Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με απεργίες αρχίζει η εβδομάδα
  • [02] Υψηλές θερμοκρασίες σ΄όλη τη χώρα-Υποχωρεί η ζέστη από αύριο
  • [03] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
  • [04] Πρόσκληση στον Λαλιώτη από τον Πάγκαλο.

  • [01] Με απεργίες αρχίζει η εβδομάδα

    02/11/2003 19:51:48

    Με νέο μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει η επόμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να πληγούν και πάλι οι τομείς της υγείας και της παιδείας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και την Τρίτη τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, λόγω της απεργίας των γιατρών. Τις ίδιες ημέρες θα απεργήσουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ εκατοντάδες δίκες θα αναβληθούν εξαιτίας της 48ωρης απεργίας των δικηγόρων. Την Τρίτη αναμένεται να νεκρώσει ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας νέο Μισθολόγιο. Στο μεταξύ, σε πραγματικό αγώνα δρόμου επιδίδονονται από αύριο φοιτητές και καθηγητές, προκειμένου να αναπληρώσουν την ύλη που χάθηκε εξαιτίας της αποχής των πανεπιστημιακών καθηγητών, οι οποίοι μετά από επτά εβδομάδες κινητοποιήσεις επανέρχονται από αύριο κανονικά στα καθήκοντά τους. Οι Πανεπιστημιακοί προειδοποιούν πάντως ότι εάν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης τότε θα επανέλθουν με νέα αποχή διαρκείας.

    [02] Υψηλές θερμοκρασίες σ΄όλη τη χώρα-Υποχωρεί η ζέστη από αύριο

    02/11/2003 19:51:41

    Ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών, σημειώθηκε σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς ο καιρός συνεχίζει τα τερτίπια του. Στην Κρήτη ο υδράργυρος έδειξε σήμερα 32 βαθμούς, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 31,6 βαθμοί Κελσίου και είχε σημειωθεί τη δεκαετία του '50. Στην Πρέβεζα το θερμόμετρο άδειξε 27 βαθμούς, ενώ η προηγούμενη μεγαλύτερη θερμοκρασία που είχε σημειωθεί ποτέ τέτοια ημερομηνία, ήταν 25 βαθμοί. Πάντως από αύριο ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει και εντός της εβδομάδος η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 10 βαθμούς, ενώ τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στη Βόρεια Ελλάδα.

    [03] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    02/11/2003 19:51:35

    Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα συνέρχεται αύριο εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά το ουσιαστικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες για τις μητροπόλεις των λεγόμενων Νέων Χωρών. Η μια πλευρά ρίχνει στην άλλη την ευθύνη για το ναυάγιο των συνομιλιών, επιφυλάσσοντας παράλληλα για τον εαυτό της στοιχεία διαλλακτικότητας. Η ουσία είναι ότι οι συνομιλίες, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, έχουν διακοπεί και σε ανακοίνωσή του το Φανάρι, επισημαίνει ότι προσβλέπει τώρα στη στήριξη των Μητροπολιτών των Νέων Χωρών, καθώς οι προτάσεις που διατύπωσε «ατυχώς δεν έγιναν δεκτές. Αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλείται να διατυπώσει την πρόταση που θα υποβάλει στην Ιεραρχία της εκκλησίας που συνέρχεται 4 με 6 Νοεμβρίου

    [04] Πρόσκληση στον Λαλιώτη από τον Πάγκαλο.

    02/11/2003 19:51:28

    Πρόσκληση στον Κώστα Λαλιώτη να αναλάβει τον τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ένα χώρο στον οποίο πάντα διακτινόταν, όπως είπε χαρακτηριστικά, απηύθυνε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη για τη νίκη στις προσεχείς εθνικές εκλογές με τους καλύτερους δυνατούς όρους και δηλώνει πεπεισμένος πως ''όταν το ΠΑΣΟΚ ξυπνήσει και ακουστεί ο βρυχηθμός του λέοντα από το βάθος της σπηλιάς του τότε ο τσαμπουκάς της δεξιάς θα σπάσει εντός ολίγων ωρών''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 November 2003 - 21:30:09 UTC