Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [02] Αρχίζει το 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  • [03] Η ΚΕ ενέκρινε τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Εκτός ο Μ.Νεονάκης από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Νέα επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση
  • [06] Θεσσαλονίκη-Πέθανε η ηθοποιός Ελ.Καλλιγά.

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    21/11/2003 19:51:38

    Ακολουθεί πίνακας με το κλείσιμο των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    Λονδίνο Fin.Times100 4.319,00 +11,00 +0,26%

    Φρανκφούρτη DAX-Index 3.642,25 +4,50 +0,10%

    Φρανκφούρτη EuroStoxx50 2.578,00 +10,00 +0,37%

    Παρίσι CAC-40 3.366,39 +40,00 +1,26%

    Ζυρίχη SMI 5.206,30 +6,00 +0,10%

    [02] Αρχίζει το 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    21/11/2003 19:39:42

    Αρχίζει σήμερα τo 44o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Οι προβολές άρχισαν κανονικά στο σύνολο των αιθουσών, ενώ η τελετή έναρξης ορίστηκε για τις 9 μ.μ.

    Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του φεστιβάλ, τον κινηματογράφο «Ολύμπιον. Στην τελετή, το κοινό θα καλωσορίσει ο διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Μιχάλης Δημόπουλος και στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Χάρης Καστανίδης. Τέλος, παρών θα είναι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα κηρύξει την επίσημη έναρξη της 44ης διοργάνωσης.

    Η εκδήλωση έναρξης θα ολοκληρωθεί με την προβολή της εκτός συναγωνισμού- ταινίας «Ζατοΐτσι- ο τυφλός Σαμουράι του Τακέσι Κιτάνο.

    [03] Η ΚΕ ενέκρινε τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

    21/11/2003 17:20:27

    Με μόλις δυο αρνητικές ψήφους η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε σήμερα τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος με βάση ομόφωνη πρόταση που έθεσε υπόψη της το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος. Οπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι η πρώτη φορά που το Κίνημα έχει σχεδόν έτοιμα τα ψηφοδέλτια του πέντε μήνες πριν απο τις εκλογές και πρόσθεσε ότι τα 52 κενά που υπάρχουν θα εχουν καλυφθεί μεχρι τις γιορτές. Οι υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν στη σημερινη συνεδρίαση στης ΚΕ καλύπτουν το 86% του συνόλου των υποψηφίων και επέρχεται ανανέωση κατα 46%. Στα ψηφοδελτια μετέχουν και 50 γυναίκες, αριθμός που πιθανότατα θα αυξηθεί με την κάλυψη των κενών στις περιφέρειες και τη συγκροτηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο κ.Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε ακόμη στον αποκλεισμο των υποψηφιοτήτων των Μιχάλη Νεονάκη, Γιάννη Σμπώκου και Σοφίας Σακοράφα. Για τους δυο πρώτους τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν αποδίδει μομφή σε κανέναν αλλά αυτό που εξετάζει είναι τί μπορεί να προωθήσει καλύτερα τους στόχους του και ο στόχος τώρα είναι η νίκη στις εκλογές του 2004, ενώ για τη κα Σακοράφα σημείωσε ότι επέδειξε αντικομματική συμπεριφορά στις δημοτικές εκλογές.

    [04] Εκτός ο Μ.Νεονάκης από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

    21/11/2003 15:58:12

    Την έντονη πικρία του για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, εξέφρασε ο Μιχάλης Νεονάκης, πραγματοποιώντας έναν ακόμα απολογισμό της προσωπικής πολιτικής του περιπέτειας σε σχέση με το Χρηματιστήριο και αφήνοντας υπονοούμενα για τις ευθύνες άλλων κυβερνητικών στελεχών. Ο κ.Νεονάκης σημείωσε ότι δέχθηκε τόνους λάσπης και ότι έγινε προσπάθεια να φανεί ότι έφαγε τα λεφτά του κόσμου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Χρηματιστήριο υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες πολύ συγκεκριμένες, τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει το εξιλαστήριο θύμα κανενός, ενώ άφησε αιχμές λέγοντας: «Εγώ δεν είχα πολιτική ευθύνη, ούτε δηλώσεις έκανα, ούτε αφίσες έβγαζα. «Σήμερα, αφαιρείτε τη δυνατότητα να βγάλει ένας άνθρωπος από πάνω του το βάρος, βάζοντας υποψηφιότητα, κατέληξε ο ρεθυμνιώτης πολιτικός.

    [05] Νέα επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση

    21/11/2003 15:44:48

    Νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ημερίδα για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο ''Ι. Βελλίδης'', στη Θεσσαλονίκη. ''Η κυβέρνηση έχει ξεφύγει από κάθε όριο και φραγμό'', σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβαίνει σε διορισμούς και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ.

    Κατηγόρησε επίσης τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι δημιούργησαν ένα κράτος που είναι συνώνυμο της αδιαφάνειας, της ασυδοσίας, της διαφθοράς, της αυθαιρεσίας και της κακοδιαχείρισης. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, είπε ότι η Ν.Δ. προτείνει την επανίδρυση του κράτους, ενώ επισήμανε ότι το κόμμα του δεν διεκδικεί το αλάθητο αναγνωρίζοντας την προσφορά των άλλων κομμάτων στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα της Ν.Δ, για την αυτοδιοίκηση παρουσίασε στη συνέχεια ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Γιώργος Σουφλιάς.

    [06] Θεσσαλονίκη-Πέθανε η ηθοποιός Ελ.Καλλιγά.

    21/11/2003 15:41:43

    Πέθανε χθες το βράδυ και κηδεύτηκε σήμερα από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα νεά κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης η ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας Ελένη Καλλιγά .

    Η Ελένη Καλλιγά πέθανε χθες σε ηλικία μόλις 55 χρόνων μετα από βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη προ διμήνου.

    Σε ανακοίνωση του το ΚΘΒΕ υπογραμμίζει:

    «Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε χθες τον αιφνίδιο θάνατο της ηθοποιού Ελένης Καλλιγά, που τίμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την καλλιτεχνική προσφορά της, ανήκοντας τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό των ηθοποιών του

    Η Ελένη Καλλιγά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε με υποτροφία στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και συνεργάστηκε με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου (το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά, τον θίασο του Γιάννη Χουβαρδά, το Θέατρο του Πειραιά, τους Ελεύθερους Καλλιτέχνες, τον Λάκη Λαζόπουλο) ενώ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ανήκε στο δυναμικό του ΚΘΒΕ .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 November 2003 - 21:30:13 UTC