Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακή: Αλλες δύο 48ωρες απεργίες
  • [02] Λαμία: Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς
  • [03] Αναστολή απεργίας στη Στατιστική Υπηρεσία

  • [01] Ολυμπιακή: Αλλες δύο 48ωρες απεργίες

    05/12/2003 20:31:44

    Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες ήδη βρίσκονται στην όγδοη μέρα, αποφάσισαν οι Ιπτάμενοι ΣυνοδοίΦροντιστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο προσέγγισης με τη διοίκηση της εταιρίας.Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΣΦ, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστου, ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με άλλες δύο 48ωρες απεργίες, οι οποίες, ας σημειωθεί, έχουν κηρυχθεί παράνομες από το πρωτοδικείο στο οποίο είχε προσφύγει η Ολυμπιακή Αεροπορία.Ο κ. Χρήστου κατηγόρησε τη διοίκηση της εταιρίας ότι ζητάει από τους απεργούς εκατομμύρια ευρώ για διαφυγόντα έσοδα, λόγω των κινητοποιήσεων και ότι δεν έχει κάνει κανένα βήμα για προσέγγιση με τους εργαζόμενους.Να σημειώσουμε ότι οι πτήσεις του εθνικού μας αερομεταφορέα εκτελούνται κανονικά, καθώς έχουν εξασφαλιστεί πληρώματα από εποχικούς υπαλλήλους και από τις δύο θυγατρικές του Ομίλου, την Αεροπλοϊα και τις Μακεδονικές αερογραμμές.Στο μεταξύ επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα η αεροσυνοδός Βασιλική Κόρδη, η οποία προπηλακίστηκε από δύο συναδέλφους της, μόλις το αεροσκάφος της Ολυμπιακής έφτασε στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά, επειδή δεν συμμετείχε στην απεργία.Η κυρία Κόρδη περιέγραψε τη σκηνή του προπηλακισμού, λέγοντας ότι οι πρώην συνάδελφοί της, οι οποίοι με απόφαση του συμβουλίου απολύσεων της Ολυμπιακής, απολύθηκαν ήδη από την εταιρία, της επιτέθηκαν φραστικά, ενώ παράλληλα την κλώτσησαν και στα πόδια. Στο περιστατικό ήταν παρών και το επιβεβαίωσε ο πιλότος της συγκεκριμένης πτήσης.

    [02] Λαμία: Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς

    05/12/2003 18:23:25

    Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν το αυτοκίνητό τους σφηνώθηκε κάτω από διερχόμενη νταλίκα, στο ύψος της Αλαμάνας, 5 χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν το ανδρόγυνο και τα δυο του παιδιά πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ χρειάστηκαν περισσότερο από δύο ώρες για να ανασύρουν τους επιβάτες μέσα από την άμορφη μάζα των σιδερικών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για οικογένεια με δύο παιδιά, ενώ η αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει ακόμα τα ονόματά τους.

    [03] Αναστολή απεργίας στη Στατιστική Υπηρεσία

    05/12/2003 18:17:57

    Ανεστάλη η απεργία των υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, η οποία διήρκεσε εννέα εβδομάδες. Η απόφαση της πολύωρης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων για αναστολή της απεργίας ελήφθη μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την έκδοση στατιστικών στοιχείων και την αποστολή τους στους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, στην απόφαση για αναστολή της απεργίας συνέβαλε και το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, επίκεινται περικοπές στο δώρο των Χριστουγέννων λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 December 2003 - 21:30:10 UTC