Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΣΕΕ:Θα πληρωθούν όσοι δεν εργάστηκαν Παρασκευή
  • [02] EMY:Νέες χιονοπτώσεις μικρότερης έντασης απο τη νύχτα
  • [03] Συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο «PARISMATCH
  • [04] Επίσκεψη Κ.Καραμανλή στον ΟΑΕΔ
  • [05] Τελετή παράδοσης-παραλαβης καθηκόντων στο ΥΠΕΞ
  • [06] Με ενστάσεις συνεχίζεται η δίκη του ΕΛΑ
  • [07] Περιορίζονται τα προβλήματα υδροδότησης σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ
  • [08] Συνέρχεται αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου
  • [09] Μητσοτάκης:Η Ντόρα θα γίνει κάποτε πρωθυπουργός.
  • [10] Κακοκαιρία-Σταδιακή αποκατάσταση προβλημάτων

  • [01] ΓΣΕΕ:Θα πληρωθούν όσοι δεν εργάστηκαν Παρασκευή

    16/02/2004 13:50:49

    Κανονικά θα πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω της χιονόπτωσης και της διακοπής των συγκοινωνιών την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2004,ανακοίνωσε σήμερα η Νομική Υπηρεσία της ΓΣΕΕ

    [02] EMY:Νέες χιονοπτώσεις μικρότερης έντασης απο τη νύχτα

    16/02/2004 13:37:25

    Νέες χιονοπτώσεις προβλέπονται από απόψε και κυρίως αύριο σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Χιόνια αναμένονται να πέσουν στην κεντρική και νότια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά,την Εύβοια καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

    Ειδικότερα στην Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Πάντως δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγο και στην Αθήνα. Επισημαίνεται οτι σύμφωνα με τα υπάρχονται στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα είναι μικρότερης εντάσεως και διάρκειας συγκρινόμενες με αυτές της πρόσφατης κακοκαιρίας.

    [03] Συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο «PARISMATCH

    16/02/2004 13:02:23

    Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα δείξουν στο κόσμο ολόκληρο '' την εικόνα μιας σύγχρονης και δυναμικής χώρας, που ξέρει να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις'' τονίζει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ''ΑΘΗΝΑ 2004'' κα Γιάννα Αγγελοπούλου,σε συνέντευξή της στο γνωστό περιοδικό «PARISMATCH .

    Ο συντάκτης χαρακτηρίζει την Πρόεδρο της ΑΘΗΝΑ 2004 «Μεγάλη Ιέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων και σημειώνει ότι κατόρθωσε να ξαναδώσει ρυθμό σε μια Ολυμπιακή προετοιμασία που είχε καθυστερήσει υπερβολικά κερδίζοντας την εκτίμηση των συμπατριωτών της που τη θεωρούν «εθνική ηρωίδα.Σημειώνει δε ότι εργάζεται εθελοντικά δεκαέξι ώρες ημερησίως για την επιτυχία των Αγώνων.

    Η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 υπογραμμίζει,στη συνέντευξή της, ότι η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα διαδώσει στον κόσμο μια εικόνα για την Ελλάδα εντελώς διαφορετική από όσα είχαμε μέχρι στιγμής συνηθίσει: την εικόνα μιας σύγχρονης και δυναμικής χώρας, που ξέρει να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

    Προσθέτει ότι οι Αθηναίοι έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της κληρονομιάς που αφήνουν στην Αθήνα και στην Ελλάδα οι Αγώνες και ότι αυτό αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία τους. Αναφέρει δε ενδεικτικά τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού των Αγώνων.

    Η κα Αγγελοπούλου υπογραμμίζει οτι η ''επιτυχία των αγώνων δεν είναι δικό της όνειρο, αλλά όνειρο όλης της Ελλάδας''.

    [04] Επίσκεψη Κ.Καραμανλή στον ΟΑΕΔ

    16/02/2004 12:40:17

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωϊ τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς και συζήτησε με ανέργους, αλλά και με στελέχη του Οργανισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι η ανεργία είναι ενα μεγάλο κοινωνικό

    πρόβλημα που πλήττει κρίσιμες κοινωνικές ομάδες κυρίως νέους και γυναίκες.

    Οι άνεργοι,ειπε ο κ. Καραμανλής,ζητούν αυτό που δικαιούνται, που τους στέρησε η Πολιτεία και πρέπει να τους δώσει και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ ότι ''το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με νέες υποσχέσεις απο ένα κόμμμα που κάνει λίγα και λέει πολλά. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Χρειάζεται την αποτελεσματική πολιτική της ΝΔ,την πρόταση που ολοι μαζί θα κάνουμε πράξη απο τις 8 του Μάρτη''.

