Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου
  • [02] Υπέρ της πρότασης Θεοδωράκη ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ
  • [03] Παρέμβαση Θεοδωράκη για ενωμένη Αριστερά
  • [04] Ανέβασε τους τόνους ο Κ.Καραμανλής
  • [05] Πυρά Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου

    18/01/2004 18:36:46

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος από αύριο θα έχει επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, με αντικείμενο τις εξελίξεις και τις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό. Αναχωρώντας απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας,ο κ.Παπαδόπουλος

    είπε οτι η Λευκωσία δεν επιθυμεί άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις και θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα. Στο μεταξύ, τη χωρίς χρονοτριβή επιστροφή των δύο πλευρών της Κύπρου και ιδιαίτερα της τουρκικής, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ζήτησε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια Χαβιέρ Σολάνα. Μιλώντας στην εφημερίδα ''Φιλελεύθερος'' της Κύπρου, ο κ.Σολάνα επισήμανε οτι η στάση της τουρκικής πλευράς στο κυπριακό θα διευκολύνει τα μέγιστα τις φιλοδοξίες της Αγκυρας για ένταξη στην ΕΕ.

    [02] Υπέρ της πρότασης Θεοδωράκη ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ

    18/01/2004 18:34:15

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος χαιρέτισε τη σημερινή δήλωση του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωρακη για ενότητα της Αριστεράς, τονίζοντας οτι για μια ακόμη φορά ο Μίκης Θεοδωράκης λέει τον καίριο λόγο και γίνεται σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα προβληματισμός ζωντανός σε όλες τις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών. Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε οτι αυτή την ενιαία Αριστερά την θέλει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής αριστεράς και αυτό απαιτεί το παρόν και το μέλλον του τόπου. Υπέρ της παρέμβασης του μουσικοσυνθέτη τάχθηκε από την Πιερία και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ.Τσοβόλας σημειώνοντας ότι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή αφού ''διαπιστώνουμε όλοι ότι το νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα και οι δυνάμεις της διαπλοκής ανασυγκροτούνται για να παγιδεύσουν και πάλι τα θύματα τους''.

    [03] Παρέμβαση Θεοδωράκη για ενωμένη Αριστερά

    18/01/2004 16:11:00

    Παρέμβαση για ενιαία κάθοδο της Αριστεράς στις εκλογές έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης με γραπτή δήλωσή του. Σχολιάζοντας διάφορα προεκλογικά σενάρια, ο κ.Θεοδωράκης τόνισε οτι δεν προτίθεται να πολιτευτεί και πως σκοπεύει να ψηφίσει Αριστερά. Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων της Αριστεράς για ενιαία κάθοδο στις εκλογές και πρόσθεσε: ''ομως και αν αυτό καταστεί αδύνατον πιστεύω οτι η Αριστερά, ανεξαρτήτως κομμάτων, θα πρέπει να βρεθεί ενισχυμένη στην προσεχή Βουλη για το καλό της δημοκρατίας, του πολιτισμού και κυρίως των συμφερόντων των εργαζόμενων''. Ο κ.Θεοδωράκης υπογράμμισε οτι ''ακόμα και αυτή τη στιγμή των τεχνητών πολώσεων μέσω της εικόνας και των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων, τυχόν ενιαία παρουσία των κομμάτων της Αριστερας θα έδινε βήμα και φωνή σε δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους. Η παρέμβαση του κ. Θεοδωράκη έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση της κυρίας Παπαρήγα με τον κ.Κωνσταντόπουλο για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στις εκλογές.

    [04] Ανέβασε τους τόνους ο Κ.Καραμανλής

    18/01/2004 15:43:20

    Ανέβασε τους τόνους της κριτικής του προς την κυβέρνηση και το Γ. Παπανδρέου ο κ.Καραμναλής, μιλώντας το μεσημέρι στην Τρίπολη και αφού προηγουμενως είχε περιοδεύσει για λιγο στα Λαγκάδια και το Λεβίδι οπου οι κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε οτι η ΝΔ δεν ανακάλυψε το διάλογο παραμονές εκλογών και πως ''δεν θυμηθήκαμε τις τοπικές κοινωνίες μπροστά στην κάλπη. Κάποιοι ευαγγελίζονται ένα μέλλον με παρελθον αλλά αυτό είναι αδύνατον, δεν υπάρχει παρελθοντικό μέλλον υπαρχει παρελθόν και υπάρχει μέλλον και εμείς προτείνουμε τη φυγή προς τα εμπρός". Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι ψυχή της πολιτικής της ΝΔ είναι ο άνθρωπος και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για ανικανότητα να διαχειριστούν τα προβλήματα. Υπογράμμισε επίσης ότι "στις 7 Μαρτίου οι πολίτες δίνουν καθαρή απάντηση στους εραστές της εξουσίας που παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά συνηθισμένοι στα ρετιρέ της δημόσιας ζωής και η ελληνική κοινωνία αποδεικνύει οτι δεν είναι κοινωνία παθητικών τηλεθεατών, αλλά μια κοινωνία ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών''.

    [05] Πυρά Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    18/01/2004 14:58:32

    "Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ", τόνισε σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της σε εκδήλωση στο Περιστέρι, στην Αθήνα και υποστήριξε ότι ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων με βάση το κόστος ζωής πρέπει να ανέρχεται στα 1.100 ευρώ. Η γγ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την πρόταση του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί μείωσης των αμυντικών δαπανών σημείωσε ότι πρέπει να μειωθούν οι εξοπλισμοί που αφορούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και όχι οι εξοπλισμοί που αφορούν την άμυνα της χώρας, ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της στρατιωτικής θητείας στον ένα χρόνο. Αναφερόμενη τέλος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΝ σημείωσε ότι ο λαός δεν έχει ανάγκη από ανειλικρινείς συνεργασίες όταν στις 8 Μαρτίου ορισμένοι θα κοιτούν προς το ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 January 2004 - 21:30:10 UTC