Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φάρσα η απειλή για βόμβα σε τηλεοπτικό σταθμό
  • [02] Απειλή για βόμβα σε τηλεοπτικό σταθμό
  • [03] Φωτιά σε κοντέϊνερ στην Παλλήνη-Απανθρακώθηκε 1 άτομο
  • [04] Πυρκαγιά στην εξέδρα των επισήμων στο Χολαργό
  • [05] Τραυματίες απο σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ
  • [06] Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

  • [01] Φάρσα η απειλή για βόμβα σε τηλεοπτικό σταθμό

    28/10/2003 12:51:23

    Φάρσα αποδείχθηκε η απειλή για βόμβα που έγινε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΕΛΕΑΣΤΙ του Γιώργου Καρατζαφέρη, στην Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί που έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη σε δέμα, το οποίο ήταν πάνω σε καρότσα φορτηγού, έξω απο τον τηλεοπτικό σταθμό, λίγο μετά το τηλεφώνημα αγνώστου, διαπίστωσαν ότι τελικά δεν υπήρχαν εκρηκτικά, αλλά μόνο η ελληνική σημαία και διάφορα έντυπα απο προεκλογική εκστρατεία.

    [02] Απειλή για βόμβα σε τηλεοπτικό σταθμό

    28/10/2003 12:11:04

    Απειλή για βόμβα στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΕΛΕΑΣΤΙ, στην οδό Πραξιτέλους 58 στην Καλλιθέα, αναστάτωσε πριν απο λίγη ώρα την αστυνομία. Αγνωστος τηλεφώνησε γύρω στις 10.30 στο ΤΕΛΕΑΣΤΙ και στον ΑΛΤΕΡ, εκ μέρους της Αναρχικής Ομάδας "ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ" και είπε ότι σε 20 λεπτά επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

    Ο χώρος εκκενώθηκε και οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, βρήκαν πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο, δίπλα στο κανάλι, ένα ύποπτο δέμα μέσα σε νάϋλον τσάντα. Οι πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας στις 11.15 έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη για την περίπτωση που επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και αυτή την ώρα ερευνώνται τα υπολλείμματα για να διαπιστωθεί τί ακριβώς ήτανε.

    [03] Φωτιά σε κοντέϊνερ στην Παλλήνη-Απανθρακώθηκε 1 άτομο

    28/10/2003 12:10:52

    Ενα άτομο απανθρακώθηκε, απο φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κοντέϊνερ που βρίσκονταν σε ακάλυπτη έκταση στην Παλλήνη.

    Δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν νεκρό στο εσωτερικό του κοντέϊνερ έναν άνδρα, πιθανόν αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί.

    [04] Πυρκαγιά στην εξέδρα των επισήμων στο Χολαργό

    28/10/2003 12:10:39

    Πυρκαγιά στην εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί μπροστά στο δημαρχείο Χολαργού για την παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ξέσπασε γύρω στις 5 το πρωί.

    Συγκεκριμένα πήρε φωτιά η πλαστική τέντα της εξέδρας που κάηκε, χωρίς όμως οι φλόγες να προλάβουν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, η φωτιά πιθανόν προκλήθηκε απο αναμένο προβολάκι, που ακουμπούσε στην πλαστική τέντα.

    [05] Τραυματίες απο σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ

    28/10/2003 12:10:26

    Πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά μετά απο σύγκρουση αστικού λεωφορείου με ΙΧ, που έγινε στις 10.30, μπροστά στην είσοδο των καρτ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά.

    Το λεωφορείο που κατευθυνόταν προς Γλυφάδα συγκρούστηκε με το ΙΧ και στη συνέχεια ξέφυγε απο την πορεία του και προσέκρουσε στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα.

    Οι πέντε τραυματίες ήταν επιβάτες του λεωφορείου και μεταφέρθηκαν προληπτικά για τις πρώτες βοήθειες στο Ασκπληπιείο της Βούλας.

    Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Γλυφάδας.

    [06] Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

    28/10/2003 07:57:30

    Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στις 11 το πρωί, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ.

    Μαθητική παρέλαση θα γίνει στην Αθήνα, ενω στην πρωτεύουσα απο τις 6 το πρωί έχει απαγορευθεί η στάθμευση επί της οδού Μητροπόλεως λόγω της δοξολογίας που θα πραγματοποιηθεί, ενώ απο τις 10 το πρωί θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους περιμετρικά του Συντάγματος.

    Παράλληλα, θα γίνουν διαφοροποιήσεις στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στο κέντρο της Αθήνας.

    Ομιλία Στεφανόπουλου στη Λέση του Γ Σώματος Στρατού

    Συστάσεις προς τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες να διεκδικούν τα συμφέροντά τους με σύνεση και χωρίς να υπερβαίνουν τα όρια απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος σε ομιλία του χθες το βράδυ στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς του Γ Σώματος Στρατού στη συμπρωτεύουσα. Ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε με αφορμή την εθνική επέτειο στο πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων όπως αυτό εκφράστηκε στους αγώνες του για την ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία και είπε ότι πραγματικός πατριώτης είναι σήμερα όποιος ενεργεί καθημερινά και ευσυνείδητα στον τομέα όπου ετάχθη, υπέρ της πατρίδας, δηλαδή υπέρ του γενικού καλού και οφέλους.

    Μηνύματα για την επέτειο του ''ΟΧΙ''

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τονίζει ότι όσα κατακτώνται με αγώνες και θυσίες διακυβεύονται αν δεν σταθεροποιήσουμε τις κατακτήσεις μας. Σήμερα, προσθέτει, η Ελλάδα είναι ισχυρή να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις. Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμά του, επισήμανε ότι όπως το 1940 έτσι και σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση, δηλαδή να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή για μια Ευρώπη ευημερίας και ασφάλειας για όλους. Το ΚΚΕ σημειώνει ότι ο σημερινός εορτασμός αποκτά ουσιαστική αξία μόνο στο βαθμό που συνάγονται επίκαιρα συμπεράσματα, αντίστοιχα με τα λαϊκά συμφέροντα. Ο ΣΥΝ τονίζει ότι το πνεύμα της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό αποκτά μια νέα διεθνιστική και οικουμενική διάσταση. Τέλος, το ΔΗΚΚΙ εκτιμά ότι καμμία δύναμη δεν μπορεί να καθυποτάξει ένα λαό που είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δίκαιά του.

    [Φώτο-507505]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 2003 - 12:30:15 UTC