Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Αγγελοπούλου με εισαγγελέα.
  • [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.
  • [03] Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών για ΕΛΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Αγγελοπούλου με εισαγγελέα.

    19/12/2003 14:06:21

    Σύσκεψη για ζητήματα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων είχε η κ.Γιάννα Αγγελοπούλου με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείο του εισαγγελέα συμμετείχαν πλην της προέδρου του 2004 και του κ.Παπαγγελόπουλου, ο νομικός σύμβουλος του 2004, καθώς και ομάδα εισαγγελέων.

    Οπως έγινε γνωστό πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις με το ίδιο αντικείμενο

    [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.

    19/12/2003 12:28:21

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δέχθηκε σήμερα σε συνεργασία τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τον οποίο συζήτησε επί μιά περίπου ώρα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής,τις εσωτερικές εξελίξεις και κυρίως τα οικονομικά θέματα με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό άρχισε χθες στη Βουλή θα είναι ιδιαίτερα ζωηρή,αλλά είναι βεβαίως χρήσιμη,γιατί μπορούν οι πολίτες να ακούσουν από πρώτο χέρι τις διάφορες απόψεις για τα προβλήματα της χώρας και να κρίνουν πού είναι το σημαντικό.

    Σύμφωνα με τον Κώστα Σημίτη,ο προϋπολογισμός αυτός είναι ένα ορόσημο ανάμεσα σε δύο περιόδους: Η προηγούμενη περίοδος ήταν μια περίοδος που κεντρικός στόχος της ήταν η σταθεροποίηση της οικονομίας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια βιώσιμη ανάπτυξη,είπε. Και πρόσθεσε ότι η περίοδος που αρχίζει μ αυτό τον προϋπολογισμό χτίζει πάνω σε όσα δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο κ.Σημίτης δήλωσε πως πρόκειται για μιά περίοδο,κατά την οποία μπορούμε να επιταχύνουμε τις αναπτυξιακές διαδικασίες,ώστε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο και να φτάσουμε το μέσο όρο των ευρωπαϊκών κρατών ως προς τις συνθήκες ζωής,ενώ επίσης μπορούμε να ενισχύσουμε διάφορες πολιτικές,όπως την παιδεία,την υγεία και, ανάλογα με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, να προχωρήσουμε ''καιρός είναι πια'', είπε χαρακτηριστικά - στη μείωση των αμυντικών δαπανών.

    Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ''μπορούμε δηλαδή να πετύχουμε περισσότερα στο μέλλον''.

    [03] Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών για ΕΛΑ

    19/12/2003 11:21:47

    Με απόφασή της η Ολομέλεια Εισαγγελέων - Εφετών όρισε τους εισαγγελείς που θα λάβουν μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου για την επιλογή των δύο εισαγγελέων που θα λάβουν μέρος στη δίκη του ΕΛΑ.

    Οι εισαγγελείς που ορίστηκαν είναι οι : Μιχάλης Δέτσης,Γιώργος Βλάσσης, Θεόδωρος Στρογγύλης, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, Πρίαμος Λεκκός, Κωνσταντίνος Νίκας, Γιώργος Καλογερογιάννης, Κωνσταντίνος Βομπίρης, Ανδρέας Ζύγουρας και Ελευθέριος Πατσής.

    Εντός της ημέρας αναμένεται να οριστούν και από την Ολομέλεια Εφετών οι 30 εφέτες από τους οποίους θα γίνει η κλήρωση για τα μέλη του δικαστηρίου.

    Εν τω μεταξύ, την παραπομπή πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ διατάσει, με βούλευμά το Συμβούλιο Εφετών.

    Με το βούλευμα (αριθμός 2994/2003), το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους Αγγελέτο Κανά, Ειρήνη Αθανασάκη, Χρήστο Τσιγαρίδα , Κώστα Αγαπίου και Μιχάλη Κασίμη για συμμετοχή στον ΕΛΑ και για αδικήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, 17 απόπειρες ανθρωποκτονίας και 59 εκρήξεις.

    Τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών διατάσουν, παράλληλα, τη συνέχιση της ανάκρισης για τους Γιάννη Σερίφη και Επαμεινώνδα Σκυφτούλη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και την εμπλοκή τους σε δυο συγκεκριμένες υποθέσεις εκρήξεων.

    Με το βούλευμα κρίθηκε, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση για τους Κώστα Τέλιο και Αγγελική Σωτηροπούλου, καθώς και για τη Σοφία Κυριακίδου, πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά.

    Οι εφέτες αποφαίνονται, εξάλλου, πως πρέπει να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, λόγω παραγραφής, για περίπου 101 πράξεις.

    Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Μύτης, που υπέβαλε πρόταση για την υπόθεση του ΕΛΑ, είχε εισηγηθεί την απαλλαγή των Σερίφη και Σκυφτούλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2003 - 12:30:15 UTC