Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής:Aμεση προσφυγή στις κάλπες,εντός του Φεβρουαρίου
  • [02] ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ-Πρώτος στις θετικές γνώμες ο Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Γ.Παπανδρέου:Τις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας.

  • [01] Καραμανλής:Aμεση προσφυγή στις κάλπες,εντός του Φεβρουαρίου

    04/01/2004 11:50:28

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που περιόδευσε το πρωί στο Ναύπλιο, αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημοσίως στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και ζητώντας άμεση προσφυγή στις κάλπες, εντός του Φεβρουαρίου. Ο κ. Καραμανλής είπε ''ας διαλέξουν και ας επιλέξουν τον αρχηγό τους και να πάμε σε εκλογές μέσα στο Φεβρουάριο. Οτι και αν μετέρχονται τα φερέφωνα του καθεστώτος δεν μπορούν να ανακόψουν και να περιορίσουν το κοινωνικό ρεύμα που οδηγεί σε νέα διακυβέρνηση''. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το 2004 είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του παλεύει με πίστη και αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ώρα που το κατεστημένο ψάχνει για άλλον αρχηγό και άλλο περιτύλιγμα για να σκεπάσει την αποτυχία του. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να λύσει προεκλογικά τα μετεκλογικά του προβλήματα και έκανε λόγο για έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης.

    [02] ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ-Πρώτος στις θετικές γνώμες ο Γ.Παπανδρέου.

    04/01/2004 09:27:15

    Πρώτος στις θετικές γνώμες πανελλαδικής δημοσκόπησης της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 72,2% έναντι 54,3% του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και 51,4% του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες του συνόλου των ερωτηθέντων, με ποσοστό 22,7% έναντι 39,9% του κ. Καραμανλή και 43,2% του κ. Σημίτη. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η δημοτικότητα του κ. Παπανδρέου ανέρχεται στο 91%, του κ. Σημίτη στο 84,2% και του κ. Καραμανλή στο 31,6%. Στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου έχει δημοτικότητα 56,7% έναντι 21,8% του κ. Σημίτη και 88,4% του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή. Σημαντική είναι η απήχηση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του κ. Παπανδρέου στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ με 56,3% έναντι 37,9% του κ. Σημίτη και 21,2% του κ. Καραμανλή. Στους ψηφοφόρους του Συνασπισμού η δημοτικότητα του υπουργού Εξωτερικών ανέρχεται στα 73,8% έναντι 52,5% του κ. Σημίτη και 35% του κ. Καραμανλή. Στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων ο κ. Παπανδρέου έχει δημοτικότητα 69%, ο κ. Σημίτης 44,8% και ο κ. Καραμανλής 32,2%. Ιδιαίτερα μεγάλη σε σχέση με τον κ. Σημίτη και με τον κ. Καραμανλή είναι η δημοτικότητα του κ. Παπανδρέου στους αγρότες με 69,8%, στους ανέργους με 66%, στους συνταξιούχους με 72,8%, στους νέους ψηφοφόρους με 70,9%, στις νοικοκυρές με 78,3%, στους μισθωτούς στο δημόσιο τομέα με 75,7% και του ιδιωτικού τομέα με 72,3%.

    [03] Γ.Παπανδρέου:Τις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας.

    04/01/2004 09:27:08

    '' Το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία θα κρίνουν οι προσεχείς εκλογές'', τονίζει σε δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι ''το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τον αγώνα των εκλογών συντεταγμένα, μέσα απο την ανενέωση και την ενότητα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει το σοβαρό έργο που έχει δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος, όπως τονίζει, άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας, έδωσε αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και προοπτική στο λαό''. Προσθέτει, δε, ότι ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ''και σχέδιο και όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον της νέας γενιάς, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 January 2004 - 12:30:07 UTC