Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος
  • [02] Πρωτόπαπας για σύλληψη Αραβα
  • [03] Γενικεύεται από το 2005 η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων
  • [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις παρυφές του Σέιχ-Σου
  • [05] Αλεξανδρούπολη: Ελεύθεροι οι δύο ψαράδες
  • [06] Επίσκεψη Σημίτη σε Πρότυπο Κέντρο Απασχόλησης
  • [07] ΑΔΕΔΥ:Πανελλαδική απεργία στις 4 Νοεμβρίου.
  • [08] Πριν τα Χριστούγεννα η ρευματοδότηση αυθαιρέτων.
  • [09] Ο Β.Σκουρής Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

  • [01] Κατέπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος

    07/10/2003 21:21:50

    Μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στο αεροδρόμιο της αερολέσχης Εορδαίας, στο χωριό Ολυμπιάδα, κοντά στην Πτολεμαϊδα, την ώρα που ο πιλότος προσπαθούσε να απογειωθεί, αλλά λόγω του δυνατού ανέμου έχασε τον έλεγχο.

    Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα Πτολεμαϊδας, ο πιλότος Δημήτρης Σάββας, έμπορος οικοδομικών ειδών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

    [02] Πρωτόπαπας για σύλληψη Αραβα

    07/10/2003 21:10:57

    Τη δημοσιογραφική πληροφορία που μεταδόθηκε σήμερα, κατά την οποία ένας Αραβας που συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές, ενδεχομένως είναι μέλος της Αλ Κάιντα, δεν επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ διευκρίνισε πως σ' αυτή τη φάση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη σχετική πληροφορία που μεταδόθηκε.

    [03] Γενικεύεται από το 2005 η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    07/10/2003 20:37:06

    Αντίγραφα της φορολογικής δήλωσης τους, του εκκαθαριστικού σημειώματος, καθώς και αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας, θα μπορούν να παίρνουν όλοι οι φορολογούμενοι μέσω του Ιντερνετ από την 1η Δεκεμβρίου 2003, ενώ από το 2005 όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης κατά την παρουσίαση του προγράμματος υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων από το διαδίκτυο κατά την οποία αναφέρθηκε σε όλο το πρόγραμμα αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

    Ο κ. Φωτιάδης ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα μπορεί από το 2005 να υποδεχθεί τις δηλώσεις του συνόλου των φορολογούμενων, ενώ και η εκκαθάριση της δήλωσης θα είναι αυτόματη. Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος, μετά την υποβολή της δήλωσης, θα παραλαμβάνει ηλεκτρονικά και το εκκαθαριστικό.

    «Σε λίγο καιρό όλοι οι πολίτες θα ξεχάσουν πού είναι οι Εφορίες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέχρι τώρα 650.000 φορολογούμενοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο (TAXISnet) για τις συναλλαγές τους με την Εφορία, ενώ σε 650 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι μηνιαίες εισπράξεις της Εφορίας που γίνονται μέσω του διαδικτύου.

    [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις παρυφές του Σέιχ-Σου

    07/10/2003 19:52:48

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στις παρυφές του Σέιχ-Σου, κατά μήκος της περιφερειακής οδού. Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας θα παραμείνουν για περιφρούρηση στο χώρο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για έργο εμπρηστή.

    Σημειώνεται ότι μικροεστίες φωτιάς ξέσπασαν σε 7 σημεία κατά μήκος 5 χιλιομέτρων της περιφερειακής οδού με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 13 οχήματα και 30 άνδρες ενώ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και βρέθηκαν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

    [05] Αλεξανδρούπολη: Ελεύθεροι οι δύο ψαράδες

    07/10/2003 17:44:54

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια πατέρα και γιου, που συνελήφθησαν προχθές στον ποταμό Έβρο από τουρκική περίπολο, κατηγορούμενοι ότι εισήλθαν παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο Ελληνες ερασιτέχνες ψαράδες Πλούτων Μαγδαληνίδης και ο 14χρονος γιος του, ύστερα από 36 ώρες αφέθησαν ελεύθεροι και παρελήφθησαν στο τελωνείο Καστανεών Εβρου, από τις ελληνικές αρχές. Σημειώνεται πως οι δύο τους πήγαν για ψάρεμα μαζί με φίλους στην περιοχή Πόρου Φερών Έβρου. Ο 14χρονος όμως έχασε τον προσανατολισμό του και πέρασε την τουρκική κοίτη. Ο πατέρας του πήγε στο σημείο να τον βοηθήσει να επιστρέψει, όμως έγιναν αντιληπτοί από την τουρκική στρατιωτική περίπολο και συνελήφθησαν.

