Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Τροπολογία για Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης
  • [02] Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία: Συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα
  • [03] ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων
  • [04] Τρόλεϊ: Στάση εργασίας αύριο
  • [05] Πρόγραμμα Equal - Μετανάστες - Xenophilia.
  • [06] Θέρμη:Συνέντευξη δημάρχου για αντιμετώπιση αλλοδαπών
  • [07] Στον Ευαγγελισμό ο Κ. Μητσοτάκης.
  • [08] Υπουργείο Οικονομικών-Φορολογικό νομοσχέδιο.
  • [09] Νέα διήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων
  • [10] Συνελήφθη για αποπλάνηση παιδιών.

  • [01] Βουλή: Τροπολογία για Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης

    10/11/2003 20:25:56

    Παρατείνεται έως τις 31/3/2004 η λειτουργία των Πρωτοβάθμιων Επιτροπών Κρίσης (ν.2320/1995) για την εξέταση εκκρεμών αιτήσεων, προσφυγών καθώς και για την επανάκριση πράξεων αναγνώρισης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την «οριοθέτηση των εκλογικών δαπανών κατά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Με άλλη τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, συνιστάται σε κάθε περιφέρεια επταμελής επιτροπή για την κατάρτιση έκθεσης στην οποία καταγράφονται οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό και οι κενές θέσεις που μπορούν να καλύπτονται από αλλοδαπούς. Αναφέρεται επίσης ότι, «αλλοδαπός που κατέθεσε εμπρόθεσμα αίτηση για την ανανέωση άδειας εργασίας ή άδειας διαμονής, θεωρείται ότι διαμένει νόμιμα στη χώρα, μέχρις ότου αποφασιστεί η τύχη του αιτήματός του.-

    [02] Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία: Συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα

    10/11/2003 19:22:20

    Μια νέα σελίδα στις σχέσεις της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ ανοίγει, με την ανάπτυξη της τριμερούς συνεργασίας στο στρατιωτικό πεδίο, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Καστοριά με τους ομολόγους τους των δύο γειτονικών χωρών.

    Οι τρεις υπουργοί, Γ. Παπαντωνίου, Παντελί Μάικο και Βλάντο Μπούτσκοφσκι, συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα με πρώτο βήμα τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων σε τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, την εκπαίδευση αξιωματικών κ.α.

    Ο κ. Παπαντωνίου ανέλυσε στους ομολόγους του το νέο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας το γεγονός της αλλαγής του ρόλου των στρατιωτικών δυνάμεων που εδρεύουν στα σύνορα με τις δυο αυτές χώρες.

    Οι δυνάμεις αυτές, είπε ο κ. Παπαντωνίου, από δυνάμεις κρούσης, μετατρέπονται σε δυνάμεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

    «Εξέλιπε ο από Βορρά κίνδυνος και τώρα πλέον με τις χώρες που συνορεύουμε απο τον βορρά και ιδαίτερα την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία αναπτύσσουμε σχέσεις στρατιωτικής συνεργασίας και φιλίας, τόνισε ο κ. Παπαντωνίου.

    Ο υπουργός Αμυνας της Αλβανίας, Π. Μάικο, δήλωσε οτι η κυβέρνησή του εκτιμά ιδαίτερα την απόφαση της Αθήνας να περιορίσει τις στρατιωτκές δυνάμεις στα σύνορα των δυο χωρών, ενώ ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ κ. Μπούτσκοφσκι αναφερόμενος στο ίδιο θέμα είπε οτι η κίνηση αυτή της Ελλάδας «αποτελεί ένδειξη μιας φιλίας που γενιέται.

    [Φώτο-662954]

    [03] ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

    10/11/2003 19:06:53

    Την έναρξη ενός νέου προγράμματος απασχόλησης και αυταπασχόλησης 3.200 ανέργων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, αποφυλακισμένων και πρώην εξαρτημένων εξήγγειλε σήμερα ο ΟΑΕΔ.

    Εξάλλου, η Επιτροπή Απασχόλησης που συνεδρίασε σήμερα διαπίστωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του Οργανισμού.

    [04] Τρόλεϊ: Στάση εργασίας αύριο

    10/11/2003 18:55:58

    Μετ εμποδίων θα γίνουν αύριο οι μετακινήσεις του κοινού με τα τρόλεϊ, εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε αυτά προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, στην οποία μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα της νέας σύμβασης εργασίας. Έτσι τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν για πέντε ώρες και συγκεκριμένα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια των τρόλεϊ από τις 5 έως τις 10 το πρωί και από τις τρεις το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας.

