Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος ο εκδότης Γρ. Μιχαλόπουλος
  • [02] Στάσεις εργασίας των φροντιστών της ΟΑ
  • [03] Στο Υπουργικό ο προυπολογισμός του 2004.
  • [04] Βελτιωμένη πρόταση Χριστοδουλάκη προς τους Πρυτάνεις.

  • [01] Ελεύθερος ο εκδότης Γρ. Μιχαλόπουλος

    02/10/2003 14:03:57

    Ελεύθερος αφήνεται ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το Συμβούλιο έκανε δεκτή αίτηση που υπέβαλε ο εκδότης για την άρση της προσωρινής του κράτησης στην οποία επικαλούνταν λόγους υγείας. Το βούλευμα διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του εκδότη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 40.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της εμφάνισης ανα τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Υπενθυμιζεται οτι ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος κρίθηκε πριν λίγους μήνες προφυλακιστέος για την υπόθεση εκβίασης και απάτης σε βάρος επιχειρηματιών και ιεραρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης θα αποφυλακιστεί τη Δευτέρα.

    [02] Στάσεις εργασίας των φροντιστών της ΟΑ

    02/10/2003 12:24:02

    Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας έχει εξαγγείλει για αύριο η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αντιδρώντας

    στις διατάξεις που περιέχει η τροπολογία για την ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας ή Olympic Airlines, όπως είναι το ακριβές λογότυπο της νέας εταιρίας.

    Η διοίκηση της εταιρίας μέχρι στιγμής δεν έχει προσφύγει στο δικαστήριο για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση, αλλά σήμερα θα γνωστοποιήσει το τροποποιημένο πρόγραμμα πτήσεων, που θα εκτελεστεί αύριο.

    [Φώτο-126827]

    [03] Στο Υπουργικό ο προυπολογισμός του 2004.

    02/10/2003 08:20:12

    Ο προϋπολογισμός του 2004 θα τεθεί σήμερα το πρωί προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί. Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει τους άξονες στους οποίους θα στηριχθεί ο νέος προϋπολογισμός, το σχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Χθές το βράδυ στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον υπουργό Οικονομίας και οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2004 θα προβλέπει αυξημένες δαπάνες για μισθούς και συντάξεις καθώς το σχετικό κονδύλι των δαπανών μισθοδοσίας, αναμένεται να αυξηθεί κατά 9% λόγω των νέων μισθολογίων που ανακοίνωσε το Υπουργείο οικονομίας ενώ τα έσοδα του θα είναι αυξημένα κατά περίπου 5%. Η αύξηση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού προβλέπεται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 7%. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 1% του ΑΕΠ ενώ το δημόσιο χρέος θα πέσει σε επίπεδά κάτω από το 100% του ΑΕΠ.

    [04] Βελτιωμένη πρόταση Χριστοδουλάκη προς τους Πρυτάνεις.

    02/10/2003 08:15:09

    Βελτιωμένη πρόταση προς τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών,κ. Χριστοδουλάκης σε συνάντηση που είχε χθές αργά το βράδυ με αντιπροσωπεία τους για το θέμα των μισθολογικών αυξήσεων και για την επιχορήγηση προς τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός πρότεινε προς τους πρυτάνεις την αύξηση της επιχορήγησης προς τα ΑΕΙ κατά 14% το 2004 και αύξηση του βασικού τους μισθού από το νέο έτος κατά 8%, αντί για 6,5% που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιό τους. Ταυτόχρονα όμως θα περιορισθεί ανάλογα η αύξηση σε επιδόματα που λαμβάνουν, έτσι ώστε η συνολική δαπάνη για τους μισθούς των πανεπιστημιακών να παραμείνει στα αρχικώς προβλεπόμενα επίπεδα. Από την πλευρά των πρυτάνεων χαρακτηρίζεται ως θετική η κίνηση του υπουργείου παρά το γεγονός ότι δεν ικανοποιεί το σύνολο των αιτημάτων τους. Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί από τη σύγκλητο των πρυτάνεων προκειμένου να καθορισθεί η στάση τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 October 2003 - 11:30:19 UTC