Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπαντωνίου:Εγκαίνια Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.
  • [02] Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με νομάρχη Θεσ/κης
  • [03] Ολοκληρώνονται αύριο στη Θεσ/κη οι εορταστικές εκδηλώσεις

  • [01] Γ.Παπαντωνίου:Εγκαίνια Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

    27/10/2003 14:23:52

    Την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου εγκαινίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου. Μιλώντας προς τους αξιωματικούς, τόνισε ότι είναι μία πολύ σημαντική μέρα διότι αποτελεί την κορύφωση της ολοκλήρωσης μιας τεράστιας προσπάθειας εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

    Αναφερόμενος στους επαγγελματίες οπλίτες, ο κ. Παπαντωνίου είπε ότι για τον τελευταίο γύρο προσλήψεων υπάρχουν 18.000 αιτούντες για 5.700 θέσεις, κάτι που αναδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, την τεράστια επιτυχία του θεσμού και τις πολύ καλές ρυθμίσεις τις οποίες έχει προωθήσει το υπουργείο για την εδραίωση των επαγγελματιών οπλιτών.

    Για τη διακλαδικότητα, είπε ότι πλέον όλη η δομή διοίκησης της Ελλάδας λειτουργεί σε διακλαδική βάση, που, όπως τόνισε, «σημαίνει πολύ απλά ότι η επανάληψη των Ιμίων πλέον αποκλείεται.

    Σχετικά με το νέο νόμο «περί προαγωγών, υπογράμμισε ότι θα περιλαμβάνονται πολλές καινοτόμες διατάξεις για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ στο νέο νόμο «περί ιεραρχίας θα υπάρχει ειδική διάταξη, η οποία θα διευκολύνει την προαγωγή όσων αποφοιτούν από τη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

    [Φώτο-656567]

    [02] Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με νομάρχη Θεσ/κης

    27/10/2003 12:57:31

    Τη νομαρχία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Χριστόδουλος ο οποίος συναντήθηκε με το νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Ο Μακαριώτατος και ο κ. Ψωμιάδης συζήτησαν για θέματα της επικαιρότητας και του εορτασμού της Θεσσαλονίκης ενώ ο κ. Χριστόδουλος ευχήθηκε στο νομάρχη να συνεχίσει τον αγώνα του στον λαό που όπως επεσήμανε, τον εκτιμά. Στη συνέχεια ο κ.Ψωμιάδης πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο μια ανάγλυφη εικόνα της Παναγίας , έναν ασημένιο αμφορέα και ένα δερματόδετο βιβλίο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

    Από την πλευρά του ο κ. Χριστόδουλος δώρισε στον κ Ψωμιάδη μια κεντημένη εικόνα της Παναγίας και στην πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου κα Αθηνά Αηδονά μια εικόνα του Αγίου Δημήτριου.

    «Υποδεχθήκαμε σήμερα το θρησκευτικό ηγέτη της χώρας μας , που μαζί με τον Πατριάρχη του γένους μας είναι δυο προσωπικότητες μεγάλων δυνατοτήτων με σπάνια χαρίσματα τόνισε σε δηλώσεις του ο νομάρχης προσθέτοντας ότι «οι εθνικές και θρησκευτικές ευαισθησίες του κ.Χριστόδουλου αγγίζουν , το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού. Εξέφρασε τέλος την βεβαιότητά του ότι επί των ημερών του «η ορθόδοξη εκκλησία της χώρας μας θα γίνει ακόμη πιο πολύτιμο δοχείο πνευματικών θησαυρών.

    [03] Ολοκληρώνονται αύριο στη Θεσ/κη οι εορταστικές εκδηλώσεις

    27/10/2003 12:24:40

    Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και την επέτειο του ΟΧΙ.

    Σήμερα έγινε η παρέλαση των μαθητών, ενω προηγήθηκε κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο του Τρίτου Σώματος Στρατού.

    Το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο, ενώ στη συνέχεια παρουσία του, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου των Πεσόντων Ελλήνων και Εβραίων την περίοδο του 1940.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τονίζει ότι όσα καταρτώνται με αγώνες και θυσίες διακυβεύονται αν δεν σταθεροποιήσουμε τις κατακτήσεις μας. Σήμερα, προσθέτει, η Ελλάδα είναι ισχυρή να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και τα αμείληκτα δεδομένα στον τομέα της οικονομίας. Αναφέρει, δε, ότι είναι ισχυρή και ασφαλής και αποτελεί μια ώαση ειρήνης και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή μας, ενώ τείνει χέρι φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας με όλες ανεξαιρέτως τις χώρες.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμά του επισήμανε ότι όπως το 1940 έτσι και σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση, δηλαδή να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή για μια Ευρώπη ευημερίας και ασφάλειας για όλους. Αυτό τονίζει το επιβάλει η ιστορία και ο πολιτισμός μας και το υπαγορεύει η θέση μας στην Ευρώπη για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια κοινωνία ανάπτυξης, συνοχής, προόδου και αλληλεγγύης. Μηνύματα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [Φώτο-507508]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2003 - 12:30:16 UTC