Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιξε η Εθνική Οδός μετά την αποχώρηση των αγροτών.
  • [02] Εντονη κινητικότητα στα δύο μεγάλα κόμματα.
  • [03] Δολοφονία άγνωστου άνδρα.
  • [04] Κλείνει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Ανοιξε η Εθνική Οδός μετά την αποχώρηση των αγροτών.

    13/01/2004 10:15:08

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών,τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά μετά την αποχώρηση των αγροτών. Οι ελαιοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι είχαν συγκεντρωθεί χθες το μεσημέρι και είχαν αποκλείσει τους δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Οι αγρότες που παρέμειναν όλη τη νύχτα αποχώρησαν μετά από επαφές με το υπουργείο Γεωργίας και την πρόθεση του υφυπουργού κ.Αργύρη να μεταβεί στο Αίγιο προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο. Οπως είναι γνωστό οι ελαιοκαλλιεργητές ζητούν ολόκληρο το ποσό της επιδότησης με βάση τη δήλωση που υποβάλουν.

    [02] Εντονη κινητικότητα στα δύο μεγάλα κόμματα.

    13/01/2004 08:50:04

    Εντονη κινητικότητα παρατηρείται και στα δύο μεγάλα κόμματα. Στους υποψήφιους βουλευτές που έχει ανακοινώσει σε όλη την Επικράτεια μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσουν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα περιοδεύσει στη Θράκη. Χθες, επισκέφτηκε τα γραφεία της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, όπου τα μέλη της του επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε για άλλη μια φορά τη νέα γενιά να συστρατευθεί στη νέα πορεία. Επίσης, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του ρόλου των βουλευτών και του κοινοβουλίου. Εντονη κινητικότητα επικρατεί και στη Νέα Δημοκρατία, όπου μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Γιώργος Σουφλιάς συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες και να συζητήσουν για το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώτου στη Νέα Δημοκρατία. Θέμα ημερών θεωρείται και η επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη ΝΔ, καθώς ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες. Σε ό,τι αφορά τον Α. Σαμαρά, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα παρά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Καραμανλή πριν από 30-40 ημέρες.

    [03] Δολοφονία άγνωστου άνδρα.

    13/01/2004 08:28:01

    Δολοφονημένος βρέθηκε στις 9.30 το βράδυ στο δρόμο,στην οδό Αγ.Μάρκου

    στην Πλάκα, άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ηλικίας περίπου 40 ετών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα έχει δολοφονηθεί με κυνηγετικό όπλο. Ερευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

    [04] Κλείνει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    13/01/2004 08:26:50

    Σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό τοπίο διαφαίνονται από τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλήνιας δημοσκόπησης (με κάλπη) η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Η έρευνα, έγινε σε δείγμα 2000 ατόμων από τις 7 έως τις 12 Ιανουαρίου και από αυτήν προκύπτει ότι έχει κλείσει πλέον η ''ψαλίδα'', που χώριζε μέχρι πριν από λίγες μέρες τα δύο μεγάλα κόμματα. Η δημοσκόπηση εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται με 39,7% στην πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων, έναντι 37,3% του ΠΑΣΟΚ,5% του ΚΚΕ, 2,5% του ΣΥΝ, 1,6% του ΔΗΚΚΙ, 1,4% του ΛΑΟΣ , ενώ αυτοί που απάντησαν Δεν Ξέρω και Λευκό ανέρχονται σε 11,2%. Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ προηγείται με 42,5% έναντι 38,8% του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, όμως, η κάλπη «βγάζει πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου με 46,3% έναντι 39,5% του κ. Καραμανλή. Ο κ. Παπανδρέου με 63,5% προηγείται επίσης, του κ. Καραμανλή στις θετικές γνώμες, ο οποίος συγκεντρώνει 51% ενώ ο κ. Σημίτης 45,8%. Επίσης το «εκλογικό σώμα των 2000 ερωτηθέντων, με ποσοστό 41,8% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία «μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από μια κυβέρνηση της ΝΔ με επικεφαλής τον Κ. Καραμανλή, που συγκεντρώνει 38,9%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2004 - 12:30:12 UTC