Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονη ανησυχία για το Κυπριακό εκφράζει το ΚΚΕ.
  • [02] ΔΗΚΚΙ - Κακοκαιρία - "Έλλειψη προετοιμασίας".
  • [03] Ικανοποίηση και επιφυλάξεις στην Κύπρο
  • [04] Επιστροφή στην προεκλογική δραστηριότητα
  • [05] Ανοιξε η εθνική και το «Ελ.Βενιζέλος
  • [06] Επετράπη ο απόπλους από Ραφήνα-Πειραιά

  • [01] Έντονη ανησυχία για το Κυπριακό εκφράζει το ΚΚΕ.

    14/02/2004 14:02:05

    "Είμαστε ανήσυχοι για την πορεία των εξελίξεων. Έχουμε την αίσθηση πως το κυπριακό μπαίνει σε ένα σκοτεινό τούνελ με αβέβαιο προορισμό", αναφέρεται σε σημερινή γραπτή δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ.

    Ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του κόμματός του "όχι μόνο για τις πιέσεις που ασκούνται στην κυπριακή αντιπροσωπεία από τον ξένο παράγοντα και τους αμερικανούς, αλλά και για το γεγονός ότι η διαδικασία η οποία έχει επιλεγεί αφήνει έναν μόνο άνθρωπο να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο έχει συνέπειες για ένα κράτος την Κυπριακή Δημοκρατία για πολλά χρόνια ακόμα".

    "Από τη δήλωση του Κόφι Ανάν αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία να παρέμβει τόσο ο αμερικανικός όσο και ο αγγλικός παράγοντας", καταλήγει ο κ.Κολοζώφ.

    [02] ΔΗΚΚΙ - Κακοκαιρία - "Έλλειψη προετοιμασίας".

    14/02/2004 13:26:53

    "Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιγοστών υπαλλήλων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Δημοτικών και Νομαρχιακών υπαλλήλων, η έλλειψη προετοιμασίας και συντονισμού από τους αρμόδιους κυβερνητικούς και κρατικούς φορείς, εξόργισαν και εξέθεσαν σε κίνδυνο, αλλά και σε ταλαιπωρία τους πολίτες", δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, κατά την επίσκεψή του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Ο κ.Τσοβόλας, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μετά τις χιονοπτώσεις, σχολίασε ότι "τα καινούργια μεγάλα έργα, όπως το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και Αττική οδός, αποδείχθηκε ότι δεν είναι σύγχρονα και δεν είναι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παρότι δαπανήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τους"

    Ο ίδιος με σημερινή επιστολή - διαμαρτυρία στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, στον Υπουργό Τύπου-ΜΜΕ , στην ΕΣΗΕΑ

    και τους υπευθύνους των τηλεοπτικών καναλιών, επισημαίνει "τον παράνομο χαρακτήρα του αποκλεισμού εκπροσώπων του κόμματός του από τις εκπομπές πολιτικού διαλόγου και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για καταλογισμό ευθυνών".

    [03] Ικανοποίηση και επιφυλάξεις στην Κύπρο

    14/02/2004 11:21:55

    Με ικανοποίηση, αλλά και με αρκετές επιφυλάξεις, υποδέχθηκαν τα κόμματα στην Κύπρο την κατάληξη των συνομιλιών της Νέας Υόρκης για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. Το γενικό αίσθημα που επικρατεί είναι ότι έχει δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί η λύση του κυπριακού προβλήματος, παράλληλα όμως εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσο η Τουρκία θα επιδείξει την ίδια θέληση για να φθάσει στη λύση πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος βρισκόταν στις συνομιλίες στα Ηνωμένα Εθνη, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ευεργητικό για την Κύπρο και κάλεσε σε συμπαράσταση προς τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, όπως και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισε με έμφαση, στέλνοντας, όπως είπε, μήνυμα προς όλους, ότι τίποτα δεν μας εμποδίσει να ασκήσουμε το αναπαλλοτρίωτο αναφαίρετο δικαίωμα να μην αποδεχθούμε μια κακή λύση του κυπριακού κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Τέλος, ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις στη διαδικασία που έχει δρομολογηθεί και υποστήριξε ότι η πρόταση για τετραμερή διάσκεψη είναι αρνητική εξέλιξη.

    [04] Επιστροφή στην προεκλογική δραστηριότητα

    14/02/2004 10:45:50

    Επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματός του είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Αύριο, ο κ. Καραμανλής θα παραστεί στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα. Επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω και αύριο στο Σπόρτινγκ. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα επισκεφθεί το μεσημέρι τα γραφεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Εξάλλου τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου που ήταν προγραμματισμένη για χθες αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

    [05] Ανοιξε η εθνική και το «Ελ.Βενιζέλος

    14/02/2004 08:53:42

    Ανοιξε πριν από λίγη ώρα η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, όπου είχε διακοπεί από προχθές η κυκλοφορία. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την τροχαία, η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες μέχρι το 52ο χιλιόμετρο. Λόγω παγετού κυρίως παραμένουν εκτός κυκλοφορίας η λεωφόρος Πάρνηθος από την Καραμανλή και πάνω, η παλιά εθνική Αθηνών - Θηβών μετά την έξοδο της Μάνδρας, οι λεωφόροι Πεντέλης, Διονύσου και Φυλής και η επαρχιακή οδός Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων. Κλειστή όμως παραμένει και η λεωφόρος Μαραθώνος από τη Ραφήνα έως τη Νέα Μάκρη, καθώς και η Αττική οδός από τον κόμβο της Μεταμόρφωσης έως την Ελευσίνα. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στο τμήμα της εθνικής οδού από το αεροδρόμιο μέχρι τον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στις λεωφόρους Λαυρίου, Σπάτων και Βάρης - Κορωπίου, στη λεωφόρο Κατεχάκη σε όλο το μήκος της στη λεωφόρο Σχιστού και στη λεωφόρο Μαραθώνος από το Πικέρμι έως τη διασταύρωση Ραφήνας. Πολύ επικίνδυνοι λόγω παγετού είναι οι δευτερεύοντες δρόμοι της βόρειας και ανατολικής Αττικής γι αυτό από την τροχαία γίνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν και σήμερα τις μετακινήσεις τους ή να κινούνται με μεγάλη προσοχή και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων. Ανοιχτό το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''

    Ανοιχτό είναι σήμερα το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος, αν και οι πτήσεις γίνονται μετ εμποδίων. Από το πρωί γίνονται κάποιες απογειώσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος, αεροσκαφών ξένων εταιριών. Όμως παρατηρούνται σχετικά μεγάλες καθυστερήσεις, καθώς πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία αποπαγοποίησης των αεροσκαφών και των διαδρόμων, αν και συνεργεία ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν τους διαδρόμους ανοιχτούς. Εκτιμάται ότι σε λίγες ώρες, που θα ανέβει κάπως η θερμοκρασία, θα υπάρξει ομαλοποίηση τόσο της λειτουργίας του αεροδρομίου, όσο και της εκτέλεσης των πτήσεων.

    [06] Επετράπη ο απόπλους από Ραφήνα-Πειραιά

    14/02/2004 07:36:34

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μετά από την βελτίωση των καιρικών συνθηκών επετράπη από τις 06.00 το πρωί ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Αργοσαρωνικού (μόνο κλειστού τύπου και δελφίνια).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 February 2004 - 12:30:14 UTC