Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Πάουελ στην Αθήνα
  • [02] Σύσκεψη για Γ ΚΠΣ
  • [03] Αύξηση επιδόματος ανεργίας
  • [04] Νεκρή βρέθηκε η υπάλληλος που είχε εξαφανιστεί
  • [05] EFG Eurobank Ergasias-Βραβεία σε αριστούχους μαθητές
  • [06] Τράπεζες: Δικαστική απόφαση για έξοδα διαχείρισης
  • [07] Πετρέλαο θέρμανσης: Διάθεση στους καταναλωτές
  • [08] Συνάντηση Σημίτη με Χρυσοχοϊδη
  • [09] Πώληση πακέτου μετοχών Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [10] Ξυλοκοπήθηκε μέλος της επιτροπής των εκλογών στην Αλβανία
  • [11] Συνάντηση Σημίτη με Παρασκευά Αυγερινό.

  • [01] Επίσκεψη Πάουελ στην Αθήνα

    13/10/2003 22:13:20

    Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τελικώς ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, θα επισκεφθεί στις 22 Οκτωβρίου την Αθήνα καθ' οδόν προς τη Μαδρίτη όπου θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών για το Ιράκ.

    Σύμφωνα με αρμόδιες διπλωματικές πηγές, ο κ. Πάουελ θα επισκεφθεί την Αθήνα αποδεχόμενος πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον. Η τελική επιβεβαίωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ημερομηνία της επίσκεψης δόθηκε προς το διπλωματικό γραφείο του υπουργού Εξωτερικών.

    Σύμφωνα πάντα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, στη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στην Αθήνα ο κ. Πάουελ θα έχει μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου με τον οποίο θα συζητήσει για τα προβλήματα της περιοχής την κατάσταση στα Βαλκάνια τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, το Ιράκ και το Μεσανατολικό ενώ συζητήσεις θα γίνουν βεβαίως και για τις ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως και για το Κυπριακό καθώς άλλωστε θα έχει προηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Αθήνα.

    [Φώτο-551701]

    [02] Σύσκεψη για Γ ΚΠΣ

    13/10/2003 21:14:54

    Θέματα σχετικά με την πορεία του τρίτου ''πακέτου'' και τη χορήγηση άλλων δύο δις ευρώ στα προγράμματα που προχωρούν ικανοποιητικά, συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και του υφυπουργού Οικονομίας Χρήστου Πάχτα. Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε ότι το Γ' ΚΠΣ προχωρά αρκετά ικανοποιητικά, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αρχή της εφαρμογής του. Η πρόοδος είναι φανερή, είπε, και πρόσθεσε ότι αυτό αποδεικνύεται και από τη διανομή άλλων δύο δις ευρώ στα προγράμματα που προχωρούν κανονικά. Η διανομή αφορά μείζονες κατευθύνσεις περιφερειακής ανάπτυξης. Αυτό, κατέληξε ο υπουργός, αποτελεί και μία απάντηση στη ΝΔ που παρουσιάζει κακή εικόνα για το ΚΠΣ σε αντίθεση με την πραγματικότητα.

    [03] Αύξηση επιδόματος ανεργίας

    13/10/2003 20:21:53

    Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 10% προβλέπει απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας.

    Από 1.1.2004 το βασικό επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται σε 311,25 ευρώ και το ανώτερο σε 329,25 ευρώ το μήνα.

    Με άλλη απόφαση του υπουργού Εργασίας, προβλέπεται η υλοποίηση έως το 2008 δύο νέων προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης 2.800 ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 28.451.944 ευρώ.

    Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση με αυξημένη επιδότηση ιδιωτικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών και εταιριών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία 2.400 νέων θέσεων απασχόλησης.

    Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 24 μήνες, ενώ οι θέσεις εργασίας πρέπει να διατηρηθούν από 6 έως και 12 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

    Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 20 ευρώ την ημέρα, ενώ προσαυξάνεται κατά 1,50 ευρώ αν η θέση εργασίας καλυφθεί από γυναίκα ή άνεργο άνω των 45 ετών.

    Το πρόγραμμα για την αυτοαπασχόληση απευθύνεται σε 400 ανέργους για τη δημιουργία ατομικών ή εταιρικών επιχειρήσεων.

    Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 16 μήνες και το ποσό με το οποίο θα επιδοτηθεί ο άνεργος ανέρχεται σε 10.600 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 1.400 ευρώ για τις γυναίκες και τους ανέργους άνω των 45 ετών.

