Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [02] Μετανάστες-Πρόσφυγες-Ενταξη στην αγορά εργασίας
  • [03] Στη δημοσιότητα ο νέος εκλογικός νόμος
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Στεφανόπουλος-Αγγελοπούλου
  • [05] Tέλος στα σενάρια περί «δεξιάς παρένθεσης

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    14/11/2003 19:19:21

    Ακολουθεί πίνακας με το κλείσιμο των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    Λονδίνο Fin.Times100 4.397,00 +24,04 +0,54%

    Φρανκφούρτη DAX-Index 3.797,40 +31,81 +0,83%

    Φρανκφούρτη EuroStoxx 50 2.656,94 +20,16 +0,75%

    Παρίσι CAC-40 3.448,60 +36,05 +1,03%

    Ζυρίχη SMI 5.369,80 +43,90 +0,81%

    [02] Μετανάστες-Πρόσφυγες-Ενταξη στην αγορά εργασίας

    14/11/2003 18:46:43

    Σειρά δράσεων και ενεργειών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο την ένταξη των οικονομικών μεταναστών και προσφύγων στην αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα και την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος Equal-Forum για την Κοινωνική Συνοχή.

    Σε λειτουργία βρίσκονται από το πρώτο τρίμηνο του έτους τρία Κέντρα Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων από ισάριθμους φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Αχαρνών και της Οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Τα τρία κέντρα δέχονται σε καθημερινή βάση σημαντικό αριθμό οικονομικών μεταναστών και προσφύγων.

    Μόνο το Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, που ξεκίνησε η λειτουργία του, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει δεχθεί περισσότερα από 630 άτομα. Στα Κέντρα παρέχονται πληροφόρηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα νομιμοποίησης και παραμονής, καθώς και σε θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά, υγείας, εκπαιδευτικά κλπ.

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος Equal έχουν δημιουργηθεί και δύο ιστοσελίδες στο Ινερνετ με αντικείμενο θέματα που αφορούν τους μετανάστες. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.migrantsgreece.org οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ειδήσεις από μέσα ενημέρωσης και κυρίως δημοσιεύματα από εφημερίδες που αφορούν τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες που ανανεώνονται σε καθημερινή βάση.

    Στο Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη ιντερνετική πύλη, υπάρχει επίσης ένας πλήρης πρακτικός οδηγός για τις ενώσεις και τις κοινότητες μεταναστών που υπάρχουν στην Ελλάδα, με διευθύνσεις, τηλέφωνα και πρόσωπα με τα οποία μπορεί να επικοινωνήσει ο ενδιαφερόμενος, καθώς και κατάλογος με όλα τα ελληνικά και ξενόγλωσσα ΜΜΕ στην χώρα μας. Υπεύθυνο για την λειτουργία της πύλης είναι το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη.

    Στη δεύτερη ηλεκτρονική διεύθυνση (www.xenophilia.gr) υπάρχουν μεταξύ άλλων πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    Επίσης, με τη συνεργασία Κοινοτήτων Προσφύγων και Μεταναστών, έχουν κυκλοφόρησε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) δύο τεύχη του περιοδικού ''Μέτοικος''. Η ύλη του περιοδικού, που γράφεται κυρίως από μετανάστες και πρόσφυγες, είναι στην ελληνική και στην αλβανική γλώσσα, ενώ περίληψη υπάρχει στα αγγλικά, ρωσικά, αραβικά και τουρκικά. Θα κυκλοφορήσουν ακόμη δύο τεύχη του περιοδικού.

    Το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, από την πλευρά του, έχει δημιουργήσει ένα Δίκτυο Σχολείων κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στους Δήμους Αθηνών και Αχαρνών (Μενιδίου). Στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Δικτύου των Γυμνασίων πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των συμμετεχόντων σχολείων στα θέματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενώ έχει γίνει εφοδιασμός των σχολείων, που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος, με μια μικρή βασική βιβλιογραφία (15-20 βιβλίων) σχετική με τα θέματα του προγράμματος.

