Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: "Πράσινο φως" για την ένταξη των δέκα χωρών
  • [02] ΕΕ: Προειδοποίηση στην Τουρκία
  • [03] Στεφανόπουλος: Σχέσεις Ελλάδας -Βουλγαρίας
  • [04] Β. Τζωρτζάτος: Απεργία πείνας
  • [05] Τράπεζες - Παράπονα - Τραπεζικός Μεσολαβητής
  • [06] ΥΠΕΘΟ για ταμειακές μηχανές στα Ταξί
  • [07] Συναντήσεις προέδρου Βουλγαρίας με Στεφανόπουλο-Σημίτη.
  • [08] Κουλούρης:Ελεγχόμενο κέρδος στα κυλικεία
  • [09] Συναντήσεις προέδρου Βουλγαρίας

  • [01] ΕΕ: "Πράσινο φως" για την ένταξη των δέκα χωρών

    05/11/2003 22:11:17

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε, χωρίς τροποποιήσεις, τo σύνολο των εκθέσεων που αφορούν τις δέκα χώρες που αναμένεται να ενταχθούν στην ΕΕ τον επόμενο Μάιο και τις τρεις υποψήφιες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία) δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

    [02] ΕΕ: Προειδοποίηση στην Τουρκία

    05/11/2003 22:09:59

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις «εκθέσεις προόδου για τις υποψήφιες, προς ένταξη στην ΕΕ, χώρες προειδοποιεί την Τουρκία ότι το αίτημά της για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων συναρτάται εμμέσως με την επίλυση του Κυπριακού.

    [03] Στεφανόπουλος: Σχέσεις Ελλάδας -Βουλγαρίας

    05/11/2003 22:07:49

    ''Οι σχέσεις της Ελλάδος και της Βουλγαρίας έχουν επιτύχει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και σταθερότητας και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς σε νέες μορφές συνεργασίας, τις οποίες προσφέρει το ευρύ πλαίσιο των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών δομών'', τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στην προσφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε σήμερα το βράδυ προς τιμήν του Προέδρου της Βουλγαρίας Γκιόργκι Παρβάνωφ ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

    Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκιόργκι Παρβάνωφ, τόνισε την σημαντική συμβολή της Ελλάδος στις προσπάθειες της χώρας του να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές και τις ευρωατλαντικές δομές και διετύπωσε την ικανοποίησή του γιατί όλο και περισσότεροι στρατηγικοί επενδυτές από την Ελλάδα δηλώνουν την παρουσία τους στη Βουλγαρική αγορά.

    [04] Β. Τζωρτζάτος: Απεργία πείνας

    05/11/2003 20:50:58

    Με δήλωση του, που διένειμε στα ΜΜΕ, ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη, Βασίλης Τζωρτζάτος, ανακοίνωσε ότι ξεκινά, από αύριο Πέμπτη, απεργία πείνας δέκα ημερών σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες στα επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

    Ο Β. Τζωρτζάτος στη δήλωση του αναφέρεται στις διεθνείς εξελίξεις κάνοντας λόγο για «αμερικανικό φονταμενταλισμό, «διεθνή ιμπεριαλισμό, «νεοσοσιαλφιλελεύθερο διευθυντήριο της ΕΕ/ΟΝΕ και αρπακτικά του κεφαλαίου.

    [05] Τράπεζες - Παράπονα - Τραπεζικός Μεσολαβητής

    05/11/2003 17:03:24

    Δικαιολογημένα είναι τα παράπονα που εκφράζουν οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν από το Γραφείο του Τραπεζικού Μεσολαβητή (ΤΜ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του ΤΜ, στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους οκτώ στις δέκα υποθέσεις των οποίων η εξέταση ολοκληρώθηκε, κατέληξαν υπέρ των καταναλωτών με πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους ή συμβιβαστική λύση.

    Στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους οι τηλεφωνικές κλήσεις στο Γραφείο του ΤΜ ανήλθαν σε 5.020 και τα γραπτά παράπονα σε 725 σημειώνοντας αύξηση 30% περίπου έναντι των αντίστοιχων μεγεθών του εννεαμήνου του 2002.

    Την πρώτη θέση κατέχουν τα παράπονα για τα μέσα πληρωμών με ποσοστό 50%-55% για τα γραπτά παράπονα και 40%-45% για της τηλεφωνικές κλήσεις. Ακολουθούν τα δάνεια με αντίστοιχα ποσοστά 25% και 405 περίπου και οι καταθέσεις στην τρίτη θέση με ποσοστό 15%.

