Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρισμός:Συνάντηση Σημίτη με Τσοχατζόπουλο
  • [02] Πρωτόπαπας για δημοσκόπηση VPRC
  • [03] Παράνομη η απεργία γεωτεχνικών και κτηνιάτρων
  • [04] Προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC

  • [01] Τουρισμός:Συνάντηση Σημίτη με Τσοχατζόπουλο

    03/10/2003 13:14:28

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τα θέματα του ελληνικού τουρισμού και της τουριστικής πολιτικής είχαν σήμερα οι υπουργοί οικονομίας και οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

    Οπως τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προετοιμάστηκε η διϋπουργική σύνοδος για τον τουρισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτόν τον νέο θεσμό, όπως είπε ο υπουργός, θα κατατεθεί η νέα πολιτική πρόταση για την πορεία εξέλιξης του ελληνικού τουρισμού.

    Ό υπουργός επανέλαβε, ότι στόχος για το 2010 είναι η αύξηση των τουριστών στα 20 εκατομμύρια, αλλά και η αύξηση της συνεισφοράς του τουρισμό στο ΑΕΠ κατά 3% τουλάχιστον.

    Τέλος ο κ.Τσοχατζόπουλος επεσήμανε, ότι προχωρούν παρεμβάσεις που αφορούν τη νέα προσέγγιση όσον αφορά το χαρακτήρα του ΕΟΤ, που θα έχει πλέον την ευθύνη προβολής ενημέρωσης δημοσίων σχέσεων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει τον φορέα μελέτης παρακολούθησης της οικονομίας του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

    [Φώτο-645604]

    [02] Πρωτόπαπας για δημοσκόπηση VPRC

    03/10/2003 13:07:56

    ''Δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις ψυγείου, οι οποίες έγιναν την ίδια περίοδο με τις προηγούμενες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Παραπέμπω συνεπώς στα προηγούμενά μου σχόλια''. Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικη με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης VPRC που δημοσιεύεται σήμερα.

    [03] Παράνομη η απεργία γεωτεχνικών και κτηνιάτρων

    03/10/2003 12:52:05

    Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το μονομελές πρωτοδικείο την απεργία της πανελλήνιας ομοσπονδίας γεωτεχνικών και κτηνιάτρων δημοσίων υπαλλήλων.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Γεωργίας κρίνοντας ότι η απεργία είναι παράνομη γιατί αποφασίστηκε όχι από τη γενική συνέλευση της πανελλήνιας ομοσπονδίας αλλά από τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών.

    Στο σκεπτικό αναφέρεται επίσης ότι από την παρατεινόμενη κινητοποίηση των γεωτεχνικών δημιουργούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία. Με την απόφαση απειλούνται με σύλληψη και κράτηση όσοι γεωτεχνικοί δεν επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους.

    Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας αυτής έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην τροφοδοσία κυρίως στην αγορά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.Προβλήματα δεν παρατηρούνται στην κεντρική αγορά της Αθήνας.

    Στο μεταξύ τη Δευτέρα αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, οι οποίοι ζητούν να αναγνωριστεί η εργασία τους επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

    Συγκεκριμένα οι Ομοσπονδίες των τριών σωμάτων ασφαλείας αποφάσισαν χθες τη Δευτέρα και την Τρίτη απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, να μοιράζουν φέιγ βολάν, με περιεχόμενο σχετικό με την άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την εργασία τους επικίνδυνη και ανθυιγεινή, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

    Στη συνέχεια το τριήμερο 8,9 και 10 Οκτωβρίου θα γίνει πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα.

    [04] Προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC

    03/10/2003 12:36:09

    Μη αναστρέψιμη θεωρεί τη διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης,καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC που δημοσιεύει σήμερα η "Καθημερινή"το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 7,7 μονάδες του ΠΑΣΟΚ και συγκεντρώνει 37,4% έναντι 29,7% του κυβερνώντος κόμματος.

    Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τις εκλογές,είπε ο κ. Μητσοτάκης και το ερώτημα είναι γιατί παρά ταύτα ο κ.Σημίτης εννοεί να βλάπτει και να ζημιώνει τη χώρα,παρατείνοντας μια προεκλογική περίοδο που δεν τον ωφελεί σε τίποτα.

    Αν γίνουν εκλογές την άνοιξη,πρόσθεσε,τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ.Η διαφορά των περασμένο Μάιο,σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας,ήταν 8,8%,ενώ το ΚΚΕ φθάνει το 4,5%, ο ΣΥΝ το 2,8%, το ΔΗΚΚΙ 1,6% το ΛΑΟΣ 2,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 21,8%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο κ. Σημίτης,σύμφωνα με τους ερωτώμενους σε ποσοστό 38,1% έναντι 36,8% του κ.Καραμανλή.

    Μεγάλη είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης της ΝΔ που φθάνει το 56,5% έναντι 28,7% του ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Καραμανλής ειναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 52,8% και ακολουθούν ο κ. Σημίτης με 47,2%, ο κ.Κωνσταντόπουλος με 44,7%, ο κ.Τσοβόλας 38,3%, η κ.Παπαρήγα 22,5% και ο κ.Καρατζαφέρης με 21,6%.

    Το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ανεργία με 34,2% και ακολουθούν η οικονομία με 17,1% και ο πληθωρισμός-ακρίβεια 10,3%.

    Οι μετατοπίσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ είναι της τάξης του 13,5% έναντι αντίστροφης εισροής 2,4% ψηφοφόρων της ΝΔ.

  • ** Ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος τις επόμενες εκλογές, λέγοντας ότι θα λάβει την απόφασή του όταν θα έρθει η ώρα,σημειώνοντας ότι ''αυτό που λέω το εννοώ.Ας μην κάνουν σενάρια οι δημοσιογράφοι,άδικα χάνουν τον καιρό τους''.

    [Φώτο-641371]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 October 2003 - 11:30:16 UTC