Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξηλώνονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες
  • [02] Συνεδρίαση συντονιστών ΝΔ-Προϋπολογισμός
  • [03] Απεργία ΑΔΕΔΥ αύριο:Συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές
  • [04] Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για μικροπωλητές σε Πεδίον του Αρεως
  • [05] Διάρρηξη στην Εθνική στα Βίλια με λεία 400.000 χιλ.ευρώ
  • [06] Αίσιο τέλος στη περιπέτεια των επιβατών του "Κνωσός Παλλάς".

  • [01] Ξηλώνονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

    19/11/2003 13:34:35

    Χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες θα "κατέβουν" άμεσα στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα μετά την απόφαση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο της άναρχης τοποθέτησης υπαίθριων διαφημίσεων, μέσω του οποίου παραβιάζεται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και προκαλούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των οδηγών.

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ συμπληρώνοντας και τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΟΚ δίνει εντολή στους γενικούς γραμματείς περιφέρειας να θέσουν προθεσμία μέχρι ένα μήνα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποξηλώσουν όλες τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, διαφορετικά να τους επιβάλουν πρόστιμα. Η εντολή αυτή επεκτείνεται και στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιϊας για τις διαφημιστικές πινακίδες στις εθνικές οδούς.

    Παράλληλα η ΔΕΗ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε άμεση διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα διαφημιστικά πλαίσια που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου.

    [Φώτο-666605]

    [02] Συνεδρίαση συντονιστών ΝΔ-Προϋπολογισμός

    19/11/2003 13:34:28

    Πρόσωπο με πρόσωπο ήρθαν ο Γιώργος Σουφλιάς με τον Βύρωνα Πολύδωρα, μετά τη χθεσινή αντιπαράθεσή τους, στη συνεδρίαση συντονιστών της ΝΔ υπό τον Κ.Καραμανλή για τον προϋπολογισμό.

    Ωστόσο και οι δύο μετά τις ανασκευαστικές δηλώσεις του κ.Πολύδωρα χθες, για την κάλυψη που παρείχε ο κ.Ρουσσόπουλος στον κ.Σουφλιά, επιχείρησαν να κλείσουν το θέμα.

    Ο κ.Σουφλιάς ανέφερε ότι ο κ.Πολύδωρας είναι φίλος του, υπενθυμίζοντας την χθεσινή ανασκευαστική δήλωση του συντονιστή της ΝΔ ενώ ο κ.Πολύδωρας τόνισε ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για το αύριο που είναι η νίκη της ΝΔ.

    Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις για να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα ενώ βουλευτές όπως ο κ.Νεράτζης σημείωσαν ότι για την επανένταξη στελεχών στη ΝΔ αρμόδιοι είναι ο πρόεδρος και τα όργανα του κόμματος. Κάθε άλλο είπε ο κ.Νεράτζης είναι εκ του περισσού.

    Στη συνεδρίαση των συντονιστών ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για την έκταση του προβλήματος στην οικονομία και να εμπιστευθούν τη ΝΔ ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα προβλήματα.

    Οξεία κριτική στη κυβέρνηση για την προϋπολογισμό άσκησε ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος εκτίμησε ότι με τις αποχωρήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

    Ο κ.Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε ότι με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την αναξιοπιστία της καθώς αγνόησε κάθε συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τις προβλέψεις της ΕΕ καθώς και τα συνταρακτικά στοιχεία για τις δαπάνες των ειδικών λογαριασμών. Η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της παρουσιάζοντας τον πιο αναξιόπιστο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, είπε χαρακτηριστικά ο συντονιστής οικονομικών της ΝΔ και σημείωσε ότι ο χρόνος της σημερινής κυβέρνησης ουσιαστικά εξαντλήθηκε και το μόνο που της μένει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία για να εκφραστεί για το μέλλον του το συντομότερο δυνατόν.

    [03] Απεργία ΑΔΕΔΥ αύριο:Συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές

    19/11/2003 12:23:45

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο η ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί κατώτατο μισθό 1.050 ευρώ Στην απεργία μετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Σήμερα ολοκληρώνεται η 48ωρη αποχή που πραγματοποιούν οι δικηγόροι της χώρας

    [04] Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για μικροπωλητές σε Πεδίον του Αρεως

    19/11/2003 12:02:34

    Σε απάντηση στις διαμαρτυρίες μικροπωλητών που ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων διαμαρτύρονται για την απαγόρευση να πωλούν τα εμπορεύματά τους στο χώρο του Πεδίου του Αρεως, η Τριμελής Επιτροπή της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιά διευκρινίζει πως για τον σκοπό αυτό έχει παραχωρηθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, η Πλατεία Πρωτομαγιάς.

