Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Θήβα ολοκλήρωσε την περιοδεία του ο Κ.Καραμανλής
  • [02] Επίθεση Καραμανλή σε ΠΑΣΟΚ από τη Λαμία
  • [03] Περιοδεία Καραμανλή με αιχμές για εκλογή Παπανδρέου
  • [04] Περιοδεία Τσοβόλα στην Κρήτη
  • [05] Προβλήματα στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου
  • [06] Αρχίζει αύριο η δίκη του ΕΛΑ
  • [07] Θύμα στραγγαλισμού αστυφύλακας
  • [08] Κριτική Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

  • [01] Στη Θήβα ολοκλήρωσε την περιοδεία του ο Κ.Καραμανλής

    08/02/2004 23:10:03

    Με ομιλία του στη Θήβα,ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ολοκλήρωσε τη σημερινή περιοδεία του στην Ελλάδα, με τις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη,την Κατερίνη και τη Λαμία. "Σ΄ αυτή την πορεία από το Βορρά στο Νότο ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: Κάθε πόλη και μία δύναμη. Όλες οι πόλεις, ένα μήνυμα. Όλη η Ελλάδα,μια φωνή. Μια φωνή που ζητά πολιτική αλλαγή. Εκφράζουμε το νέο, το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα, που δίνει στη Χώρα νέα προοπτική",τόνισε στη Θήβα ο κ.Καραμανλής. Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι "είναι μαζί μας χιλιάδες πολίτες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, αλλά αρνούνται να διαιωνίσουν τη συντήρηση του κατεστημένου" και πρόσθεσε ότι "στις 7 του Μάρτη κάθε ενεργός πολίτης γίνεται συμμέτοχος στο νέο ξεκίνημα για την πατρίδα μας.

    [02] Επίθεση Καραμανλή σε ΠΑΣΟΚ από τη Λαμία

    08/02/2004 20:19:23

    Ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από την Λαμία ο αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι με τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα «δεν πείθουν κανέναν. Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κ. Καραμανλής -τον οποίο διέκοπταν συνεχώς οι οπαδοί της ΝΔ- πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ότι έγιναν κατεστημένο. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «ανέχτηκε τα πυράγχας και τα άφησε να κατασπαράξουν τους δημόσιους πόρους προσθέτοντας ότι δεν θέλησε και δεν μπόρεσε να συγκρουστεί με τη διαφθορά. «Δεν είμαστε θαυματοποιοί σημείωσε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις κεντρικές επιλογές του προγράμματος της ΝΔ για να προσθέσει ότι «η νέα διακυβέρνηση δεν είναι πυροτεχνήματα της τελευταίας στιγμής δεν είναι αφηρημένες έννοιες και δεν είναι υποσχέσεις. Είναι βαθιά πολιτική επιλογή είναι επιλογή ουσίας και στάση ζωής, στάση συνέπειας και στάση ευθύνης.

    [03] Περιοδεία Καραμανλή με αιχμές για εκλογή Παπανδρέου

    08/02/2004 18:14:33

    Ως «τυπικό επιστέγασμα επικοινωνιακού χαρακτήρα, μιας ειλημμένης εδώ και καιρό απόφασης χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής, τις σημερινές εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς επ αυτού στη συζήτηση που είχε με νέους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής είπε ότι κάθε κόμμα κάνει τις επιλογές τους και με την έννοια αυτή δεν τον αφορά το θέμα. «Όμως πρέπει να πω ότι η διαδικασία αυτή επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Είναι μια ειλημμένη εδώ και καιρό απόφαση η οποία εδώ και παραπάνω από ένα μήνα ανακοινώθηκε. Άρα η διαδικασία που παρακολουθούμε δεν είναι τίποτα άλλο παρά το τυπικό επιστέγασμα και μάλιστα κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα. Γιατί θα ήταν διαφορετικό αν έλεγε κανείς ότι υπάρχουν δυο υποψήφιοι και ανταγωνίζονταν. Ενας και μοναδικός υποψήφιος σε μια διαδικασία θα έλεγα πρωτοφανή, που ακόμα και η ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων έκρινε ως παράνομη, σχολίασε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι προάγεται η δημοκρατία στη λειτουργία των κομμάτων με αυτούς τους όρους. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας είπε ότι με το τέλος της σημερινής διαδικασίας πρέπει να πάμε στην ουσία που είναι η συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης. Στη συνέχεια ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε την Κατερίνη και μίλησε σε ογκώδη ανοικτή συγκέντρωση σημειώνοντας ότι μετά τις 7 Μαρτίου θα συγκροτήσει μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων βασισμένη σε αρχές και αξίες, που "θα καταργήσει τις κομματικές σημαίες στο Δημόσιο Τομέα". Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για πλατειά κοινωνική συμμαχία που ανοίγει νέους δρόμους στην Ελλάδα και ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για τους αγρότες και ανέλυσε τη νέα οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει. Ο κ. Καραμανλής συνεχίζει την περιοδεία του με ομιλίας το βράδυ στη Λαμία και τη Θήβα.

