Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: Βεβαιότητα για εκλογική επικράτηση της ΝΔ
  • [02] ΔΗΚΚΙ για ομιλία Γ.Παπανδρέου
  • [03] Αποδέχθηκε την 7η Μαρτίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [04] Ομιλία Γ.Παπανδρέου στο Συνέδριο
  • [05] ΚΚΕ και ΣΥΝ για Γιώργο Παπανδρέου
  • [06] Ομιλία Χρυσοχοϊδη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
  • [07] Έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ αλλαγή καταστατικού
  • [08] Ομιλία Σημίτη στο συνέχδριο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Καραμανλής: Βεβαιότητα για εκλογική επικράτηση της ΝΔ

    06/02/2004 22:24:52

    Βέβαιος για την εκλογική επικράτηση της ΝΔ εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δουλεύτηκε εδώ και δύο χρόνια σε αντίθεση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έγινε μέσα σε ένα μήνα τελείως πρόχειρα.Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στο θόρυβο που έγινε σχετικά με την φορολόγηση των ρέπος είπε ότι η φιλοσοφία του προγράμματός του οδηγεί στη μείωση της φορολογίας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολογία για τα ρέπος σημειώνοντας ότι αν φτάσουμε στο σημείο να εξισωθεί με το 15% της φορολογίας των τόκων καταθέσεων μιλάμε ''για τέσσερα ευρώ για ποσό ρέπος 10.000.000 δρχ''.Ουσιαστικά είπε ο κ. Καραμανλής μιλάμε περί όνου σκιάς.Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης σημείωσε πως δεν νομιμοποιείται να μιλάει για επενδύσεις αφού οι άμεσες επενδύσεις στη χώρα έχουν καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια.Σε ότι αφορά τα ομόλογα, ο κ. Καραμανλής είπε κατηγορηματικά ότι δεν θα αυξηθεί η φορολογία καθώς αφορά τους πολλούς αλλά και την ανάγκη χρηματοδότησης του χρέους του κράτους.Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί έγινε ντόρος, όπως είπε, για κάτι που δεν ισχύει και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως "κόμμα σύστημα" που η μακρά του χειρ συντόνισε την επίθεση.Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για συγχορδία με αφορμή τα έξι πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, για κατεστημένο και προέκταση του συστήματος, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει αντιπαράθεση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε τον ενοχλεί η κριτική.Ωστόσο, είπε πως του προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι δεν έγινε καμία άλλη αναφορά στις τόσες λεπτομέρειες που περιείχε το πρόγραμμα της ΝΔ.Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του πως δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ούτε θα μειωθούν οι συντάξεις, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν κατάργησε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ, αναγνωρίζοντας ότι ήταν επώδυνη, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό έχει κατατεθεί από τον Οκτωβριο του 2001 και δεν άνοιξε μύτη.

    [02] ΔΗΚΚΙ για ομιλία Γ.Παπανδρέου

    06/02/2004 18:55:50

    ''Με επίκληση του παρελθόντος, το οποίο αναθεμάτιζε μέχρι πρότινος, ο Νέος Αρχηγός και γενικότερα η «εκσυγχρονιστική ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κρύψουν τη μετάλλαξη του σημερινού ΠΑΣΟΚ, σε νεοφιλελεύθερο συντηρητικό αντιλαϊκό κόμμα'', δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, αναφερόμενος στην ομιλία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος.

    [03] Αποδέχθηκε την 7η Μαρτίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

    06/02/2004 18:49:14

    Δεκτό έκανε το αίτημα της κυβέρνησης, που αφορούσε την προκήρυξη των εκλογών στις 7 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

    Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σημίτης απέστειλε, χθες 5 Φεβρουαρίου, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία ζητούσε τη διάλυση της Βουλής στις 11 Φεβρουαρίου,την προκήρυξη εκλογών στις 7 Μαρτίου και τη σύγκληση νέας Βουλής στις 18 Μαρτίου,ώστε "η νέα κυβέρνηση να διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή,ως προς τους χειρισμούς αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην απαντητική επιστολή του, με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου, αποδέχθηκε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

    [04] Ομιλία Γ.Παπανδρέου στο Συνέδριο

    06/02/2004 17:58:45

    Αφού χαρακτήρισε ως κορυφαία γεγονότα της μεταπολίτευσης τα έτη 1981 (Ανδρέας Παπανδρέου) και 1996 (Κώστας Σημίτης), ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην πρώτη μέρα του έκτακτου συνεδρίου του κινήματος αναλαμβάνει, όπως ο ίδιος τόνισε, την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα στην "τρίτη ανατροπή".