    [06] ΥΠΕΘΟ για ταμειακές μηχανές στα Ταξί

    05/11/2003 15:56:23

    Μέχρι 30.11.2003 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι παραγγελίες από τους ιδιοκτήτες των ταξί για τις ταμειακές μηχανές που θα τοποθετηθούν σε αυτά από 1.1.2004. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο υπενθυμίζει ότι οι ταμειακές μηχανές θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά σε όλα τα ταξί από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οδηγών Ταξί, η φορολόγηση του εισοδήματος των ιδιοκτητών ταξί για το έτος 2004 θα γίνει τεκμαρτά ή λογιστικά κατ'επιλογήν των ίδιων των φορολογούμενων.

    Από 1.1.2005 θα ισχύσει υποχρεωτικά για όλους ο λογιστικός προσδιορισμός του εισοδήματος.

    [07] Συναντήσεις προέδρου Βουλγαρίας με Στεφανόπουλο-Σημίτη.

    05/11/2003 15:18:12

    Θερμό κλίμα επικράτησε στις συναντήσεις που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη.

    Η Ελλάδα στηρίζει ένθερμα την ένταξη της Βουλγαρίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο απο μία ώρα με τον κ. Παρβάνοφ. Απο την πλευρά του ο Βούλγαρος πρόεδρος δήλωσε οτι η χώρα του δεσμεύεται για την ολοκλήρωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες διάνοιξης νέων διόδων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ ο κ. Παρβάνοφ έκανε λόγο για τα πολύ θετικά αποτελέσματα του εξαμήνου της ελληνικής κοινοτικής Προεδρίας, σε σχέση με την περιοχή των Βαλκανίων.

    Σχολιάζοντας τη στήριξη της Αθήνας στον αγώνα ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του, ο κ. Παρβάνοφ δήλωσε οτι η υποστήριξη αυτή είναι «ούριος άνεμος στα πανιά της Βουλγαρίας στο δρόμο προς τις Βρυξέλλες.

    Πολύ θετικό ήταν το κλίμα και στη συνάντηση του κ. Παρβάνοφ με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στη συνέχεια, όπου οι δύο άνδρες επαναβεβαίωσαν τη θέλησή τους για σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και τη διάνοιξη νέων διόδων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

    Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ο κ.Σημίτης παρέπεμψε στη σχετική σύσκεψη που θα έχουν απόψε οι αρμόδιοι υπουργοί απο τις δυο πλευρές. Απαντώντας σε ερώτημα για τη λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι, ο κ. Παρβάνοφ είπε οτι ο πρώτος και ο δεύτερος αντιδραστήρας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ οι δύο άλλοι πρόκειται να υποστούν κοινοτικό έλεγχο.

    Τέλος, απο τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη ζητήθηκε ένα σχόλιο για την έκθεση Προόδου και Προσαρμογής της Τουρκίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα απο τις Βρυξέλλες, και περιλαμβάνει μία ισχυρή διατύπωση απο την πλευρά της ΕΕ για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες. Εμείς παρακολουθούμε την εξέλιξη της Τουρκίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε οτι «θα επιμείνουμε οτι η Τουρκία έχει κάνει μεν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του κοινοτικού κεκτημένου, αλλά μόνον αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται και εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων.

    [08] Κουλούρης:Ελεγχόμενο κέρδος στα κυλικεία

    05/11/2003 14:36:05

    Ελεγχόμενο ποσοστό κέρδους (μέχρι 45%) σε όλα τα τυποποιημένα είδη που πωλούνται στα κυλικεία που κατέχουν προνομιακή θέση και ανώτατη τιμή στα παρασκευαζόμενα είδη (2,5 ευρώ για χυμούς και καφέδες) επιβάλλεται με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Κίμωνα Κουλούρη.

    Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός η σχετική αγορανομική διάταξη θα εκδοθεί αύριο και το μέτρο θα ισχύει για τα κυλικεία των αεροδρομίων της χώρας, αρχαιολογικούς χώρους, πλοία, νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικούς χώρους και όπου αλλού κατέχουν προνομιακή θέση.

    ''Δεν με ενδιαφέρει αν συμφωνεί ο επιχειρηματικός κόσμος, είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ, διότι θεωρώ κοινωνική πρόκληση το φαινόμενο, επιχειρηματίες με κολοσιαίους τζίρους, οι οποίοι καλύπτονται πίσω απο την επίκληση της ελεύθερης αγοράς να κερδοσκοπούν χωρίς όρους και όρια'' δήλωσε ο κ. Κουλούρης.

    [09] Συναντήσεις προέδρου Βουλγαρίας

    05/11/2003 14:35:50

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι διεθνείς εξελίξεις και η κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων. Το μεσημέρι ο κ.Παρβάνοφ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το πρωί ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την επίσκεψή του στις Σέρρες μεθαύριο Παρασκευή.

    [Φώτο-660632]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2003 - 21:30:15 UTC