    Ο κ. Καραμανλής στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Οίκο Κατάκοιτων Γερόντων στο Λόφο Σκουζέ της Εκκλησίας της Ελλάδος.Εξήρε το έργο της Εκκλησίας που πολλές φορές,οπως είπε, καλύπτει διλήμματα και την αναποτελεσματικότητα του κράτους υπογραμμίζοντας οτι ''ενα κοινωνικό κράτος πρέπει να διασφαλίζει ποιότητα ζωής αξιοπρεπή και ανθρώπινη.Σε κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας, του αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις δράσεις μας.Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση,η Εκκλησία,οι Μή Κυβερνητικές Οργανώσεις,όλοι μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε μια καλύτερη προοπτική για το αύριο και να χτίσουμε μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγύης και ανθρωπιάς''.

    [05] Τελετή παράδοσης-παραλαβης καθηκόντων στο ΥΠΕΞ

    16/02/2004 12:19:18

    Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Υπουργού

    από το Γιώργο Παπανδρέου στον Τάσο Γιαννίτση.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ''δουλέψαμε με όραμα και όχι με καθημερινή ρουτίνα''.''Δεν είναι τυχαίο οτι αυτή η συνεργασία έχει φέρει σημαντικούς καρπούς.Το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Μπορεί αυτή τη στιγμή να ελπίζει κανείς οτι η Κύπρος μπορεί να ενταχθεί ενωμένη στην ΕΕ και έτσι Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι να εργαστούν μαζί σαν οικογένεια'',είπε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε οτι έγινε σκληρή δουλειά για να δούμε σήμερα την Κύπρο σε αυτό το σημείο λέγοντας ότι άν καταφέρουμε μέσα στους επόμενους μήνες να λύσουμε το Κυπριακό θα έρθει μια στιγμή ιστορικής αλλαγής που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και την γειτονιά της να θέσει νέους στόχους με αποφασιστικότητα για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην ΕΕ. Ειδική αναφορά έκανε στον Γιάννο Κρανιδιώτη,που ήταν ο άνθρωπος-σύμβολο της καθοριστικής αυτής προσπάθειας.

    Μίλησε για τους σημαντικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο καθώς και για τη στάση της Ελλάδας στο ιρακινό που εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως,όπως άλλωστε και στην υπόθεση του Κόσοβου. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες να ενεργοποιήσει περισσότερο τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στο εγχείρημα της ολυμπιακής εκεχειρίας, αλλά και στην πολλή δουλειά που περιμένει την Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 καθώς και στις προσπάθειες να αναδειχθεί η Ελλάδα σε ένα από τα μη μόνιμα μέλη του ΟΗΕ αμέσως μετά την Ολυμπιάδα.

    Από την πλευρά του ο κ. Γιαννίτσης έκανε λόγο για τις ανατροπές και τις ρήξεις τις οποίες έκανε ο προκάτοχός του αλλάζοντας την τροχιά της Ελλάδας στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στα ρίσκα που αντιμετώπισε πολλές φορές στην προσπάθειά του αυτή. Ως φίλος,όπως είπε, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου και εξέφρασε την ελπίδα οτι μετά τις εκλογές η Ελλάδα θα ξαναζήσει μεγάλες επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παπανδρέου.

    [06] Με ενστάσεις συνεχίζεται η δίκη του ΕΛΑ

    16/02/2004 11:56:54

    Με ενστάσεις που αφορούν το θέμα της αρμοδιότητας του δικαστηρίου συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ.

    Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης που υπέβαλε η πλευρά του Χρήστου Τσιγαρίδα με το οποίο δεν συντάχθηκαν οι Αγγελέτος Καννάς και Κώστας Αγαπίου.

    Στη συνέχεια υπεβλήθη ένσταση από τον συνήγορο υπεράσπισης του Αγγελέτου Καννά κ. Αλέξη Κούγια περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου στην εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

    Ο συνήγορος υποστήριξε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και όχι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο προσβάλει την αρχή της ισότητας των πολιτών.

    Ο κ. Κούγιας ζήτησε να παραπεμφθεί η υπόθεση σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Με την ένσταση συντάχθηκε και η πλευρά του Χρήστου Τσιγαρίδα. Η συνήγορός του κ. Μαρίνα Δαλιάνη υποστήριξε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του εντολέα της αφορούν πολιτικά αδικήματα και ως εκ τούτου πρέπει σύμφωνα με το Σύνταγμα να υπαχθούν στις αρμοδιότητες του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

    Οπως υποστήριξε η κυρία Δαλιάνη ο νόμος που εκχωρεί αρμοδιότητα εκδίκασης παρόμοιων υποθέσεων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι αντισυνταγματικός.

    Η διαδικασία συνεχίζεται.

    [07] Περιορίζονται τα προβλήματα υδροδότησης σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ

    16/02/2004 11:22:57

    Μετα την κακοκαιρία και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του παγετού , η κατάσταση αρχισε να ομαλοποιείται.Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ τα προβλήματα στην υδροδότηση περιορίζονται πλέον στην Αγία Παρασκευή και το Πανόραμα Βούλας.

    Τα προβλήματα δημιούργηθηκαν εξαιτίας της υπερκατανάλωσης που παρατηρήθηκε αφού οι καταναλωτές άφηναν ανοιχτές τις βρύσες για την αποφυγή παγετού, αλλά και στα προβλήματα των υδραυλικών συστημάτων πολλών κατοικιών. Και βέβαια στο γεγονός ότι γινόταν υπερκατανάλωση για την αντιμετώπιση του παγετού με χρήση νερού, σε πεζοδρόμια, σε βεράντες, αυτοκίνητα.