    [04] Περιοδεία Τσοβόλα στην Κρήτη

    08/02/2004 17:05:11

    ''Το ΔΗΚΚΙ δίνει στον ελληνικό λαό μια ρεαλιστική γνήσια δημοκρατική και προοδευτική πολιτική πρόταση εξουσίας, για μια άλλη πορεία της χώρας και του ελληνικού λαού'' τόνισε ο Πρόεδρος του κόμματος Δ. Τσοβόλας από την Ιεράπετρα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη. Ο κ. Τσοβόλας αναφέρθηκε στις επικοινωνιακές μεθόδους '' που χρησιμοποιούν τα δυο νεοφιλελεύθερα κόμματα στην Ελλάδα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)'' και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες ''να μην παγιδευτούν για πολλοστή φορά στα ψευτοδιλήμματα του νεοφιλελεύθερου δικομματικού συστήματος''. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υπογράμμισε ότι ''η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή των αρχηγών των δύο αντιλαϊκών κομμάτων'' και κάλεσε το λαό της Κρήτης να στηρίξει αυτή τη φορά το ΔΗ.Κ.ΚΙ. για να μπει δυνατό στη Βουλή.

    [05] Προβλήματα στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου

    08/02/2004 16:54:04

    Μποτιλιάρισμα έχει αρχίσει ήδη στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, πριν την Κακιά Σκάλα, καθώς, λόγω ασφαλτόστρωσης, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει περιοριστεί σε δύο λωρίδες μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 57,2 και 53 πριν από την Κακιά Σκάλα. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είνα υπομονετικοί και προσεκτικοί ή για να αποφύγουν μεγάλη ταλαιπωρία να ακολουθούν την παλαιά εθνική οδό από το ύψος του Ισθμού ή τους κόμβους Αγίων Θεοδώρων και Κινέττας μέχρι το 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα. Επίσης, από την Τροχαία ανακοινώθηκε ότι λόγω έργων για την αποκατάσταση της κατολίσθησης που σημειώθηκε στη λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος της ισόπεδης διασταύρωσης του στρατοπέδου Σακέτα για 15 μέρες πραγματοποιούνται από χθες οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

    α) Κατάληψη μέρους του οδοστρώματος του ρεύματος κυκλοφορίας προς Μεσογείων με αποτέλεσμα να απομένει τμήμα 6 μέτρων για τη διέλευση των αυτοκινήτων και

    β) καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητος σε 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

    [06] Αρχίζει αύριο η δίκη του ΕΛΑ

    08/02/2004 16:42:35

    Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, που θα συνεδριάσει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, αρχίζει αύριο η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Κατηγορούμενοι είναι οι Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη, ο Χρήστος Τσιγαρίδας και ο Μιχάλης Κασσίμης. Το κατηγορητήριο αφορά δύο δολοφονίες, 73 απόπειρες ανθρωποκτονιών, 70 εκρήξεις και απόπειρες εκρήξεων.

    [07] Θύμα στραγγαλισμού αστυφύλακας

    08/02/2004 16:13:45

    Σε στραγγαλισμό με τα χέρια οφείλεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Καρακούκη, που έκανε τη νεκροτομή, ο θάνατος του 40χρονου αστυφύλακα Κωνσταντίνου Μαούνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα στο πόρτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στις 8 το πρωί στη λεωφόρο Κηφισού 25 στο Αιγάλεω. Ο Μαούνης, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε φύγει από το σπίτι του στο Ιλιο λίγο μετά τα μεσάνυκτα για να αγοράσει εφημερίδα στην Ομόνοια, πράγμα που κάνει κάθε ξημερώματα Κυριακής. Το κίνητρο της δολοφονίας είναι αδιευκρίνιστο, δεδομένου ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για προσωπικές διαφορές. Ο 40χρονος αστυφύλακας βρέθηκε με το παντελόνι κατεβασμένο, αλλά από την εξέταση δεν προκύπτει σεξουαλική επαφή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει γίνει ληστεία γιατί ο δράστης ή οι δράστες έχουν πάρει ακόμα και το ρολόι του. Ερευνες για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [08] Κριτική Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    08/02/2004 15:09:16

    Να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση καταψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ τόνισε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων του ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ότι προσπαθούν να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό και άσκησε δριμεία κριτική στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

    Για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι ''όταν ένα κόμμα αλλάζει αρχηγό δεν σημαίνει ότι αλλάζει και πολιτική'', ενώ για τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι αν έρθουν στην εξουσία θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και το μόνο που θα συμβεί είναι αλλαγή κόμματος και όχι πολιτική αλλαγή. Χαρακτήρισε, τέλος, τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσαν τα δύο κόμματα ως ''ψίχουλα που έχουν ως σκοπό να επιβραδύνουν την κρίση που θα ξεσπάσει στην κοινωνία''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 February 2004 - 21:30:27 UTC