    Ειδικότερα, λόγω των έργων ανάπλασης που πραγματοποιούνται στο χώρο του Πεδίου του Αρεως και των διαμαρτυριών των κατοίκων της περιοχής, αποφασίστηκε η σύσταση υπεύθυνου οργάνου, μια τριμελή διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία αφού προηγουμένως οι τοπογράφοι της Νομαρχίας ορίσουν τον αριθμό των θέσεων, θα προχωρήσει σε ανοικτή εκδήλωση ενδιαφέροντος, με δημόσια προκήρυξη, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για να καταλάβουν στο νέο χώρο που τους παραχωρείται συγκεκριμένες θέσεις.

    Σμειώνεται ότι η Ομοσπονδία μικροπωλητών, το Πάσχα του 2002 είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον τότε Υπερνομάρχη, Θ. Κατριβάνο και την επιτροπή των κατοίκων ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα χρησιμοποιούσαν τον χώρο. Τέλος το Πάσχα του 2003 είχαν συμφωνήσει με την πρόταση της υπερνομαρχίας για τη διάθεση της Πλατείας Πρωτομαγιάς ως λύση στο πρόβλημά τους.

    Στο εξής και μετά την ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως, ο χώρος του Πάρκου θα διατίθεται μόνο για ορισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    [Φώτο-286104]

    [05] Διάρρηξη στην Εθνική στα Βίλια με λεία 400.000 χιλ.ευρώ

    19/11/2003 12:02:25

    Τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ πήραν άγνωστοι από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Βίλια Αττικής.

    Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος τα ξημερώματα, πέρασαν στο εσωτερικό, έκοψαν τα καλώδια από τις συσκευές τηλεφώνου, κατέστρεψαν το συναγερμό και με συσκευή οξυγόνου παραβίασαν το μηχάνημα Αυτόματης ανάληψης χρημάτων και το χρηματοκιβώτιο απ`όπου πήραν τα χρήματα.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και υπάλληλοι του υποκαταστήματος

    [06] Αίσιο τέλος στη περιπέτεια των επιβατών του "Κνωσός Παλλάς".

    19/11/2003 08:49:41

    Λαχτάρισαν τα ξημερώματα οι 1040 επιβάτες του υπερσύγχρονου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Κνωσός Παλλάς" που έπλεε για το Ηράκλειο όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε είδη οικιακής καθαριότητας και το οποίο ήταν σταθμευμένο στο γκαραζ Νο 3 του πλοίου. Η φωτιά που ξέσπασε στις 03.40 και ενώ το πλοίο της "Minoan Lines" έπλεε 40 ναυτικά μίλια ΒΔ του Ηρακλείου, σύμφωνα με τον πλοίαρχο σβήστηκε με ίδια μέσα του πλοίου-σύστημα πυρόσβεσης Σπρίγκλ. Παρ' όλα αυτά δίπλα στο πλοίο βρέθηκαν τα παραπλέοντα επιβατηγά πλοία "Κρήτη 2" και "Ετζιαν Γκλόρυ" ενώ σε ετοιμότητα είχε τεθεί το ελικόπτερο "Super Puma" και σκάφη του Λιμενικού. Τελικά το πλοίο κατέπλευσε στο Ηράκλειο στις 06.10 , όπου όμως παρουσιάσθηκε πρόβλημα στον καταπέλτη του - δεν άνοιγε- με αποτέλεσμα οι 1040 επιβάτες να αποβιβάζονται από τη μικρή πλαϊνή σκάλα της κουπαστής. Προφανώς το πρόβλημα δημιουργηθηκε από βλάβη στο ηλεκτρουδραυλικό σύστημα που ανοίγει και κλείνει τον καταπέλτη του "Κνωσός Παλλάς". Οπως εκτιμούν αξιωματούχοι του ΛΣ προφανώς από την υψηλή θερμοκρασία που προκάλεσε η πυρκαγιά "κάηκαν" κάποια καλώδια που είναι τοποθετημένα στην οροφή του γκαράζ Νο 3. Πάντως τα ακριβή αίτια θα εντοπισθούν μετά τον έλεγχο του Λιμενικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 2003 - 12:30:14 UTC