Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινέζος νοσηλεύεται στο ΓΝΑ: Πρώτες εκτιμήσεις αποκλείουν SARS
  • [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [03] Σημίτης: «Να βγούμε μπροστά
  • [04] Ματαίωση στρατιωτικών ασκήσεων
  • [05] Πρωτοδικείο: Παράνομη η απεργία των γεωτεχνικών
  • [06] Αποχώρηση Δαμανάκη από ΣΥΝ
  • [07] Σημίτης για επεισόδια αστυνομικών

  • [01] Κινέζος νοσηλεύεται στο ΓΝΑ: Πρώτες εκτιμήσεις αποκλείουν SARS

    09/10/2003 22:20:04

    Αναφορικά με την περίπτωση του 38χρονου κινέζου μετεωρολόγου ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα ως μέλος της Επιτροπής του 2008 που οργανώνει την Ολυμπιάδα στο Πεκίνο και συμμετείχε σε συναντήσεις μελών της Ελληνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις προβλέψεις του καιρού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων αναφέρει μετά από την πρώτη εκτίμηση του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου στον οποίο υπεβλήθη ότι πιθανότατα πάσχει από λοβώδη πνευμονία και όχι άτυπη πνευμονία δηλαδή SARS.

    Παρόλα αυτά δείγματα αίματος και ούρων του ασθενούς έχουν σταλεί για περαιτέρω εργαστηριακό και βιολογικό έλεγχο καθώς τα συμπτώματα που εμφάνισε και έγιναν αιτία να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείιο έμοιαζαν μα αυτά του SARS και ήταν πυρετός, δύσπνοια και γενικότερη αδιαθεσία.

    [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    09/10/2003 21:53:27

    Ακολουθεί πίνακας με το κλείσιμο των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο, αλλά και την ποσοστιαία μεταβολή.

    Λονδίνο FTSE100 4.313,90 +45,03 +1,05%

    Φρανκφούρτη DAX30 3.481,90 +86,57 +2,55%

    Φρανκφούρτη Eurostoxx50 2.531,37 +57,49 +2,27%

    Παρίσι CAC40 3.324,99 +76,38 +2,29%

    Ζυρίχη SMI 5.217,80 +71,60 +1,37%

    [03] Σημίτης: «Να βγούμε μπροστά

    09/10/2003 21:06:26

    Με το σύνθημα «να βγούμε μπροστά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν την πολιτική μάχη, ενόψει των εκλογών με δουλειά «πόρτα - πόρτα για την κατάκτηση μιας ακόμα νίκης.

    Την πρόσκληση αυτή απηύθυνε ο κ. Σημίτης μιλώντας σήμερα από το βήμα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ και το οποίο απαρτίζεται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ελληνικού Κοινοβουλίου, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους γραμματείς των τομεακών και νομαρχιακών επιτροπών, κορυφαία στελέχη τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και δημάρχους και νομάρχες που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη του Κινήματος.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να δώσει με επιτυχία την εκλογική μάχη, αλλά και να καλυτερέψει τις συνθήκες ζωής για όλους τους Ελληνες, γιατί, όπως τόνισε, «χτίζουμε το αύριο με όραμα και συστηματική εργασία.

    [Φώτο-451445]

    [04] Ματαίωση στρατιωτικών ασκήσεων

    09/10/2003 19:01:53

    Τη ματαίωση των στρατιωτικών ελληνικών και κυπριακών ασκήσεων «Νικηφόρος και «Τοξότης και των τουρκικών Ταύρος και

    «Μπαρμπαρόσα που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα ανακοίνωσαν από κοινού ο έλληνας και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ.κ.Γ.Παπανδρέου και Α. Γκιουλ, μετά από συνάντησή τους στην Αττάλεια, όπου συμμετέχουν στην Διάσκεψη του Μεσογειακού Φόρουμ.

    [05] Πρωτοδικείο: Παράνομη η απεργία των γεωτεχνικών

    09/10/2003 17:30:15

    Την άμεση διακοπή της απεργίας που πραγματοποιούν οι γεωτεχνικοί διατάσσει με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο το οποίο έκρινε παράνομη την κινητοποίηση τους.

    Με την απόφαση του Πρωτοδικείου έγινε εν μέρει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Γεωργίας με την οποία στρεφόταν κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων των επιμέρους κλάδων των γεωτεχνικών και κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

    Το δικαστήριο απειλεί με πρόστιμο 3.000 ευρώ και προσωποκράτηση των εκπροσώπων των σωματείων σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την απόφαση.

    [06] Αποχώρηση Δαμανάκη από ΣΥΝ

    09/10/2003 17:10:58

    Την αποχώρησή της από τον ΣΥΝ και την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε η Μαρία Δαμανάκη. Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, η κ. Δαμανάκη σχολίασε την αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΝ στην πρόσφατη επιστολή της, με την οποία ανάφερε ότι δεν θα κατερχόταν στις επόμενες εκλογές αλλά θα παρέμενε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, κάνοντας λόγο για «προγραφή και τόνισε: «Δεν παραιτούμαι από την πολιτική ζωή, δεν παραιτούμαι από το δικαίωμά μου να λέω την άποψή μου δημόσια, να υπάρχω στη δημόσια ζωή και να παλεύω για μια Αριστερά Ευρωπαϊκή, Σύγχρονη, Ανανεωτική, μια Αριστερά που θα συμμετέχει θετικά στην πολιτική ζωή του τόπου, μια Αριστερά της δημιουργίας, μια Αριστερά που θα είναι σε θέση να συμβάλλει ως χρήσιμη πολιτική δύναμη στο μέλλον αυτής της χώρας, ενώ ανήγγειλε ότι «με όποιο πρόσφορο τρόπο μπορώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα παλέψω αυτή την υπόθεση. Θα παλέψω τις απόψεις μου. Εννοείται βεβαίως ότι οι αποφάσεις μου για τη μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές παραμένουν.Τη θέση της Μαρίας Δαμανάκη στη Βουλή αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού στη Β` περιφέρεια Αθηνών Ιωάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, επιστρέφει για τρίτη φορά στα βουλευτικά έδρανα.

    [07] Σημίτης για επεισόδια αστυνομικών

    09/10/2003 15:08:41

    Στις χθεσινές κινητοποιήσεις των αστυνομικών που απέκλεισαν το υπουργείο Οικονομίας αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός σε παρέμβασή του κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου. «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και όπως η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αυθαιρετεί το ίδιο δικαίωμα δεν έχουν και οι πολίτες. Η συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών υπαλλήλων δεν μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, τόνισε ο πρωθυπουργός και απέδωσε ευθύνες στην «αδιαφορία της συνδικαλιστικής ηγεσίας προς τις εκκλήσεις του εισαγγελέα να αρθεί ο αποκλεισμός του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, επιτέθηκαν με δακρυγόνα και διέλυσαν τους ένστολους διαδηλωτές συναδέλφους τους, λιμενικούς και πυροσβέστες που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου στο Σύνταγμα. Ο πρωθυπουργός έδωσε τέλος εντολή στον κ. Φλωρίδη να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους αποδειχθεί ότι δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 October 2003 - 20:30:13 UTC