Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β.Παπανδρέου: Εγκαίνια Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης
  • [02] Σύλλαλητήριο αλληλεγγύης σε Ιρακινό και Παλαιστινιακό λαό
  • [03] Πρωτόπαπας: Θα κάνουμε τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • [01] Β.Παπανδρέου: Εγκαίνια Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης

    27/09/2003 17:32:46

    To τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα και συγκεκριμένα την παράκαμψη Χερσονήσου προς Σταλίδα μήκους 5,2 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει και σήραγγα 476 μέτρων και μια κοιλαδογέφυρα εγκαινίασε σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    Η κ. Παπανδρέου εγκαινιάζοντας το έργο αναφέρθηκε στην σημασία του και ανακοίνωσε ότι το τμήμα Σταλίδα - Μάλλια θα δημοπρατηθεί τέλη Οκτωβρίου και το τμήμα Μάλλια Σίσι στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

    Αναφερόμενη στον Βόρειο Οδικό Αξονα είπε ότι από το Β ΚΠΣ απορρόφησε 42 δισ. δρχ. ενώ από το Γ ΚΠΣ, έχει απορροφήσει μέχρι τώρα 61 δισ. δρχ. και τόνισε ότι έχει δώσει εντολή για νέα χρηματοδότηση έργων του ΒΟΑΚ, ύψους 83 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους εμφανίσθηκε αισιόδοξη για τις εκλογές λέγοντας ότι ''θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε''.

    [02] Σύλλαλητήριο αλληλεγγύης σε Ιρακινό και Παλαιστινιακό λαό

    27/09/2003 16:51:18

    Συλλαλητήριο - συναυλία Αλληλεγγύης στον Ιρακινό και Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι χιλιάδες μέλη φιλειρηνικών οργανώσεων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων, οικολογικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών- επαγγελματικών σωματείων.

    Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης κατά του Πολέμου το σημερινό συλλαλητήριο ήρθε να δώσει την απάντηση -όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Μανόλης Γλέζος- ότι οι έλληνες στέκονται όρθιοι στους αγώνες για την ειρήνη και την παγκόσμια ύφεση. «Κατοχή σημαίνει υποδούλωση, δυστυχία και βαρβαρότητα, ανέφερε ο κ. Γλέζος καταδικάζοντας τον πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στην Παλαιστίνη και την κατοχή του Ιρακινού λαού από τις συμμαχικές αμερικανοβρετανικές δυνάμεις.

    [03] Πρωτόπαπας: Θα κάνουμε τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες

    27/09/2003 15:42:27

    Με την κατηγορηματική δήλωση ότι «θα κάνουμε τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν ποτέ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, επισημαίνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα νέα σενάρια που αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα και ότι υπάρχουν συμφέροντα «που νομίζουν ότι μπορούν να μας πιέσουν, γι' αυτό και τα αγνοούμε.

    Ο κ. Πρωτόπαπας τονίζει επίσης, ότι «εκπονείται ένα άρτιο σχέδιο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων με τη συνεργασία Υπηρεσιών από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και άλλες πέντε χώρες. Ηδη έγιναν δοκιμές από Ελληνες αστυνομικούς για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, κατά τον καλύτερο τρόπο, ένα χρόνο πριν από τη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Δοκιμές που θα μας βοηθήσουν, ώστε να εκλείψουν και οι τελευταίες αμφιβολίες από όποιον κι αν υπάρχουν.

    Στο φύλλο του Σαββάτου, η εφημερίδα Washington Post υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, επικαλούμενη αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

    Πάντως, η αμερικανική εφημερίδα προσθέτει ότι αν και τα προβλήματα είναι σοβαρά, μπορούν να διορθωθούν πριν αρχίσουν οι Αγώνες και επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει συστήσει συμβουλευτική ομάδα για την ασφάλεια με τη συμμετοχή πολλών χωρών, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ.

    [Φώτο-508048]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 September 2003 - 20:30:10 UTC