    Ο ίδιος περιέγραψε το πολιτικό του πρόγραμμα και το όραμά του για την Ελλάδα, σε βάθος χρόνου πολύ μεγαλύτερο της τετραετίας.

    Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στις 7 Μαρτίου ο λαός θα αποφασίσει και ποιούς εμπιστεύεται για να ασκήσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας,καταλογίζοντας στη ΝΔ "φοβική εσωστρέφεια".

    Μέσα σε πανηγυρική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα οι 4.650 σύνεδροι,στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήραν μέρος στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, ψήφισαν την τροποποίηση του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του κ.Παπανδρέου ως νέου προέδρου του Κινήματος.

    [05] ΚΚΕ και ΣΥΝ για Γιώργο Παπανδρέου

    06/02/2004 17:21:45

    "Πίσω από έναν ασυνάρτητο λόγο ξεπρόβαλε η ταξική πολιτική του ΠΑΣΟΚ υπέρ της πλουτοκρατίας, όπως δείχνουν οι ξεκάθαρες αναφορές του Γ.Παπανδρέου στη μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και στην επέκταση της ευέλικτης απασχόλησης", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφορικά με την ομιλία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο του έκτακτου συνεδρίου του κινήματος.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη σημερινή παρουσία των ψηφοδελτίων Α΄και Β΄ Πειραιά, εξέφρασε την εκτίμηση ότι "ο κ.Παπανδρέου υποκρίνεται όταν μιλάει για συμμετοχική δημοκρατία".

    [06] Ομιλία Χρυσοχοϊδη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    06/02/2004 15:31:27

    «Η εκλογή του προέδρου μας από την κοινωνία αποτελεί τη γενέθλια πράξη της τρίτης αλλαγής. Αυτή ήταν η κεντρική φράση της ομιλίας Χρυσοχοΐδη που εισήγαγε το συνέδριο στη διαδικασία που άρχισε με την ψηφοφορία για την αλλαγή του καταστατικού και την έγκριση της προγραμματικής διακήρυξης για την τετραετία 2004-2008 και που κορυφώθηκε με την έγκριση της υποψηφιότητας του Γ. Α. Παπανδρέου για τη θέση του προέδρου του κινήματος.

    «Το κόμμα μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει στον ελληνικό λαό δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδεχόμενος ότι «οι πρακτικές μας οδήγησαν πολλές φορές σε περιχαράξεις συσχετισμών και σε αποκλεισμούς. Τόνισε μάλιστα ότι το κόμμα πρέπει να είναι ανοιχτό προς τους πολίτες και την κοινωνία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ανοιχτό κόμμα δεν τελειώνει εκεί που τελειώνει ο κατάλογος των μελών του, αλλά αγκαλιάζει και εκείνο το τμήμα που θέλει να το στηρίξει, που ενδιαφέρεται, που θέλει να ταυτιστεί με την πολιτική μας πρόταση.

    Κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη, το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει ιστορική σημασία καθώς διατρανώνει τη θέληση «να πάμε σε ένα νέο ενωτικό, πλειοψηφικό και νικηφόρο ρεύμα όλη τη δημοκρατική παράταξη. Θέλουμε να μετατρέψουμε την εκλογή του νέου προέδρου μας του Γ.Α. Παπανδρέου σε μια μεγάλη μαζική διαδικασία συμμετοχής συστράτευσης και συναπόφασης που οδηγεί στη νίκη στις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Αναφέρθηκε με «υπερηφάνεια στο κυβερνητικό έργο του Κ. Σημίτη, εξήρε την πρωτοβουλία ανανέωσης του κινήματος που ανέλαβε και υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή «έδειξε μεγάλη διορατικότητα και σπάνια πολιτική αρετή.

