψή του στο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης.

    Ο κ.Παπανδρέου δεσμεύτηκε για στήριξη των οικογενειών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των αδύναμων γονιών τους, προγράμματα για την τρίτη ηλικία στην τηλεόραση. Θα καταβληθούν, όπως είπε, συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, μέσα σε τέσσερα χρόνια και με 5% αύξηση ανά έτος. Το ΕΚΑΣ θα ανέλθει στα 200 ευρώ, η βασική σύνταξη του ΟΓΑ στα 300 ευρώ και η βασική σύνταξη του ΙΚΑ μαζί το ΕΚΑΣ στα 700 ευρώ. Επίσης ο κ.Παπανδρέου υποσχέθηκε προγράμματα εκμάθησης Ιντερνέτ στα ΚΑΠΗ, ίδρυση ανοιχτού πανεπιστημίου τρίτης ηλικίας, ξενώνες ημιαυτόνομης διαβίωσης και κινητές μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών για ηλικιωμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Το απόγευμα ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ΣΕΒ σε άτομα με αναπηρίες.

    [Φώτο-713078]

    [03] Πάνω απο 200 νεκροί σε έκρηξη τρένου στο Ιράν.

    18/02/2004 13:07:58

    Τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 350 τραυματίσθηκαν από τεράστια έκρηξη τρένου που μετέφερε καύσιμα και θειάφι στο βορειο-ανατολικό Ιράν, ανακοίνωσε αξιωματούχος των τοπικών αρχών.

    "Πέντε χωριά καταστράφηκαν όταν εξερράγησαν τα βαγόνια που μετέφεραν θειάφι και βενζίνη. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 νεκροί", δήλωσε ο Βαχίντ Μπαραγκτσί, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

    Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Νεϊχαμπούρ, 75 χιλιόμτερα από την πόλη Μασχάντ.

    [04] Συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τη Γ. Αγγελοπούλου.

    18/02/2004 12:57:34

    Την πρώτη του επίσκεψη στην έδρα της οργανωτικής επιτροπής Αθήνα 2004,στη Νέα Ιωνία,πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής,ως μία συμβολική κίνηση για το τεράστιο ενδιαφέρον του ιδίου και του κόμματός του για την επιτυχή τέλεση των ολυμπιακών αγώνων.Συναντήθηκε με την πρόεδρο της επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου και ενημερώθηκε για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε σοβαρές καθυστερήσεις και προβλήματα στην ολυμπιακή προετοιμασία. Αυτή την ώρα όμως, τόνισε, προέχει να πετύχουμε τον εθνικό μας στόχο, να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να κάνουμε τους καλύτερους και ασφαλέστερους αγώνες. Ο κ.Καραμανλής δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή. Το μεσημέρι αναμένεται στην Αθήνα το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα συνεδριάσει το απόγευμα με τη συμμετοχή του κ.Καραμανλή.

    [05] Πέθανε η ηθοποιός Δέσπω Διαμαντίδου

    18/02/2004 12:37:13

    Πέθανε το πρωί σε ηλικία 88 ετών, η κορυφαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με διεθνή καριέρα, Δέσπω Διαμαντίδου. Η ηθοποιός, η οποία είχε γεννηθεί το 1916 στον Πειραιά, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Αττικό Θεραπευτήριο.

    [06] Με ενστάσεις συνεχίζεται η δίκη του ΕΛΑ.

    18/02/2004 11:20:52

    Με ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για την ένσταση περί αναρμοδιότητάς του να δικάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο δικαστήριο υπέβαλε δήλωση ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος επανέλαβε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν υπάρχει κάποιο που να δίνει έστω και μια μικρή ένδειξη, όπως είπε, για τη συμμετοχή του σε αποφάσεις για εκτέλεση πράξεων της οργάνωσης ή έστω επιβράβευσης των δραστών και ιδίως όπως τόνισε σε περίοδο που ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή.

    Επανέλαβε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στον ΕΛΑ, η οποία διήρκησε μέχρι το 1990 και υπογράμμισε ότι θα διευκρινίσει αργότερα και το είδος της συμμετοχής που είχε.