    [04] Νεκρή βρέθηκε η υπάλληλος που είχε εξαφανιστεί

    13/10/2003 19:09:31

    Νεκρή βρέθηκε στις 6.15 το απόγευμα, σε γκρεμό, στην Κερατέα, η 52χρονη αναπληρώτρια προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Ανατολικής Αττικής Ρουμπίνη Σταθέα-Τζαβάρα η οποία είχε εξαφανισθεί από χθες το πρωί.

    Το πτώμα βρέθηκε από συνεργεία της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος που συμμετείχαν στις έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι πυροσβέστες βρήκαν στην κορυφή ενός βράχου ύψους περίπου 20 μέτρων σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από το εξοχικό σπίτι της Σταθέα τα γυαλιά και τη ζακέτα της και κατάλαβαν ότι πιθανότατα είχε αυτοκτονήσει. Τα σκυλιά κατάφεραν και εντόπισαν το πτώμα στη βάση του βράχου λίγο πριν τη θάλασσα όπου προφανώς είχε πέσει η γυναίκα.

    Η Σταθέα είχε αφήσει τρία σημειώματα στο σπίτι της στην Κερατέα προς τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά. Στο σημείωμα προς τον σύζυγο ανέφερε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει και του εξέθετε τις τελευταίες επιθυμίες της υπό τύπον διαθήκης.

    Ο κ. Τζαβάρας πριν πάει στο σπίτι στην Κερατέα είχε μιλήσει τηλεφωνικώς με τη σύζυγό του η οποία του είπε ότι θα αυτοκτονούσε. Οταν πήγε λοιπόν στην Κερατέα βρήκε τα σημειώματα και ενημέρωσε την αστυνομία τηλεφωνικά. Σήμερα κλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας και υπέβαλε και γραπτώς τη δήλωση εξαφάνισης οπότε άρχισαν οι έρευνες από Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό.

    Το όνομα της Ρουμπίνης Σταθέα έγινε για πρώτη φορά γνωστό στο ευρύ κοινό την περασμένη εβδομάδα με την υπόθεση κατεδάφισης αυθαιρέτων γνωστών επιχειρηματιών στο Λαγονήσι όταν κυκλοφόρησε έγγραφο με την υπογραφή της που ανέστειλε την απόφαση κατεδάφισης πολυτελούς κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σταθέα είχε κληθεί σε απολογία από τον εισαγγελέα και από ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

    [05] EFG Eurobank Ergasias-Βραβεία σε αριστούχους μαθητές

    13/10/2003 18:53:44

    Eκατόν εννέα απόφοιτοι - αριστούχοι από ισάριθμα Λύκεια της Κεντρικής Αττικής βραβεύτηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η EFG Eurobank Ergasias στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου προγράμματος χορηγιών της Τράπεζας ''Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία''.

    Το πρόγραμμα χορηγιών ''Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία'', που έχει την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ' όλη την Ελλάδα που φοιτούν στη Γ' Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια περίπου, σε όλη την Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ.

    Ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Eurobank, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ''γύρω από κάθε σχολείο πρέπει να οικοδομούμε έναν όμιλο ανθρώπων που το αγαπά, το στηρίζει και εργάζεται δημιουργικά γι΄ αυτό, στον οποίο συμμετέχουν η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία με τις εκφράσεις της, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες κλπ''.

    Η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, σε χαιρετισμό της, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πρωτοβουλία της Eurobank είναι πραγματικά σημαντική για τη θεσμοθέτηση του νέου χορηγικού προγράμματος και εξέφρασε την ευχή να βρει κι άλλους μιμητές από τον επιχειρηματικό χώρο στο μέλλον.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Νικόλαος Νανόπουλος σε σύντομη ομιλία του επισήμανε ότι μία δυναμική και επιτυχημένη επιχείρηση οφείλει να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να συνεισφέρει δημιουργικά και θετικά στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. ''Για την Eurobank είναι απαραίτητο η κοινωνική μας προσφορά να παρακολουθεί χωρίς υστέρηση την αναπτυξιακή μας πορεία, αντανακλώντας έτσι τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και τις αξίες της Τράπεζας και των μετόχων της'', ανέφερε ο κ.Νανόπουλος.

    Στο πλαίσιο αυτό η Eurobank έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο πρόγραμμα χορηγιών που εστιάζεται σε τρεις συγκεκριμένους τομείς της Ελληνικής Κοινωνίας: της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

    Η τελετή αυτή είναι η 15η στο σύνολο των 40 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank στους κατά τόπους νομούς. Η εκδήλωση της Αθήνας είναι η πρώτη από τις τρεις συνολικά που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα, λόγω του μεγάλου αριθμού Λυκείων και άρα βραβευομένων μαθητών. Οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 4 Νοεμβρίου όσον αφορά στα Λύκεια του Πειραιά και Δυτικής Αττικής, και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου όσον αφορά στα Λύκεια του υπολοίπου Αττικής.