    Άσκησε κριτική στον καταγγελτικό λόγο της ΝΔ, στην άγονη διαίρεση και στην πολική απάθεια για να διακηρύξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει την οπισθοδρόμηση.

    Για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι συντάχθηκε από 500 μέλη και φίλους του κινήματος, ότι τέθηκε σε διάλογο στις περιφερειακές συσκέψεις με τη συμμετοχή πολιτικών και κοινωνικών στελεχών με όραμα την Ελλάδα της ευημερίας, της ασφάλειας, της συμμετοχής, των νέων και του πλουραλισμού.

    Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ήδη φυσάει ένας νέος άνεμος ελπίδας και νίκης. Την Κυριακή θα μετατρέψουμε την ελπίδα σε βεβαιότητα μαζί με τους χιλιάδες φίλους και υποστηρικτές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.-

    [07] Έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ αλλαγή καταστατικού

    06/02/2004 14:50:26

    Οι σύνεδροι ενέκριναν ομόφωνα την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για τη θέση του προέδρου του κινήματος. Μετά την ομιλία του κ.Σημίτη, οι 4.650 σύνεδροι υπερψήφισαν την τροποποίηση του καταστατικού του κινήματος, ώστε η εκλογή του προέδρου να γίνεται από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την προγραμματική διακήρυξη για την τετραετία 2004-2008.

    [08] Ομιλία Σημίτη στο συνέχδριο του ΠΑΣΟΚ

    06/02/2004 14:43:26

    Τον απολογισμό της «οκταετίας η οποία όπως είπε άλλαξε την Ελλάδα, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός και απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στην ομιλία του κατά την οποία άρχισαν οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

    Ο κ.Σημίτης σε έντονα συναισθηματική ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα που επαγγέλεται ο κ.Παπανδρέου και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για την υπέρβαση των αγκυλώσεων.

    Ο κ.Σημίτης επισήμανε ότι κλείνει μια οκταετία που άλλαξε την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην οικονομική σταθερότητα στο κύρος της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο, στην εθνική αυτοπεποίθηση στην νοοτροπία οργάνωσης και προγραμματισμού, όπως είπε, που αρχίζει να κυριαρχεί στην κοινωνία. Η συνέχεια πρόσθεσε, επιβάλει τη βελτίωση και διόρθωση στις πολιτικές και την ανανέωση στα πρόσωπα. Ο εγωισμός της μονιμότητας είπε, είναι συντηρητική συμπεριφορά και όποιος κατορθώνει να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο, δημιουργεί δυναμική, δίνει ζωντάνια στις ιδέες και στην πρακτική του.

    Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη την ανανέωση, και το το τιμόνι σήμερα το αναλαμβάνει ένας νέος άνθρωπος με μεγάλη κυβερνητική εμπειρία, στέρεους δεσμούς στην κοινωνία, σταθερές αρχές και πρωτοποριακές ιδέες με διεθνή αναγνώριση και με διάθεση για ρήξεις. Ο κ.Σημίτης υπογράμμισε ότι απέναντι στις προκλήσεις της νέας εποχής οι πολίτες έχουν να διαλέξουν το δρόμο της συνεχούς και τολμηρής μεταρρύθμισης, και την πορεία στο μέλλον και την πρόοδο και τον άλλο δρόμο που οδηγεί στην επανάπαυση τις παλαιές συνταγές, το πελατειακό κράτος και τις ευκαιριακές παροχές.

    Τόνισε ότι οι πολίτες θέλουν ασφάλεια, την οποία όμως η ΝΔ δεν μπορεί να την εξασφαλίσει, αφού καταργεί, όπως είπε, την κοινωνική συναίνεση, οδηγώντας στον αυταρχισμό.

    Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των εκλογών και αυριανός πρωθυπουργός θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    [Φώτο-706231]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2004 - 21:30:14 UTC