    [03] Στη δημοσιότητα ο νέος εκλογικός νόμος

    14/11/2003 17:08:33

    Αναλογικότητα 88% και κατάτμηση της β Αθηνών σε τρεις περιφέρειες και του υπόλοιπου Αττικής σε δυο είναι οι καινοτομίες του νέου εκλογικού νόμου που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης και αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή την επόμενη βδομάδα. Οπως τόνισε ο κ.Σκανδαλίδης οι 260 έδρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 12 των βουλευτών Επικρατείας θα κατανέμονται με απολύτως αναλογικό τρόπο, ενώ οι υπόλοιπες 40 κερδίζονται από το πρώτο κόμμα, το οποίο θα εξασφαλίζει αυτοδυναμία με τουλάχιστον το 41% των ψήφων. Η Β Αθηνών θα χωριστεί στη Βόρεια με 13 έδρες, τη Δυτική με 14 και τη Νότια με 15, το υπόλοιπο Αττικής διαιρείται στο Υπόλοιπο Ανατολικής Αττικής με 8 έδρες και στο Υπόλοιπο Δυτικής Αττικής με 4 έδρες, ενώ δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις του υπουργείου για τη διπλή κάλπη, και το θεσμό του βουλευτή περιφέρειας. Ο κ. Σκανδαλίδης προλογίζοντας το σχέδιο απόφασης τόνισε πως πρόκειται για νόμο τον οποίο έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα δεν βοηθά το ΠΑΣΟΚ πουθενά. «Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι σταθερή: δεν υπάρχει δεξιά παρένθεση. Πάμε για να νικήσουμε τις εκλογές και να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Στεφανόπουλος-Αγγελοπούλου

    14/11/2003 15:37:27

    Η πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας, η λειτουργία της πόλης στη διάρκεια των Αγώνων και η διεξαγωγή της σφαιροβολίας στην Αλτη της Αρχαίας Ολυμπίας ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, από την πρόεδρο της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    Μετά το πέρας της συναντησής τους στο προεδρικό μέγαρο, η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε: ''Ενημερώσαμε τον πρόεδρο για την πρόοδο όλων των προγραμμάτων του 2004 και για ορισμένα επίκαιρα θέματα, όπως η λειτουργία της πόλης στη διάρκεια των Αγώνων, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι αυτή τη στιγμή δείχνουμε και στους πολίτες ότι λαμβάνουμε υπόψη μας την αποψή τους και προετοιμάζουμε την Αθήνα γι' αυτές τις 17 ημέρες, ώστε να μην φέρουμε προσκόμματα, αλλά ο κόσμος να 'χει διάθεση και να γιορτάσει και να συμμετέχει.''

    ''Ενημερώσαμε, επίσης, για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις και για ό,τι άλλο επιδιώκουμε να κάνουμε και όχι απλώς αθλητικές διοργανώσεις, και βέβαια για το σχέδιο και το όνειρο που έχουμε, αν μπορεί η Ολυμπία να συμμετέχει σ' αυτό το μεγάλο οικουμενικό εορτασμό και να ξαναθυμίσουμε σ' όλο το κόσμο ότι από δώ ξεκίνησαν όλα και είναι μια μοναδική ευκαιρία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, περνώντας από την Ελλάδα να σταματήσουν για λίγο στην Ολυμπία'', πρόσθεσε η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του προέδρου στην προοπτική χρησιμοποίησης του Σταδίου της Αρχαίας Ολυμπίας, η κ. Αγγελοπούλου είπε ότι ''δεν υπάρχει Ελληνας που να μη συμφωνεί σ' αυτό και ο πρόεδρος, ο πρώτος πολίτης, ένας ευαίσθητος Ελληνας, που πιστεύω ότι ενθουσιάζεται και με αυτή την ιδέα και με την επιτυχία και πιστεύω ότι έχει πραγματική αγωνία για την εξέλιξη και την καλή πορεία αυτής της υπόθεσης.''

    [05] Tέλος στα σενάρια περί «δεξιάς παρένθεσης

    14/11/2003 14:49:54

    Κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια περί «δεξιάς παρένθεσης με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας το 2005 εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για τον εκλογικό νόμο. «Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί και θα κερδίσει τις εκλογές του 2004, τόνισε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε πως τα σενάρια «που αναφέρονται σε δεξιά παρένθεση ή σε εκλογές το 2005 δεν μας αφορούν. Εμείς θα συμβάλλουμε στην εκλογή του προέδρου και δεν παίζουμε με το θεσμό. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η συμβολή θα είναι από θέση κυβέρνησης ή αντιπολιτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η αυτή θα γίνει σε κάθε περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικά στο ενδεχόμενο εκλογών με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας εκφράσθηκαν και οι κύριοι Ρέππας, Βενιζέλος, Πρωτόπαπας και Σηφουνάκης. Στην εισαγωγική του παρέμβαση ο κ.Σημίτης τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις εκλογές του 2008 και χαρακτήρισε πρόσχημα τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η σχετική συζήτηση δεν πρέπει να γίνει πριν από τις εκλογές του 2004. «Θέλουν να μας επιβάλλουν μια ατζέντα απραξίας. Η ατζέντα απραξίας όμως δεν μας ταιριάζει. Κυβέρνηση εξ ορισμού σημαίνει πράξη, δράση, ενεργή κοινωνική παρουσία, πρόσθεσε ο κ.Σημίτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2003 - 21:30:12 UTC