    [06] Τράπεζες: Δικαστική απόφαση για έξοδα διαχείρισης

    13/10/2003 18:22:52

    Παράνομα και καταχρηστικά κρίθηκαν με δικαστική απόφαση τα έξοδα διαχείρισης που επιβάλλουν οι τράπεζες σε καταθέτες που οι λογαριασμοί τους αφορούν μικρά ποσά. Σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (αριθμός 2589/03) οι τράπεζες που χρεώνουν ποσά σε καταθέσεις πελατών τους ως έξοδα διαχείρισης, ασκούν καταχρηστικό δικαίωμα.

    Το Ειρηνοδικείο δικαίωσε δικηγόρο που προσέφυγε διεκδικώντας ποσό 9 ευρώ που κρατήθηκε από τραπεζικό του λογαριασμό ως έξοδα διαχείρισης. Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο καταθέτης έχει έννομο συμφέρον να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων του ανεξάρτητα από το αν είχε συνυπογράψει τον Γενικό Ορο Συναλλαγής σχετικά με τις μονομερείς χρεώσεις.

    Η απόφαση αυτή πάντως, όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, δεν αναμένεται να επηρεάσει, τουλάχιστον προς το παρόν, την τιμολογιακή τους πολιτική στο σύνολο τους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες που ενδέχεται να ακολουθηθούν (έφεση στην απόφαση, πιθανή αναίρεση κλπ). Αποτελεί όμως την αρχή ενός κύκλου συζητήσεων για τον τρόπο που οι τράπεζες θα καθορίζουν την τιμολογιακή τους πολιτική, ιδιαίτερα σε εργασίες και υπηρεσίες που αφορούν ένα μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων με χαμηλά εισοδήματα (μικροκαταθέσεις κλπ).

    [07] Πετρέλαο θέρμανσης: Διάθεση στους καταναλωτές

    13/10/2003 18:03:23

    Τα 0,40 ευρώ το λίτρο θα φθάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από την Πέμπτη που θα αρχίσει να διατίθεται στους καταναλωτές με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (21 ευρώ τα 1.000 λίτρα) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Aνάπτυξης εκτιμά ότι η τιμή δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 0,35 ευρώ το λίτρο.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς καυσίμων, στην λιανική το πετρέλαιο θέρμανσης θα διαμορφώσει σε τιμή μεταξύ 0,34 και 0,40 ευρώ το λίτρο, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο η τιμή του κυμαινόταν από 0,31 έως 0,35 ευρώ το λίτρο.

    Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και στη χώρα μας αποδίδεται από τους παράγοντες της αγοράς στην άνοδο των διεθνών τιμών των καυσίμων, που βρίσκονται σταθερά πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι (την περασμένη εβδομάδα το αργό πετρέλαιο πλησίασε τα 32 δολάρια), γεγονός που οφείλεται στην αναμενόμενη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

    Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν πάντως ότι τα ελληνικά διυλιστήρια έχουν προμηθευτεί το προηγούμενο διάστημα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου σε αρκετά χαμηλές τιμές. Κατά συνέπεια στη λιανική πώληση η τιμή του καυσίμου θα πρέπει να διαμορφωθεί στα περσινά επίπεδα και να μην ξεπεράσει τα 0,35 ευρώ το λίτρο.

    [08] Συνάντηση Σημίτη με Χρυσοχοϊδη

    13/10/2003 15:25:16

    Την προγραμματική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της προσεχούς άνοιξης θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Σημίτης, οπως δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κώστα Σημίτη.

    Αμέσως μετά την παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει ενα πρόγραμμα επαφής και επικοινωνίας με τους πολίτες σε όλη τη χώρα. Στην προσπάθεια αυτή θα πάρουν μέρος στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κλιμάκια της ΚΕ με στόχο να υπάρξει ένας ανοιχτός διάλογος γύρω απο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο 2004-2008 και τη Χάρτα Σύγκλισης.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε οτι υπάρχει ασιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ η οποία στηρίζεται στο έργο που επιτελεί η κυβέρνηση και το οποίο αλλάζει καθημερινά τη ζωή των Ελλήνων, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα οτι το έργο αυτό θα απλωθεί σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

    [09] Πώληση πακέτου μετοχών Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    13/10/2003 14:54:58

    Κρίσιμη θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς μέχρι την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών)-βασικού μετόχου της Τράπεζας Αττικής-με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

    Στην συνάντηση αυτή θα κριθεί οριστικά κατά πόσο το ΤΣΜΕΔΕ θα καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του πακέτου μετοχών του ΤΤ και θα προχωρήσει το σχέδιο που προβλέπει συγχώνευση του με την Τράπεζα Αττικής. Σε αντίθετη περίπτωση η λύση της προκήρυξης διαγωνισμού για την πώληση του πακέτου μετοχών του ΤΤ θεωρείται η επικρατέστερη.