    Η ζήτηση το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, ανήλθε σε 2.100.000 κ.μ., όταν η μέση κατανάλωση αυτήν την περίοδο είναι περίπου 1.000.000 κ.μ. Η ιστορικά υψηλότερη κατανάλωση που έχει καταγραφεί σε περίοδο καύσωνα είναι 1.480.000 κμ. Την περίοδο του παγετού το 2002, η μέγιστη κατανάλωση ήταν 1.380.000 κμ. Η παροχή νερού από την ΕΥΔΑΠ ανήλθε το Σάββατο σε 1.700.000 κμ.

    Παράπονα όμως ακούγονται και για την ποιότητα του νερού σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.Σύμφωνα με τον διευθυντή του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, κ.Νίκο Τσούκα η θολότητα του νερού αποδίδεται σε φερτές ύλες που παρασύρθηκαν εξαιτίας της υπερκατανάλωσης που στέρεψε τις δεξαμενές.

    [08] Συνέρχεται αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου

    16/02/2004 11:03:41

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται αύριο στη Λευκωσία για συζήτηση των εξελίξεων στο κυπριακό, εν όψει της επανέναρξης των συνομιλιών την ερχόμενη Πέμπτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει πλήρως τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη και για όσα πρέπει να γίνουν μέχρι την έναρξη των συνομιλιών και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων. Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι συνεχίζεται εντατικά η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις, με στόχο τη βελτίωση του σχεδίου Ανάν και την κατάληξη σε λειτουργική και βιώσιμη λύση. Αναφερόμενος στο ρόλο της ΕΕ ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι θα είναι πολύμορφος και επιβεβαίωσε την άφιξη του Γκίντερ Φερχόιγκεν στην Κύπρο την Τετάρτη, ώστε να είναι παρών στην έναρξη των συνομιλιών.

    [09] Μητσοτάκης:Η Ντόρα θα γίνει κάποτε πρωθυπουργός.

    16/02/2004 08:56:23

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ''θα γίνει πρωθυπουργός'' και τονίζει ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ και δεν ενδιαφέρεται και τώρα για την προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί δεν του αρέσει ο τρόπος της εκλογής. Εκφράζει την ελπίδα ότι με μια σωστή φιλελεύθερη πολιτική που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία να βελτιωθούν τα σημερινά δεδομένα και να μη χρειαστούν να ζητηθούν από το λαό θυσίες. Χαρακτηρίζει δε τη Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα των μη προνομιούχων. Επίσης, κατηγορεί το νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ εκατό τοις εκατό αρχηγικό κόμμα, όπου ο αρχηγός έχει τόση εξουσία όση δεν είχε ποτέ κανείς δικτάτωρ. Ακόμη θεωρεί τον κ. Παπανδρέου παντελώς ανέτοιμο για την πρωθυπουργία. Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή λέει ότι με εφτά χρόνια φροντιστήριο στην αντιπολίτευση είναι έτοιμος για πρωθυπουργός και ως πολιτική προσωπικότητα ο σημερινός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφώς καλύτερος από τον κ. Παπανδρέου. Τέλος, για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι έκανε έργο, πως είναι άνθρωπος σοβαρός, πολύ συγκροτημένος και έντιμος ''είναι αδιαμφισβητήτως σε προσωπικό επίπεδο''. Ομως κατά τον κ. Μητσοτάκη ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Σημίτης έφυγε δεν είναι προς τιμήν του.

    [10] Κακοκαιρία-Σταδιακή αποκατάσταση προβλημάτων

    16/02/2004 08:32:04

    Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση στη χώρα μετά τα προβλήματα που προκάλεσε κυρίως η χιονόπτωση. Στην Αττική άνοιξε και η λεωφόρος Πάρνηθος, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος απο παλαιά Πεντέλη προς Αγιο Πέτρο και Νέα Μάκρη. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στη λεωφόρο Μαραθώνος από τη Ραφήνα μέχρι τη Νέα Μάκρη, στις λεωφόρους Σπάτων, Λαυρίου, Διονύσου, από το γερμανικό νεκροταφείο μέχρι τη Νέα Μάκρη, στη λεωφόρο Μαρκοπούλου-Κερατέας και στα Καλύβια. Η λειτουργία του αεροδρομίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και σημειώνονται δεκάδες ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Εύβοια, σε περιοχές των βορείων προαστείων της Αθήνας, καθως και στη νοτιανατολική Αττική. Προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν περιοχές της Αττικής, η οποία οφείλεται στη σπατάλη νερού από πολίτες που καθαρίζουν απο τους πάγους πεζοδρόμια, οχήματα ή αφήνουν συνεχώς τις βρύσες ανοικτές για να μην παγώσουν. Στην Κρήτη συνεχίζονται οι προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 February 2004 - 12:30:16 UTC