    [05] Πρόγραμμα Equal - Μετανάστες - Xenophilia.

    10/11/2003 17:21:51

    Ενημέρωση για την δράση των φορέων που συμμετέχουν στο κοινοτικό πρόγραμμα του Έργου ''Forum για την Κοινωνική Συνοχή'' το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.xenophilia.gr.

    Το συγκεκριμένο έρχο έχει ως άμεσο στόχο την ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων της Αττικής στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν,

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με μια σειρά δράσεων, που αναπτύσσονται ήδη από τους 24 φορείς που συμμετέχουν σε αυτό, έχει επίσης ως σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας καθώς και στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ρόλο συντονιστή στο συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ). Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Unicef, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, η εταιρίας ELYROS, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Αθηναίων, το ΚΥΠΕΚΟ του Δήμου Αχαρνών, το ΚΕΚ Ακμων, το Εργον ΚΕΚ, το Ιδρυμα Κοινωνικής Εργασίας, το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρήσεων για την κοινωνική συνοχή, το Κέντρο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας Δήμου Αθηναίων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλληλων Κλωστοϋφαντουργίας, η Τεκμωρ κλπ. Επίσης συμμετέχουν το Σωματείο Αλβανών Μεταναστών, η Αλβανική Κοινότητα Αθήνας, η Αιθιοπική Κοινότητα Αθήνας και η Ένωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές.

    [06] Θέρμη:Συνέντευξη δημάρχου για αντιμετώπιση αλλοδαπών

    10/11/2003 15:18:27

    Αδικημένος αισθάνθηκε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και κατ' επέκταση οι κάτοικοι του δήμου, από το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση των αλλοδαπών στη Θέρμη.

    Σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θέρμης, αναφερόμενος στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες οι αλλοδαποί κάτοικοι του δήμου δεν μπορούσαν να χρησιμοποιούν τη δημοτική συγκοινωνία, υποστήριξε ότι δεν μπορεί ένα τυχαίο γεγονός να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο δήμο και τόνισε πως ο δήμος κάνει προσπάθειες για να ενσωματώσει και να κάνει μέλη της τοπικής κοινωνίας τους αλλοδαπούς που κατοικούν στη Θέρμη.

    Παράλληλα είπε ότι σύμφωνα με το νόμο τη δημοτική συγκοινωνία δικαιούνται να χρησιμοποιούν μόνο οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι, είτε είναι Ελληνες είτε όχι και πέραν των ρητών απαγορεύσεων που ο νόμος θέτει καμία διάκριση και καμία άλλη απαγόρευση δεν υπήρξε και ούτε υπάρχει.

    Ωστόσο, όπως δήλωσε, διαπιστώθηκε ότι τη δημοτική συγκοινωνία χρησιμοποιούσαν και άτομα που δεν ήταν κάτοικοι Θέρμης και για το λόγο αυτό ο δήμος αποφάσισε να εκδώσει ειδικές κάρτες επιβίβασης. Έτσι, Ελληνες ή αλλοδαποί, μπορούν να αποκτήσουν την ειδική κάρτα, αφού προηγουμένως αποδείξουν ότι είναι κάτοικοι της Θέρμης.

    Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε μια σειρά από δράσεις του δήμου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ομαλή κοινωνική ένταξη των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

    [07] Στον Ευαγγελισμό ο Κ. Μητσοτάκης.

    10/11/2003 15:18:20

    Στον Ευαγγελισμό εισήχθη ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθώς λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί έχει πάθει αφυδάτωση.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά οι θεράποντες ιατροί του έκριναν πως χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

    [Φώτο-641371]

    [08] Υπουργείο Οικονομικών-Φορολογικό νομοσχέδιο.

    10/11/2003 15:12:46

    Το νομοσχέδιο που προβλέπει την αντικειμενικοποίηση του φορολογικού ελέγχου στις επιχειρήσεις με βάση το "πόϊντ σίστεμ", καθώς και τα μέτρα αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η καθιέρωση "πόϊντ σίστεμ" με συγκεκριμένους βαθμούς ανά φορολογική παράβαση για τους ελέγχους της εφορίας στις επιχειρήσεις, η μείωση σε 25% του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν επενδύσεις πάνω από 30 εκατ. ευρώ, η δημιουργία ειδικών επιτροπών επίλυσης φορολογικών διαφορών μεταξύ της εφορίας και των φορολογούμενων, η απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων, το στεγαστικό επίδομα στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από τη μόνιμη κατοικία τους, η χορήγηση του επιδόματος στα παιδιά των ανέργων γονιών, καθώς και η κατάργηση των τεκμηρίων για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

    Παράλληλα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η αύξηση κατά 30 ευρώ των συντάξεων του ΟΓΑ από την 1/1/2004.