    Στην περίπτωση αυτή εκτιμάται ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από τους μεγάλους εγχώριους τραπεζικούς ομίλους που ήδη μελετούν τα θετικά σημεία που θα μπορούσε να τους προσφέρει η ενδεχόμενη επικράτηση στον διαγωνισμό. Στα ''συν'' του ΤΤ συγκαταλέγεται το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που ξεπερνάει τις 135 μονάδες που βρίσκονται και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

    Η ιδιαίτερα μεγάλη πελατειακή του βάση που εστιάζεται κυρίως στους καταθετικούς λογαριασμούς και η σημαντική ρευστότητα αποτελούν θετικά στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

    Αναφορικά με τον ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί τελικά από τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, όπως επισημαίνουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, πολλά θα εξαρτηθούν και από τους επιμέρους όρους του διαγωνισμού και ειδικότερα από το ποσοστό των μετοχών που θα διατεθεί προς πώληση. Σε κάθε περίπτωση η διάθεση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΤΤ εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακόμη γύρο εξαγορών, συγχωνεύσεων και εξαγορών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    [10] Ξυλοκοπήθηκε μέλος της επιτροπής των εκλογών στην Αλβανία

    13/10/2003 14:48:15

    Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται ο 40χρονος, που ξυλοκοπήθηκε άγρια χθες το βράδυ στην Χειμάρα απο αγνώστους, μέσα σε εκλογικό κέντρο, όπου ήταν μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, για τις δημοτικές εκλογές που έγιναν στην Αλβανία.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες γύρω στις 19.30 άγνωστοι έρριξαν έξω απο το εκλογικό τμήμα χειροβομβίδα και όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί, πανικόβλητοι το εγκατέλειψαν. Εμεινε μόνο ο Κοκαβέσης για να φυλάει την κάλπη. Τότε εισέβαλαν οι άγνωστοι που τον ξυλοκόπησαν άγρια.

    Με ασθενοφόρο ο Κοκαβέσης μεταφέρθηκε στην Κακαβιά και σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται με βαριές κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του.

    [11] Συνάντηση Σημίτη με Παρασκευά Αυγερινό.

    13/10/2003 14:33:31

    Οι εκλογές θα κριθούν απο το 25% που δεν δηλώνει αποφασισμένο τί θα ψηφίσει και όχι απ'αυτούς που δηλώνουν την εκλογική τους προτίμηση. Αυτό τόνισε ο Παρασκευάς Αυγερινός, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αλλά και συντονιστής της Επιτροπής Κατάρτισης των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε σήμερα με τον κ. Σημίτη.

    Αντικείμενο της συνάντησης των κυρίων Σημίτη και Αυγερινού ήταν η ενημέρωση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων βουλευτών, το οποίο ο κ. Αυγερινός χαρακτήρισε μεγάλο θέμα, για το οποίο, όπως ανέφερε, έπρεπε να ενημερωθεί ο κ. Σημίτης.

    Ο κ. Αυγερινός έδωσε και την εικόνα των ψηφοδελτίων που προσπαθεί να καταρτίσει το ΠΑΣΟΚ και τα οποία, όπως ανέφερε, θα είναι έτοιμα σύντομα και δεν θα υπάρξουν τριβές. Οπως ανέφερε ο κ. Αυγερινός θα υπάρχει αρκετή ανανέωση στα ψηφοδέλτια με αναβαθμισμένη τη συμμετοχή των γυναικών και θα είναι, όπως τόνισε, ψηφοδέλτια αρκετά αντιπροσωπευτικά σε κάθε νομό και τα οποία θα προσφέρουν σημαντικά στην εκλογική μάχη για το ΠΑΣΟΚ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός θα προβεί σε κάποια εντυπωσιακή κίνηση προκειμένου να αλλάξει το κλίμα, ο κ. Αυγερινός απάντησε ότι ο ίδιος έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός θα έχει καθημερινές παρεμβάσεις στα θέματα της επικαιρότητας και θα ανακοινώνει τις προθέσεις του για τί θα κάνει σε κάθε θέμα.

    [Φώτο-586406]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2003 - 20:30:14 UTC