Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασθενοφόρο με 5 άτομα παρασύρθηκε απο τα νερά χειμάρρου
  • [02] Χάθηκαν σε ορεινό όγκο του Ολύμπου
  • [03] Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα
  • [04] Εκκληση για ειρήνη στον κόσμο απηύθυνε ο Πάπας
  • [05] Αιματηρή ληστεία σε κατάστημα ψιλικών
  • [06] Προβλήματα απο τις έντονες βροχοπτώσεις

  • [01] Ασθενοφόρο με 5 άτομα παρασύρθηκε απο τα νερά χειμάρρου

    25/12/2003 11:59:54

    Σώα και καλά στην υγεία τους είναι τα πέντε άτομα που επέβαιναν σε ασθενοφόρο το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην περιοχή Καραντζα Ναυπλίου. Ανδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ειδικά διασωστικά εργαλεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα άτομα.

    [02] Χάθηκαν σε ορεινό όγκο του Ολύμπου

    25/12/2003 11:05:15

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό τριών ατόμων που χάθηκαν σε ορεινό όγκο του Ολύμπου, στην τοποθεσία "Λειβαδάκη" και σε ύψος 2.200 μέτρων.Πρόκειται για τους Μπάμπη Βασιλείου, Μπράηλα Στέργιο και Μόσχο Νικολαϊδη, όλοι τους 25 ετών,οι οποίοι κατά την κατάβασή τους απο την παραπάνω τοποθεσία έχασαν τον προσανατολισμό τους.

    [03] Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

    25/12/2003 08:19:29

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες καθώς εκφράζονται ανησυχίες για νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην περίοδο των εορτών.

    Στην Ουάσιγκτον μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν περιπολίες ενώ έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε ξένες αεροπορικές εταιρίες.

    Χθες για λόγους ασφαλείας ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της αμερικανικής εταιρίας ''Ντέλτα'' στο αεροδρόμιο Λα Κάρντια της Νέας Υόρκης, καθώς μία γυναίκα που επρόκειτο να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος ενεργοποίησε ανιχνευτή μετάλλων και συνέχισε να κινείται εντός του χώρου του αεροδρομίου δίχως δεύτερο έλεγχο. Οι αρχές αναζητούν τη γυναίκα αυτή, ενώ εκκενώθηκε ο χώρος υποδοχής και επιβίβασης των επιβατών της αεροπορικής εταιρίας.

    [Φώτο-547340]

    [04] Εκκληση για ειρήνη στον κόσμο απηύθυνε ο Πάπας

    25/12/2003 08:19:23

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος προσευχήθηκε για την ειρήνη κατά τη διάρκεια της μεσονύκτιας λειτουργίας για τα Χριστούγεννα και αποκήρυξε τον κόσμο που μαστίζεται από "τις επιθέσεις του κακού" και "από το αίμα, τη βία και τις συγκρούσεις".

    Η ομιλία του Πάπα έγινε παρουσία περίπου δέκα χιλιάδων προσκυνητών που είχαν συγκεντρωθεί στη βασιλική του Αγίου Πέτρου.

    [Φώτο-598593]

    [05] Αιματηρή ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

    25/12/2003 08:19:16

    Με τραύμα στο στήθος από πυροβόλο όπλο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο Γιώργος Ανιφαντής 32 ετών και όπως είπαν οι γιατροί δεν διατρέχει κίνδυνο .

    Ο Ανιφαντής τραυματίσθηκε από άγνωστο μέσα στο κατάστημα ψιλικών που διατηρεί στην οδό Ευκαλύπτων 3 στο Μαρούσι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο άγνωστος είχε σκοπό την ληστεία και όταν ο Ανιφαντής αντιστάθηκε, τον πυροβόλησε, πήρε τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίσθηκε.

    [06] Προβλήματα απο τις έντονες βροχοπτώσεις

    25/12/2003 08:19:10

    Σοβαρά προβλήματα απο τις έντονες βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές, ενω η τροχαία συνιστά "προσοχή" στους οδηγούς, καθώς σε πολλές περιοχές του εθνικού δικτύου πέφτει βροχή η χιονόνερο.

    Χθές το απόγευμα παρέμεινε κλειστή η Εγνατία Οδός προς Καβάλα , επειδή από την έντονη βροχόπτωση στην προέκταση της Εγνατίας, δηλαδή στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας στην διασταύρωση της προς Βαμβακιά, το οδόστρωμα σκεπάστηκε από νερά και διάφορα φερτά υλικά.

    Επίσης διακόπηκε για τον ίδιο λόγο, η κίνηση από Ρεντίνα προς Θεσσαλονίκη, μέσω της Εγνατίας Οδού και αυτή διεξάγεται μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

    Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν απο χθες το βράδυ εκατοντάδες κάτοικοι στην περιφέρεια του Παγγαίου.

    Η διακοπή σημειώθηκε όταν απο τη σφοδρή κακοκαιρία και τους δυνατούς ανέμους, αλλά και απο τη συνεχή ραγδαία βροχόπτωση ξεχείλισε χείμαρρος κοντά στο χωριό Αντιφίλιπποι, με αποτέλεσμα να διαβρωθεί το έδαφος, να ''σπάσουν'' κολώνες της ΔΕΗ και να καταστραφούν δίκτυα μεταφοράς ρεύματος.

    Εξάλλου, απο τους δυνατούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση "πλάγιασαν'' δέντρα και πλημμύρισαν υπόγεια και αποθήκες, αλλά και καταστήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, που έκοψε τα δέντρα τα οποία είχαν πέσει και έκανε απάντληση των βρόχινων νερών.

    Στο μεταξύ σε υπερχείλιση που σημειώθηκε στο φράγμα του Ιβαϊλογκραντ στη Βουλγαρία και όχι σε ρήγμα που αυτό υπέστη, οφείλεται η μερική αύξηση της στάθμης του ποταμού Ερυθροπόταμου στο Νομό Έβρου.

    Όπως, έγινε γνωστό, αργά το απόγευμα, από το Τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης της νομαρχίας Εβρου, το φαινόμενο παρακολουθείται στο ύψος του φράγματος του Κυπρίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά προς το παρόν δεν εμπνέει καμία ανησυχία, για το ενδεχόμενο πρόκλησης στο ελληνικό έδαφος.

    [Φώτο-682754]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 December 2003 - 12:30:12 UTC