    [09] Νέα διήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

    10/11/2003 15:06:55

    Νέα πανελλαδική αποχή για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 13 και 14 Νοεμβρίου 2003, αποφάσισε το μεσημέρι η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Μοναδικό αίτημα των δικηγόρων είναι η άμεση επιστροφή του ποσού 120 δισεκατομμυρίων δραχμών στο Ταμείο Νομικών από το Δημόσιο.

    Κατόπιν αυτού, πρέπει να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να αποφασίσουν για τη συμμετοχή ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Επίσης, το ερχόμενο Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2003, συνέρχεται, στην Αήνα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

    «Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε, σήμερα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την προεδρία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημ. Παξινού αποφάσισε, ομόφωνα, νέα διήμερη αποχή την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 13 και 14 Νοεμβρίου 2003, διότι το Δημόσιο παρακρατεί από το 1998, το ποσό των 120 δισεκατομμυρίων δραχμών από το Ταμείο Νομικών και δεν το αποδίδει παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις. Η άρνηση εγγραφής του ποσού αυτού στον προϋπολογισμό του 2004, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το Ταμείο Νομικών σε κατάρρευση.

    Οι προσπάθειές μας έχουν εξαντληθεί και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας μάς οδηγούν με τη συμπεριφορά τους σε σύγκρουση την οποία απευχόμεθα.

    Κάνουμε έκκληση και πάλι στον πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει και να δώσει άμεση λύση στο τεράστιο αυτό θέμα.

    Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνέρχεται στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου 2003, με θέματα το Ταμείο Νομικών και την πρόσφατη τροποποίηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (εγκύκλιος προέδρου Αρείου Πάγου), θα αποφασίσει για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

    [10] Συνελήφθη για αποπλάνηση παιδιών.

    10/11/2003 15:06:46

    Οικοδόμος, κάτοικος Ξάνθης, ηλικίας περίπου 30 χρόνων, κατηγορείται για αρπαγή και αποπλάνηση παιδιών.

    Συγκεκριμένα οι γονείς δυο αδελφών, ηλικίας 7 και 8 χρόνων αντίστοιχα, κατήγγειλαν οτι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής ο Κ.Ε. με το πρόσχημα οτι θα φωτογράφιζε τα δυο ανήλικα, τα επιβίβασε στο ΙΧ αυτοκίνητό του και τα οδήγησε σε ερημική τοποθεσία της πόλης, όπου άρχισε να θωπεύει το ένα, αλλά απέτυχε να κάνει το ίδιο και με το δεύτερο. Αφού τα φωτογράφισε, τα άφησε ελεύθερα και τα δυο αδέλφια γύρισαν τρομαγμένα σπίτι τους, όπου εξιστόρησαν στους γονείς τους την περιπέτειά τους και κατόρθωσαν να δώσουν κάποια χαρακτηριστικά του δράστη.

    Κινητοποιήθηκαν άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι τελικά νωρίς το βράδυ της ίδιας μέρας εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κεντρική μονάδα H/Y, στο σκληρό δίσκο της οποίας υπήρχαν φωτογραφίες και λήψεις βίντεο των δυο παιδιών, 65 C-D ROM και 35 δισκέτες, ηλεκτρονικού υπολογιστή, το περιεχόμενο των οπίων ερευνάται, μια βιντεοκάμερα SONY, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δυο διόπτρες σκόπευσης.

    Ο δράστης εξεταζόμενος ομολόγησε οτι πρόσφατα είχε φωτογραφίσει και άλλα μικρά παιδιά στην περιφέρεια της Ξάνθης. Ερευνάται το ενδεχόμενο να ανήκει σε δίκτυο παιδικής πορνείας, το οποίο διοχετεύει φωτογραφίες ανήλικων, αλλά και κασέτες βίντεο.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και με τις κατηγορίες της αρπαγής και αποπλάνησης παιδιών παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα της Ξάνθης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 November 2003 - 21:30:16 UTC