    Συγκινημένος τόνισε στους δικαστές ότι θα αγωνιστεί για να αποδείξει στην οικογένεια και τα παιδιά του ότι δεν θα καταδικαστεί σαν εγκληματίας, αλλά και για να υποστηρίξει τις πολιτικές επιλογές του. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι ο χαρακτήρας της δράσης του ΕΛΑ ήταν πολιτικός, ενώ αναφερόμενος στις ενστάσεις περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου είπε ''δεν είμαι αφελής. Εκτιμώ ότι δεν μπορείτε να αυτοκαταργηθείτε'' και εξέφρασε την επιθυμία του να δικαστεί από δικαστήριο με ενόρκους.

    Η υπεράσπιση του Κώστα Αγαπίου υπέβαλε στο δικαστήριο ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που έλαβε ο κατηγορούμενος καθώς όπως τόνισε η συνήγορός του κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου στην κλήση δεν περιέχεται ακριβής προσδιορισμός των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

    Η κυρία Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε επίσης και στο σημείο του βουλεύματος με το οποίο απαλλάσσεται λόγω παραγραφής των αδικημάτων της η πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά και βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, Σοφία Κυριακίδου.

    Η διαδικασία συνεχίζεται.

    [07] Κλειστά τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στην Ανατολική Αττική

    18/02/2004 09:20:11

    Σε ομαλούς ρυθμούς επανέρχεται σταδιακά η λειτουργία των σχολείων της Αττικής, μετά και το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας. Ωστόσο, στην Ανατολική Αττική θα παραμείνουν κλειστά τα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία,ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της επικράτειας της Νομαρχίας, καθώς επίσης και τα ιδιωτικά. Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το πρόβλημα με τις διακοπές στην υδροδότηση, αλλά και τη λειψυδρία που εμφανίστηκε σε περιοχές της Αττικής κατά τη διάρκεια των πρόσφατων χιονοπτώσεων διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Επίσης, διετάχθη η διεξαγωγή έρευνας για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην Αττική οδό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στην εθνική οδό, Αθηνών-Λαμίας.

    [08] Αρχίζει αύριο στην Κύπρο ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών.

    18/02/2004 09:20:05

    Αρχίζει αύριο στην Λευκωσία ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, θα έχει σήμερα στην Λευκωσία, ο ειδικός εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο. Την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με την κυπριακή ηγεσία. Σήμερα φθάνει στη Λευκωσία και ο ευρωπαίος επίτροπος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόϊγκεν. Τις τελευταίες εξελίξεις εξέτασε έως αργά το βράδυ το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ, επανέλαβε την άποψη οτι στο νησί υπάρχουν δύο γλώσσες, δύο λαοί, δύο κράτη.

    [09] Οξύνεται η προεκλογική αντιπαράθεση.

    18/02/2004 09:19:58

    Οξύνεται η αντιπαράθεση στην ελληνική πολιτική σκηνή 18 μόλις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Μαρτίου. Μιλώντας αργά το βράδυ στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατέταξε τον Κώστα Καραμανλή στη γενιά των παλαιών πολιτικών και του καταλόγισε

    «ακινησία και προσπάθεια πολεμικής κάθε μεγάλου επιτεύγματος του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί σήμερα το ΚΑΠΗ στην Ηλιούπολη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε άτομα με αναπηρίες. Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, εξαπέλυσε από την Αργυρούπολη, ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί σήμερα τα γραφεία του "Αθήνα 2004" και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

    [10] Νέα συνάντηση για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις

    18/02/2004 09:19:50

    Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς δεν κατάφεραν χθες να συμφωνήσουν σε ό,τι αφορά τους όρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη διεξαγωγή διαλόγου επί συγκεκριμένης θεματολογίας, αν και δέχεται τη διεύρυνση της ατζέντας την οποία είχε αρχικώς προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Από την πλευρά της, η ΝΔ επέμεινε πως πρέπει να μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι χωρίς θεματικό περιορισμό και οι δημοσιογράφοι να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους.

    [11] Επίσκεψη Σημίτη στη Φλώρινα

    18/02/2004 09:19:40

    Στη Φλώρινα θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Χθές επισκέφθηκε το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο "Αττικόν"

    στο Χαϊδάρι και δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2004 θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Ο κ. Σημίτης τον οποίο συνόδευε ο υπουργός Υγείας, κ. Στεφανής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν στο 4% μέχρι το 2008 οι δαπάνες για την υγεία, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στο να βελτιωθούν και οι υποδομές σε άλλα νοσοκομεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 2004 - 12:30:44 UTC