    [06] Επίσκεψη Σημίτη σε Πρότυπο Κέντρο Απασχόλησης

    07/10/2003 16:34:04

    Σε ποσοστό 6% θα φθάσει μέχρι το 2008 η ανεργία μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που εφαρμόζονται από το υπουργείο Εργασίας, με κυρίαρχο ανάμεσά τους, αυτό, για την πρόσληψη 25.000 ατόμων τα οποία θα απασχοληθουν στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στο Καματερό. Τον κ. Σημίτη τον οποίο συνόδευε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, υποδέχθηκαν ο υπουργός Εργασίας Δημ. Ρέππας και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γιάννης Νικολάου. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για όλη τη διαδικασία που ακολουθείται σε ότι αφορά την εξατομικευμένη προσέγγιση και υποστήριξη του ανέργου, προς ένταξη ή επανένταξή του στην αγορά εργασίας, καθώς και για το έργο που επιτελούν οι αρμόδιοι εργασιακοί σύμβουλοι. Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου είπε ότι αποτελεί νέα προσέγγιση στο πρόβλημα της ανεργίας. Παρέχει, πρόσθεσε ένα σύγχρονο τρόπο αναζήτησης και εντοπισμού θέσεων απασχόλησης αναλόγων των προσόντων του ενδιαφερόμενου. Επεσήμανε τις τεράστιες διαφορές με το παλαιότερο σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα μέσω ενός μηχανογραφημένου συστήματος βασισμένου στις πλέον σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άνεργοι. Ο κ. Σημίτης ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργούν 73 τέτοια Κέντρα σε όλη τη χώρα και ότι ήδη εργάζονται 500 εργασιακοί σύμβουλοι οι οποίοι συνομιλούν με κάθε άνεργο και καταστρώνουν ένα σχέδιο για να βρει δουλειά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή των εργασιακών συμβούλων ως προς την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία όπως είπε, μειώθηκε φέτος κάτω του 9%, ενώ αναμένεται η περαιτέρω μείωση της χάρη και στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει η χώρα μας.

    [07] ΑΔΕΔΥ:Πανελλαδική απεργία στις 4 Νοεμβρίου.

    07/10/2003 16:03:42

    Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 4 Νοεμβρίου κλιμακώνει η ΑΔΕΔΥ την υποστήριξή της στους κλάδους του δημοσίου που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

    Οπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης στο δημόσιο είναι ένα πραγματικά νέο μισθολόγιο, το να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ στις αλλαγές στη δημόσια Διοίκηση, να μην ενταχθούν στελέχη του ιδιωτικού τομέα στην ιεραρχία των δημόσιων οργανισμών και να μην εισαχθεί το σύστημα διαφοροποιημένων μισθών και σύνδεσής τους με την αποτελεσματικότητα που εξήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Ο κ. Παπασπύρος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των κλάδων που απεργούν (εκπαιδευτικοί, υγεία, ΟΤΑ) που συγκεντρώνουν το 97% των εργαζομένων στο δημόσιο, και υπογράμμισε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στους υπαλλήλους ως αποτέλεσμα των παλαιότερων εισοδηματικών πολιτικών αλλά και άναρχης πολιτικής των επιδομάτων.

    Σε σχέση με τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση ο κ. Παπασπύρος υπογράμμισε την αντίθεση της ΑΔΕΔΥ στην εισαγωγή ελαστικοποιημένων σχέσεων εργασίας, ζήτησε αντικειμενικότητα και διαφάνεια στις προσλήψεις και κυρίως ένα σταθερό εσωτερικό σύστημα λειτουργίας που να διασφαλίζει τη δημιουργία υγιών κριτηρίων ανόδου στην ιεραρχία.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τάχθηκε αντίθετος στην ιδέα εισαγωγής ιδιωτών σε διευθυντικές θέσεις που ορίζονται από τα οργανογράμματα των δημοσίων οργανισμών. Θα αποκτούν, είπε, πρόσβαση σε πληροφορίες και τεχνογνωσία του δημοσίου που θα μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιηθούν στην αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος αδιαφάνειας και διαφθοράς στη σχέση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

    Επίσης τάχθηκε αντίθετος στη σύνδεση των μισθών με την αποτελεσματικότητα στο δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι άλλο το πριμ και τα μπόνους και άλλο ο μισθός που αποτελεί μια σταθερή κατάκτηση.

    Σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει αυτή η σύνδεση, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

    Ιδιαίτερα οξύς υπήρξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς κρίνει την υποστήριξη που δίνει η ΓΣΕΕ στην απεργιακή δράση στο δημόσιο. Η ενότητα των μισθωτών, είπε, είναι δεδομένη. Η συνδικαλιστική ηγεσία παραδοσιακά είχε κοινή στάση απέναντι στην εργοδοσία, ανέφερε, προσθέτοντας ότι επισήμως δεν έχει τεθεί θέμα διαφοράς με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

    Πρόκειται για μια απάντηση που τυπικά αποφεύγει να δημιουργήσει θέμα, ουσιαστικά όμως μπορεί να ''διαβαστεί'' ως έκκληση προς την ηγεσία της ΓΣΕΕ για κοινή στάση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία.

    Επίσης οξύς υπήρξε ο κ. Παπασπύρου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κριτικές που δέχθηκαν οι απεργοί του δημοσίου από το γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδη στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της ΠΑΣΚΕ.

    Η λογική του συνδικαλιστικού κινήματος δεν μπορεί να υιοθετηθεί από τη ΝΔ γιατί δεν είναι συμβατή με την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, απαντώντας έτσι στην κριτική ότι οι απεργίες ανοίγουν αυτή τη στιγμή πολιτικά το δρόμο στη ΝΔ.

    Δεν υπάρχει συντηρητικό κόμμα συμπλήρωσε ο κ. Παπασπύρος σε όλη την Ευρώπη που να στηρίχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα όταν αυτό είχε διεκδικητική γραμμή.

    Τελευταία δεν με προσκαλούν συχνά σε ξενοδοχεία, κατέληξε ο κ. Παπασπύρος δίνοντας έτσι μια έμμεση απάντηση στο ερώτημα γιατί απουσίαζε από τη συνδιάσκεψη της ΠΑΣΚΕ.

    [Φώτο-587261]

    [08] Πριν τα Χριστούγεννα η ρευματοδότηση αυθαιρέτων.

    07/10/2003 15:00:25

    Από αύριο το πρωί θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να προσέρχονται στους δήμους ολόκληρης της χώρας για να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά προκειμένου να συνδέσουν τα αυθαίρετά τους για τα δίκτυα της ΔΕΗ και της ύδρευσης.

    Οπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου η σχετική εγκύκλιος απεστάλη σήμερα σε όλους τους δήμους τις κοινότητες και τις πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας. Αρμόδιοι για να δέχονται δικαιολογητικά είναι μόνο οι δήμοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, η σύνδεση των αυθαιρέτων με τα δίκτυα μπορεί να γίνει ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα καθώς το σχετικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου για τα αυθαίρετα και τις πολεοδομικές άδειες που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Το χρονοδιάγραμμα των έξι μηνών μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου που όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά θα υπήρχε τελικά δεν θα ισχύσει.

    Πάντως η κ.Παπανδρέου τόνισε με έμφαση ότι η σύνδεση με τα δίκτυα θα είναι διάρκειας τριών ετών και αν διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο αυθαίρετο κτίσμα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου η σύνδεση θα

    διακόπτεται αμέσως και θα επιβάλονται οι νόμιμες κυρώσεις.

    [Φώτο-645152]

    [09] Ο Β.Σκουρής Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

    07/10/2003 14:50:36

    O έλληνας δικαστής Bασίλης Σκουρής εξελέγη σήμερα Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την περίοδο από 7 Οκτωβρίου 2003 έως 6 Οκτωβρίου 2006. Η εκλογή νέου προέδρου πραγματοποιηθηκε μετά τη μερική ανανέωση των μελών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο δε Β Σκουρής λαμβάνει τη θέση του Χιλ Κάρλος Ροντρίγκεζ Ιγγλέσιας, δικαστή στο Δικαστήριο από τις 31 Ιανουαρίου 1986 και Προέδρου του Δικαστηρίου από τις 7 Οκτωβρίου 1994. Σημειώνεται ότι δυνάμει του άρθρου 7 του Κανονισμού Διαδικασίας του Δικαστηρίου, «οι δικαστές εκλέγουν μεταξύ τους τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου για τρία χρόνια, αμέσως μετά τη μερική ανανέωση που προβλέπεται στα άρθρα 223 της Συνθήκης ΕΚ και 139 της Συνθήκης ΕΚΑΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 October 2003 - 20:30:14 UTC